Business as usual

Så er denne skribent atter tilbage i forstadsidyllen efter en varm og rigeligt arbejdsom ferie i det vendsysselske. Især et stålarmeret havebassin konstrueret af massiv beton gav sig ikke sådan lige overfor denne skribents ellers både flittige og ret voldsomme slag med en forhammer. Det viste sig at være en tjans af adskillige timers varighed at gokke den 10 cm. tykke beton-skal  i ægge-store småstykker. For netop ægge-størrelsen var simpelthen det største stykke beton, der fandtes mellem armeringsjernet, så større afslag gaves ligesom ikke.

Under nedbrydningen var betonen naturligvis stadigvæk nedgravet, da et forsøg på at involvere husets IH traktor viste sig sørgeligt utilstrækkeligt. Selv en sprængt wire gav absolut nul bevægelse på betonklumpen, der tillige var omgivet af stabil-grus og murbrokker, så ethvert slag med forhammeren blev hovedsageligt absorberet i strukturerne og omdannet til varme. Fandens til arbejde, der dog heldigvis er ovre nu.

Nå, men nu er det så blot nylig historie, denne her nylige heltemodige indsats for fruens farm og vi er tilbage til “business as usual” Og det er jo hyggeligt nok, når “usual” betyder “godt”, ellers er der squ ikke meget ved det.
For eksempel er en af vores store kolleger, 4Sound, der engang hed Åge Jensen/Eskilsdsen Musik, kommet med deres regnskab. Der så desværre osse er “business as usual”, altså absolut livtruende katastrofalt ringe. I de seneste 5 år har firmaet givet omkring 25 mill. i underskud med kedelig accelererende numerisk tendens og kun en akut kapitalindsprøjtning fra den norske ejer har holdt patienten i live.

Den slags er i disse tider naturligvis intet særsyn for virksomheder uden visioner eller planer, og den slags præger unægteligt for lægmænd som denne skribent dette engang ellers uhyre veldrevne foretagende. Men intet varer evigt og 4Sound er tydeligvis en af de virksomheder, som næppe behøver lægge langsigtede forretningplaner. Den nylige fortid har været rigeligt ringe nok, skulle man vel mene, men alligevel ser vi en “first” i firmaets regnskab. Nemlig en ganske uberettiget form for optimisme, som det er helt enestående svært at finde belæg for.

For på trods af, at 4Sound har en betydelig negativ egenkapital og har fået fingeren mht fortsatte leveringer fra dominerende leverandører som feks Yamaha (tillige med mange andre, der godt lige vil se lidt klejner før nye forretninger), så fortæller firmaets beretning i regnskabet en lidt alternativ historie. Det skal man osse sommetider, den behøver blot ikke art være så totalt lallende  letgennemskuelig

For situationen p. t. med negativ egenkapital er naturligvis den, at selv med den nylige kapitalindsprøtning, så vil blot fortsat drift snart (dvs. inden for måneder) kræve nye kapitaltilførsler, som så osse er blevet lovet af ejerne. Så langt så godt.
Til gengæld er det ren totalt kontra-faktuel  “newspeak”, at 4Sound forventer et OVERSKUD i det kommende regnskabs¨år på mellem 3 og 5 mill. kr. Noget overraskende udmelding, når nu firmaet i de seneste 5 år ikke blot har tabt 25 mill. , men tillige afgørende  tillid hos leverandørene, der derudover naturligvis heller ikke længere kan få forsikret deres tilgodehavender hos den engang så stolte men nu noget vakkelvorne musik-gigant.

Hvordan man skal kunne tjene alle de penge på et stadigt hårdere marked er umuligt at fatte. Og allerede nu er medarbejderne åbenbart instruerede i at sige, at de varer, der af akut presserende økonomiske årsager ikke længere kan skaffes hjem (læs. leverandøren vil have de forfaldne penge først) nu blot er i “ubestemt restordre”
At stikke en nødløgn er helt legitimt., men at forvente, at den slags akkurat vil motivere de få tilbageværende medarbejdere af nogen kvalitet til at yde deres allerbedste er da godt nok naivt udover det normale.

For det eneste, man kan være sikker på, er, at en usikker medarbejder med hensyn til, hvad denne kan sælge simpelthen enten akut forsvinder eller fumler og fjoller så meget rundt, at kunden fordamper. Usikkerhed dræber simpelthen handler og ethvert håb om overlevelse.. Nødløgne har en kort holdbarhed og lige netop her er der ingen ændring til det positive at se.

Det vil være en trist ende på en epoke i dansk musik-detailhandel at se 4Sound gå i opløsning, men set udefra er det sket ledelsesmæssigt for ganske mange år siden. Og alene det, at den nuværende ledelsesberetning er så lallende optimistisk omkring det kommende år er vel det bedste bevis herfor..

Nå, men ellers vil jeg ufortøvet begive mig ind i den spændende verden af gule Mogami-kabler. Og glæde mig over, at feriens fysiske kraftudfoldelser med have bassinet gav muskler og beslutsomhed til endeligt at få fruens yndlingshøjttalere, de 140 kg. tunge Vitavox Black Nights, slæbt op af adskillige trapper til placering i vores dedikerede musik-rum.
Det var sin sag egenhændigt at at få dem bakset op, men dog stadigvæk en dåd af langt mindre kaliber end forhammer-affæren, men lidt øm er man vel altid i min alder.
Nå, men nu kan det så spille, og spille GODT, DET kan det. Eller måske bare HØJT!
At det så logistisk selv med de monterede hjulplader er en noget forøget udfordring at skaffe plads til både dem og ATC SCM 300A-erne OG Vitavox Thunderbolt-erne er så en anden sag.

3 meninger om “Business as usual”

  1. Ja det er da godt nok en skam som det er gået det gamle musikhus, men det er vist heller ikke helt uden grund.

    Det var forretningsmæssigt lidt af en genistreg da man i sin tid fik gjort AAge's gamle hjemmeside til Danmarks største musiker forum. Det var her man helt naturligt søgte hen hvis man havde spørgsmål opsætning af instrumenter, indspilning, livelyd eller og måske ikke mindst: Konfirmand gaven! Og modsat vores lokale hifi fora, viste man her rent faktisk hvad man snakkede om. Hvis man har nogle tilbud man gerne vil have gjort opmærksom om, er det jo en enorm ressource at have bundet direkte til ens forretningshjemmeside.

    Jeg tænker at det var meget symptomatisk for hvad der skete med 4Sound efter fusionen at man straks valgte at kassere forummet. Uden i øvrigt at have fejl testet erstatningen. Jeg kan se det nu endeligt er lukket ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.