Lidt grinagtigt…

Nu er hverken menneskelivet eller, måske i endnu højere grad, hifi- ditto jo akkurat noget at grine af. Ihvertfald indenfor det sidste er humor en afgjort kronisk mangelvare, og selv de undertiden små tiltrængte pust af almindelig munterhed kan på ingen måde sprede den tungt dunstende sky af triste og sørgelige mere end midaldrende mandlige eksistenser i deres uhyre velfortjente ensomhed derude foran den fedtede computerskærm. Idet vi altså forsigtigt antager, at selv de mest sølle blandt de kronisk aktivt-insisterende af hifieksistenserne derude trods alt osse har andre behov. Men måske selv den ellers ret normale mandlige bi-beskæftigelse foregår på split-screen…Man gyser næsten ved tanken om at skulle indsamle pålideligt felt-materiale på dette ellers sørgeligt uudforskede felt…

Ellers er der almindelig gemytlighed til stede her i vores ydmyge kælder, hvor de forskellige lydanlæg spiller langt, langt bedre, end de meget længe har gjort. Det er nu ikke fordi der er sket nogen tekniske omforandringer, det er vist mest bare fordi der er faldet lidt mere sjælefred over dagligdagen i kompagniet. For den største forskel på lydopfattelse og ditto -kvalitet er selvfølgelig ikke noget eksternt akustisk fænomen-den afgøres i langt højere grad af personens sindsstemning og lytte-parathed. Ikke uligt naturligvis den anden simple kendsgerning, at langtfra al musik kan nydes til enhver tid. Derfor er der en tid for både stillestående (men iøvrigt uhyre vel-syngende) Kingston Trio og nervebundt-spækkede værker af Shostakovich, som selvfølgelig aldrig kan være det samme. Ligeså lidt som objektiv lytning naturligvis kan være over selv ret kort tid.

Derfor er gamle lyd-minder ca. ligeså pålidelige som efterfølgende pejlemærker i livet som sammenligningen af kvaliteten af gamle skole-kærester. Det eneste kærlighedsmæssige øjeblik, der eksisterer, er naturligvis nu, og det gælder selvfølgelig osse opfattelsen af god lyd. Alt andet er ligegyldig nyere historie. Det eneste, der betyder noget, er, at Lucinda Williams på de store Vitavox Thunderbolts med ekstra bas lige nu lyder SKIDEGODT! Fordi Verden er god og sjælen redebon!

Nå, men nu er det vitterligt osse vanskeligt at opretholde nogen særlig pessimisme, når ens blik vandrer hvileløst rundt som et tysk søgelys efter en enlig vildfaren Short Stirling-bomber. Og da netop Short Stirling havde en uhyre farligt begrænset operativ tophøjde, så vil vi osse i dag inspireret af den bevæge os lidt rundt i det mere jordnære.
Nu fører denne skribent jo en delvis dobbelttilværelse i det vendsysselske, og selv i denne ellers del af den mere end rimeligt modne del af den danske “udkants-banan” kan man såmænd finde morskab. Tag for eksempel den lokale kommunalt sponsorerede “Flytteguide”, der i lighed med alt for forfærdeligt mange danske engelsksprogede reklamer bærer præg af, at oversætteren ikke kan skrive korrekt engelsk. OVERHOVEDET!

Langt de fleste tekster bærer umiskendeligt  præg af, at en lokal halvstuderet røver efter beskeden og uvægerligt sørgelig evne har “danglificeret” sin oversættelse. Den vendsysselske kommunale pendant til det her er naturligvis, at man lader en ven eller nabo eller en anden eks-kommunal pamper stå for skriblerierne-det sidste er tilfældet her. Tal ikke om mere nærdemokrati i mindre kommuner, ingen forening eller organisation er trods alt for lille til at blive pamperiseret.
Tilbage til den ynkelige tryksag, der i lighed med det nye torv i Dronninglund har kostet klejner, der næsten står i forhold til udgifterne ved Letbanen i Århus for de involverede parter. Flytteguien er trykt på noget, der i lugt og oplevet kvalitet mest minder om de gamle sovjetiske papir-pravdaer, der havde en vis odeur af genbrugs-toiletpapir. Altså GEN-genbrugs..

Ellers er der nyttige råd om f. eks valg af læge. Problemet er jo blot, at ingen andre end slemt misbrugsramte eller særskilt imkompetente læger i dette lægefattige område tager nye patienter ind. Formodentligt udelukkende  fordi deres gamle er afgået ved en højst utidig og aldeles unødvendig død. Der findes sågar en lokal læge med det ildevarslende tilnavn “Dr. Død”Som i Alaska under guldgravertiden er det en landsdel for sunde og livskraftige unge mennesker. Og det er da osse det, som denne guide tilsyneladende lokker folk til Dronninglund med, for blandt byens største attraktioner inderfor foreningslivet anføres dette kolossale spektrum af muligheder:  “Fra badminton til tennis” Tag den, gamle petanque-tosser og flyt til Ålborg!

Dog kan der da osse findes sjove eksempler på lattervækkende annoncer sågar indefor hifibranchen. Tag for eksempel en nylig en, hvor salgsteksten lyder: “Højttaleren er fremravende, men er et fejlkøb. Højttaleren kræver 100 Watt. Jeg har kun 38 Watt”
Nu kunne man måske tro, at der var tale om et knaldtilbud fra Harald Nyborg, men tro om igen! Vi taler om næsten nye Borg-højttalere til listepris 190.000,-, der nu forsøges skudt af til blot 120.000,- , Kunden måske lovligt sent har opdaget  den ellers umiddelbart lyttemæssigt indlysende sande tingenes sammenhæng. Udover altså, at det her selvfølgeligt slet ingen mening giver, fordi lydtryksforskellen fra en effekt på 38 watt til 100 watt næppe er hørbar og blot en brøkdel af en dB og ikke hørbar .

Derudover anføres højttalerne som 6  mdr. gamle, men da det vel knapt er 6 måneder siden, at den danske importør overtog agenturet, så kan muligheden for et alternativt outlet ikke udelukkes. Det med de 38 watt er da lige det tyndeste men lidt sjovt er det da. Meget faktisk.
Anderledes reelt og et udpræget godt eksempel på redelighed er det til gengæld, at Buchardt Audio endeligt er “sprunget ud” På denne plads har der for længe siden været velbegrundet mistanke om, at flinke Mads blot er en “store front” for en fjernøstlig producent. Og endeligt er det nu på hans hjemmeside offentligt, at det er kinesiske Hansong finansierer butikken og som Mads blot er ansat hos.

Der er ihvertfald ingen lønudgifter i Buchardts officielle regnskab, og selv om Mads er en lillebitte fyr, så må han vel spise et eller andet? Og nu viser det sig så, at han spiser med pinde, måske denne ret trivelige skribent skulle prøv det engang. Og måske osse meget smart business at personificere sikkert udmærkede, men antageligt med Hansong-navnet ellers inderligt usælgelige højttalere i Danmark. Vi vil jo alle så forfærdeligt gerne handle hos den lille frie købmand…Osse når vi altså så slet overhovedet ikke gør det..

Jaja, sådan er der så meget, som vi deltids-landmænd ikke ved om agurkesalat, men da altid godt, at “storytellingen” og den indlysende sande historie omkring disse sikkert udmærkede højttalere endeligt kan afstemmes lidt.
Historien indtil videre om kompagniet var jo osse så utrolig, at den umuligt kunne være sand. Og den var så forresten heller ikke som umulige historier jo aldrig kan være.

6 meninger om “Lidt grinagtigt…”

 1. OG levesen skriver
  Sikke en rodehistorie vi fik lavet!

  Jeg har talt med en i branchen om Buchardt, og det viser sig, at det du har skrevet og det jeg har skrevet er halvt forkert. Æv.

  Jeg TROEDE at der var den linie i tingene og personsammenfald, som jeg kunne foretille mig, men det er så ikke tilfældet. Fakta er, at Hansong producerer Buchardt højttalere og de modtages i de lokaler de har lejet af Danesian i byen Birk. Sinar Baja ejer bygningen og Danesian lejer sig ind som andre på adressen. Den gut som har lavet delefiltre hedder ikke Ulrik, men Casper Ravn, en som har arbejdet hos Dynaudio og Danesian.

  Det er også en rettelse værd at offentliggøre en korrektion i min historie; det er SinarBaja som ejer bygningen i Birk og de lejer faktisk ud til Gamut senere. SB udbyder arealer til andre i audiobranchen foruden Buchardt.

  Så fik vi det på plads og har på ikke helt fornem vis, men dog ifølge tilgængelige fakta, fået rodet Frank NIelsen og Ulrik Schmit ud af Bauchart Audio, puha!

  Der kan man bare se, gå ikke i byen med kun halve sandheder 🙂

 2. Så mangler vi bare at få opklaret, hvem der betaler Buchardts løn, når nu hans firma ikke gør.
  Men måske det bare altsammen er den rene drengede godgørenhed, det kender jeg jo fra mig selv..

 3. Der er nu ikke noget så forfriskende som en god omgang jydsk købmandskab. En “honest Joe” linket op med en fabrikation der foregår hos fanden selv. Uforståeligt at det skulle foregå i dølgsmål, indtil nu altså.

 4. Har aldrig hørt en Buchardt højtaler, ved heller ikke om jeg kommer til det. Kan forstå på hififolket, at Buchardt højtalere muligvis er et af verdens vidundere, hvilket jo er imponerende i sig selv. Omtalen har været særdeles positiv. Gige er imponeret også, selv på hans hunde, hunde, hundedyre setup. Så vokser træerne ind i himlen.
  Nææh virkelig bekymrende er at hififolket har brillieret med en anmeldelse af CPH. hifiudstilling. Her anmelder to selvudnævnte hifieksperter lige en udstilling og kårer skidt og kanel. De er så heldige, at være faldet ned i gryden med hifitrylledrik som små, hvilket har givet dem særlig indsigt i hvordan andre vil have det skal lyde. Fremragende! Går man de to eksperter lidt på klingen viser det sig, at man godt nok ikke lige fik sat sig ned i en ordentlig lytteposition inden man gav en forhandler rigtig dårlig omtale på nettet. Det betyder heller ikke en skid for i dag er vi jo hurtigt videre. Den må forhandleren selv stå med………. Nu er de to eksperter måske beskikket med ører ud over det sædvanlige og kan stå i baggrunden med en kop kaffe, småsnakke og blive enige om, at det hjemmebyggede til en tiendedel af prisen lyder meget bedre fordi de jo ved hvordan tingene hænger sammen. Der mangler noget i den øverste mellemtone, bassen er for voldsom etc. Den ene ekspert viser heldigvis lidt format og trækker lidt i land sidenhen, men helt godt bliver det aldrig. Det bekymrer mig sgu lidt. Jeg aner ikke om det setup lyder godt eller dårligt, men det pisser mig af når sådan et par klovne(undskyld mig) har adgang til at skrive ud på nettet med noget useriøst pladder hvor folk der rent faktisk skal leve af det står lidt forsvarsløse. Jeg har ikke aktier i noget, men man kunne fandme da holde det internt i stedet for at buldre op på nettet, fordi man så gerne vil gøre opmærksom på, at man ved noget. Sådan noget er ødelæggende for hifihobbyen ligesom de bizarre ting der foregår på Nerds lige nu. Den mest aktive tråd handler om inaktivitet, det er fandme da klasse……

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *