Kæmmet og kuperet

 Så er driverlivet ovre for denne gang og et herligt et har det da været. Og anderledes var vel heller ikke at forvente med muligheder for mange aktiviteter på fruens farm i de smukkeste og kærligste omgivelser. Og ikke mindst var ferien for os revolutionerende alene derved, at det var den første af tilsvarende længde i over et årti. Det kunne jeg godt have gjort bedre-meget!

Nå, men heldigvis er starten på det nye arbejdsår så netop blevet voldsomt forsødet af en faktura fra selveste Vitavox lydende på nogle originale justerbare vippeophæng og andre pinedød nødvendige adaptorer og øjer til korrekt at installere vores store 220 Hz horn ovenpå Thunderbolt-boxene. Den slags kræver nogen investering i rå materiale-tykkelse, da det store horn uden driver vejer over 35 kg. Men alene det, at firmaet, grundlagt i 1931, stadigvæk laver dem, er da intet mindre end fantastisk. Og det øger helt sikkert ejerglæden over disse enestående lyd-reproduktionsapparater. Jeg er da allerede her inden de overhovedet er ankommet endnu særdeles overstrømmende glad og spændt. Som en lille Poul derude på det yderste næs ved ankomsten af den første ferie-færge.

Ellers er vi som tidligere nævnt blandt de absolutte “first movere” indenfor den nye trend med  vildsomme villahaver med voldsomme vækster. Det er imponerende at opleve naturen tage hævn over op mod et århundredes omhyggelig og nidkær kamp mod selveste naturen, som villahaver jo traditionel i flere generationer har været. Ét år, så går væksterne fra at være trivielt monokultur-græs til at være et orgie af kæmprende og krybende gevækster med højder på langt over en meter. Hvilket øjeblikkeligt har medført en vildsom opblomstring af vildfuglene og alskens sommerfugle og sager. Naturen er squ en sej sag-vildmarks-poeten Tom A. Hawk fra “Anders And” havde ret med sin bog “Da naturen tog hævn” For det har den da godt nok gjort.

Udadtil mod vejen er der så andre boller på suppen. Og både vores hæk og store træers udhæng over vejen er kultiverede, så selv ikke den værste pernittengryn vil kunne finde noget at komme efter. Sådan en inderligt geskæftig person har ellers traditionelt i adskillige årtier huseret her i området og vist osse i andre bydele. Personligt er han en ganske usædvanligt dumt og dominerende og rethaverisk svinehund, som alle håndværkere forlængst og permanent har sagt farvel til. Sådan en slags landsbytosse uden tossens mere forsonlige og godmodige træk.

Denne ørkesløse og afskyelige personage har nu så ellers i adskillige årtier haft nogenlunde monopol på at melde grundejerne til kommunen, hvis disse parcellistiske misdædere var for sent ude med hækkesaksen. Hvilket jo traditionelt er ganske hyppigt forekommende lige netop på denne årstid med normalt længere fravær fra parcellen i ferien. I år melder dog både kommune og sågar politi om helt andre boller på suppen. I år har den gamle tosse åbenbart inficeret et helt folk med en hadsk virus, som næppe nogen i deres værste mareridt ville have kunnet forestille sig. Altså indtil for halvandet år siden..

For i stedet for at sidde og småsmile i kommunen (hvis de da ellers gør den slags i en så seriøs og både strømlinet og hårdtarbejdende organisation) over den sædvanlige gamle idiots brokkerier, så modtager man nu i disse herlige nye tider mere end 10 anmeldelser OM DAGEN om vildtvoksende hække og andre tilsvarende veritable forbrydelser mod menneskeheden. Stikkersamfundet har tydeligvis haft helt usædvanligt let ved at afføre sig den tyndeste civilisations-fernis, men at det skulle blive så hadsk og ikke mindst så altomfattende overalt fra stikkeri af færdsel på is på søer med 40 cm. s vanddybde og omhyggelig optælling af antal biler overalt for at kunne anmelde ved den til enhver tid gældende grænse for forsamlinger er da decideret skræmmende.

Og nu efter sommerens vilde jagt og anmeldelse af al musik, faciliteret her i området af en enkelt nyttig idiot af en journalist på Stiften, der har været et uendeligt uselvstændigt sølle  lammedikkende talerør for blot 2 kværulerende overklasse-kællinger fra området omkring Den Gamle By, så er fest og almindelig livsudfoldelse truet. Og ikke mindst politikerne fra Enhedslisten til DF har i byen stået på mål for uden skelen til tristere forbilleder sydfra simpelthen at deportere al festlighed pr bus langt udenfor bygrænsen. Heldigvis har det lokale politi for en enkelt gangs skyld frigjort sig fra den politiske kåbe og simpelthen lodret stået på mål for, at vi altså allesammen skal være her. Godt gået, politimester Striks!

Tilbage til “vildskaben” og naturen. Heller ikke oppe nordenfjords i “gyllebæltet” har de nye københavnske miljøvinde helt undgået opmærksomhed. Og det selv om den lokale aftapning af miljø-trenden er “interessant” i mangel af et bedre pejorativt udtryk. For den lokale fusions-kommune Brønderslev har simpelthen lanceret sig selv med det vel strengt taget ikke helt grammatikalsk korrekte fyndord “!Brønderslev goes wild” Tydeligvis et koncept indkøbt udenbys eller alternativt korrekturlæst af det, som Gustav Wied så herligt beskrev som “Almuelærerinder” Og som i dag nok mere prosaisk  ville have udgjort lærerstandens absolutte faglige åndselite.

Tilbage til denne veritable vildskab-ganske vist i en noget kastreret, kæmmet og kuperet form. For det er naturligvis ikke nok bare at sælge et koncept om at lade naturen passe sig selv og lynsnart generobre de tabte græftekanter. Næh-næh, den slags er der hverken penge eller nytænkning i-naturen er alligevel blot billig baggrund for de sande værdier, nemlig selviscenesættelse på alskens syge asociale medier.

Derfor  har man måttet ty til vel nok verdens hidtil mest unaturlige natur-projekt. For man har simpelthen lokalt valgt at erstatte selv jorden OG alle de normale frø og vækster med noget helt andet. Og ret meget mindre vild bliver naturen vel ikke, når den har været ignnem ligefrem en sterilisation for at dræbe alle frø? For at slå enhver indbildt “u-natur” ned for evigt.

Man har simpelthen over mange kilometer omkring indfartsvejene til byerne efter omhyggeligt at have skamklippet hele rabatten fræset og fjernet en smal stribe jord og erstattet den med, ja den “rene vildskab” Eller hvad man nu skal sige. Man har simpelthen plantet et tyndet moderigtigt mix af blomster der i den skamklippede rabat en smal stribe i den golde jord uden levedygtige ukrudtsfrø. Derved har man opnået en uendeligt homogent og uendeligt sølle illusion i egne indskrænkede hoveder af total vildskab. At der så indlysende og nædvendigvis  osse lige er nedlagt en vandingsslange til den skrøbelige unaturlige vildskab er så blot en trist parentes. 

Men se selv vildskaben her og en af vildmændene bag. Vildt, ikke?

https://www.google.com/search?q=br%C3%B8nderslev+goes+wild&rlz=1C1GGRV_enDK751DK751&sxsrf=ALeKk03nxAsXM01ERqgW179DFJhx9IKOQQ:1628058331470&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwje95T03ZbyAhUlmYsKHVVFDjgQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1920&bih=969#imgrc=3_VZXeWjQtUg3M

https://www.facebook.com/StexaPeter/posts/1903949503113112/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.