Regnskabets time er nær!

Nu overrendes denne lille semi-okkulte virksomhed bestemt ikke af kunder. Ja, de fleste dage kommer der ganske få, sjældent over et tocifret antal. Ikke desto mindre er og har der i mange måneder stået godkendte værnemidler i form af næsten antik håndsprit til rådighed for alle og enhver. Og det er den gode gamle slags, der helt tilfældigt blev tilovers fra en leverance engang til en offentlig institution, fordi batch-størrelsen ikke passede. Så det er bestemt ikke fordi denne skribent nogensinde har haft nogen synderlig tro på midlets effektivitet mod mikrober og eventuelle vildfarne mindre gnavere i husstanden.

For for det allerførste fordamper lortet på 2 sekunder, så allerede fra starten er der absolut statsgaranti for, at fingerspidser ved negle og i det hele taget alt andet end dele af håndfladen beholder den gode gamle og gennemprøvede flora og fauna, der har tjent alle primater så glimrende gennem årmillionerne. Og at selv dette ret milde organiske opløsningsmiddel så efter ganske få anvendelser medfører kronisk kløe i rynkerne ved samlingen mellem hånd og fingre er så nok den sikreste garanti for, at næppe nogen derude bruger dette såkaldte værnemiddel på den nesste måde, der virkeligt ville hjælpe. Nemlig ved at skrue låget af og hurtigt tømme indholdet ned i en skål, skarpt efterfulgt af hele hånden for øjeblikkelig og længere  nedsænkning i dette hudfjendtlige fluidum. DET ville batte-en lillebitte smule. Alt det andet svagpisseri med et par strint her og der har naturligvis absolut zero virkning.
Nå, det har denne begavede skribent naturligvis sagt til alle og enhver i mange måneder, så der er ikke rigtigt noget “synk” i vores Plum Hånddesinfektion. Men at det ligefrem skulle vare indtil i sidste uge inden en overlæge i dermatologi endegyldigt fik en iøvrigt privat  plads i medierne til at punktere myten om andet end deciderede negative virkninger af hånd-afspritning, var da overraskende. Vi er helt oplagt tilbage til det flere gange på denne plads nævnte formålsløse antiluftskyts mod de tyske bombefly under Blitzen på London. Dengang gjaldt det helt oplagt osse om hellere at ramme helt ved siden af end slet ikke at ramme. For på trods af over en million affyrede granater, ganske vist i total blinde uden radarsigte op i den kulsorte nattehimmel, var der simpelthen ikke et eneste tysk fly, der blev skudt ned. Men folk sov roligere, fordi der blev gjort noget, uanset af det var aldeles virkningsløst altsammen. Symbolpolitik fra den allernederste ligegyldige skuffe, både skyderiet og spritten.
Og så tilbage til den beskedne kundestrøm her i virksomheden, der heldigvis ikke har nogen sammenhæng med hverken firmaets aktivitetsniveau aller lønsomhed. Men det skal bestemt heller ikke lyde som om, at vi ikke gerne vil have fysiske kunder i biksen, langtfra. For hvis der ikke kom nogen, så ville jeg jo aldrig SELV have tid til at drikke kaffe.Så kom frit frem, alle I derude, kaffen er (næsten) klar!
Ellers er vores årsregnskab ved at være afsluttet, og på trods af corona og de ovenfor skitserede ganske vist ubetydelige ekstraudgifter til håndsprit, så ser det da rigtigt rigtigt fint ud.. Og jo bestemt ikke akkurat dagligdag i branchen for tiden og slet ikke i den professionelle del af branchen. Et eller andet må vi jo da gøre rigtigt udover i udpræget grad at spare på håndspritten..
Vi har selv i corona-perioden oplevet en tydelig vækst i vores ganske vist ikke voldsomt store salg af hifi, der ellers bestemt ikke er et område, vi aktivt prioriterer blot det allermindste. Dertil er konkurrencen fra mange danske virksomheder indenfor især det såkaldte “seriøse segment” jo hårdere end den, vi oplever indenfor den professionelle branche. For i denne sidste er det jo normalen, at regnskaberne rimeligt afspejler realiteterne i virksomheden. Sådan burde det naturligvis også være, for det er jo ganske svært for en kiosk med lovlige midler og med betaling af  moms og skat og ægte pantmærker at konkurrere med andre kiosker med colaer fra Polen med påslistrede falske pantmærker, slik fra fætterens rottebefængte depot og arbejdskraft fra stamme-medlemmer på støtten. 
Der skal være allerhelst rimeligt ens konkurrencevilkår, og helt sådan er det lige knapt indenfor den danske hifi-branche. For på trods af, at især mange mindre operatører bedømt ud fra brugtannoncerne og de obligatorisk manglende kviitteringer tydeligvis handler 2på jysk”, så er der blandt de få andre operatører med offentligt regnskab tale om nogen kreativitet i regnskabsføringen. Vi skal opfordre eventuelt interesserede til at google yndlingsvirksomhedens navn plus ordet “proff” samtidigt.
Dette vil give nogen indsigt i en branche, der kun for de allerfærrestes vedkommende kan beskrives med ordet “rettidig omhu” indenfor redelighed og regnskab. Reglen er snarere forunderlige transaktioner eller regnskaber så ringe, at virksomheden umuligt ville kunne fortsætte-hvis altså regnskaberne viste det sande billede af pengestrømmene. Det går de så nok næppe-overhovedet ikke!.
Men hov, hvad er det lige der sker for Hifi Freaks? Det ligner ikke regnskabets time. Eller rettere, det gør det måske, nemlig mest, at regnskabet IKKE er afleveret..
Men ellers må jeg til at pakke atter en stor bunke fjernundervisnings-udstyr, et af tidens absolut største salgshits. Og tilfældigt eller bare heldigt en af virksomhedens kernekompetencer. Aktiviteterne kan så passende ledsages af musik supporteret  husstandens allernyeste elektroniske medlem: En Project Power Box til vores nyligt indkøbte bittelille Project RS2T-drev. Om jeg kan høre forskel på den nye lineære strømfætter fremfor den tidligere switchmode-sag aner jeg ikke, jeg har endnu ikke spillet på det. Men næppe meget eller overhovedet noget.
Men under alle omstændigheder, så ser det da bedre ud. For Power Boxen er jo trods alt på trods af identisk størrelse med drevet ganske billig. Og når man så lægger priserne sammen og dividerer med 2, så er gennemsnitsprisen jo trods alt noget mere rimelig end den lille enlige box til 20k….
Det er så muligvis osse det fornuftigste, der er at sige om gårsdagens indkøb-altså

ikke så meget

5 meninger om “Regnskabets time er nær!”

  1. Ud over det er det naturligvis vigtigt at vide, om Studstrupværket brugte halm, træpiller (eller en blanding) da de producerede strømmen til gengivelsen af din yndlings Lucinda Williams sang. Desværre ikke muligt at opspore….

  2. Det ser meget slemt ud for Densen og HifiFreaks. Hvis ikke HFF i 2017 havde fået en usædvanlig stor "finansiel indtægt" på 3.270 Mio. var regnskabet endt med et lille overskud. I 2018 er der et underskud på 260K. Det ser ud som om regnskabet for 2019 ikke er indleveret endnu og derfor er selskabet sendt til ufrivillig tvangsopløsning.Densen har det nok værre endnu med 1,7 mio. i underskud i 2019. Vildt! Det ses, at et relativt nyetableret firma ved navn Akkerman Aps er 100% ejer af densen og 67% ejer af HifiFreaks. Og det er sørme SIllesen som ejer Akkermann – der er et rådgivningsfirma. Sjovt det skal konstrueres sådan… Jeg tipper det er megasvært at producere flere Densenapparater med den økonomiske ballast eller mangel på samme for tiden. Vi får se!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *