Billedanalyse for begyndere

 Vi hundeejere har det vidunderlige privilegium,  mere og undertiden mindre frivilligt, at iagttage naturen og årstidernes omskiftelighed på en flere gange daglig-basis. Som det vel hedder på en slags nydansk. Også selvom man måske denne solrige frost-morgen tænker på alle vinterens stikkere derude, der nok mest håber på ny-is på søerne med følgende muligheder for at anmelde børn og andre barnlige sjæle i vildskab til denne nye tids anderledes nidkære (overfor bagateller kun)  ordensmagt. Vi kan da meddele, at vores fuglebad er isdækket, så måske der alligevel bliver en “indisk vinter” uden at der vist er noget, der helt hedder det. Meningen turde dog være klar. Og selv om vi nok må regne med en eksplosiv stigning denne sommer over blufærdighedskrænkelser over badende og de desværre fåtallige topløse koner derude fra alle disse undertrykte stikker-eksistenser, så får vi vel en lille pause i den kommende tid. 

Til gengæld pipper og synger  fuglene i vildskab derude i naturen i disse tider-måske fordi de ER derude i den vilde, fri natur. Under alle omstændigheder er de både sultne OG mange, ikke mindst oppe på vores vendsysselske farm, der ligger i et skovbryn i en fredsskov. Og deroppe er omkostninger ved  fuglefodringen ved at opnå et niveau, som stærkt nærmer sig samme udgift som gårdens udgifter til kreditforeningslån. Heldigvis er det sidste ganske billigt, men den første post er chokerende eskalerende. 

‘For på trods af mageløs opfindsomhed fra fruens side for at forøge både antal og kapacitet for foderautomaterne omkring hytten deroppe, så er vi foruroligende hurtigt kommet dertil, at selv en stor cola-flaske med jordnødder kan tømmes dagligt. denne skribent vil inden næste gang forske mere eksakt  i, hvor mange stk. jordnødder, det er, men indtil videre er tallet MANGE! Og da de afhentes enkeltvist (med undtagelse af en særligt ihærdigt-opfindsom spætmejse, der forsøger med 2 af gangen), så er der simpelthen nødvendigvis dømt konstant trafik ved automaterne. 

Der er simpelthen tale om, at musvitter og blåmejser og andet småfuglefolk står på svirrende kolibriagtige vinger og venter på første umiddelbare hånd  på, at der bliver ledigt på den lille anflyvningsrampe. Vi taler simpelthen om et lille encifret antal sekunder mellem landingerne, der så altså umiddelbart efterfølges af af fugl, der flyver væk med én jordnød. Og da en blåmejse brutto vejer 10 g., med tilsvarende ret begrænset føde-optagningskapacitet for fortsat overhovedet at kunne flyve,  så er der tale om ganske mange fugle. Det bliver hårde tider for insekterne til sommer rundt omkring i vores store vildsomme og afvekslende naturområde med krat og store træer kvasbunker og frønnet nedfaldstræ overalt. 

Og ikke mindst er antallet af forskellige fuglearter selv for en fra barndommen ihærdig amatør-ornitolog som denne skribent vanvittigt imponerende. For selv i forhold til min ellers ikke ligefrem fuglearts-fattige fødeø er der altså langt flere forskellige heroppe. Men det bedste ved fuglefodringen er nu alligevel næsten, at en lidt fjernere slægtning med særdeles  veludviklede fascistoide træk med hensyn til repressiv intolerance overalt alt andet end sig selv) aggressivt misbilliger det. Uden at grunden hverken er klar eller spor interessant at forske i, dertil er manden alt for afskyeligt et væsen. Og at han vist endda var/er aktiv i Dansk Ornitologisk Forening gør jo kun ondt værre for de små fjedrede væsner. 

Nå, ham og hans slags er der jo mange af, og de skal bare vejre respressivt-fascistoid morgenluft, så myldrer de frem som cikader i de insektstorme, der med 17 års mellemrum i et par uger fylder dele af USA. De første går bare ikke væk igen, det gør de sidste helt frivilligt. De første ligger permanent på lur til næste gang, der er en chance for at bestemme og melde og stikke, stikke, STIKKE! Og ikke mindst-fuglefodring forbudt! Ingen detalje er for lille til disse tidløse  “himmlerske” medløbere.

Tilbage til overskriften, som jeg glemte at aktualisere i sidste uge. Vi er tilbage ved den glædestrålende nyhed og den tydelige redaktionelle lettelse over, at gigant-koncernen Frequence er forblevet på lokale danske hænder. I den anledning er der publiceret et ganske artigt billede, som burde kunne give grundlag for visse utidige spekulationer, se for eksempel her på det øverste billede

https://nerds.dk/node/35

Nu skal vi ikke nødvendigvis på nogen måde begrænse læsernes kreativitet i decifreringen af billedets indhød, men alligevel: Kik på hænderne. Det er muligt, at man kan udtrykke venskab og respekt på den måde, men det ser da godt nok mere som noget fuldstændigt andet. Og mens vi nu er ved dette mærkelige og særskilt begivengeds- og indholds-løse nye danske site Nerds.dk, så kan vi osse lige nu se, at Skinbjerg Audio har lanceret et nyt superkabel. Og det er helt sikkert et helt usædvanligt gunstigt prissat hifi-kabel i henseende til, at man helt sikkert får usædvanligt meget råmaterialepris  for pengene i forhold til alle andre kabler på markedet. 

Nu må det så tilføjes, at det ikke er alverden, for på trods af anprisningen i teksten af “Neutrik-stikkene fra Schweiz”, så er der altså tale om virksomhedens kinesiske lavpris-produkter til netto en tier/stk Plus at kablet næppe kan have kostet mere pr. m., det gør kabler sjældent, ja nærmest aldrig.Alligevel gør dette vel ret beset beskedne råvareindhold alligevel dette kabel til udsalg en tusse for et sæt 1 m. til markedets med betydelig margin bedste køb for slutbrugeren. For alle andre derude ganger ikke bare råvareprisen som her, med noget der ligner en faktor 10 (monteringen tager max et minut, så ikke nogen væsentlig post her). Nej, de andre mere gribbe-agtige (for nu at blive i fugleverdenen) leverandører derude ganger med en faktor 100 OG opefter. 

Så med de ganske vist noget sælsomt-slørede briller, så er dette nye lavpriskabel et supergodt køb!

14 meninger om “Billedanalyse for begyndere”

 1. Ja Poul! Utvivlsomt vejen til Audio Heaven! Skinbjerg Audio har ligesom slået mange fluer med et smæk kan jeg læse:).Jeg har grint, græmmet mig, rystet på hovedet og tænkt stakler når jeg har læst om kabler både fra producenter og brugere. Jeg har ikke teknisk indsigt på højt niveau hvilket jeg kan se på H4A, at andre har, og ikke undlader at fortælle om det i tide og utide. Vifter med erfaringsgrundlag og altid lige har en pointe omkring kabelteknik osv…. Jeg har accepteret efterhånden, at kabler indenfor hifi altid vil være den lille ventil, hvor en masse kan komme til orde og alt mere eller mindre handler om den som hører. Hvis man ikke går specielt meget op i musik, men blot bruger det til at jagte forbedringer via optagelser fra Kirkeligt kulturværksted, så er det da helt fint. Vil man købe sig fattig i lortet, så gør det dog.
  Er der forbedringer fint!, så sæt et rigtigt stykke musik på og prøv for første gang måske, at høre et album færdigt, sætte sig ind i hvad kunstneren vil med sin musik, tekster eller glæd dig over musikernes evner. Se det tror jeg mange af de skrivekarle på H4A ville have godt af at prøve. De hører garanteret aldrig en skid andet end de første 30 sek. af 5 forskellige numre. Så byttes der kabler, loddes nye transistorer, smøres linolie på kablerne og måske også på kroppen…Så starter showet forfra igen. Det gør bare ikke hobbyen mere interessant, men som et eller andet tågehorn påpegede, så har hifi og musik intet tilfælles. Problemet er nok lige, at hifi ville have et svært eksistensgrundlag uden musik, mens musikken nok ville overleve fint uden hifidyrkelse.

 2. Keld Snejbjerg Nielsen
  Perfekt skrevet !
  Men i mange tilfælde kan det da være en god ting at have et godt skærmet kabel, men det kan man altså få for 10 kr meteren 🙂

 3. Nej da.. Vi skal have bruge et coax kabel til 30+K til at forbinde mellem feks DAC og Amp. Hold nu k.. mand.
  Talte for nogle år siden med Mr.Lyngdorf. Han rystede på hovedet da vi kom ind på kabler. Selvfølgelig skal der være en god forbindelse og med solide stik der ikke falder ud osv. Meeeen…

 4. Ja Thomas, det er simpelthen fantastisk underholdning. Vil lige henlede opmærksomheden på tråden om Ethernetkabel. Her er både Cat 5, switch, wifi etc i spil samt intet mindre end verdens bedste lydanlæg ifølge den altid saglige Gige og en bruger Encore, som har hørt anlægget og finder sit eget tidligere ordinære setup meget bedre, hvilket han så trumfer med at hans anlæg i dag er klasser bedre. Det er så i øvrigt noget han delvist selv har flikket sammen…..Ham kontakter jeg sgu næste gang. Nu er vi altså klasser over verdens bedste anlæg. Det bekymrer mig simpelthen, at de ikke selv kan se det. Jeg ved ikke hvad det egentlig handler om, men det virker ikke sundt. Realitetssans er der i hvert fald intet af.

 5. Keld, du har jo nok set div test på min side og der vil folk simpelthen ikke være med – alle er vildt skræmte for at "tabe ansigt"
  Jeg fatter ikke at de forskellige personer ikke kan se hvor lidt der skal til for at påvirke dem – måske forvirre dem.
  Som du skriver er al sund fornuft pist væk og de 2 tråde er endda "milde" i forhold til hvad der ellers fortælles

 6. Thomas, jeg kan i øvrigt overhovedet ikke høre forskel på de fire flac's du har på din side. Meget interessant forsøg her på min intel CORE i5 laptop med knægtens aflagte Steelseries gamer headset. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *