Flere strygekvartetter til far

Nu er det efterhånden et stykke tid siden, at der på denne plads har været musikalske opdateringer. Og derudover er fristelsen til art lade denne ulyksalige verden af “Lydjørgener” ligge derude i deres huller og forlade hifi-betragtningerne  så længe det er praktisk muligt er blevet næsten  ubærligt stor. Derudover turde det være indlysende, at de få tilbageværende hifi-tossers kritiske sans alligevel er så begrænset, at man kunne tro det var løgn.

Tag for eksempel den såkaldte “test”, på Nerds fornyligt af en vist ellers rimeligt ligegyldig Glanz-pickuparm til en bagatel af 52.000,-. Testen var forfattet af sikkert skikkelige, men suverænt kedsommeligt-skrivende Jan Nielsen og jeg har selvfølgelig derfor ikke læst den.
Det burde så heller ikke være nødvendigt, der haves jo trods alt her i huset 3 stk SME 30/2 pladespillere med aldeles tilstrækkeligt-udmærkede SME V-arme, der nu i snart 25 år alle bare har kørt og kørt og kørt og overhovedet ikke har kaldt og kaldt og kaldt på nogen udskiftning.. Til gengæld burde opfølgningen af denne iøvrigt ganske ligegyldige Glanz-test straks rynke brynene for enhver med blot den allermest rudimentære kritiske sans. For se dog bare, hvilket vidunderligt tilfælde. Anmelderen Jan Nielsen blev søreme så glad for test-armen, at han købte den. Jamen hvilket vidunderligt tilfælde, den reneste skære lykke.
Og ingen læsere derude spørger selvfølgelig længere om sammenligningen mellem den overstrømmende-positive test og anmelderens efterfølgende reelle købspris for test-produktet. Det ville ellers have været et ganske legitimt spørgsmål og især da for denne aldrende skribent, der jo har årtilange erfaringer med anmelderes flossede moralske habitus. For der var jo engang, hvor der var store penge forbundet med en positiv postuleret “objektiv” test, og det medførte i perioder en pression indenfor anmelderiet af den mere tvivlsomme slags. hvem der var de største ludere i den sammenhæng er der naturligvis principielt ingen tvivl om, de andre “kunder” i anmelderi-butikken betalte jo blot det, som blev forlangt.
Nå, sådan er det så ikke længere uden at dette dog nødvendigvis behøver kvalificeres med ordet “heldigvis” For når der ikke længere er ret mange penge hverken i salg og endnu færre om overhovedet nogen i anmelderiet på disse kanter, så må man jo bare forvente en form for afregning på anden vis mellem de involverede parter. Om det er tilfældet her bare fordi den slags var legio, dengang Jan Nielsen startede på papirbladet  High Fidelity for flere årtier siden, aner vi naturligvis ikke. Dog ville jeg som almindelig kritisk forbruger uvægerligt vælge at fortolke Glanz-testen og det opfølgende køb som en behørig advarsel om ALDRIG at købe produktet med sådan en anprisning. Der findes rene tilfældigheder og så findes der dem af den mere “ikke-tilfældige” slags..
Ellers er der gemytlighed til stede i det lille hjem. Det er lykkedes at erhverve den fornyligt bebudede EKSTRA sikkerhedskopi af samtlige Shostakovich´ strygekvartetter udført af Taneyev-kvartetten. Derfor er den lykkelige situation nu oprunden, at der i stueetagen findes BÅDE en mint LP-kollektion OG en CD-udgave af ditto. Desuden findes der så i vores kælder-værksted ENDNU EN IDENTISK CD-kollektion. Derfor kan jeg nu bevæge mig fra den ene etage til den anden uden at skulle bøvle med at flytte CD-erne med, jamen er livet ikke bare uhyrligt meningsfuldt? Musiknydelsen har som hifitosseriet sine afgjort mere outrerede overdrev. Og meget mere idiotisk bliver det vel næppe end det her.
Tilbage til den virkelige verden af masser af pakkeri af en større leverance til København. Og altså nu med obligat ledsagelse af Shostakovich` 9. strygekvartet med en afsltning, der leder tankerne tilbage til barndommens Anders And-blade. det var den historie om den stilheds-søgende Anders, der i en hurtigt-eskalerende nabokonflikt endte med på sin grammofon at spille den kendte symfoni af Larmikovskij: Den, der hed “7 Jumjo-jets kommer ind over Byen”
WROAAAHH!!!

13 meninger om “Flere strygekvartetter til far”

 1. Man skal ALDRIG tro på en anmelder – bare se den frygtelige flok på Nerds eller H4A.

  Tak for musikanbefalingerne – nyder fantastiske Maria Yudina, ny kærlighed ruser forhåbentlig aldrig. 😉
  Håber på samme fornøjelse med Taneyev-kvartetten.

 2. Jamen mange tak da. Det er ihvertfald ikke ligegyldig musik eller musikere på samme måde som lettere luder-anmeldelser og det burde vel være det, det hele går ud på?

 3. Mærkeligt med de ”Russer komponister”, enten dybt fordrukne, deprimerede eller fuldkommen verdensfjerne, men kvaliteten af musikken synes bare at være der hver gang.
  Til det med tonearmen er der kun en ting at sige; Hvorfor lave to kvalitets-arme, når man kan nøjes med at lave en, kalde den high-end og tjene det dobbelte.
  Og så til denne uges hifi freakshow, jeg kan se at Kaj Mogensen har valgt at få sin hjemmeside kvalitetssikret af en hvis Lydjørgen. Jeg gætter på at dette noget overraskende samarbejde er kommet istand efter at Kaj har tænkt ”if you can’t beat them, join them”.

 4. Måske en lille forsigtig solstråle af humor i en ellers fuldstændigt humorforladt hobby-selv om det nok næppe nogensinde ligefrem bliver forår der!

 5. Når nu vi er i gang med forårsrengøringen …..

  Kvalitetssikring er ikke ganske nyt. Der er flere der har bidraget. Umiddelbart efter publiceringen af mit forstærkerprojekt på min private hobby hjemmeside modtog jeg en anmeldelse fra Trustpilot. !!! Forfattet af Michael Sørensen, som i sin ubeskedne seriøsitet på det kraftigste advarede DIY folket mod at bygge forstærkeren. Teksten i anmeldelsen, jeg siden da har citeret på min hjemmeside, lyder sådan:

  ”På siden er der meget kort beskrevet en selvbyg effektforstærker”. ”Da diagrammer er fejlbehæftet og der samtidigt arbejdes med livsfarlige spændinger, kan det absolut ikke anbefales at prøve at bygge forstærkeren”. ”De øvrige artikler bærer præg af at forfatteren er autodidakt og har en fagligt mangelfuld tilgang til elektronik teori”. Citat slut.

  Jeg vedkender mig ansvaret for ikke tilstrækkelig at have tydeliggjort dette forhold. Måske jeg skal have trukket teksten frem til forreste række på min hjemmeside. Man kan aldrig være for forsigtig med den slags. Jeg er derimod glad for konstateringen af Michael Sørensen's ikke har mistet interessen for mine initiativer. Det bekræfter jo kun, at mine initiativer er værd at sætte under lup og det vedvarende vigtige i, at autodidakte ikke tillades at komme på omgangshøjde med de lærde. For hvad vil det ikke ende med, hvis man tillader den slags?

  Kvalitetssikring må være mindstekravet til projekter, der ikke forbliver på bordet foran "kældereksistenserne" som Poul nænsomt udtrykker det. Og med Michael Sørensen som kontrolinstans er DIY folket således sikret mod fejl ned til den allermindste detalje.

  Smiley.

 6. Helt alvorligt Kaj hvad fanden fejler du, har du vanskeligt ved at accepter at nogle har mere erfaring og mere viden om hi-fi og elektronik end dig???.

  At nogen ingen problemer har med at lave noget som er afgørende bedre og i en helt anden klasse end en 60 dollars klasse D Kina junk amp, som du selv udtalte var bedre end din egen ekstremme low z bla bla. amp.

  Det er jo fuldstændig grotesk at du på den baggrund slår dig selv op som nærmest alt-vidende. og lægges dertil at man i debatterne den ene gang efter den anden kan fange dig i afgørende mangel på elektronikviden, så bekræfter det jo bare at du er og bliver bare en latterlig wannabe.

  Og uanset om det er en joke at du har nævnt mit navn, så ser jeg meget gerne at du fjerne det øjeblikkeligt , jeg vil på ingen måde kædes sammen med dit arbejde eller dig.

 7. Linket tilknyttet billedet på min hjemmeside du henviser til bekræfter kun at du er mig total overlegen på alt. Inklusiv ordvalg og formulering af din beskrivelse af mig. Indtil det ophører forbliver billedet uændret som dokumentation. For helt ærligt synes jeg ikke du kan være det bekendt.

 8. Kaj! Det forståes, men du får jo ikke fred på denne måde. Du kunne vælge at tie ham ihjel. Det virker enormt godt på typer som Lydjørgen. Han søger konfrontationen hele tiden og ud fra hans indlæg at læse bliver han mere og mere desperat. At bruge ham på din hjemmeside virker vel nærmest modsat?

 9. Kaj skrev "Keld. Jeg er træt af at blive svinet til. Helt simpelt. "

  Måske du skulle have afholdt dig fra at starte med at kalde mig religiøs, uberegnelig, uden for pædagogisk rækkevide, og generelt antyde at jeg nok burde befinde mig på en lukket afdeling.

  Det hidsede mig faktisk op tro det eller lad være, og jeg begyndte at korrigerer dig hver gang du skrev noget vrøvl, i øvrigt et projekt uden ende.

  Det hidsede åbenbart din menighed/dine disciple så meget op at de meldte mig og var i stand til at yde en pres som fik mig smidt ud af Nerds uden en forudgående advarsel og uden jeg havde brudt en eneste regel, det er jeg ked af ,og ikke mindst sur over.

  Så hver gang der byder sig en mulighed så kan du godt regne med at jeg vil svine dig til. Men naturligvis ikke med de primitive metoder du selv benytter dig af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.