Kinesiens land

Mærkeligt som mediernes fokus skifter i disse tider. Det, der er alle tiders største truende, vel nærmest uundgåelige, katastrofe den ene dag er totalt glemt den næste. Hvad blev der for eksempel af den uhyggelige indiske corona-relaterede svampesygdom, der med en dødelighed på uhyre tæt ved hvislende vished på 100%(for nu at blive i klassisk Tintin-terminologi, dengang med “Vishnu hvislerne”?  Ja, den må vist bare som Hitchcocks “Fuglene” være fløjet uforklarligt væk igen. Og hvad den ellers uhyggelige, men så godt og vel velkendte endemiske svampåesygdom egentligt havde med corona at gøre og hvorfor de sorte fugle hakkede (som svampen) øjnene ud på uskyldige ofre, er umuligt at sige. 

Ude af medie-øjet og dermed helt væk er den ialtfald. På samme måde som ingen af de medier, som jeg frekventerer, har skrevet nogetsomheslt om hverken det indiske og især da ikke det kinesiske vaccinationsprogram mod verdens vistnok værste sot nogensinde. Der turde ellers være en del at skrive hjem om, når det nu som en banal faktikalitet drejer sig om halvdelen af Jordens befolkning. Men lad os kort konstatre, at de altså IKKE gør som os. Men næh nej. her i Danmark har vi nok at gøre med at puste de farlige senfølger af corona-eksponering op. Og det ganske uden hensynstagen til helt elementære engang eksisterende videnskabelige krav om blot statistiske beviser.
Tag for eksempel her i Østjylland, hvos vist omkring 800 har rapporteret alvorlige senfølger. Og det er altså ikke af vaccinationen, den slags statistik er mere gedulgt, da hverken myndigheder  eller sundhedsstyrelser påtager sig nogetsomhelst ansvar for eventuelle bivirkninger af vaccinationer. Og man kan vel ret trygt regne med, at statistikken dermed ihvertfald ikke på nogen måde overdriver eller vel blot nogenlunde præcist afspejler mulige senfølger af vaccinationen.
Til gengæld gives der så anderledes “frit lejde” til i vildskab at rapportere om de indtil videre ikke statistisk underbyggede eller klinisk forklarlige følger af at have haft corona. Her gives der vel i virkeligheden nærmest indirekte incitament til at rapportere alskens aktuelle dårligdomme og vel osse bare almindeligt “ondt i livet”: Kronisk trærhed, manglende koncentration og almindelig nedtrykthed og social marginalisering. At så disse symptomer ikke behøver nogen somatisk forklaring, men er et uundgåeligt menneskeligt , heldigvis normalt periodisk, livsvilkår og vel rammer alle i kortere eller længere perioder uanset eksponering til hverken corona eller kopper er en anden sag.
Det er tilsyneladende ikke faldet den undersøgende overlæge ind, at almindelig social isolation for yngre mennesker  i længere tid med tiltagende trælse forældre og fjernt fra socialiseringen på diverse uddannelser, så rigeligt forklarer den konstaterede psykosomatiske tristhed og manglende energi.. I stedet fortolkes den normale periodiske manglende livslyst og almindeligt “ondt i livet” hos yngre mennesker så i en sygdoms-forståelsesramme, som er helt unødvendig. Og jo mere man publicerer omkring senfølger, jo flere vil man finde og hvis man officielt blæser problemet nok op (som man gjorde med bivirkninger med vaccinationer mod livmoderhalskræft hos unge piger) så vil langt de fleste unge opleve alvorlige senfølger. Direkte grænsende til det egentligt invaliderende uden at der behøver behøver at være tale om andet end smerten ved at leve..
Og selv nu i dag  her over et år efter min egen sygdom eller hvad man nu skal kalde den, så er jeg da stadigvæk både uhyre slap og kan med lidt anspændelse af følelsen i kroppens største organ (huden) sagtens føle mig både gammel og vissen  og decideret udslidt. Om det så bare skyldes, at jeg har sovet lidt dårligt i varmen eller blot er blevet et år ældre er svært at sige, men iøvrigt en mere end rigeligt dækkende forklaring. For ganske uanset om en population af  unge og yngre mennesker har været syge eller ej, så vil man med absolut sikkerhed kunne finde en ganske stor (omend tidsmæssigt mht spørgsmålet i tid)meget varierende og flygtig gruppe, der har ondt-nok!. Hvis man altså bare spørger-nok! Eller, bedre, allerede fra starten oplyser om mere eller mindre imaginære sygdomme. Her bør man altid mindes det såkaldte “kroniske træthedssysgdom”, der engang havde kolossal udbredelse. Og faktisk fint dækker min egen situation i dag. I mangel af bedre-eller værre!
Til slut i dag skal jeg lige elaborere lidt på en nylig tekst om Fyne Audio og deres fantastiske skotske højttalere-med britiske flag på og alting. Jeg gjorde dengang ikke det ellers hverken svære eller syndeligt opfindsomme, nemlig  lige at slå firmaet op i registret “The Companies`House” Derfor drog jeg den næppe fuldt korrekte konklusion, at firmaet i deres dyreste højttalere til hundredetusindvis af beskattede kroner simpelthen brugte en helt gængs Beyma-diskant. Det er næppe hele sandheden, og det skal jeg starte med at beklage. 
Dandheden er nu ikke spor bedre, mange ville nok endda sige værre,, for opslaget viste en samlet medarbejderstab i foretagendet på mellem 10 og 12 personer, incl. direktionen.  på 5 personer. Og med det antal og en ifølge firmaet omhyggeligt personligt monitoreret og kontrolleret  produktion af langt det meste af modelprogrammet i Kina, så er vi altså tilbage med den nødvendige konklusion, at der simpelthen ikke er folk tilbage til at producere nogetsomhelst selv i Skotland. Og i den henseende er det jo ikke spor anderledes end det var efter 2015 på flere medarbejderes tidligere arbejdsplads Tannoy. Hvor man jo i de sidste mange år heller intetsomhelst producerede. Man skruede bare kinesiske enheder i indonesiske kasser i mærkets luksusmodeller for at kunne skrive “Made in Scotland” bagpå.. Og så var man iøvrigt 45 ansatte til DET! Fyne-alt for mange høvdinge og ikke rigtigt nogen indianere..
Så nej, intet tyder på, at nogen har indkøbt en Beyma-diskant og klistret den bagpå en egen bas. Alt tyder simpelthen på, at man har ladet Beyma lave hele enheden udfra det nødvendige rationale, at man ingen folk har i butikken til at gøre det selv. Eller nogetsomhelst andet for den sags skyld. 
Et handelsfirma som så mange mange andre, blot med lidt lånte fjer og flag-som Tannoy . 
Om det er særskilt ynkeligt må den enkelte afgøre, men fordi noget er almindeligt kan det jo sagtens være trist.Og hvad skal det så hjælpe, at kun det meste kommer fra Kina, når resten alligevel ikke kommer fra én selv? 

8 meninger om “Kinesiens land”

 1. Og farvel for evigt.
  Jeg har med interesse fulgt denne 'blog' (eller hvad man skal kalde den) i mange år, og vil formentligt checke af og til.
  I starten, og i lang tid, gav den faktisk en rimelig kommentar til dette og hint (ikke mindst hi-fi), men på det seneste er den bare begyndt at ligne andre fora, hvor diverse eksistenser kan komme af med kvababbelser, som ikke hører nogen steder hjemme, og som aldrig nogensinde ville have overlevet et normalt 'hjerne til stemme' filter. Jeg ved ikke, hvilke mekanismer som fremkaldes i folk, når de incognito kaster sig over deres tastatur….men der kommer i hvertfald ting ud, som de nok ikke ville være ved i fuldt dagslys.
  Alt i alt er dette gået fra at være en esoterisk oase, til bare endnu et forum, hvor folk kan komme af med alt deres lort.
  Det er en kedelig udvikling, men den rammer nok de fleste, som kaster sig ud i en on-line debat.
  Så, ikke flere indlæg fra min side. Jeg er sikker på, at ingen vil savne det 🙂

 2. Du vil blive savnet, gamle ven, med dine altid intelligente og skæve vinkler. Og trist, at den her kommunikationsform tiltrækker de sygeste tosser derude, men jeg har nu ikke nogen aktuelle planer om at lade dem vinde. At vi så her er blevet den sidste skraldespand for at par af de værste skyldes ret prosaisk, at de er smidt ud alle andre steder..

  Derudover kan jeg da efter snart 15 år på denne plads konstatere, at faktisk tusindvis af personer læser med (dette renst for robotter) og ikke mindst er det en overraskelse, hvor mange besøgende, hvoraf sjældent nogen nogensinde har skrevet et pip her, er helt med på emner berørt for mere end et årti siden. Foruden alle de andre også.
  Bag kommentarsiden her er der heldigvis betydelig personlig både mundtlig og skriftlig daglig kommunikation med alle mulige mærkelige mennesker, der er kemisk renset for tosser. Og bestemt en kilde til daglig glæde for mig og forhåbentligt osse ganske mange andre.

 3. Hans Henrik fortsæt du bare, det er bedre at jeg holder mig væk med mine små korte skriverier 😉 Det er ikke værre end jeg kan skrive dem til mig selv 😂 God sommer til dig 😉 🌞🌞🌞 👍

 4. Der er jo heller ingen som siger, man SKAL holde liv i noget man mister lysten til at fortsætte. Poul er ellers god til fortsat at bevæge sig ud mod og ud over kanten af emnerne. Så langt at han ikke altid når hjem til deadline.

  Tendenser vi ser rundt omkring er at emnerne kører i ring med samme effekt som en altødelæggende tornado man forsøger at give ny næring i stedet for bevæge sig bort fra turbulensen. Finde nye områder, nye emner at afsøge.

  Debat for debattens skyld uden at være modtagelig for anderledes tankegang fører kun til ophold i ekkokammeret. Hvor længe er det sjov? Sjovt for andre at høre på? Blive inspireret af?

 5. Halløj.
  Er selv helt holdt op med at læse fora omhandlende HiFi. Det er totalt intetsigende sludder og vrøvl der bliver skrevet.
  Holder mig til nogle ganske få "hifi" kanaler på Youtube, som jeg finder interessant og uden filter.
  Denne side er den eneste jeg læser, da jeg finder den underholdende og klar i spyttet. Dejligt. Fortsæt det gode arbejde, Poul. Er ikke altid helt enig med dig, men det skal man jo heller ikke være.
  Rigtig god sommer.

 6. Takker, Kenneth og det ville da være direkte mystisk, hvis du eller andre måtte være enige i alt. Og så var der jo så heller ingen grund til at læse med hehe
  Men ellers må der jo modstand til mod den tiltagende dumhed og politiske korrekthed. Verden bliver hverken bedre eller mere demokratisk ved at høre på alle idioterne eller lade være med at sige "neger" eller anden udskamning og repression,, der skal kritisk fornuft og anstændighed til.
  Og lige der vil jeg da måske noget ubeskedent placere denne blog.
  Osse god sommer til dig og dine.

 7. Hifi er en dejlig hobby, men priserne er blevet direkte vanvittige.
  Hifi-debatterne er efterhånden latterlige med tåbelige påstande og alt for meget snake oil.
  Den helt almindelige sunde fornuft er pist væk og det samme er fora om få år.
  Tilbage er facebook grupperne hvor personerne kan blokere hinanden når modstanden bliver for intens osv.
  Og nu skrev jeg så lige her alligevel 🙂

 8. Undskyld jeg er et par uger bagud. Skuffelse har jo en tid om at fortage sig. Som trofast læser af denne blog blev jeg ligefrem helt vild da jeg læste overskiften "Den lille Orm" Måske ville der endelig ske noget spændende på denne bolg. Stor var selvfølgelig skuffelsen de der absolut ingen info eller billeder var af PM`s Lille Orm. Jeg ved at mange har tænkt over det samme, men PM har dygtigt gemt bag diverse diske gennem tiden. Nå men skuffensen fortog selv selvfølgelig ret hurtigt, dog kun til PM ugen efter har den fristende overskift: "De udpræget små glæder" Men ak indholdet var noget helt helt andet end jeg havde håbet på herfra. Ingen CM mål eller billeder, så kan det vist ikke blive kedeligere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *