Det hårde liv!

Så begiver vi os ind i den traditionelt stille uge, hvor der bliver tid til traditionelle, delvist tvangsmæssige  årstidsbestemte sysler.Som for eksempel at klippe vores forlængst for-filtrede fårehund Dina Hund, der af skæbnen synes præ-destineret til at skulle fore utallige fuglereder. Eller alternativt et tilfældigt forbipasserende dronte til en enkelt kolossal-rede, da der skal en vis kraftpræstation til at sønderdele den veritable uld-plade, som klipningen af kræet traditionelt medfører. og selv om det er på allerhøjeste tid, at vores fjedrede venner får deres rede-interiør, så har det været lidt svært at strippe hundekræet næsten skaldet i den kolde tid. For når noget er så filtret helt ind til skindet hedder det ultrakort skær..Og den slags er besværligt og tager en helvedes tid.

Nå, men inden der går påskehygge og arbejde på fruens farm i det hele venter jo osse sidste etape i det evigt fortsatte løb mod den auditive himmel. Efter at have konverteret vores originalt passivt delte Vitavox Thunderbolts til aktiv drift har vi opnået et par umiddelbare resultater. Det vigtigste er naturligvis, at fruen synes, at det allerede er blvet NÆSTEN ligeså godt som de ligeledes rent aktive Black Nights i kælderen. Og aldeles påfaldende er det jo atter engang at opdage, at en kapabel, men ikke på nogen måde ekstraordinær forstærkerkanal som dem, der sidder i den benyttede Lab gruppen C10:8-forstærker, bliver ganske usædvanligt meget mere vellydende, hvis den kun skal trække et lille toneområde.

Ja, den bliver faktisk så god, at selv substitutionen af den med en stak af vores til full range-drift langt bedre McIntosh MC2600 og Crown Studio Reference 1-ere kun giver lydmæssige forbedringer af den formodendtligt blot selv-suggerede slags. Altså den kedelige traditionelle situation, som møder alle hifitosser, når de skal forsøge at argumentere for deres tosserier med køb af kabler og afkoblinger og andre tweaks. Nemlig at der godt nok absolut ikke skal komme nogen og teste, om man nu selv kan høre forskel på de mere tros-betingede ting.

Denne kroniske usikkerhed ligger desværre som en uafrystelig radioaktiv skræmmende sky over denne engang så  herlige hobby og jo mindre man tør konfrontere sine egne tvivls-dæmoner, jo mere ynkelig bliver man. Og den slags bliver desværre kun værre på den gennemgående tro på alt undtagen simple videnskabelige tiltag til at tøjle tosserierne.
Nå, men heldigvis har denne skribent mere håndgribelige presserende problemer, som det turde være klart af dagens billede. i forbindelse med den digitale fintuning af vores nyligt aktiverede system foregår de sidste finpudsninger in situ i den foretrukne lytteposition. Det medfører så nødvendigvis et midlertidigt kabelvirvar af den mere forstyrrende slags i et hjem med 4 store tumlende hunde på glatte gulve. Der jo kan sende både forstærker og dbx 4800-controller skøjtende hen over gulvet, læg derfor mørke til de stødabsorberende  og strategisk omhyggeligt udlagte puder til at mildne eventuelle kalamiteter.

Nå, men det kan være ganske smart at presse sig selv til at få processen med fintuningen speedet lidt op i de kommende par dage, hvor fruen er bortrejst. For hvis rejsen mod hifi-Nirvana ikke består primært af pauser mellem etaperne, så er man med i det forkerte og helt syge evige hvileløse ukritiske ræs, der har grebet langt de fleste af mine med-lidelsesfæller, hvor alle ens handlinger skal retfærdiggøres i det ekkokammer, som man har valgt. Naturligvis af den simple grund, at ingen normale mennesker vil kunne tage tosserierne alvorligt.

Nå, men heldigvis behøver denne skribent ikke på denne måde at søge flyverskjul blandt ligesindede idioter og skumle kældermennesker. For det første ER der forhåbentligt slet ikke andre af min slags, og derudover har jeg for mange år siden opgivet enhver tro på at kunne retfærdiggøre mine hifi-sysler for andre end mig selv. Og selv dette ellers noget begrænsede publikum kan undertidren få anfægtelser..

Til sidst i dag en servicemeddelelse. Den førstkommende 1. april er det BÅDE 12 år siden, at Pouls Audiobutik startede OG det er såmænd osse præcist 35 år siden, denne skribent startede sin siden ret beset noget tvivlsomme karriere i Radiohuset Expert A/S. Derfor skal der i dag lyde en særlig taknemmelig anerkendelse til alle dem som Bülow og Nordahl  og Prange og Westergaard og Thrane og Thomsen og Møller og alle de andre pudsige eksistenser, der dengang gav denne skribent nok ballast til  senere langfartssejlads på de stedvist vildsomme branche-bølger.
Takker af hjertet for en uvurderlig lære-tid!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *