Slavelignende forhold

Man kommer næsten til at græde af rørelse (eller er det mon græmmelse), når man hører historien om den stakkels somaliske kvindelige assistent, der prompte brast i gråd i et DR-studie efter ellers behørigt at have været advaret efter at have hørt en iøvrigt ret ligegyldig vittighed om, hvordan man bedst klaskede fluer- på somaliere. Græmmelsen kommer ind, fordi det i denne ekstremt krænkelsesparate tid er forbundet med kolossal personlig gevinst i bedste Ronaldo-stil i straffesparksfeltet uden berøring ellers straks at falde skrigende og vrælende og krænket  til jorden. Fordi man udover automatisk medfølelse fra alle de ellers ikke videre empatiske og temmeligt automatik-voldsparate medløbere på den fascistoide venstrefløj osse for tiden kan høste forståelse fra en masse tilsyneladende totalt uforstående mennesker. Og uforstående skal her forstås som folk, der intet ved om nogenting, historie allermindst.

Nå, den stakkels somaliske pige er forhåbentligt i god behold efter den uhyre traumatiske oplevelse, selv om hendes krænkelse vel på  Poul M-“krænkometret” vist ikke kommer i synligt promille-udsving på den logaritmiske skala i forhold til de anderledes svinske udfald fra Carsten Jensen mod folketingets daværende formand. Se, der var der svin i luften og det var altså ikke Pia. Men det var så en “af vor egne” i den frelste fløj og dermed ikke blot rimeligt, men nærmest en slags frihedskamp. Pøbel er et noget bredt begreb i disse tider men fælles for alle pøbler til alle tider på alle forskellige politiske og nationale fløje er det, at ingen diskussion er mulig. Og så er det iøvrigt ligemeget, om man som den parisiske pøbel i 1789 jagtede jøder i ca samme omfang som nazisterne (hele tiden) og kommunisterne i Stalins sidste tid gjorde det. Mærkeligt som visse voldsfascistiske fænomener kan trives på tværs af tid og lande og tilsyneladende vidt forskellige politiske bevægelser. Men det er selvfølgelig ikke racisme, selv om det ser sådan ud.. Eller måske bare voldsfascisme bare er voldsfascisme uanset ydre gevandter…Intet i disse tider tyder på andet.

Nå, men som når et barn brister i nøje planlagt og velkoreograferet  hysterisk gråd over ikke af få den is, som det ønsker sig (fordi man så hyppigt derefter får en alligevel), så kan man  som selv blot rudimentært-tænkende person som denne skribent vel heller ikke ganske sige sig fri for den mistanke, at den daglige massemedie-kolporterede dosis af totalt ligegyldige historier om krænkelser på grund af race har noget med anglen efter mulig personlig gevinst og sympati at gøre. Og måske kan denne skribent forsøge med at bruge “fatshaming” (af mig selv, forstås) som undskyldning for de ordrer, som vi mistede?  Uden helt at være klar over, om begrebet kan benyttes af gamle lyshudede mænd. Det kan de næppe, den slags hører vist et andet køn og en anden hudfarve til.

Ihvertfald har de hysteriske forsøg fra alskens lokale “kommissærer” på at udradere al historie jo på ingen måde bredt sig til Østeuropa eller Rusland eller Kina. Eller til Mellemøsten, der ellers traditionelt har haft og har slaveri som ingen andre steder i verden. Og næppe noget tyder på, at det nogensinde vil ske. Og hvis man var tilstrækkeligt kynisk kunne man jo ligefrem tro, at de østlige stormagter bestemt ikke vilde holde sig tilbage i eventuel støtte til de sanseløse kræfter, der for tiden destabiliserer de åbenbart åndeligt mindrebemidlede svage vestlige demokratier.-andet ville vel osse være dumt.
Hvor alt bliver reduceret til undskyldninger og meningsløs hensyntagen og hændervriden i en grad, som ret nøje vil svare til at give efter for det hysterisk-skrigende barn-det får aldrig nogensinde nogen ende. Arvesynden kan aldrig gøres god igen, og det er jo “gefundenes Fressen” for alle de kommissærer, som gør krænkelser til en karriere. Og mærkeligt, at der altid stod kohorter af den slags klar både for Robespierre og Stalin og Hitler og Pol Pot-som i dag! Henrik Marstal-er der altid nye uudtømmelige forsyninger af-alle de uretfærdigt forsmåede kunstnere..

Men så længe det kan betale sig, og det endda i en så fremragende grad, så fortsætter protesterne mod den angivelige “racisme”, der tydeligvis med lidt ændring af definitioner kan findes overalt. Og definitionerne er legio og kan ikke diskuteres, allermindst af hvide gamle tosser. Og med den bredeste fortolkning bliver hele racisme-problematikken dermed ganske meningsløs for andet end de allerede jesuitisk-troende kaos-profeter. Men hvorfor osse beskæftige sig med realiteterne bag slaveriet, der jo naturligvis har en årstusindlang historie over det allermeste af verden, Norden naturligvis ikke undtaget, selv om perioden for formelt slaveri i Danmark var ret kort. At det forsvandt betød så bare ikke, at forholdene for de fattigste blev bedre, langt snarere tværtimod. Som det iøvrigt osse ret så forudsigeligt gik med de frigivne negre efter den amerikanske borgerkrig, der mødte et arbejdsmarked i Chicagos slagterier efter borgerkrigen , der fik arbejdet i bomuldsmarkerne før krigen  til at ligne en søndagsudflugt. Og for dem, der som de allerfleste bare blev og ikke vendte tilbage til det amerikansk-sponsorerede utopiske afrikanske frihedsprojekt Liberia i Vestafrika, blev forholdene blot værre, eftersom plantageejerne som tidligere med den hvide løse arbejdskraft ikke havde penge bundet i arbejderne. Afgjort en trist bagside ved afskaffelsen af slaveriet..

Slavelignende forhold kan sagtens være langt værre end formelt slaveri og er det typisk, fordi slaver koster penge-mange penge!-det gør løsarbejdere så ikke, og kan umiddelbart afsnøres som et firbens hale uden arbejdsgivers  problemer eller ansvar. Anderledes med slaverne, der er ejerens egentlige egenkapital og dermed som malkekøer skal holdes ved huld. Om det af ovenstående skulle fremgå, at denne skribent på nogen måde er tilhænger af slaveri, så naturligvis nej, men jeg er om muligt endnu  mindre tilhænger af slavelignende forhold. Og vi behøver ikke gå længere tilbage her i landet end til reguleringen af Tyende-loven i 1921 for at finde det sidste mere end almindeligt slavelignende arbejdsforhold. Hvor husbond direkte havde tugtelses-ret over tyende og i kraft af eksistensen af obligatoriske Skudsmålsbøger kunne gøre tjenestefolk permanent ude af stand til nogensinde senere at finde arbejde. I en tid uden noget sikkerhedsnet betød det uvægerligt  en tidlig død i armod..

Man bliver så træt over det proportionsløse krænkelses-ræs. Og alle glemmer, at slaverne i Afrika til senere salg i Amerika udelukkende blev indfanget af andre negre og handlet udelukkende af effektive traditionelle arabiske købmænd. Men måske man bare fra bevægelsens koordinatorer har ment, at en krænkelses-kampagne i Cameroun eller Nigeria aller Arabien er indlysende udsigtsløs i forhold til de mere blødagtige vestlige historieløse demokratier? For hvordan kan man dog ellers fortolke forsøgene for at fjerne alle minder om Winston Churchill? Man kunne næsten unde demonstranterne det tankeeksperiment at opleve, at Hitler havde vundet…Så havde racismen jo forlængst været udryddet.

Og selvfølgelig må man osse huske, at dødeligheden på slavernes skibe af slaver altid var langt lavere end dødeligheden blandt besætningsmedlemmerne, fordi disse sidste trods alt desværre kun arbejdede under slavelignende forhold. Og dermed bare kunne byttes uden beregning og ingen værdi havde. Andre tider for de reelle forhold på arbejdsmarkedet med regelmæssig kølhaling og lemfældig omgang med den nihalede kat..

Tilbage til lidt mere optimisisk  husflidsarbejde her i den fredelige midsommer. Inspireret af den  visuelle snarere end auditive succes med at bytte Lab-forstærkerne med MC2 Audio-ditto, så har jeg nu kørt det tunge skyts i stilling. Det består i, at den diminutive 8-kanals LAB er blevet erstattet af 4 stk. ganske velvoksne ” og ditto effektive solskærme” af typen Crown Studio Reference 1. Om det lyder bedre er eller blot anderledes må vi vente med at meddele, da tiden er løbet og der iøvrigt ikke har været lyd på stakken endnu.
Men mon ikke det denne gang vil give et lille ekstra lift, de her Reference 1 er endda helt usædvanligt fremragende forstærkere. Og med 780 watt separat på samtlige enheder burde Vitavox-erne vel da kunne få havre nok skulle man tro.
Vi får se og ikke mindst-

HØRE!

31 meninger om “Slavelignende forhold”

 1. Monumenter med association til brugen af slaver.
  Hvornår kommer turen til nedrivning af Ægyptens pyramider? Eller er de reddet af at nutidens demonstrerende identitetsløse aktører har skulket fra historietimerne? Eller har de erkendt, at opgaven er for uoverskuelig anstrengende at give sig i kast med?

 2. Apropos høre:
  Nu har de gode Endelavitter da fået højttalere til deres gymnastiksal! (Endelavebladet, juni-2020). Tilsyneladende brændte de de gamle enheder af, men nu er der vist ingen tvivl: formanden for beboerforeningen kommer til at kunne høres.
  Så vidt jeg husker, er salen på størrelse med en enkelt badmintonbane.

 3. Ja, jeg så det godt, endda en akustisk ideel løsning med 4 højttalere med 2 gange 15 tommer og et lille horn i hvert sit hjørne spillende ind mod midten til banko-ret meget mere umuligt bliver tingene altså ikke!
  Det skulle da lige være lay outet af deres lydsystem, der næsten er en endnu større griner:
  https://www.facebook.com/endelavebeboerforening/posts/2651022508444405
  2 aktive højttalere a la RCF 315A med limiter mod overbelastning plus en Audac PRE 116 supersimpel mixer med blutooth ville virke og lyde ca 1000 gange så godt.
  Til en start ville det for eksempel være muligt at høre, hvad der blev sagt, den mulighed eksisterer ikke med den nye superinstallation
  PS Jeg troede kun det var mig, der havde den åndelige brist at læse med der..?

 4. Folk kunne også bare gøre sig en lille smule umage med at tale pænt til og om andre, så var der slet ingen som talte om krænkelsesparate mere. Det er ikke så svært….

 5. Jo, jeg læser det også….lidt hyggeligt (og uhyggeligt).
  Hvis krænkelseskulturen nu har udvidet sig til håbløse valg af lydsystemer, i øvrigt uden hentydning til race, politisk eller seksuel observans, er der vel ingen grænse for, hvor det kan ende. Eller det er der vel allerede…..
  Det jeg (i øvrigt) synes var morsomt, var selve størrelsen på enhederne: vi brændte de gamle af, så nu skal det eddermaneme ikke ske igen! Det hedder humor, men det må jo også snart forsvinde i det helliges navn. Så er der kun søvn tilbage (eller rødvin, som en kær kollega kommenterede).

 6. Selv at holde sin kæft eller at være død rækker vist ikke helt imod det stærkt-ekspanderende internationale "krænko-krati"
  Når funktionær-svinene i enhver ny-ordning af samfundsordenen som det her er vejrer morgenluft er ingen samtale længere mulig, uanset graden af høflighed. Det stopper aldrig.
  Og i den henseende er der flere lighedstræk med denne sidste bevægelse til Pol Pot end til Gandhi..

 7. Hej Keld Korrekt gennemskuet, de 2 inderste spiller så kun det allerallerdybeste, som jo i de her horn er mellem 40 og 55 hz

 8. Og til Anders: Du mener måske, at løsningen er, at Churchill bare skal forsøge at være endnu mere død?
  Det værste er, at de naivt-velmenende "nyttige idioter" i denne "krænkofile periode" til enhver tid overhales af de rigtigt magtliderlige idioter. Bwalya er vel et rimeligt anskueligheds-eksempel på en frådende skruppelløs opportunist, men som i Animal Farm" kommer de rigtigt ondsindede funktionærer først senere.
  Og mon ikke man kan stille klokken efter hvornår det bliver forbudt at bruge klasse A forstærkere eller blot vintagehifi og klima-kleresiet udelukkende tillader klasse D?
  Der har jo allerede i mange år været grænser for størrelsen af støsugermotorer til private..

 9. Kan se at de vil redigere Halløj på badehotellet nu i USA. De har overhovedet intet fattet af hvad den serie går ud på så. Ikke at det overrasker synderligt men bare bekymrende. Det hænger mig ud af hilsen med alt det krænkeri. Allermest fordi jeg ikke kan gennemskue motiverne altid. Det virker lidt som at få et spot i primetime fremfor en egentlig kamp mod racisme. Gad vide hvor mange af dem i København der reelt var der for Black Lives Matter? Det handler jo meget om at blive set og hørt i dag. Sagen virker ikke altid afgørende. Nå skidt, det får vel ende igen.
  Jeg tænker, at du har en Wall of sound Poul!😀 Phil Spector ville være misundelig. De lyder sikkert fremragende. Er der nogen grund til at du ikke har output under 40hz? Måske sidder du heller ikke og hører orgelkoncerter? Jeg tænkte bare at du sikkert havde rig mulighed for at udvide frekvensspektret mere, men det har du nok på andre anlæg i huset?

 10. Keld: Hornets finite størrelse (selv om det er ret stort og noget større, end det ser ud), sætter en nødvendig nedre grænsefrekvens. I normal beboelse er næsten fuldt niveau til 40 hz nu normalt rigeligt, især hvis man ikke med distribuerede subwoofere har mulighed for at udglatte de strukturelle resonanser i ethvert rum.
  Vores store ATC SCM 300A går ned til 30 hz, så det får række. Og det gør det osse, så rigeligt, endda, selv om jeg i flere omgange har haft feks Tannoy Buckingham Classic med et større frekvensomfang.
  Og selv om de kørte aktivt, så var basserne med ultralav egenresonans som JBL 2235 i den klassiske 4435-monitor med sine pålimede vægtklodser for død i sværen. Faktisk lyder Vitavoxerne decideret bassvage lige i starten på musik qua deres kobling til luften.

 11. Halløj på Badehotellet:
  Det er faktisk endnu værre: det er BBC selv, som vil redigere i det hysterisk morsomme "Don't mention the war"-afsnit. Så kunne man jo forledes til at tro, at det drejer sig om Basil's omgang med den tyske folkesjæl, hvilket jo nok kunne krænke visse. Men nejnej, næhnej. Majoren (som er senil!) kommer med en, vistnok, nedsættende udtalelse om et Vestindisk krickethold.
  HALLOOO! Knock, knock! Er der OVERHOVEDET nogen hjemme?
  Her kunne jeg måske føle mig en anelse krænket(!) af den tilgrundliggende antagelse, at ingen er i stand til at tænke selv. Hvilket jo så desværre er ganske omsiggribende..

 12. BBC har vist trukket sig tilbage mht redigering af "Halløj på badehotellet.) De lader den være i fred.
  Mr. John Cleese har også noteret sig, at de ikke fatter hat af hvad satiren i hans serie går ud på. der findes godt nok mange dumme mennesker i dag. Og det har der vel altid gjort.
  Men hold nu k.. hvor er jeg træt af denne krænkelses kultur der hersker i øjeblikket.
  Vi skulle dele verden op. Dem der ikke kan tåle mosten kan bo til venstre og os andre til høre. Hvor vi lige skal definere "bo", må vi jo rafle om. Gaaab. Man bliver så træt.

 13. Nu mener milde Anders jo altid , at man skal tale pænt og så går det nok og alle problemer løser sig selv. Måske han har ret, problemet er bare, at hvis han ikke har, så er der efterfølgende ingen vej tilbage. Som da de valgte den milde Hitlet til kansler..
  Når man ser de unge mørklødede atomfysikere og overlæger på billede nr. 2 her, som lige holder en kort pause fra deres meriterende karriere-dagjob, så oplever man vel osse fra de muntre svende umiddelbart empati og historisk indsigt på allerhøjeste plan.
  https://jyllands-posten.dk/premium/international/ECE12222477/racismedebat-kendt-statue-er-paa-vej-ned-og-firmaer-beklager/

 14. Nu var Pol Pot jo ikke racist, den skal han da have. Modsat Kamerat Napoleon brugte han de ondsindede funktionærer med det samme. Det er et ganske forfærdeligt spørgsmål om timing.

 15. Selv uden direkte at tale pænt om andre, så kunne man nå ret langt, hvis man dog bare holdt sig fra at bruge stråmænd i sin argumentation.
  I øvrigt forstår jeg godt at man vil pille statuen af Cecil Rhodes ned, og jeg forstår ikke det ønske om at lade statuer stå af alle mulige despoter og diktatorer for enhver pris.

 16. Det er ihvertfald den samme opviglede hysteriske historie-løse hob, der er i gang både med Zlatan-statuen og i den angelsaksisk-inspirerede verden. Særligt kendetegn er, at der ingen appel-muligheder er for de anklagede, det er pøbel-standret som i straks-opgøret i de besatte lande efter i EWuropa efter 2 Verdenskrig..
  Iøvrigt velmenende Anders: Hvis du tror, at du ud fra Wikipedia længere ved noget om Cecil Rhodes, så tager du fejl. Revisionen af historien, hvor Wikipedia jo desværre er endnu mere sårbar for konstant "revision/forfalskning" end "Den Sovjetiske Encyklopædi" under Stalin, har forlængst "ædt" dens det ellers indtil fornyligt sobre indhold.
  Når kommissærerne er færdige med deres historieløse-historierevision, så kommer alt til at ligne Wikipedia-artikler om nuværende danske politikere. Der jo dagligt redigeres af vedkommendes professionelle pressemedarbejdere…

 17. Ja og nu forstår Kaj pludselig ingenting, selvom han siger det præcis som det er 😁 Det er top underholdning selvom man ubevidst ryster lidt på hovedet 🙄🤣 Men noget kunne tyde på at der er en der er ved at rejse en statue af sig selv samtidig med at han forsøger at rive alle andre ned 😉

 18. Wikipedia eller ej – Cecil Rhodes var en fæl karl.
  Må man aldrig pille en statue ned, hvis man bliver træt af at se på den person, som er afbildet? Savner du også skamstøtten på Gråbrødre Torv?

 19. Her bliver jeg nød til at citerer to af vor tids store tænkere, Jan Mølby og en vis George Orwell; "Det er vigtigt at se godt ud og den der kontrollerer fortiden vil kontrollere fremtiden."

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *