Bekvemmeligheden

tager vel efterhånden over for de fleste i et vist omfang. Tag for eksempel dette billede af vores McIntosh-forstærkerpark, der for de få kendere allerede bekendt, er blevet betragteligt mindre det seneste års tid. I perioden er der nemlig forsvundet hele 2 stk. McIntosh MC2500, der dog begge har fundet gode og ikke mindst stabile hjem hos både bønfaldende og fornuftige entusiaster. For selv denne skribent med et business-hjerte af galvaniseret stål er til at snakke med, når folk derude blot trygler nok.

Nå, tilbage til bekvemmeligheden. For på trods af disse kolossers kolossalt imponerende og fremragende lyd, så er det altså sin sag at skrumle rundt med de normalt 3 eller 4 stk., som der uvægerligt skal bruges samtidigt i denne skribents seneste dille. De rent aktive multiforstærker-systemer. Så nu er disse mcIntosh tillige med vores fast residerende stak af Crown Studio Reference permanent bundet til vores store kældersystemer, mens det meste andet kører med noget mere “snoldede” forstærkere i den absolutte letvægtsklasse.

Nå, men som tidligere bemærket på disse sider, så er kompromisserne til at leve med, for tilbagegangen i absolut lydkvalitet er faktisk ikke ret stor. Når vel og mærke altså vores C-serie 8-kanals forstærkere fra Lab Gruppen kun benyttes rent aktivt i et mindre frekvensområde. For mens de bestemt ikke er særskilt imponerende som fullrange-forstærkere, så lyder dealldeles glimrende, når de “fødes2 fra vores Lake LM 26 speaker-controllere. Der er så lige den lige komplicerende faktor i denne “økonomisering” med elektronisk isenkram, at Lake-tingen koster koster godt 25 k oveni forstærkerens pris på knapt det samme.

Besparelsen her har altså en ret høj pris, men kan alligevel forekomme attraktiv, når man som denne skribent gennem mange år har flyttet rundt på 60 kg. tunge og skarp-kantede forstærkere, hvor ikke mindst det sidste lille nøk med at lave bunken høj nok er ganske krævende. Nemmere med de under 10 kg. for 8-kanalsforstærkeren og så altså kun en..At det så ikke ser synderligt imponerende ud og selvfølgelig osse lige ofrer den allersidste ultimative lydkvalitet er i den sammenhæng til at leve med. For som nævnt, så lyder vores stue-Vitavox Thunderbolts så sindssygt meget bedre “aktiveret” med Lab Gruppen, end de gjorde passivt med en Mcintosh MC 2500, at det næsten burde være løgn.

Og at der så med kyndig fotografisk bistand er blevet fremstillet nye, store klistermærker til skrumlerne bidrager kun yderligere til den store visuelle nydelse. Det er lige før det kan kompensere for det lidt skuffende McIntoshgruppebillede..
Nå, men vi har på forunderligste vis stadigvæk et par controllere stående ubeskæftigede, så derfor er man vel altid lidt på udkik efter en billig LAB multikanalsforstærker. Og i den anledning faldt jeg over nogle af slagsen fra et nyligt lokalt konkursbo, der burde kunne blive billige. MEN MEN MEN.
Når man ser de klare og tydelige billeder af dem på auktions-sitet
https://www.auktionshuset.dk/lot/Plm5xyQj9N
så er det squ da direkte skræmmende at se, hvilket svinsk sted de kommer fra. Man kan vist ikke nok glæde sig over, at Castenskiold, som konkursboet hed, er gået på røven, for når de her apparater ser sådan her ud, hvordan har resten da så ikke været?

For at forstå, hvor ulækkert det her er, så skal det med, at disse forstærkere standard kommer med en læs hvid forplade, bag hvilken der sidder et let vaskbart skumfilter for at forhindre støv og fedt i at blive trukket ind i apparatet af de faste blæsere. Den slags er aldrig godt og aldrig værre, end når vi som her taler om digitale forstærkere forstærkere med switchmodeforsyninger og bunker af  bittesmå SMD-komponenter.
Nå, men ved at løsne en fingerskrue har man umiddelbart adgang til at rense filtret, hvis apparatets sikkerhedskredsløb skulle registrere, at filtret er stoppet helt til af unævnelige substanser og dermed lukke ned. Og 20 sekunder senere efter en let opskylning ville man være klar til drift igen.
Det er så tydeligvis ikke den måde, som man har arbejdet på det her svinske sted, for som man osse kan se med den anden forstærker på auktionen , så har simpelthen bare fjernet forplade og filter, fordi ingen givetvis har gidet rengøre den. Prøv at zoome ind på billederne hvis det altrså er et stykke tid siden, du har fået morgenmad..Og undr dig over, at nogen kan finde på at byde med her, for uanset pris, så er det her altså noget kvalmende skod.

Nå, men heldigvis har jeg aldrig været på Castenskiold, så derfor kan jeg trygt gå dagen i møde uden frygt for senfølger af eksponeringen til dette forbandede svineri. Og i mellemtiden kan man jo altid more sig lidt over den hyggelige hifitosse Nils Vallas noget vidtløftige teorier på hifi4all om noget så selvfølgeligt og basis-videnskabeligt som statisk elektricitet. Der er tydeligvis ikke noget nok så simpelt emne, som denne fyr ikke kan forkludre. Især forklaringen om, at han vistnok hos van den Hul har læst, at brug af antistatiske pistoler er afhængighedsskabende på grund af en overproduktion af positive ioner er da grundvidenskab i sin mere grinagtige form (læs med til enden):
http://www.hifi4all.dk/forum/forum_posts.asp?TID=106299

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *