Mogami 2477 og regnskabets time..

Efter endnu en travl weekend i det vendsysselske er denne skribent tilbage til det, som han gør bedst: Nemlig at lodde trivielt-trælse og undertiden direkte fornuftsstridigt åndssvagt konstruerede kabler. Tag for eksempel i dag, hvor der på livet løs monteres nye højttalerkabler og stik på vores nye “flammer”, de ganske betydeligt store Vitavox Thunderbolt. Og “flammende”, DET er de med den noget mandhaftigt-konciperede tordenkile  på fronten. Der menes tydeligvis business og heldigvis lyder de osse sådan, disse ægte frontladede skrumler fra en forlængst svunden tid.

Vi har tidligere omtalt de idiotiske tilslutningsterminaler med med små og ganske overordentligt korte og  ikke-faste ligekærvede skruer, der flyver til højre og venstre og ikke mindst NED, når man bandende forsøger at montere et kabel. Og selv et netkabel af den gode gamle brun/blå slags på 0.75 Ø er en mekanisk prøvelse af de afgjort mere unødvendige.

Nå, men heldigvis har denne skribent fundet en uhyre professionel løsning efter at det viste sig, at vi den betydelige bunke af tilbehør faktisk fandt en stak retrofit-stikplader, der simpelthen med et afstandsstykke blev monteret ovenpå den oprindelige skruestikplade. Og i tidtypisk ikke videre elegant engelsk stil er stikpladen forsynet med en (iøvrigt fastskruet) klap, der kan vippes 90 grader ud, så der er adgang til diskantens niveauregulering. Denne foregår til gengæld som faste tapninger på en voldsom modstand, men betjening af samme kræver altså lidt brug af håndværktøj. Og osse lige en lommelygte, da man ellers ikke har en kinamands chance for at se, hvad det er, man skifter imellem i det lillebitte glughul, der efterlades af afstandspladen.

Nå, men når man så møjsommeligt har skruet pladen på og monteret alle de tudsegamle små og småkorroderede spadestik på det interne delefilter, så opstår der et problem. For fra nu af hedder al tilslutning til højttalerne XLR-stik, og der passer vores sædvanlige Mogami 3103 højttalerkabel ad helvede til i stikkene, der kræver runde kabelprofiler på ikke over 8 mm. At der så lige er den lille krølle på stikproblematikken, at benforbindelserne på stikkene naturligvis er vendt modsat alle andre OG at diskanten skal forbindes med 4-benede XLR HAN-stik i BEGGE ender er så blot charmerende for anglofiler.

Til gengæld var det mere held end forstand, at vi fornyligt fandt det helt korrekte og ligeledes idiotiske kabel til denne ret beset overflødige men til gengæld tidstypisk_korrekte tilslutning: Det koaksiale Mogami 2477 kabel, som hermed er introduceret som parcellens dyreste kabeltype. At den så er ganske urimeligt irriterende og træls at montere siger sig selv, det er jo hifi og den skal obligatorisk have kabelkrymp på.

Nå, men heldigvis lyder det allerede meget bedre nu. Og det er egentligt en smule underligt, når det tages i betragtning, at inde højttaleren og bag stikpladens let misfarvede stik naturligvis findes alenvis af almindeligt netkabel (højttalerne er jo noget store) som vi naturligvis af veneration umuligt kan pille ved. Hm., måske denne skribent skal være noget forsigtig med at lade sig underkaste fruens inappellable blindtest med hensyn til hørbarheden af det nye kabel? Det vil nok være klogt.
Men FLOT og mandigt barsk, DET er kablet og derudover nødvendigt, da Vitavoxerne i stuen ikke står fast, men skal kunne rulles bort og dertil er stik en absolut nødvendighed.

Nå, men derudover så har vores strenge revisor Anders netop godkendt og offentliggjort firmaets årsregnskab, og det er da bemærket i smug ganske hyggelig læsning.
Vi håber, at  vores gamle ven Kenneth Bremer og frue kikker med og glæder os samtidigt over, at den eneste fyreseddel, denne skribent nogensinde har modtaget fra disse flinke mennesker (såvel som osse  alle andre forstås) , hænger fint i glas og ramme her på matriklen ved siden af portrættet af Jens Folmer Jepsen..
For uden ham og hans kone havde verden været anderledes for os nu her på den højtidelige 13-års dag for den senere fru Mathiasens allerførste natlige besøg.

Her tænker du på “Mogami 2477 og regnskabets time..”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *