Vinteren kommer tidligt i år.

Nu er det en social sædvane ikke at snakke ondt om de døde. Det er ganske vist ikke en regel fuldstændigt uden undtagelser, for næppe nogen kneb vel mange tårer, da Herr und Frau Hitler plus familien Goebbels og så vidt jeg ved ellers ingen fra toppen af nazi-aristokratiet frivilligt tog billetten til Hades´rige-forhåbentligt alle (de voksne, ihvertfald)  uden den obligatoriske mønt til færgemanden Karon..

Heller ikke mange begræd nok den nylige henfaren af den muligvis mest afskyvækkende person, som denne skribent nogensinde har oplevet indenfor hifibranchen. Og på trods af, at han altså er død for få uger siden, så minder hans gamle enevældige “imperium” allerede om Nazityskland umiddelbart efter Hitlers død, hvor alle hans førende håndgangne mænd forsøgte at eliminere og arrestere hinanden uden nogen videregående mål eller med. Det var som et sensommer-hvepsebo, hvor dronningen med sine alt-dikterende feromoner havde ladt de menige hvepse tilbage i rendyrket kaos og bare var forduftet..

Manden hed Richard Dunn, og kan vel både rimeligt forsigtigt og ligefrem konservativt beskrives som en totalt paranoid psykopat med mere lighed  med ovennævnte Herr Hiedler i både både  demokratisk sindelag og rå-racistisk adfærd på sit forum end godt er. Og han holdt sig aldrig for god til at true direkte med vold overfor anderledes tænkende. Og dem var der mange af, fordi Dunn selv overfor sine nærmeste og naturligvis i  ubehagelig lighed med Hitler, kunne vende på en fem-øre.

Det med volden var et potentielt uhyre reelt problem, fordi Dunn i mange år havde dyrket Tai Chi, vist ellers oprindeligt den absolut allermest fredsommelige blandt kampsportsgrene. Der var dog tydeligvis ikke noget, der  ændrede Dunns sind til andet end det, han var: En helt usandsynlig led person, der truede med retssager og bål og vold mod enhver i en grad, så man skal indenfor de sygeste indavlede importerede machokulturer her i landet for at opleve lignende.

Ikke noget stort tab, faktisk er sommeren allerede blevet meget bedre,  altså, men dette er naturligvis indtil videre blot en påstand uden nogen substans. Dog kan enhver endnu for forhåbentligt en kortere tid opleve manden og hans nærmeste apologeter på skrift ved at skimme lidt på
https://www.hifisubjectivist.org/
Mage til skraldespand for afskyelige ytringer skal man altså lede ganske længe efter og vi skal advare svage sjæle mod at læse for meget på siden. For i lighed med Hitlers personlige karisma, så formåede osse afdøde Dunn at samle og opildne sine disciple i en verbal blodrus, som hifibranchen aldrig har oplevet og forhåbentligt aldrig får at se igen. Men hvis enkelte skulle have lyst til at skimme, så vælg blot emnerne med de vildeste titler, men man kan nu ikke gå fejl: ALLE TRÅDE er vanvittige og oprørende  uanset ens egen individuelle målestok for anstændighed.Og vi henviser også kun til dette syge forum af kliniske grunde og fordi det naturligvis og heldigvis snart forsvinder.

Nå, men nu er han så heldigvis væk, men lighederne med Hitler stopper ikke ved Dunns levende afskyelige adfærd. For straks efter hans død har hans evindeligt trussels-baserede topstyrede forum hifisubjectivist (jamen den slags KAN man vist man blot er psykopatisk nok og ens konsorter er hjælpeløse nok, altså “voldsstyre” et forum!) været et efterårs-hvepsebo. Hvor alle de efterladte stikker løs på de andre og alt andet i deres forladte  hjælpeløshed. Og alle vil gerne videreføre hvepseboet uden dronningen men problemet for Dunns arv er den samme som for Hitlers imperium uden Hitler: Ingen af dem tolererede nogensinde blot et sekund deres egen arvtager og derfor var der naturligvis ingen parat og der kunne ingen være. De havde begge så meget ret, at ingen andre overhovedet kunne have det mindste ret.

Så derfor er Richard Dunns “firma”  NVA (der var en ren køkkenbords-operation uanset alle de forblommede ord på forum med allerhøjst par hundrede tusind i bruttoomsætning) naturligvis og heldigvis ganske sten-dødt. Og ingen vil med garanti overtage hverken det måske mest gennem-betændte navn i hifi-branchen eller den papkasse skrammel, der sikkert rummer det samlede inventar. Heldigvis har alt ondt OSSE en ende- som her!

Så mens den permanente  fimbul-vinter for de fundamentalistiske “Dunn-ister” er kommet tidligt i år, så kan vi andre glæde os over, at hifi-verdenen er blevet et lidt bedre sted at være.
Og i den sammenhæng skal det nævnes, at denne plads vil blive lidt uregelmæssig de følgende par uger, hvor denne skribent agter at drive lidt med sin skønne kone og resten af menageriet.

Helt anderledes ÆGTE trist er det altså for denne ihærdige og uhyre vedholdende sælger af noget, som tydeligvis INGEN i Verden ønsker. Vi har tidligere omtalt ham beundrende på denne plads i det indtil foreløbigt 4 1/2 års forgæves forsøg på at komme af med disse højttalere, der muligvis er SÅ sjældne, at der SLET INGEN potentielle købere er.
https://www.hifishark.com/search?q=avi+adm+40
Og alle forsøgene og utallige gen-indrykninger af annoncen er ubarmhjertigt listede under “sold/expired”  Og så om ikke efter at have haft et ganske vist totalt ikke-eksisterende marked helt for sig selv igennem alle årene så kommer der squ en konkurrent, der vil sælge at samme produkt for godt 1/3 af prisen.
Det er altså sort uheld i en grad, så man må mindes sin ungdoms Don Martin-bøger med Hisper Rispervispers filosofiske smule: “Sort uheld, Krydolf.-Når det regner med flygler, så har den fattige ingen noder”

18 meninger om “Vinteren kommer tidligt i år.”

 1. Nogle timers interessant læsning udløser mit spørgsmål. Hvor adskiller forumhenvisningen sig fra danske fora, hvor admin sætter trenden for budskabet. På samme måde som chefredaktøren skriver sin leder og fastsætter den redaktionelle linje.
  At administratoren af forum i dette tilfælde er elektronikproducent med skarpe holdninger til sit koncept med trang til at forsvare det er jo ikke et ukendt fænomen. Det må være hans upolerede sproglige facon forumlæsere river sig på.
  Poul, hvad udløser din personlige interesse for Ricard Dunn?

 2. Nu var Dunns projekt i de seneste flere årtier vist mest at pleje sin psyko/socio-pati så meget "producent" var der jo ikke over det. På trods af alle de indbildte trusler mod ham og hans lille menighed fra den frådende misundelige omverden, der intyet fattede af mandens sande storhed. Det er jo trods osse en præstation ikke alene at blive udelukket fra SAMTLIGE fora, men at disse fora tillige FORBYDER enhver omtale a NVA. Ikke fordi de er onde, men fordi Dunn truede alle og enhver med sagsanlæg.
  "Upoleret" er altså ikke det helt rigtige udtryk her-inderligt
  afskyeligt" er mere passende! Sig til, hvis du mangler links, der er adskillige tusind i denne virtuelle skraldespand

 3. Det skal måske med, at afdøde Richard Dunn skrev under navnet "Dr. Bunsen Honeydew" og passende tiltales "Doc." af undersåtterne. Og skrev, DET gjorde han, med mere end 31000 indlæg over ganske få år…

 4. Interessen for HIFI kan nærmest antage religiøse dimensioner. Tænk bare på vores hjemlige Duelund. Typiskt konstruerer de ramte med løsning af et bestemt problem for øje, uden at have viden eller ønske om at forstå helheden.

  Ret besynderligt er det, at de minimalistiske NVA forstærkere ikke har et Zobel filter på udgangen for at forhindre selvsving. Kunder der ikke er teknisk kyndige, tvinges til at købe NVA kabler. Måske er selvsving årsag til at deres forstærkere lyder som de gør?

  http://www.nene-valley-audio.com/frames/nva/reviews/ap20_hfcaug92.html

  Her er et af de produkter hvor brugerne, på et forkert grundlag, får oplevelsen af at brugen af specielle kabler er afgørende. For mig lyder det nærmest som om produktet er selvdestruerende. På brugtmarkedet skal der nok være nogen der får sig en overraskelse.

  Han redegør for sine synspunkter her

  https://www.nvahifi.co.uk/richard-dunn-interview

  Han døde 1 juni.

  Her skriver hans kunder.

  https://hifisubjectivist.org/viewtopic.php?f=9&t=50023

  Når man læser om afdøde beskrives han også som religiøs – i den orientalske retning. Når mennesker føler at de har gud med sig på holdet, så er der jo ingen grænser for hvad de har ret i.
  Med venlig hilsen

  Kristian Larsen

 5. Helt uden for forums emne får du Kaj, her en hilsen. Du insisterer jo på at være i live selv om din webside har forladt elektronikken, og er blevet grøn. Husker tiden hvor du sideløbende med jobbet i audioscan Ålborg pushede dine konstruktioner, om ikke under disken, så næsten. Jeg erindrer en phono forstærker hvor jeg stirrede ned i en kasse med nok 20 transistorer og lynhurtigt trak følehornene til mig. 200 m derfra solgte Nørklit de Josty kit som var svaret på de flestes elektronikinteresse. Men din forforstærker forblev i familiens brug i mindst 20 år indtil du ved et tilfælde fik den tilbage. Selvfølgeligt var den helt tidens ånd fyldt op med ekstra kondensatorer.

  Med venlig Hilsen

  Kristian Larsen

 6. Hej Kristian.

  Jamen du har helt ret. For ud over de nødvendige kondensatorer til RIAA korrektionen var den uoriginalt monteret med kæmpestore (!) til opgaven unødvendige 1uF/400V RIFA polyesterkondensatorer. De ligger fortsat i min komponentreol. Ellers var den DC koblet i indgang og udgang. Det er naturligvis tilladt at ændre eller tilføje noget til en given konstruktion, når den er ude af mine hænder. Forstærkeren er fremstillet med accept af min arbejdsgiver hvis det har interesse for nogen så mange år senere. Forforstærkeren er fortsat i funktion hos et musikinteresseret medlem af min familie. Kredsløbet danner skole for de forstærkere jeg senest har bygget. Uden Zobel filter i udgangen for nu at skabe lidt sammenhæng med Pouls historie …… 😉

 7. Så kom den socialdemokratiske bøvs, som jeg har talt om tidligere op til overfladen. Denne gang heder den ikke Corydon men Rossen. Den stille og rolige facisme som vi har her i Nordens dårligste demokrati, er lige blevet forstærket og det med masser af modkobling og zobel-filter. Vinteren den kom sgu forbandet tidligt i år.

 8. H2Y lukkes ……. nej, det går ikke Poul. Hvordan kan du komme på den ide? Hvor skal Thomas så offentliggøre sine holdninger til debattører og hi-fi relateret stof? Thomas har jo forsøgt lukning indtil flere gange med svigtende mod. Til glæde for en håndfuld trofaste skribenter, som følger den udstukne redaktionelle holdning.

 9. Kaj pas dig selv og dit klima skriveri
  Der er aldrig forsøgt lukning, kun at få dig i blækhuset og det virkede hver eneste gang 🤣🤣 sjovt som du selv deltager hist og pist selvom du jo har forladt debatterne 🤓 du har det virkelig slemt efter du blev taget med bukserne så langt nede om anklerne at du stod lige på hovedet og prompte skiftede emne 🤪🤪

 10. Til Kaj: Jeg tror, at Thomas fint forstod mit lidt klodsede skriveri. Folk må da på deres egen blog gøre, både hvad de har lyst til og i sjældne tilfælde (som her fro første gang i 14 år) osse gøre det, der skal gøres.

 11. Selv på denne ellers rimeligt rummelige plads er det altså nu sket for allerførste gang. Det er så ikke første sted for "offeret", det hjælper altid lidt på skyldfølelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *