Fødselsdag og fortidens fortræffeligheder

Efter en vidunderlig solbeskinnet søndag i det vendsysselske, hvor syslen mest var at fejre min 62-års fødselsdag, er det tilbage til “fabrikken” på Åbyhøjvej. Ugens fremmeste opgave består udover de mere trivielle og arbejdsrelaterede opgaver i at få optimeret vores største Vitavox i stuen. For det er en smule svært at forlige sig med, at fruen så langt foretrækker lyden fra de store store Black Nights her i kælderen. Jeg, der som de fleste mænd jo osse i særdelesheden  bruger synssansen i søgen efter det optimale synes dog allerede, at vores stue-Thunderbolts næsten er ligeværdige med den fra starten elektronisk 3-delings designede black Nighrt, men intet tyder på det er helt korrekt. Det er vist mest noget, der huserer i denne skribents flimrende fantasier. Der skal givetvis lidt arbejde til for at fornene virkeligheden med de flyvske fantasier.

Ellers skal vi med særlig tilladelse i dag bringe noget, der poppede ind i posten for et par dage siden og DET var altså et svært hyggeligt “skriv” Hvis det ikke var fordi det rent faktisk var ægte nok ville det let forekomme som “plantet” propaganda. Nå, men det forlener vel publikationen en smule, at det omhandler noget, der foregik for en hel del år siden.
Selv om vi da i smug ynder at forestille os, at det osse repræsenterer en slags dagens virkelighed-here goes:

Hej Poul.
 Læser til tider på din side og de mange kommentarer der kommer til dig.   Uha uha der er delte meninger om alt men det er jo fint nok.
 For mange år siden da jeg var teenager som det hedder kom jeg og en kammerat ind til dig og din kollega i Dansk Audioteknik på det lille torv inde i Århus.
 Min kammerat havde fået den geniale ide at han ville lave hans 2 små 2-vejs højttalere om til en SUB-woofer og 2 sattelitter.  Det var meget moderne i 80erne.
 Da han  havde højttalere fra Audioscan gik vi ind til dem og købte 2 løse mellemtoner fra Fostex så vi kunne lave de 2 sattelitter.
 Fint nok men da vi spurgte om de kunne hjælpe med et forslag til et simpelt delefilter rystede de på hovedet og sagde at det kunne de ikke hjælpe med.
Øv, nu gik det lige så godt.
 Hvad gør vi tænkte vi  ?        Joe jeg mente der var noget der hed Dansk Audioteknik hvor Poul var ansat, måske han ville hjælpe.     Jeg havde nogle år forinden besøgt dig i din kvistlejlighed inde i Århus og hørt dine store Tannoy højttalere som du var meget betaget af  dengang.   Du havde væggene klistret til med
 dusinvis af forstærkere og det var guf for mig der var vild med hifi og store (disco)  anlæg.   En stor aften for mig i øvrigt, du lavede kaffe og jeg havde kage med.
Og I var så flinke at I udregnede hvad vi skulle bruge af spoler og kondensatorer til et delefilter.     I spurgte om vi havde data på enhederne:   Øhh nej det avde vi ikke lige ved hånden.   Var det nødvendigt  ?   J
 Nå men I snakkede lidt om hvad der var af enheder og så fik vi et diagram med hjem i hånden.   I har nok sjusset jer frem til hvad der kunne lyde nogenlunde.
Glade var vi og tog hjem og lavede de fineste sattelitter med jeres delefilter.  De spillede selvfølgelig helt ”fantastisk” og vi var glade, projektet var lykkedes.
 Tak for det Poul, det var kanonservice fra dig og din ansatte.
For nogle år siden ville min kammerat smide de 2 sattelitter ud da han havde købt nye højttalere.  Nej nej, dem tager jeg med hjem sagde jeg.
 De står nu hjemme hos mig, bliver ikke brugt men der sidder et par OK  diskanter og 2 Fostex mellemtoner i dem.
En dag  åbnede jeg de 2 kabinetter og inde i kabinetterne lå diagrammet på det delefilter I beregnede for os !
Se det var en god historie og jeg tror at din forretning er blevet så god bla. Pga. historier som min,

Til sidst i dag lige et billede af ellers ikke ganske små højttalere med 14-tommers-enheder, der er blevet “eklipsede”, som det vel kommer til at hedde engang. det er vores JBL 4894, der er kommet til at se noget klejne ud…


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *