Den umulige ungdomskærlighed

Vær blot rolige og fattede derude, denne skribent vil i dag ikke forfalde til slige materier som at berette om ungdommens umulige og i særdeleshed aldeles ugengældte kærlighed til underskønne Inge-Lise eller Anna Sofie eller hvad de  nu allesammen hed. Og ikke mindst HEDDER stadigvæk, men nu er de til alt held reducerede til halvgamle hekse i præcist samme takt som denne skribent. det er skønt at være blevet klogere og selv om det vel er naturen, der i særskilt grad har hjulpet denne sene erkendelse om altings tendens mod entropi og forfald på vej, så er det nu dejligt at være blevet klogere. Selv om min underskønne kone måske ikke er fuldstændigt enig i denne sidste konklusion.

Nå, men heldigvis vil det næstfølgende mandag være præcist 62 år siden, denne skribent kom til verden, og det er trods alt ganske vanskeligt helt upåvirket af verdens realiteter at have levet et i det store og hele lykkeligt liv så længe. Og det er jo ikke kun i forhold til den ungdommelige kærligheds-dårskabs begrænsninger og ultimative forfald, det er vel osse i forhold til troen på den umulige drøm. Og det selv om denne skribent både med hensyn til valg af frue og den nylige mirakuløse anskaffelse af over 2 tons Vitavox-memorabilia måske ikke er det bedste eksempel på, at selv den blindeste høne alligevel ved et svineheldigt tilfælde kan falde ned i selve kornsiloen..

Men den slags er tydeligvis undtagelsen derude, for på trods af talrige forsøg i bekendtskabskredsen blandt masser af midaldrende om at opsøge tidligere epokers store kærlighedstriumfer efter en skilsmisse fra den mere prosaiske ligeledes midaldrende model, så er det sjældent  det lykkes at forlige billedet fra ungdommens følsomme sjæl af den dengang højt attråede med dagens billeder. Om det så udelukkende skyldes ny fotografisk tekniks stærkt forøgede dybdeskarphed overfor rynker og matte blikke hos den engang så vidunderlige er svært at sige. Men da vel ingen af sig selv kommer til at se bedre eller klarere med alderen er det vel en medvirkende faktor.

Nå, men alligevel kan man godt derude finde eksempler på, at gamle mænd som mig selv fornuftsstridigt-stædigt forfølger ældgamle drømme, og det er en smule trist og vel ret beset tragisk. Som at se Silvio Berlusconis voksagtige fjæs, hvis eneste forsonende træk vel er, at det er helt usædvanligt let at eftergøre livagtigt for Madame Tussaud´s..
Vi kommer til at tænke på de her aldersstridige paradokser indenfor almindelig akkumuleret fornuft, fordi vi fra sidelinien følger en tråd på Audio Heritage, et amerikansk forum tilegnet JBL og Altec, der både er venligt, lærerigt og normalt hyggeligt. Det er det så bare ikke lige her og nu.

For det er både hjerteskærende og uendeligt trist at se en normalt fornuftig landsmand, Søren “Santashooter” forsøge at finde argumenter for, at lige derned i netsvindelens europæiske hovedland, Italien, bare lige står et sæt uhyre sjældne JBL 4343. Og han har selv set billeder og de ser helt rigtige ud og mon serienumrene kan passe og er typografien korrekt b la. bla bla og etc. etc. etc. Som man muligvis ligefrem kan afhente, dog givetvis i et øde industriområde befolkede med hestehalede spaghetti-smovser med småkalibrede skydere, der med garanti tager kontanter. Og beholder dem og det uden at at Søren med garanti får lov at tage andet end højst livet med tilbage.

Og hvordan ved vi så det? Det kan og bør enhver kunne regne ud, når de her JBL står til blot 2200 Euro, ret præcist en trediedel af den billigste pris, som de nogensinde er blevet solgt til i dette årtusind. Og som når underskønne russiske ungmøer dagligt overfor denne skribent udøser deres grænseløse kærlighed og betagelse overfor denne skribents ikke-eksisterende dating-profiler, så er der altså urent mel i posen. Og nej, jeg spørger HELLER ikke mine venner, om de her tilbud kan være rigtige, dertil er jeg altså blevet både for gammel og for klog.Og det er det altså osse løgn og latin her, Søren! For når noget er SÅ meget for godt til at være sandt, så er det SÅ meget mere løgn. Vågn dog op af selvbedragets forbandelse!

Ellers var denne skribent atter akkurat udenfor det eurasiske kontinent i denne weekend deroppe i Dronninglund Storskov. Og der kunne man åbenbart opleve enestående eksempler på lokalt vovemod, se blot denne højspændte bid fra en lokal reklameav avis.
“I weekenden var der en del personer, som testede Kattegatkystens bæreevne (Vi beklager at skulle kolportere sprogligt ævl som det her-kysters bæreevne er jo som sikkert de fleste bekendt permanent ganske god red.) Det var her muligt at gå flere hundrede meter ud på havet uden at blive våd om fødderne. Vandreturerne (det står der altså)  på isen skete, selv om der ikke var skilte, som fortalte, at isen kunne bære. Det kunne den-og skulle der være et svagt sted, er der heldigvis lavt vand mange hundrede meter ud ved Kattegatkysten”
Vi takker Midtvendsyssel Avis for denne højspændte billedreportage om vanvittigt vendsysselsk vovemod.

Til sidst i dag som mange gange forgæves tidligere lovet billeder af vores Vitavox Black Night højttalere med 8-kanals forstærker og controller ovenpå. Det var som bekendt dette sæt, der betog min frue i en sådan grad, at hun ligefrem trak paralleller til referencen ATC SCM 300A:

6 meninger om “Den umulige ungdomskærlighed”

  1. Ok ja, JBL-erne ryger ingen steder, de har andre kvaliteter. Sådan er det jo med håbløst uperfekte transducere som højttalere-der er et vidt spektrum af fortolkningsmuligheder af virkeligheden

  2. Kan se, at det ikke kun er mig, der har svært ved at opnå afstand mellem højttalerne. Derudover må vi da håbe, at rørene i forstærkerne er udvalgt for lavest mikrofoni.
    Men de er skøre, de fjernøstlinge!

  3. Du behøver ikke undskylde, Anders, de ER skidegrimme men på en hyggelig gammeldags "bamset" måde. Dengang form og funktion var ligeværdige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.