Sammenlignende lyttetests

For det meste sidder denne skribent i sin cykliske midtuge-isolation uden kone og hører musik eller fordriver/småspilder tiden på anden fornøjelig vis. Så højt nu som den slags kan svinge sig op til, når nu madammen først med alarmerende regularitet vender tilbage troligt hver torsdag. Man nu derfor nødigt have det alt for sjovt her i den ægteskabelige mellemtid, så derfor har denne skribent muligvis klogt nok indlagt nogle lettere idiotiske, ja nærmest tvangsmæssige og personligt ikke videre kvalificerende, sysler. For eksempel at lytte forskel på forskellige EMT-pickupper.

Den slags er heldigvis ganske let at gennemføre, som dagens billede vel beviser. For det er jo ikke akkurat elektronisk isenkram, som vores lille virksomhed går ned på. Så derfor kan den sammenlignende lyttetest både foregå som enkelt og dobbelt blindtest af den relativt simple årsag, at begge de anvendte ATC SCA 2 forforstærkere reagerer på den samme fjernbetjening med nogenlunde samme betydelig tøvende træghed. Så netop derfor ved heller ikke den knap-trykkende bisidder med nogensomhelst sikkerhed eller blot rimelig sandsynlighed udover den rene og skæreste tilfældighed,  hvilken af forforstærkerne, der aktiveres. 
Det skyldes nu ikke, at fjernbetjeningen er defekt, udelukkende at de anvendte langtidsholdbare batterier  er ganske svære og smådyre at skaffe og derfor bruges ganske godt “ned” i spænding indtil cellens indre impedans bliver urimeligt høj. Hvorefter testen for en tid (adskillige år faktisk)  atter er umulig, fordi fjernebetjeningen med usvigelig og positiv sikkerhed betjener begge apparater synkront. Nå, men heldigvis har vi netop en dedikeret remote til netop denne specifikke testopstilling, så alt er vel. Og vi må lettere nedslået konstatere, at en EMT JSD 6 er marginalt mere vellydende end en EMT TSD 75, som den iøvrigt ikke vanvittige prisforskel vel osse kunne antyde. Sådan ca . en fordobling fra 10 til 20 k., efterhånden vel den lavere mellemklasse prismæssigt for pickupper.
At de latterlige  prisstigninger, som ikke mindst Ortofon i de seneste mange år har gennemført, totalt har fremmedgjort denne skribent for deres produkter, har tidligere været nævnt på denne plads. Faktisk findes der ikke længere blot en eneste Ortofon pick-up her i huset, for der er simpelthen grænser for, hvor sjovt det er at støtte en løbsk-løbende penge-liderlig maskine som Ortofon, Så langt hellere EMT, hvis produkter over et årti er steget med ja, ikke rigtigt noget og hvor en reparation er prissat endda uhyre rimeligt. 
Lyd og lytteglæde er således forbundne kar for denne skribent, men lytteglæden er så en særdeles kompleks størrelse, som så altså osse i høj grad inkluderer økonomiske og personlige realiteter. Således ville jeg aldrig nogensinde hverken eje eller gratis have en JBL-højttaler uanset model fra dagens uhellige situation med Samsung som ejer og en aldeles ryggesløs inder som leder af Harman-delen. Den måde, de idioter har behandlet brilliante JBL-medarbejdere med årtilange strålende karrierer, er simpelthen skammelig. Og så skammelig, at al musikalsk glæde gennem deres produkter på forhånd er “disket” For al evighed.
Heldigvis er den tilbageværende tid til evigheden efterhånden osse til at overse for denne stærkt aldrende skribent. Dog endnu uden væsentlige aldersbetingede mén udover tiltagende resignation over verdens dårskab. Heldigvis kan denne store verden stadigvæk overraske, omend det ikke altid er i synderligt positiv retning. Og nu må vi atter lige kortvarigt tilbage til min gamle fødeø Endelave, som om dette jo nok næppe vil påkalde sig nogen videre interesse-om overhovedet bare den allermindste!
Alligevel skal vi dog lige citere en “perle” (ikke at forveksle med det ellers enslydende  politimæssige jargon-udtryk) fra et samarbejdsmøde mellem øens beboerforening og Horsens Kommune. Situationen på åen er jo som tidligere muligvis bekendt, at den har mistet sin skole, afgjort på tide, tillige med præst og læge og snart osse lillebitte købmand. Slut, prut, finale-tæppet burde være faldet forlængst for en uundgåelig udvikling, som selv ikke gratis færgetransport i årevis for fastboende (og grinagtigt lave priser for ikke-øboere)  har formået andet end at udskyde og det endda kun ganske lidt.
Selv om beboerforeningen glæder sig over, at der i 2 tørke- og rekord-varme måneder var flere turister på øen end i mange år, så er det jo ikke akkurat enestående. ALLE kystnære områder overalt i Danmark har sat samme rekorder. Alle sammenlignende realiteter er således uændrede, der er ikke blot ikke den allermindste relative gevinst  og Endelave er uændret et dødsdømt samfund. Og det naturligvis fordi ingen yngre familier gider bo i en isoleret enklave af relativt velholdte pensionister-naturligvis osse derfor, at der ingen børn længere er på øen under 20 år. Vi citerer nedenfor fra Endelaveblader denne vidunderlige kontrafaktuelle svada om en virkelighed af de absolut mere virkelighedsfjerne.
Og så endeligt tilbage til det lovede citat fra øens beboerforening med den uforknytte dyrlæge Karsten Kragh Hansen i spidsen. Mærkeligt, som dyrlæger har præget (eller måske nærmere forsøgt at præge!) dansk politik i mange, mange årtier-iøvrigt sjældent til det bedre
Som tidligere nævnt er der omkring 150 mere eller mindre halv- og hel-gamle endelavitter tilbage på den terminalt  skrantende ø, og det er på den baggrund, at forslaget her skal betragtes i al sin vanvittige tilskuds-absurditet. For det er og har jo naturligvis aldrig været meningen, at øens beboere SELV skal betale skal betale så meget som en bøjet femøre til det her vanvittige projektforslag. Som er en helt ny og PARALLEL færgefart, det vil sige TO FÆRGER til ABSOLUT ingen nytte.
Se blot her:
Jeg skal ikke undlade at nævne, at færgeoverfartens varighed og de få daglige afgange er et stort bump på vejen for mange, der ellers ønsker at besøge øen eller bo her. Det kunne være en mulighed at investere i en mindre færge, der håndterer passagerer og sejler væsentligt hurtigere, og holde en anden, sjældnere færgedrift for gods og lignende. Denne løsning ville især gavne de skoleelever og pendlere, der hver dag rejser mellem fastlandet og øen. “
Ak ja, en forflygtiget virkelighedsopfattelse, som man vist skal bo på ø for at finde nogen rimelighed i. Stakkels dem da. Og stakkels OS, der skal tage den slags rablende idioti alvorligt. Og ikke mindst betale bjerge af penge (mange millioner årligt bare HER), der dårligt kunne være anvendt bedre andetsteds! Ikke dårligt, nej, UMULIGT!
Nedlæg lortet og lad dem da sejle deres egen håbløse ø/sø

! Og beklager sproget, men der er stærke følelser med for denne skribent

6 meninger om “Sammenlignende lyttetests”

 1. Det er i hvert fald ikke bygningsvedligeholdelse de bruger deres overskud på hos Ortofon.
  Jeg glemmer ikke skuffelsen over at se bygningen for første gang, dernede på Stavangervej i Nakskov for nogle år siden. Jaah, det er jo nogle rigtige nord-AArhusisanske og -Københavnske køb/bank-mænd som driver Ortofon, sammen med en hel del andre virksomheder forøvrigt. Man fornemmer måske at kærligheden til vinylaftastning, ikke er den den drivende faktor hos disse driftige folk. Hvordan Rohmann var, ved jeg for øvrigt ikke noget om, men han fik da firmaet hjem igen.
  Nå men det er vel bedre at de der pickupper bliver produceret nede på venlige Lolland, i stedet for på en lorte-pisse fabrik i folkets by, i et land hvor en subroutine måler på befolkningen. Man skulle egentlig tro lige efter begivenhederene på den Himmelske fredsplads at styret ville gå nedenom og hjem. Men nej, Markedet løste sandeligt problemet; 1-0 til Kommunistpartiet.

 2. Ja, det er squ en hård verden at skulle foretrække venture-kapitalister fremfor diktaturets håndlangere. Jeg har så fravalgt begge dele med EMT..Og det er iøvrigt altid en intellektuel udfordring at skulle se fremstillingen af pickupper som særskilt højteknologisk specialistarbejde, når man nu umiddelbart kan starte en ny produktion på en roemark med ufaglærte arbejdere..
  Erik Rohmann var en rigtig fighter, der med tæft og held førte dengang livstruede Ortofon igennem deres værste tid. Det kan heller ikke udelukkes, at hans tidlige død skyldtes senfølger af denne kraftpræstation, som andre nu blot hæmningsløst skummer fløden fra.

 3. Respekt for de "ufaglærte", som kan en masse fagligt alligevel.
  Også kvinderne dernede på Ortofon som bare bliver ved med at være omhyggelige og disciplinerede år ud og år ind. Noget som det andet køn kan have det lidt svært med til tider.

 4. Nu er jeg jo selv ufaglært, så herfra al respekt til alle af samme støbning. Det ændrer så blot ikke ved, at for eksempel i forhold til præcisionen i den mekaniske urbranche er produktion af pickupper decideret grinagtigt lavteknologisk og præcisionsmæssigt grinagtig. .

 5. Hej Poul,
  Jeg havde såmænd ikke noget imod at eje en EMT TSD 75.
  Skal den have en tung arm for at virke optimalt, eller kan en moderne SME eller lignende gøre det?

  mvh,
  Kristoffer

 6. Jamen det kan vi da sagtens klare, har hamstret lidt og kan sagtens sende en eller flere i dag hehe? de virker meget fint i alt andet end arme a la Black Widow og SMe Serie 3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *