Bjørnetjenester

Så faldt der endeligt lidt mere ro over vores lille hyggelige virksomhed uden dog helt at alting akkurat blev søvngængeragtigt. Således er der allerede i dag klikket en ordre på et sæt aktive monitors til et gymnasium ind PLUS det efterhånden meget glædelige (endnu et!) sæt ATC SCM 19, så vi kan faktisk godt lukke og slukke for i dag-rent økonomisk ihvertfald. Man fristes næsten til at citere gamle Valdemar Atterdags ganske vist senere tilnavn “Ter Tage”, som han så ikke selv kom til at glæde sig over. Og måske der i virkeligheden slet ikke var så forfærdeligt meget at glæde sig over for den afdøde konge, for ikke blot VAR han jo død og mæleløs, “Ter Tage” betød vist mest på plattysk noget i retning af “sikke tider”…Og det er de jo visseligt-til alle tider!

Men alligevel: Sikke tider, det dog er nu og jo naturligvis altid har været. For intet er jo hverken nu ligesom før eller vil være det samme i morgen. Alligevel er der dog visse faste fix-punkter, som denne skribent i både arbejds- og privat-liv har forsøgt at orientere sig i forhold til efter beskeden evne. I sin mulige forblommethed ligner disse retningslinier nok noget i retning af det efterhånden noget mølædte traditionelle Mærsk-slogan om “rettidig omhu”-en vis menneskelig anstændighed. 
Derfor har vores virksomhed uden blot den allermindste reklameaktivitet formået at sejle i smult vande i efterhånden adskillige årtier og den slags kunne vi bestemt osse unde de mange af vores hel- og halv- og kvart-kollegaer. Det er trods alt ikke alle virksomheder, der drives så visionsløst som 4Sound, hvilket jo iøvrigt ikke blot er en nedgørende vurdering, men desværre for den danske musikbranche en mangeårig forlængst fastslået kendsgerning. Men sjældent har vi da set en engang såre velsejlende musikalsk supertanker med så mange penge i baghånden sejle så ringe og hjælpeløst ind på de lumske underøiske skær  indtil nu, hvor de indtil for få år siden rigelige ressourcer endeligt slap op. Desværre var de ledelsesmæssige ressourcer sluppet op for mange år siden og som denne blog ved lidt arkiv-søgning vil kunne afsløre, så har vi altså advaret dem-igennem mange år!
Nå, men nu er alle butikker udenfor københavn lukket og naturligvis ryger den sidste osse snart. For uden stordriftsfordele er det altså skidt at være en lille smule stor uden at være spor stor, som osse det næsten hjerteskærende eksempel med Bang & Olufsen viser. For det er jo indlysende, at når man som 4Sound i så mange år har forsømt at vedligeholde det vitale tillidsforhold til leverandørerne og disses tilgodehavender, så vil det vare ÅR, inden denne tillid blot kan retableres nogenlunde. År, som den nye udgave af 4Sound naturligvis ikke har..
Nå, men basalt set hverken kan eller skal man jo på nogen måde ynke en ligegyldig norsk kapitalfonds gebærden sig på det danske musikmarked. 
Til gengæld henviser overskriften i dag  til en langt mere ulykkelig situation for folk som denne skribent, der nærer en livslang interesse for elektronik. Og situation er endnu mere trist alene derved, at den afgørende næres af folk, der burde vide langt langt bedre. Og som for langt de flestes vedkommende sikkert i hele deres arbejdsliv har levet godt af, at der dengang IKKE fandtes folk af deres egen nuværende støbning.
Vi taler naturligvis om den triste situation indenfor service og reparation af isæt lidt ældre audio-udstyr. Det nyere er jo oftest svært grænsende til umuligt at reparere alligevel, men det gamle kan da heldigvis endnu serviceres. Så længe det varer, for denne ærværdige special-aktivitet indenfor elektronikbranchen har som sagt sine fjender, der uden den mindste omtanke forsøger at fjerne ethver eksistensmulighed for disse sidste helte. Der som min personlige helt, Lars fra Sound2Vision i Viborg,  gider udfører et samfundsnyttigt arbejde, nemlig at holde liv i den antikke elektronik.
Fjenden er ATTER engang de forbandede idioter på diverse fora, hvoraf langt de fleste med blot en smule omtanke burde vide så forfærdelige meget bedre. Og selv passable fora som danske vintagehifi er ganske særligt håbløse. 
Situation er altid den samme, også udenfor vintagehifi.dk. En tilfældig ikke-fagperson henvender sig med et problem, som nødvendigvia altid er så kompliceret, at INGEN selv nok så kompetent person vil kunne stille en korrekt diagnose.Og det af den både simple og nødvendige grund, at folk uden elektronisk kendskab aldrig vil være bedre i stand til at beskrive symptomerne bedre end en mæleløs hund ved dyrlægen, der ved hovedpine blot kan ryste på hovedet. Efterfølgende er alt gætteri og famlen sig frem med mulig katastrofal elektronisk nedsmeltning som følge.
Det her kunne blot være  beskæftigelsesterapi for et par pensionerede gampe tosser på Vestsjælland og på Lolland og i Års og i Randers og i Århus  plus et par andre MEN det er det ikke -KUN! Det er desværre osse en afgørende erosion af af det potentielle indtægtsgrundlag for den håndfuld rigtigt kompetente og naturnødvendigt aldrende ægte kompetencepersoner indenfor reparartion af audio-elektronik. “Aldrende” skyldes den triste kendsgerning, at snart er 2 årtier siden, at uddannelsen som traditionel elektroniktekniker blev nedlagt. Så absolut igen kommende kompetence, udelukkende udtynding af denne sparsomme ressource, som vi er mange, der absolut ikke kan undvære.
Vi kan ikke nok anbefale alle, (og da især gamle tosser på så godt og vel min egen alder, der så skadeligt stimulerer inkompetente amatørers “gør det selv”-fumleri) straks at stikke piben ind. I stedet bør alle med blot den allermindste omtanke for den umiddelbare fremtid straks og ufortøvet  henvise til de få og uerstattelige danske elektronik-musketerer: Nemlig Arnborg-manden, AnalogBo og min egen personlige absolutte topfavorit, Lars fra Sound2Vision i Viborg.
Vi under VIRKELIGT disse sidste kompetencepersoner AL DEN SUCCES, som de så afgjort fortjener. De andre fjolser, der på især vintagehifi.dk forsøger af fjumre sig frem sammen med forudsætningsløse amatører, fortjener til gengæld kun uendelig foragt.Det her citat fra netop derfra er findes vel ikke meget mere afskyeligt:
“Der er adskillige kapable medlemmer der inde (i en navngivet klub red.)..Jeg kan selvfølgelig ikke garantere for at der er nogen, der fusker. Men det er bestemt en mulighed.Og ellers er der garanteret nogen der kender en” cit. vintagehifi.dk/Tonni
Om det så er tåben Tonni eller alle andre, der på dette offentlige forum, der undlader at gribe ind, der er den/de værste, ved jeg så ikke rigtigt. Det må især irriterre vor ven Lars, der selv er medlem af gruppen…

Til allersidst i dag skal der tilflyde en anden ægte kompetenceperson en kæmpetak. Det er til Poul, der på den mest imponerende vis har hjulpet med at genetablere vores hackede hjemmeside.
Verden ville være fattig uden personer som og Poul og Lars Sound2Vision!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *