Isembard Kingdom Brunel

 I dag vil vi af senere afslørede grunde starte med at mindes en mægtig mand. Isembard Kingdom Brunel var en ingeniør af den helt sjældne slags. For det første var han dygtig og visionær, helt vildt skidedygtig og helt vildt visionær. Og derudover havde han det held at få mulighed for i helt usædvanlig grad at realisere sine grandiøse projekter, det være sig broer, jernbaner eller sidst, verdens dengang største skib, “Great Eastern” Brunel var ingen dusinvare, måske ligefrem et seriøst bud på verdens største ingeniør.

Derfor er det også en særlig fornøjelse at introducere et produkt her i huset, der i et eller andet omfang nedstammer direkte fra Brunel og Bristol, byen, hvor manden hovedsageligt huserede fra. Vi taler naturligvis om de netop ankomne Vitavox-stativer til vores store ditto truthorn, der som billedet nederst viser, vel bærer en mere end overfladisk lighed med Brunels forskellige ambitiøse bro-projekter. Det er stor kunst, det her, og skam få dem, der taler ilde herom. Selv er jeg ihvertfald uhyre imponeret og det er jo som den betalende part det vigtigste..

Og selv om den lydmæssige forbedring måske ikke direkte er objektivt konstaterbar, så er den boblende frydefulde proto-seksuelle glæde forbundet med erhvervelsen og dens kondenserede ingeniørindsats deri alligevel rigelig til, at alting lyder bedre. Og dermed er verden i det helt små blevet et bedre sted at være.

At det så ikke gælder alle andre steder i verden er så en anden sag. Og at Afghanistan ikke er et af dem burde vel ikke overraske nogen. Mest overraskende i den sag er vel, at medierne og Vesten i deres syge hønsehjerner har kunnet forestille sig, at det nogensinde selv med vestlig militær tilstedeværelse i landet nogensinde har været eller kunnet blive anderledes. For når de vestlige tropper uundgåeligt kryber i ly i deres passende benævnte  bæltedyrs-lejre/Camp Armadillo for natten, så er det de muslimske natmænds tur. Og en magt, der ikke behersker et område døgnet rundt er IKKE nogen magt.Overhovedet! Og sådan har det været overalt i landet-hele tiden!

Og at vælge at tro, at danskernes tilstedeværelse på nogen selv nok så mikroskopisk måde har betydet bedre skoler for piger hverken i dag eller nogensinde fremover er kontrafaktisk historieskrivning og ønsketænkning og selvbedrag af værste skuffe.Og at ingen militære myndigheder i Vesten har kunnet være i tvivl om den ikke-eksisterende kvalitet af de vestligt uddannede lokale militærstyrker kan samtlige udstationerede enstemmigt berette om. For når der ikke var vest-allierede ledsagere med på patruljerne , så skulle de lokale soldater-lærlinge bestemt ingen steder. Allermindst UD

At så selve uddannelsen af de lokale har været en mere end almindeligt udsat og livsfarlig post for de udsendte vestlige soldater er så en nylig information for denne skribent. Man har simpelthen haft akut-skydeklare livvagter for alle instruktørerne hele tiden. Og ikke for at forhindre angreb udefra , næh, udelukkende for at afskrække eller om fornødent pløkke egne elever. Loyalitet, jo tak, ikke underligt, at en nominel  hær på 300.000 har vist sig at have samme kampkraft som en æske tinsoldater. En hær som den kollapsede afghanske er en af den slags, som man ønsker for ens værste fjende. Men mon ikke Taleban finder ud af noget. Og det kan vel heller ikke udelukkes, at Talebans hukommelse går en del længere tilbage med hensyn til lokale vestlige kollaboratører end de danske politisk-bestemte 2 år. som max. teoretisk asyl-mulighed.

Det var så i al korthed dagens lille historie om selvbedragets kunst. Vi vil allesammen så gerne tro på, at ikke alle ofre, økonomiske som menneskelige, har været helt forgæves. 

Så måske der sidder en lille pige derude i den tidligere dansker-enklave Helmand og drømmer om at komme i gymnasiet. Håbet er lysegrønt-kalifatets farve…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *