Politiker-lede eller blot medie-ditto?

Nu er “lede” ikke en følelse, som denne skribent normalt er opfyldt af, selv om pressedækningen i denne tilsyneladende uendelige valgkamp allerede forlængst burde have fremkaldt den. Og det er ikke engang politikerne, der for mig at se er de værste-det er jo trods en god generation siden, at den alvæsentligste rekruttering til alle partiers topposter blev “homogeniseret” til at omfatte ganske få formelle uddannelser. Så politikerne er de samme skruppelløse egomane idioter uden virkelig ægte overbevisning om nogenting, som de har været siden med lidt selektivt-god vilje regeringen Baunsgaard.

Desværre er de politiske ultimative gevinstmuligheder efterhånden blevet så kolossale, at den sidste mulige ægthed, der måtte være blevet glemt i et hjørne af politiker-overbevisningen, forlængst er blevet gemt varigt væk. Og gevinsten er den, der får selv den gamle venstrefløj til at glemme alle idealer: Et skattefrit liv i sus og dus i EU-apparatet med nålepenge i spandevis til hele familien og en sluttelig personlig pension, der i den normale verden normalt rækker til den samlede udbetaling til alle pensionisterne  på en ganske lang gang på et sædvanligt alderdomshjem. Og når så deres unger som Mette Frederiksens og Thorning-Schmidts og alle de andres aldrig har gået i normale skoler og gymnasier, så er den førhen folkelige forankring forlængst fløjet.

Det er så, hvad det er, det er der desværre intet nyt i. Lidt værre er det, at hele presseapparatet omkring Christiansborg forlængst er blevet indfedtet i samme medie-politiske “rænke-komplot” For mens det tidligere for politikerne for absolut enhver pris gjaldt om at styre UDENOM enhver pinlig opførsel eller udtalelse, så gælder det nu for mediernes faste politiske stab om aldrig nogensinde at grave for dybt. For tænk dog, hvis en alt for ihærdig kulegravning af en nok så betændt politisk sag kunne komme til senere at være i vejen for journalistens EGEN karriere. For intet parti vil vel efterfølgende ansætte en tradionel kompromisløs journalsit af den gamle “terrier-slags” for tænk blot, hvilke dulgte hemmeligheder en sådan efterfølgende vil kunne bruge imod partiet.

Så langt hellere ansætte en aldeles ligegyldig flittig  “flytter” af ligegyldige ord-det er så langt bedst for både medier og journalistens karriere.Og det er skræmmende at se , med hvilken lethed folk flytter rundt indenfor “mediokratiet”, der forlængst har solgt ud af al kritisk arvesølv.
Se blot den uhyre fotogene Christine Cordsen, der i adskillige årtier har spildt både usigeligt meget  spalteplads og ikke mindst min tid og abonnementsbetaling i JP med sine fuldstændigt konfliktfrie politiske betragtninger fra Christiansborg.

Alt det, som hun skrev, lignede til forveksling lignede det, som det sikkert var: Lette eller slet ikke omformulerede pressemeddelelser-ikke underligt, at damen var god for nærmest utallige totalt meningsløse spaltemillimeter.. Nå, men nu har hun så fået et job på DR som ak ja, “politisk analytiker”-antageligt sidste trin inden skattefriheden. Hun har nu osse været en “god pige” hele vejen igennem og hendesteoretisk krav på anerkendelse omkring Tamil-affæren ligner kun en yderligere forlængelse af almindelig hævngerrigt luder-journalistik.

Hendes efterfølger på JP som politisk kommentator , Marchen Neel Gjertsen, er en videreudvikling af samme kedelige type. Nemlig en journalist, som formodentligt af ren bekvemmelig dovenskab og med sigtet konstant rettet mod egne ultimative karriere-horisonter altid kan forsyne den umættelige malende mediemaskine med totalt ligegyldige “analyser” og betragtninger over, ja absolut nul og niks. Alt foregår med den flittige 12-talspiges totalt tomme blik uden kant, ægte overbevisning og hun gør ikke engang blot det allermindste for at dølge tomheden.

Så jo, denne skribent er forlængst holdt op med at følge de daglige permutationer af politikernes gavebod, følgagtigt forvaltet af magtens journalistiske vandbærere, hvor alle bare drømmer om egen karriere. Og man længes næsten tilbage til fortidens mere skarptskårne skurke indenfor mediebehandling som Karl Rove og Peter Mandelson og min egen helt personlige “helt”, Lee Atwater.

Atwater var spindoktor for Bush d.æ og se for Guds skyld det filmportræt af manden, der findes. Ingen selvfed karriere-liderlig “12-talspige” her, ren uhæmmet vildskab. Hvilket jo så også straks efter valget førte ham ud på et politisk sidespor, fordi det var ca. ligeså nyttigt at have denne vanvittigt talentfulde mediemand med om bord på det præsidentielle skib som det ville have været at have en armeret horn-mine til at trille tilfældigt rundt dækket under en storm. den slags risikerer medierne så desværre ikke længere med de nye generationer af medie-ludere. Hvoraf hovedparten iøvrigt er kvinder med samme ægte overbevisning som Cordsen og Gjertsen, dvs. nul og nix.

Måske derfor ikke fuldstændigt overraskende, at jeg og antageligt osse de allerfleste andre oprindeligt anstændigt politisk interesserede forlængst har droppet valgdækningen. Der er i den samlede dækning præcist den samme sandhed som i sovjettidens “Pravda” (der jo på russik betyder “sandhed”) og  samme nyhedsværdi i samme forlængst kuldsejlede stats andet store medie “Izvestija” (der jo betyder “nyheder”) Måske ikke det allerbedste udgangspunkt for fortsat sammenhængskraft af det danske samfund, alle disse principløse 12-tals piger og mediernes almindelige kritiske forfald.

Til slut i dag vil jeg berette om den vanskeligste fejlsøgning, som jeg nogensinde mindes at have været ude for.Det skete i forbindelse med installationen af de nye Vitavox S5-enheder i vores store truthornssystemer. For efter blot med slukket forstærker at have skruet driverne på og tilsluttet dem, så var der efter efterfølgende tænding af 8-kanalsforstærkeren absolut nul lyd.
Nu var gode råd dyre , men løsningen burde være enkel: For nok var der ingen lyd i effekten, men der var fint blinkeri i kilden for effekten, et dbX 4800 diigitalt system,  Og det gjaldt både indgang OG udgangene. Så det måtte naturligvis logisk være effektforstærkeren, der efterfølgende blev ombyttet til en identisk-UDEN ÆNDRING! Stadig ingen lyd.Og stadig ingen indikation for fejl på nogen af forstærkerne, ellers normalt let at se.

Nå, så måtte det jo være dbx 4800-eren, der havde muted, så prompte blev denne osse byttet med en anden ditto. Stadig ingen lyd men masser af signal indikeret osse ind og ud af dbx-en. Mystiskere og mystiskere. Og så lige for at være på den sikre side prøvede jeg så lige med en 3. identisk identisk kombination med identiske enheder (jo, vi har mange) -stadig ingenting.Andet end altså indikret output på filtret, både ind- og udgange.

Så gik der efter nu timers arbejde en lille prås op for denne skribent. For nok ver der da signal indikeret, det var blot ikke nær så KRAFTIGT, som det plejede at være. Og når man skruede op på forforstærkeren, så øgedes niveauet (det visuelle forstås på filtret) ikke. Og så fandt jeg endeligt fejlen:Det var forforstærkeren, der åbenbart lukkede et formodentligt støjfyldt frekvensspektrum ud, som filtret GODT kunne behandle, men som forstærkerne pure NÆGTEDE. Og når den slags foregår lydløst uden klikkende relæer eller nogen indikation på forstærkeren (der ellers er rigeligt fornynet med indikatorer for samme eventualitet) så er det altså svært.
Eller rettere, det var svært for mig, måske ikke fuldstændigt det samme …

4 meninger om “Politiker-lede eller blot medie-ditto?”

 1. Vred hvid gammel mand bider system, lavet af vred hvid gammel mand.
  Nå poesien må vige, men du har sgu nok ret. Føler også at der er blevet mere og mere tomt og egoistisk her i nordens dårligste demokrati.

 2. Det mest forlorne er næsten, at folk ifølge egen falsk social medie-iscenesættelse af eget liv og evigt formelt korrekt opførsel overalt alene ved disse aktiviteter fjerner sig yderligere fra det, som det hele egentligt burde dreje sig om. Nemlig at være et ærligt og anstændigt menneske. Så vi har desværre nok de politikere, som vi fortjener. Og som billederne fornyligt fra festen på det lokale universitet viste, så hjælper det ikke i den politiske korrektheds navn at afstå fra at gå i sombrero til en mex-fest for ikke at såre nogen. Det hæmningsløse svineri indeni i disse super-korrekte unge mennesker er ganske uanfægtet, ja bliver måske ligefrem værre.
  Selv var vi som unge studerende ikke bare det allermindste korrekte, men sådan så det altså ikke ud dengang. Det gjorde det iøvrigt heller ikke for 10 år siden

 3. Hmm politikerne. Venstre og social demokratiet, minder sgu lidt om en perverteret form for shintoisme. Inde i kernen kan der være hvad som helst når som helst og nogle gange ingenting. Men det der omgiver kernen er til gengæld et konstant, massivt skjold bestående af egoisme, strategi og kommunikation. Mærkeligt at systemet generer sådanne nogle røvhuller.

 4. Se for eksempel et fint eksempel på dette medie-politiske luder-sammenrend her:
  https://hsfo.dk/hedensted/Valgdebat-paa-As-Friskole-Socialdemokratiet-vil-skaere-i-tilskuddet-til-friskoler/artikel/231797
  For hvordan i Helvede kan man da forvente at blive taget alvorligt som landspolitiker, hvis det eneste man kan byde ind med er vilkårlige og tomme løfter om procent-point i støtte til noget så begrænset som friskoler? Som jo er en både fin og uhyre betænkelig sag samtidigt..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *