Verdens bedste version 2

Så er liv og aktivitetsniveau atter tilbage til det normale her i vores lille virksomhed efter sommerens tørre og varme tid. Og for selv om vores for tiden mest anvendte forstærkere i huset er Lab gruppens klasse D-agtige multikanalforstærkere, så er det altså på trods af beskeden varmeudvikling i elektronikken ikke blevet til alverden af tid til kvalificeret lytning. For selv om man bor i de mere rummelige forstæder, så er det sin sag helt uden skrupler at spille ved realistiske lydtryk for piv-åbne døre og vinduer.

Nå, men nu siler regnen heldigvis atter ned i mængder, der umuliggør selv “hunde-åbne” døre, så nu er der atter dømt hifi-sæson. Og det er vel bare atter et af de efterhånden hyppigere og hyppigere vink med en vognstang om, at man i sin tiltagende alderdom opsøger ungdommens fristelser og fornøjelser. Og vel altid de allermest engang såre attråede og ikke mindst uopnåelige af dem-som vores 2 tons Vitavox. Der jo uanset ham mærkelige Levesens totalt uforståelige nylige vurdering er vores måske bedste bud på verdens bedste højttalere.

Nå nej, helt så enfoldig og og gennem-stupid er denne skribent dog trods alt ikke blevet endnu, og vi vil da herfra gerne opfordre eventuelt fagligt og sagligt legitimerede til at lade os vide, hvis det skulle synes at blive tilfældet.
Nå, men der er så andre (ihvertfald mindst èn) derude, der ikke har helt samme ellers uhyre rimelige hæmninger. For den på denne plads tidligere omtalte ingeniør Boman (det var ham med “Verdens bedste” (højttalere)) og det ellers natur-nødvendige spørgsmålstegn ved denne pudsige påstand er ikke udeladt. Ihvertfald ikke af denne skribent, det har aldrig været der.

Sommetider er manglen på tvivl i et udsagn et tegn på sund og sikker og altoverbevisende dømmekraft, men det er så ikke lige tilfældet her. Faktisk er det lige præcist det modsatte i dette i virkeligheden klinisk triste tilfælde. Nå, men vi havde faktisk ikke nogen planer om nogensinde at vinde tilbage til fyren her men blev så alligevel fristede over evne. For nu er det ellers nærmest umulige sket: Verdens bedste er blevet endnu betydeligt bedre.

Det siger Boman nemlig helt selv efter en længerevarende flytning/ombygning af lytterummet og det kan man så vælge at tro på. Eller måske bedre lade være! For strengt taget er det jo sin sag efter måske måneders arbejde uden musik så skråsikkert at forsøge at overbevise andre om, at man selv stensikkert vil kunne identificere alle de lydmæssige ændringer. For trods alt påviser dobbelte blindtests, at akustisk hukommelse måles i sekunder og altså ikke uger eller måneder. Og som fremhævet ca. en million gange på denne plads. Ingen formel uddannelse garanterer nogensomhelst selvkritisk fornuft, måske snarer tværtimod.

Ja ja, tosser og tosserier findes der alle steder. men at så mange af dem skulle husere indenfor hifi-entusiasternes ellers fåtallige kreds er altid skræmmende.
Nå, men heldigvis er der håb derude, ihvertfald hvis man skal tro en vis “Anders”, der kommenterede en nylig tråd om manglende engagement i de ting, der ingenting koster. Anders mener måske ikke fuldstændigt uberettiget, at denne skribent er en “gammel sur mand” men til gengæld overbeviser han ikke fuldstændigt denne sure mand om ungdommens søgen efter kvalitet i alle livets forhold.

For facebook-generation af curlingbørn ved naturligvis godt, hvad de skal sige af artige og rigtige ting, men bag ved alle de åh så korrekte synspunkter ligger de samme indre ukritiske svinehunde gemt som alle tidligere generationer så tydeligt har demonstreret.
For alle etnisk danske unge udover et par storkøbenhavnske fodboldfan-grupperinger ved jo godt, hvad de skal svare, når de bliver spurgt om deres valg af veganske og økologiske og klima-reddende forbrugsvarer. Og had og dødstrusler ramme dem, der ikke fatter dette kodede meta-sprog. ingen er vel så voldelige og intolerante som dem, der har ret.

Men når det så kommer til stykket opg den afgørende lakmusprøve på ungdommens voksende ansvarlighed og kvalitetsbevidsthed. så ligger resultatet i denne tid lige for. For ingen gider vel længere læse med om, hvor meget affald og afbrændte telee og smadrede flasker der ligger tilbage på valerne i Roskilde og i Skanderborg efter sommerens festivaller. Og hvorfor skulle man osse interessere sig for det, alle ved allerede fra de foregående år, at ´statistikken omkring affald på festivalpladserne er absolut entydig. en voldsom stigning hvert eneste år og en tilsvarende oprydningsindsats, der ofte varer ind i foråret.

Nå, men lad os nu ikke falde helt hen i mismodets vinter. Heldigvis kan man altid på facebook få afløb for sine selvpromoverende synspunkter omkring korrekthed og alskens sygt-konventionelle meninger blandt andre ligesindede, der heller ikke har det allermindste ud af at anfægte alle de gældende rigtige meninger. Dertil har alle alt for meget at tabe i en verden, hvor det er vigtigt at tage sig sig ud end at gøre det rigtige. Og alle ved, at det er løgn, ihvertfald blot de kikker den allermindste smule indad. Hvilket så bare alt for få gør. og efterhånden som livsløgnene hober sig op derude, så er det tilsvarende sværere blot at vende tilbage til den simple og prosaiske sandhed. Som at have haft Navision for længe uden at eje egne indtastninger..Man sidder tiltagende i sit selvskabte fedtefad.

Og derfor har denne skribent nedlagt sin Facebook-profil i denne sommer. For det eneste, der betyder noget i min verden er, hvordan folk i virkeligheden er.
Og den slags kan man ligeså lidt sminke sig til som man kan overbevise mig om, at man blandt alle verdens håbløst uperfekte hifianlæg har verdens bedste.
Nu blot endnu bedre..

5 meninger om “Verdens bedste version 2”

  1. Mht Boman´s anlæg der siger Hr Gige – som ellers gør alt rigtigt og ved alt om hifi – at det er det bedste han har hørt og endda bedre end det Hr. Gige selv har :-O

  2. Åh, ja du er sgu ramt af mismodets vinter. For tænk hvis det virkelig skulle vise sig, at verden på nogen områder faktisk bliver bedre. Det er næsten ikke til at bære, vel? "…ungdommens søgen efter kvalitet i alle livets forhold" – hvem pokker har nogensinde påstået at nogen på noget tidspunkt har gjort det?

  3. Jamen, Verden er skam blevet bedre og mere tillidsfuld. Se blot den blomstrende danske ungdom kritikløst kaste sig over tilfældige pastiller leveret af uegennyttige sortsmudskede mænd på bistand i deres nye Mercedes´er med forfalskede stelnumre, se DET er squ da tillid! Og osse bedre for de unge, at deres handlinger ingen konsekvenser har-de skal ikke betale bøder eller lejligheder eller ret meget andet selv med trælse afsavn som konsekvens.
    Derudover er ungdommen nok ca. ligeså åndssvag, som den altid har været, blot væsentligt mere ukritisk. At de så osse kan overbevise deres lærere som dig om det er til gengæld en mere trist sag..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *