Et Sisyfos-arbejde..

ligner det unægteligt med den kolossale bunke hestemøg med den skala-givende ellers rummelige trillebør foran. For så vidt altså fruens ellers skikkelige og ret lærenemme krikker trods alt ikke har lært at skide i så store bunker endnu så kan man jo gætte, at bjerget kommer andetsteds fra. Og det gør det jo, nemlig inde fra læsdriften i stalden, som de kære gamle tidligere gårdejere her jo tydeligvis ikke lige havde fået muget ud i de seneste par årtier. En tilnærmet Augias-stald for at blive i det klassisk-sprænglærde, dog uden nærliggende floder.

Nu var denne skribent ellers omhyggeligt udvalgt blandt blot en enkelt kandidat til at klare den her udmugning udover den kommende tid, men til alt held blev fruen utålmodig og entrerede med en lokal maskinstation, der udførte dåden på blot 4 timer med en Bobcat. Og for en organisk-orienteret frue som min egen underskønne må sådan et bjerg jo være såre dekorativt og udstråle ren “Moder Jord”-iskhd, siden det nu er placeret så strategisk til beskuelse fra panorama-vinduerne til venstre, der dog osse er udkigsposten over den samlede fold, der tillige ligger på en skråning fra huset og op.

Det er altsammen aldeles pittoresk og såre smukt, siger madammen altså om dette syn, der jo trods alt i den snarligt kommende lysgrønnere tid må formodes at vinde ganske meget i idyllitet. Mørke og mudder giver jo heller  ikke de allerbedst sælgende ejendomsmægler-billeder og den her højst reelle bunke hestelort gør det da slet ikke. Så er det da heldigt, at gården slet heller ikke skal sælges og da med absolut statsgaranti ikke i denne aldrende skribents levetid. Måske osse ganske heldigt, da de tidligere ejere havde ganske overordentligt svært ved at slippe af med gården, dog i betydeligt omfang hindret af dårlig rådgivning og vanvittig prissætning.

For trods ideel-idyllerisk beliggenhed, så er der trods alt begrænset publikum til det permanente landliggerliv. For sådan er gård er bopælspligtig og må ikke benyttes til lystejendom uden at det dog for denne provinsielle skribent på nogen måde er blot det allermindste krystalklart lige HVORFOR? Nå, men det er altsammen ganske nylig historie og Landbrugsstyrelsen har godkendt vores landidyl.

Her på Åbyhøjvej fortsætter lyd-eksperimenterne med de store Vitavox-systemer så til gengæld i yderligere opskruet tempo, godt hjulpet af sjælens ensomhed eller var det bare frihed. For eksempel er der denne weekend blevet installeret de med stor forventning endeligt leverede små originale 1000 Hz bittesmå båthorn, der skal give det ekstra pip, so de store Vitavox S3 drivere trods alt ikke besidder. Og at de så der skidebarske ud er blot en bonus. Og selv om det ikke akkurat er supertweetere, de der GP 1-drivere, som driver dem, så er der fornuftigt niveau til en 15-16 K og det rækker jo trods alt fornuftigt, ja måske for mange gamle fjolser mere end rigeligt..

A propos det at være et gammelt fjols: Denne skribent blev for ikke ret længe forført af en billig forstærker, forsynet med digitale Pascal-forstærkermoduler. Fascinationen varede nu kun en god times tid indtil fruen og en kær gammel ven fra det københavnske medie-miljø totalt “dissede” lyden som værende det mest håbløse, som de havde hørt. Og det var jo selvfølgeligt sandt som den slags blindtestning fra uvildige og selvstændige personer altid er. (Koner tælles normalt ikke med, fordi de altid forsøger at snakke manden efter munden for at få fred, ikke mindst for flere udgifter-blot altså ikke lige min egen stivnakkede kone)

For nok var bassen fin, men resten var noget lydmæssigt bæ. Og straks derefter blev der sæt en gammel Lab Gruppen-forstærker derop på køkkenskabet og så var der lutter glade dage igen. Dog skal vi lige i sandhedens interesse sige, at SÅ drlig var Pascal-forstærkeren så heller ikke, man bliver bare forbandet godt vant med sådan en Lab, der så osse lige koster et par gange mere.
Ja, faktisk spiller de her små multikanalsforstærkere så godt, at det lige i øjeblikket er sådan en Lab C10:8, der driver vores Vitavox Black Nights via et dbx 4800-filter. For nok lyder 240 kg. McIntosh MC 25/2600 lidt bedre, men det er altså noget sværere at sætte 4 af dem oven på hinanden ovenpå vibrationsdæmpende Sorbothanefødder på toppen af et af højttalerkabinetterne. Og lige her er Lab-en med sine blot 8.5 kg. altså smart.
Nå, vi skal vist ikke komme ind på sammenligningen med bjerget af hestelort sammenlignet med ditto af McIntosh-forstærkere, for trods alt ER de dog den lydmæssige top og giver ejerglæde af ultimativ karakter.
Og de skal nok komme i brug, når vi har finaliseret højttalerplaceringen her i vores periodiske ungkarlehjem..

8 meninger om “Et Sisyfos-arbejde..”

 1. Hvis I har opdyrkede områder, er det sikkert udmærket gødning. Ellers er det bare at komme af med det, inden fluesæsonen begynder. Alternativt vil I nok opdage den ottende af Ægyptens syv plager. En af mine bekendte flyttede udenbys, og de havde så mange fluer på komfuret (!), at de til sidst fandt ud af, at det var nemmere bare at tænde blussene.
  Velkommen til landet!

 2. Nu kender vi jo begge landet med specielt henblik på forpagterens ikke vanvittigt velholdte bunke blandet kreaturlort, div døde grisesøer m. m., så jeg er selv fortrøstningsfuld. Det her er afgasset årgangsgødning akkumuleret over et større tocifret antal år, så måske knapt så flue-tækkeligt?
  FRUE-tækkeligt er det dog især derved, at det ikke længere ligger i stalden

 3. Nu fik din præsentation af Vitavox og de omtale af indtil flere på lager til rådighed stående anlæg mig til at kaste mig ud i en omfattende internet raptus. Jeg endte her: http://spiritland.com/about/ en cafe i London der har et meget dyrt anlæg baseret på pladespillere, rørforstærkere, Vitavox enheder i horn og noget der ligner din JBL køleskabssubwoofer. På Cafeen er musikken i centrum: Man kommer man for at høre god musik i en kvalitet man ikke har råd til derhjemme. Og så var det jeg tænkte: Kunne du ikke alliere dig med en cafe i Aarhus og lave noget lignende der? Jeg ville i hvert fald komme når jeg var i byen.
  VH
  Ralph

 4. Nu er det jo snart jul, og jeg syntes lige, at jeg ville præsentere en af Pouls gamle flammer (i en lidt større udgave). Det er prætentiøst, for meget og ganske drivende, men jeg har godt nok ikke hørt noget lignende, hverken ved siden af eller over:

  https://www.youtube.com/watch?v=P_NpxTWbovE

  Muligvis kendt territorium for de fleste, men ikke mig.

  Glædelig jul.

 5. Mht café, så er det heldigvis ganske let, fordi vi har masser af plads og masser af gratis Lavazza på lager. Så der er allerede nu ingen undskyldning for ikke at komme forbi hvis du skulle forvilde dig forbi grinets ny. Den anden i London ser da iøvrigt vild ud, herligt, når man kan gøre sin tossede hobby til en slags levevej. Det minder næsten om os selv…

 6. Poul hvis ikke din kone har en møj-spreder (stavet på jysk), kan sådan-noget gammelt "mue-ud-masse" bruges til at udfylde vandhulder på marken. Det bliver til det rene jord inden længe. Og hvis så du forslår din kone, fodre hestene noget mere med gulerødder, kommer der mere af det flydende afføring istedet. Find den lokale Gulerodscentral, der koster et trailerlæs 175kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.