Amsterdam?

Nu er mandlig misundelse jo en kedelig ting og vel aldrig kedeligere, end når den ubetinget rammer én selv. Altså på den misundende side, vi taler trods alt om en af de 7 dødssynder, så helt bagatelagtig kan følelsen vel ikke være. Og selv om den bibelske etymologi er noget vævende omkring den egentlige oprindelse af disse kedelige menneskelige egenskaber, så er følelsen nu både kedelig og reel.

Når man nu som denne skribent har opnået en efterhånden ganske anselig alder, så føles det unægteligt som en slags “gåen i barndom” at opleve akut misundelse. Og denne gang er det så ikke på ham pamfilen Hans Henrik fra barndommens univers, nej det er meget værre. nemlig en beklikkelse af denne skribents gyldne ører, simpelthen det værste, som kan overgå en livslang dedikeret hifi-fjollerik. Og det værste er, at ham fyren, som denne skribent så sørgeligt misunder, givetvis er en gangske flink fyr, som jeg aldrig nogensinde har mødt. men derfor kan jeg altså dårligt “have ham” alligevel.

For det er naturligvis helt håbløst at kalde HAM for “..the best ears in the business”, som der skrevet står på Gamuts hjemmeside, for det er jo naturligvis MIG, der har det prædikat. Hjemmesiden kalder ham osse for “..the hifi whisperer”, men den betegnelse må han nu gerne få lov at beholde, der er intet hviskeri her, hvor der spilles højt-HØJT!! Sådan noget sludder må næsten tangere uredelig markedsføring eller hvad? Under alle omstændigheder må en virksomhed med en sådan kapacitet vel forventes at koste kassen?

Nå, men heldigvis ligger trøsten lige for, for på trods af chefkonstruktørens bevisligt ganske ufortjente “gyldne ører”-status (MIG; MIG!), så er grunden til, at jeg overhovedet så denne side, den relativt triste, at Dantax med mit gamle hyggelige bestyrelsesmedlem John Jensen fra en forlængst kuldsejlet inkarnation af Dansk Audio Teknik netop har overtaget Gamut. Og altså dermed Bennos fantastiske ører. Der er blot en smule mystik forbundet med købet, for det understreges overalt i pressemeddelelsen, at ..”investeringens størrelse (altså købsprisen for gamut red.) alene udgør et beskedent beløb” og at det skyldtes, at “..bank og bestyrelse havde besluttet sig for at afvikle Gamut”

Se, den her sidste oplysning tror vi bestemt på, selv om det vel ikke er normal praksis direkte at understrege ved overtagelsen af et såkaldt high-end brand (hvad det så er udover prisen), at man har fået smidt det i nakken.For det er jo det, man har. Nå, men måske Dantax kan skaffe det vel efterhånden noget aldersstegne varelager fra de gamle gode Goller-ejerskabsdage af vejen. For det var vist dengang den største kreditor, producenten af gamuts kabinetter, der overtog butikken, tydeligvis uden helt at vide, hvad man skulle gøre for at få sine penge i det dengang snarligt kommende konkursbo ind igen.

Nå, men vi kan da håbe, at gamle og snu John Jensen  fra Dantax ved, hvad det er, han går ind til, men det gør han nu nok. Med snart 50 år i branchen kan manden såmænd nok kende en lort, når han ser en. Og se bare, han har jo for eksempel ikke overtaget det noget pudsige mikrolillebitte nedlukkende firma, Alto. For hvis der nogensinde i hele branchen har været noget, der i den grad LIGNER lort, så er det squ da godt nok disse håbløse produkter fra Bøvlingbjerg:
http://www.lauritz.com/da/auktioner/hoejttalere-surround-sound/c246/?FLId=1
Hvis nogen skulle være i tvivl, så er det dem, der hedder “Angels Audio” på auktionen. Værre skamstøtte over kikset højttalerdesign har jeg da godt nok aldrig set. Der er bestemt vide grænser for smag og behag, men helt herud i det allermest nordvestjydske rækker de altså ikke! Nå, men trods mange gentagne forsøg på salg på adskillige auktionssites udebliver køberne ganske, så lidt retfærdighed (smag?) er der da til endnu.
Ellers står dagen på snart at blive frisk til en messe-udflugt til Amsterdam, juryen er stadig ude vedrørende dommen..

5 meninger om “Amsterdam?”

  1. Ja, det er altså et forunderligt produkt, der tydeligvis og heldigvis har fundet sin velfortjente plads i hifi-historiens store skraldespand.

  2. Jeg har prøvet et sæt med en 10" fremad og en 8" bagud, begge Audio Nirvana fuldtone-enheder… Det var ikke en succes. Først var den ene enhed i hver højttaler fasevendt, så bassen slugte sig selv – ren dåsemusik. Heller ikke efter det blev rettet var der jubel, idet: For den andet var der ingen som helst "top" / luft. Og for det tredje var der heller ingen bas, idet begge enheder havde et ophæng der passer til mellemtonebrug, uden mulighed for nogen videre vandring.

    8" enheden gik videre til en der anvender dem som dedikeret mellemtone-enhed, her gør de det åbenbart godt.

    Fuldtoner er vist noget af det mest marginaliserede princip indenfor hifi, selv SET (rør) lader til at være mere udbredt og generelt anvendelig.

  3. Vellykkede dynamiske fuldtonehøjttalere er ca. ligeså lette at lave som en universel og ideel sammenbygning til alle terræntyper af en jeep og en racerbil. Man ender nødvendigvis i hverken fugl eller fisk, i heldigste fald i en rigtigt god mellemtoneenhed.

  4. SOm du kender jeg heller ikke Benno. Blev inviteret til kaffe der, men nåede det ikke inden butikken lukkede. Nu er det hele transporteret til Pandrup, hvor det indgår i en ret så blandet landhandel. Gamut er død – i mine øjne.Benno har angiveligt gode ører, han har da formået at få RS5 højttaleren til at spille godt. Det må have været noget af et job, når jeg tænker på, hvor slem en medfart den fik en i betydende test for år tilbage. Men oppe hos Dantax er Gamut jo bare den nye dreng i klassen. Der bliver kamp om hvem der skal sidde og stå på hylderne. Raidho er en direkte konkurrent til Gs højttalere, hvem mon overlever af den tvekamp? Jeg tipper at Dantax er mest forelsket i Gs forstærkere, som hverken Benno eller Goller har lavet. Det har derimod en nu ældre gut, som hedder Ole Christensen så vidt jeg husker. For nu ret mange år siden, lavede han de forstærkere som hele Gamutaffæren reelt blev bygget på. Dengang hed firmaet Sirius. Så når al røgen efter Goller og Kvist Industries har lagt sig, så står der kun et par forstærkere som stadig er i Top 3-5 i verden. De er nok den egentlige arv. Måske kan Benno lave en ny serie højttalere, som ikke ser så almindelige ud som de nuværende og som ikke koster så sindssygt meget som nu. Men igen; har verden virkelig brug for endnu flere højttalere?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *