Slut med at “gokke den af”!

I dag må denne skribent indrømme en nyligt begået fejl-det er bestemt ellers ikke en ting, som falder synderligt let. Måske det er fordi det sker så uendeligt sjældent…? Regnskabet for den store støt søndersejlende 4Sound-koncern kom IKKE som ellers forventeligt i dagene omkring den seneste valgkamp, som ellers al rationalitet ville have forventet. Og selv om det, at det IKKE skete, peger på  enten fortsatte tiltagende givetvis paniske forhandlinger med bankforbindelser eller eget kapitalkæde-bagland, så er enhver udsættelse nu allerede langt hinsides almindelig dansk lov og ret bare et endnu større fare-signal for alle de mange leverandører. Som har været uansvarlige og overdrevent risikovillige nok til fortsat at yde kredit til et forlængst insolvent foretagende med stærkt accelererende negativ egenkapital. Vi under dem så inderligt det tab, som forestår og som de i dén grad selv har bedt om og fortjent. Ingen, hverken de fortsatte kredit-leverandører eller 4Sound selv, leverer vel her noget, der med nogen ret kan kaldes “rettidig omhu”.Og da slet ikke, når loven rutinemæssigt brydes år efter år.

Ellers er der liv og glade dage i vores vendsysselske landlige paradis. Fruen har til sit helt eget  gør-det-selv hønsehus anskaffet 4 omhyggeligt udvalgte race-høns. De er nu mest udvalgt efter farven, fordi man så lettere kan indsamle æggelægningsfacts og andre vigtige oplysninger og ingen af dem kostede mere end relativt beskedne 60 kr. i indkøb, så vi er stadig et godt stykke vej fra hifitossernes voodo-økonomiske univers. Selv om der så naturligvis osse her i den for os nye hønse-verden er et betydeligt stykke vej til “break even”-rentabilitet. Der for os først vil indtræde om præcist 825 dage med en nok noget optimistisk sat daglig æg-produktion på 4 stk. Orv, vi glemte hønsefoder, nok nærmere 1000 dage..
Heldigvis er det så ren paradis derefter og der er det så heldigvis osse for hønsene, der trisser rundt i på mark og eng og i en stor helt uplejet have med uhyre afvekslende beplantning (læs: Der vokser det, som naturen tilfældigvis har valgt) Og dette valg er ganske vanvittigt stort og det i en grad, så både antal og varietet i fuglebestanden er ganske kolossalt enormt imponerende og for denne skribent aldrig tidligere oplevet. 
Der har dog været en lille djævel i dette veritable hønseparadis i form af vores ellers ret beskedne hus-rovdyr Bettemis Kat, der efter lidt forpostfægtninger med hønsene ret hurtigt fandt ud af, at de var både enormt sjove og lette at få til at blafre forvildede rundt. Og det blev i sidste uge for meget for min beslutsomme kone, der derfor ufortøvet anskaffede en imponerende stor hane til at eskortere hønsene i bedste “Murmansk-konvoj” stil. Og det var et kosteligt syn at se Bettemis kat foretage det første overraskelsesangreb på ganske uafficerede Helmuth Hane. Katten sprang ellers ind på hanen til en afstand på måske 20 cm., hvorefter hanen fra højden roligt vendte sig om mod katten som om den sagde “hvad er du for en og hvad vil du?” Hvorefter den roligt skridtede over mod de allerede tydeligt mere trygge høns. Slut med at “gokke den af”, Helmuth Hane, nu er det den ægte vare og rigeligt af den.
Og at trygheden hurtigt indfandt sig demonstrerede den lille skovhøne så i går ved at lægge husstandens allerførste egenproducerede æg. Så nu er der estimeret blot 4000 dage tilbage inden investeringen er hjemme igen-selv om, heldigvis dog et estimat, der allerede senere i dag vil kunne ændres afgørende. Uden dog selvfølgeligt at betyde noget, da den vigtigste del af hønseholdet er at betragte trunterne trisse rundt ude foran vores store panoramavindue, og lige der leverer Helmuth Hane med sin ene højtsvungne halefjer sin veritable kanonbåds-eskorte. Et kosteligt og vederkvægende syn.
Tilbage til ordet “-kvæg” som denne gang i “stemme-kvæg” For ret meget anderledes eller særligt klassisk demokratisk kan man vel ikke betragte stemmefordelingen i de danske ghettoområder. For på trods af flere årtilang intens kampagne fra især de radikale her lige blot en kilometer væk, så har både valgdeltagelsen og den radikale stemmehøst helt tilbage fra dengang Morten Østergaard end ikke var blevet valgt endnu, været uhyre beskeden. Og vi skal jo mindes, at Østergaard allerførste gang blev valgt her i området og allerede dengang førte voldsom kampagne i Århus V`s ghetto-land. Med en absolut beskeden succes.
Anderledes så denne gang, hvor samme Østergaards parti med både monumental og aldrig tidligere setvalgdeltagelse og massive stemmeprocenter sammen med Enhedslisten nærmest i klassisk dansk demokratisk tradition blev kåret i ghetto-områderne. Man kunne måske have håbet på, at den sene succes måske skyldtes tidligere tiders massive kampagner, men sådan var det nu vist ikke. Det var vist bare en imam, der havde prædiket hvilke partier, de troende, hvilken af de vantro de  skulle stemme på. Denne gang, forstås, for når stemmer i et demokratisk funderet land som Danmark så indlysende kan styres (idet vi her forudsætter, at alle de mange tusind nye vælgere i ghettoerne ikke har brugt tiden siden sidste valg med at studere Hal Koch og Montesquieu eller bare Hilmer Baunsgaards Erindringer) så skal man på demokratiets vgne måske ikke ligefrem hoppe af begejstring.
For mon ikke vi trygt kan regne med, at når der engang er et RIGTIGT grønt parti med grønne kalifat-flag og halvmåner på at stemme på for disse sving-vælgere, så fravælger de øjeblikkeligt Østergaards faner. Vi får se hvor længe det varer inden inden man kan spare al politibeskyttelse af Rasmus Paludan og Gay Pride-parader med meget mere helt væk. 
En ting er sikker: Nutiden med det regnfulde forår er grøn og det bliver den fjerne fremtid osse-vi får så se, om alle de unge støtter af de angiveligt mest grønne partier denne gang vil mindske det enorme årligt stæt stigende uansvarlige svineri ved årets festivaler. 
Eller måske mere virkningsfuldt: Kollektivt vil afstå fra flyveturene til fjerne destinationer  i det vist efterhånden nærmest obligatoriske fjumre-år med forældrebetalte jordomrejser. 
Det bliver spændende at følge regnskaber fremover-både 4Sounds og de antageligt snarligt kommende katastrofale regnskaber for flyselskaber, der beflyver Danmark-hvis altså vælgerne havde agt som de har magt. 
Heldigvis er den støt stigende almindelige løgnagtighed og selviscenesættelse i disse tider nok garant for, at virkeligheden nok ca. er, som den altid har været. Bare med lidt mere affald og almindelig uansvarlighed med lidt grøn sminke.
PS Er jeg den eneste, der synes, at Morten Østergaard altid har set og ser decideret syg ud? Hans øjne udstråler altså ikke eksempelløs sundhed, Man skulle jo ellers ikke tro, at det var nær så opslidende og strabadserende blot at være en evig “humanisme-opportunist” som at være en politiker med mod og mandshjerte og personlig integritet og ikke mindst ÆGTE overbevisninger…

7 meninger om “Slut med at “gokke den af”!”

 1. Når en brutalis af en hane kommer til flokken skal du også indregne i de 4000 dage, udgiften til en økse i forbindelse med en muligvis utilsigtet forøgelse af hanekyllinger produceret fra de æg I ikke finder 😉

 2. Jakob Levesen skriver:

  "Jeg har faktisk ikke det store at sige til det du skriver, jeg er som sædvanligt enig i det meste, især om det med M. Østergård som er en klaphat af dimensioner. Jeg får decideret ondt visse steder i min krop, når jeg læser i min avis, om hans patosfyldte tale fra det såkaldte folkemøde. Han er jo HELT oppe at ringe, systemskifte, en helt andet retning FR DANMARK og ih og åh og NU skal Morten ændre det hele. Jeg kunne læse han var en i let ekstase. Det er sgu uhyggeligt du!

  Mette F. Må have det træls med ham, ridderen der lige redder alle dem som ikke vil reddes – af ham. Jeg håber dun kan finde et skiftende flertal så kongemageren kan blive omgået, det kan være sådan en spand koldt vand kan få ham til at klappe i og finde den realistiske attitude frem?
  Fin historie med hønerne og hanen og en lille kat. "

 3. Poul og Levensen by proxy kan ikke lide Østergaard.Jeg tør slet ikke tænke på hvordan det skal gå Socialdemokraterne, nu hvor Pouls helt er faldet af hesten og er gået på pension. Mon ikke de klare den med lidt newspeech og offentlighedslov.

 4. Det må være svært for Morten Østergaard at holde en ydmyg facade, når han med sit valgresultat øjner chancen for at slippe ud af det hjørne, han har det med at male sig op i. En ægte radikal skal som ræven have flere udgange og der mangler han meget i at færdiggøre sit radikale politiske håndværk. Men nu er han jo også en ung mand, som øjensynlig ikke har aflagt sig ungdommens rebelske attitude. Med det umulige i at skjule sejrsrusen og de mentale kræfter det giver. Aflæst i Morten Østergaard øjne og mantraer, som udløser bifald fra den store del af befolkningen som uanset politisk ståsted ikke tør tage stilling til hverken klima eller immigration.

  Hvad klima angår vil det være interessant at tælle antallet af klimavælgere og demonstranter der denne sommer står i kø i lufthavnens Check In med bannere, slogan og kryds på valgkort efterladt og glemt.

  http://kajmogensen.dk/Klimatosser.html

 5. Ja, det var tydeligvis hårdere at være ikke altid ufortjent udskældte Henrik Sass end bestemt ikke spor fortjent medie-hyldede Østergaard. Jeg vil nu til enhver tid langt foretrække Sass fremfor en radikal folketingsgruppe UDELUKKENDE besat med akademikere og 2 journalister.
  Tesfaye må blive min nye helt. Han har da ihvertfald engang mødt andet end medlemmer af den "snakkende klasse"

 6. Jaa, det er næsten uhyggeligt at tænke på den radikale gruppe i al sin ophøjede og elitære perfektion. Man må kaste sig i støvet, dybt tynget af ens egen fuldkomne utilstrækkelighed. Gad vide om Socialdemokraterne denne gang disker op med en ny in spe liberal bøvs, ala Corydon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.