En lille krølle

Den forløbne weekend var epokegørende for denne skribent. Jeg solgte nemlig et af de absolutte klenodier i vores hifi-antikvariske afdeling, noget, som jeg aldrig nogensinde troede ville ske. Nå, men nu er troen således frafaldet og vores antikke Klipschorn er på vej videre. Stærkere var denne skribent så alligevel ikke i troen..

Det skal dog lige med, at vores ganske vist store hus/firmadomicil brillierer ved en udpræget mangel på velegnede 3-dimensionelle hjørner til korrekt opstilling af disse ret monstrøse højttalere. Ja, der er faktisk slet ingen, så større mangel gives vel i virkeligheden ikke? Og selv om troen vistnok skulle kunne flytte selv kameler eller bjerge eller måske bare helt andet, så har selv den stærkeste tro hidtil ikke mirakuløst kunnet fremtrylle nogen hjørner. Så derfor må disse herlige skabninger videre i verden. Det bliver så heldigvis til en ægte Klipsch-entusiast, men trist og vemodigt, det er det da at sige farvel til disse relikter fra en forlængst svunden tid. Tiden inden både LP og stereo så dagens lys og dengang de eneste båndoptagere i verden var krigsbytte fra Nazityskland.

Det var andre tider-ikke gode tider, blot helt anderledes. Og den, der i starten af 1970-erne købte de her Klipschorn, beholdt dem naturligvis hele livet. Ja, det var andre tider, dengang for uendeligt længe siden, hvor voksne mænd ikke var begyndt med deres evindelige “around the clock” grej-onani. Desværre og antageligt ganske uundgåeligt en tendens i midlaldrende-mandlig adfærd, som internettet har accelereret i uhyggelig grad. For så har man(d) vel noget at give sig til, når man ikke gider se porno længere på grund af de kendte aldersskabte fysiologiske svagheder. Ikke at forskellen er stor eller måske overhovedet eksisterende mellem disse interesser..

Nu er denne skribent ikke fuldstændigt fri for en måske lige lovligt tydelig og let-fortolkelig interesse for at rode med hifi-isenkram, så derfor er det naturligvis ikke et emne, som vi med synderlig ildhu ønsker at forfølge. Denne skribent vil jo så forfærdeligt nødigt ende som de “sygeste eksistenser” derude på nettet, der er “på” døgnet rundt årene rundt. Et totalt spildt pseudo-liv, der dog heldigvis i vores lille andedam kun “leves” (i mangel af et bedre eller mere passende ord) af en god håndfuld hardcore-tosser. Der så til er gengæld skriver alenlange  indlæg både nat og dag hver eneste fucking dag. Og MANGE, mange gange.

I dette ganske vist skræmmende selektive lys er selv denne skribent vel i virkeligheden relativt skikkelig. Men bliver dog nok i de kommende uger nødt til at pålægge sig selv en vis selvvalgt “sproglig spændetrøje”
For nok er ulideligt selv-højtidelige/-fede Søren Kubik Nielsen og få konsorter slemme, men sot og smitte har bredt sig til den sidste bastion for sund ræson, som denne skribent kender udenfor JBL Audio Heritage, nemlig pinkfishmedia.
Det er faktisk så slemt derovre nu, at jeg fremover ikke gider læse med mere. Åndsformørkelsen med hensyn til benægtelse af al videnskabelig tilgang til alt indenfor hifi og især fornægtelsen af enhver anvendelse af nogen former for blindtests får for alvor idiotien til at blomstre. Alle synspunkter er i dette mulm-mørke lys lige gode og hørbarheden af alt er derfor totalt legio.
Tag for eksempel den her:
“The ear is unbelievable. The quietest sound sound wave it can detect is less than the width of  a hydrogen atom” Hvorefter tossen her fortsætter med at beregne, at dette ideelle menneskelige øre skulle kunne detektere trykforskelle/”lyde”/”hvad?) helt ned til hverken mere eller mindre end 7.2X10 i minus 12.te meter. Hvad betyder det her lige..

I dette fuldendt idiotiske univers om alts hørbarhed er det ikke ganske klart, hvordan det skulle være muligt for andre levende væsener at kunne høre BEDRE end disse sjældent begavde mennesker, som pseudonymet “Venton” her beskriver. Denne aldrende skribent har da ellers mange gange igennem livet registreret, at både hunde og katte og andre kræ har hørt ting, der ganske er undsluppet denne skribents ellers rimeligt nyligt videnskabeligt kontrollerede udmærkede høre-evne.

Ja, ja, der ermange ting, som denne skribent tydeligvis ikke forstår. Men èt forstår jeg dog: Jeg må vist hellere holde en længere og antageligt permanent hififorum-pause.
For derude kan ting og meninger og  besættelse og tvangstanker  simpelthen blive så syge, at al underholdningsværdi ophører og så kvalme-inducerende, at jeg næsten skammer mig over at have denne engang så hyggelige hifi-hobby..
Og det vil jeg squ ikke risikere

3 meninger om “En lille krølle”

 1. Ja de er gode at høre på tosserne, når de opfinder deres små teorier om det menneskelige øres fortræffeligheder. Virkeligheden er jo så at hele sanseapparatet er pivhamrende upræcist og i alt fald ikke fungerer særligt lineært.

  For mange år siden så jeg et program i fjernsynet hvor man havde en flok turister på guidet tur rundt om Loch Ness. Et sted på ruten havde man arrangeret et lille stop, hvor man et stykke ude i vandet ville få en bjælke til at stikke op et par sekunder. Mere en halvdelen af turisterne kunne i detaljer beskrive "uhyrets" hoved og hals i detaljer!
  Så hvad skete der lige der? Jo, vi er sådan indrettet at vores hjerne konstant forsøger at korrigere vores indtryk med hvad vi forventer. Man er ved Loch Ness, man har hørt der skulle være et uhyre og man gør en observation man ikke helt kan forstå. Hjernen korrigerer så selv til nærmeste plausible forklaring.. Og det er ikke nødvendigvis at en bjælke pludselig skulle stikke op af vandet!

  Og alt hvad vi hører ryger gennem samme filter:)

  Jeg synes i øvrigt alle lyd-tosser burde gøre sig selv den tjeneste at lege lidt med en EQ. Ikke for at opnå bedre lyd, men for at eksperimentere lidt med hvilke forskelle man rent faktisk kan høre. Hvor meget skal man rykke ved en af skyderne før man observerer en forskel?
  Uden at sige for meget kan jeg godt afsløre at vi er et godt stykke over de +/-0.1dB nogen påstår de kan høre. Så er det i øvrigt ganske gratis at lave den lille test. Winamp har vist stadig en EQ som standard, nogle lydkort kommer med en fra start og ellers kan man sikkert finde et plug in. Det kan dog være en farlig leg at finde ud af at man måske ikke er helt lige så god som f.eks. Brüel og Kjær:)

  Navnet er Lasse forresten. Jeg er fuldt ud enig i at vi skal være dus, men jeg gider altså ikke lave en ny profil:P

 2. Du får også mere tid til at lytte til musik, når du ikke skal holde øje med det Ålborgensiske svar på Don Quixote. Som i sin vildfarne bekæmpelse af impedanser og parasitter bla. udøver parallelkoblingens ædle kunst.
  Den kompromis-søgende Viby-genser (hvis det hedder sådan) får nu også frit slag i bolledejen, til at fremhæve de ganske ganske få principper og komponenter som er helt rigtige. Hvilket naturligt og helt definitivt gør at alt andet er noget notorisk lort.

 3. Tjah, der er godt nok mange pudsige og sjove (altså ikke MORSOMME, snarere det diametralt modsatte men til gengæld uhyrligt ihærdige)eksistenser blandt denne hobbys ganske få tilbageværende udøvere.
  Mon ikke der desværre nok er en årssagsammenhæng her?
  Man håber da godt nok, at de nye unge musikinteresserede undgår enhver kontakt med de 2 ovennævnte plus et par andre tåber og bare får købt et par små computermonitors.
  Så spiller de unge musikinteresserede da i det mindste musik fremfor så mange af os andres evige grej-onani og anden ævl.
  Grej-onani for mig og ævl fra de andre forstås.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *