Net-udfald

Vi har desværre i dag haft seriøse problemer med vores netforbindelse, der dog skulle være løste nu. Det eneste væsentlige offer er som altid sandheden. Eller ihvertfald den smule sandhed, som de vise mandag-morgensord nu måtte rumme for den enkelte af de faktisk RIGTIGT mange læsere, som vi hver mandag kan registrere.
Jeg skal bestræbe mig på at have noget mere intelligent klart til i morgen tidlig. I mellemtiden skal vi med nogen forsinkelse opfordre eventuelle historieinteresserede blandt vores publikum til at kikke med på atter en genudsendelse på DR K af en glimrende historisk serie, “Storm in the East” Selv om “glimrende” i denne sammenhæng er et ganske utilstrækkeligt udtryk-serien er simpelthen det mest upartisk-fremragende stykke historieskrivning, som denne ellers ellers faguddannede historiker nogensinde har set, selv om man jo sagtens kunne have forventet sig noget helt, helt andet.

Selv her 2 . gang, jeg sidder og glor med, har jeg kunnet spotte blot en eneste faktuel fejl (lige indenfor dette snævre felt har jeg nogen, måske ligefrem betydelig special-viden) eller blot antydningen af chauvinisme. Og det er jo på sin vis skuffende, da man naturligvis umiddelbart ville have forventet noget, der ligefrem ville have været værre end Ole Bornedals ulidelige a-historiske sejtrækker om “1864” Måske verdens mest ligegyldige stykke samtids-projektion på en ganske uskyldig fortid, der ellers havde problemer nok uden at behøve at få dem kriminelt forsimplet og forvrænget af Ingolf Gabold og Bornedals mageløse makværk.

Helt, helt anderledes med det her russiske epos, der bestemt ikke lægger fingrene imellem med hensyn til sovjetisk inkompetence og håbløse uddannelse. Og ikke mindst Stalins uhyrlige vilkårligheder spiller med til allersidste afsnit, ligesom ingen af de bedste sovjetiske hærførere ligefrem fremstår som meget mere end kontrollerede massemordere af deres egen personel. og ikke engang de menige sovjetiske soldater fremstår som meget andet og mere heroisk end mennesker, der blot ønsker at overleve.

Og apropos overleve: Der kører en både trist og meget sigende tråd på Nerds.dk i disse dage om en københavnsk virksomhed, Audio Consult, der vel i overført betydning har lavet lidt “overflødigt tandlægearbejde” hvis man skal udtrykke det lidt mildt på en højttaler ved at montere en teknisk aldeles virkningsløs parallel-kondensator. Nå ja, sådan er verden jo og denne skribent er det vel osse sommetider selv, problemet her er så blot, at kunden glædestrålende publicerer BILLEDER af operationen.Som han jo har hørt fra sin guru, butiksbestyreren, er berettiget og da kunden jo så også har betalt penge for det, så er den helt virkningsløse modifikation naturligvis let hørbar. For kunden, naturligvis, og det er jo det eneste, der betyder noget i alle trossamfund. Osse hifi, der jo ellers engang var baseret på viden, men den er skredet for længe, længe siden..

Sådan noget tøjeri har jo i mange år været dagligdag i hifibranchen-intet er eller KAN VÆRE så tåbeligt, at ikke en masse tror fuldt og fast på det. Ja, selv de kritiske i denne tråd tror, at producenten Audio Note selvfølgelig må have brugt tusindvis af timer på udviklingen af deres små 2-vejshøjttalere med 4 komponenter i delefiltrene IALT. Det kan man så tro på eller nok bedre: Lade være, samtlige måleresultater af disse ganske kostbare kasser afslører en  ganske overordentligt kontroversiel tilgang til begrebet hifi. For når hverken frekvensgang, transient-svar eller følsomhed på nogen måde ligner den oprindelige akustiske begivenhed, så er det vel så som så med korrektheden. Mærkeligt, at man kan diskutere det længere, men det kan man. Ja faktisk ikke meget andet.

Ikke underligt, at hifibranchen fortsætter sin vej den vej, katten skraber. Og med de offentlige regnskabsresultater, som butikken Audio Consult (firmaet denne pudsige modifikation, der jo antageligt har været rimeligt kostbar for kunden) lægger for dagen, så kan man jo godt forstå, at man lige tager de sidste penge med. (googl blot “Audio Consult” og “proff”) Utroligt at man kan drive en forretning med husleje og alting på denne måde med det provenu, der må vist være mere til øjet, end man lige kan se.Og en hel del!

Og ikke mindst forstår man måske bedre, at Audio Note markedsføres så indædt på Nerds.dk af de “allersidste dages hellige”, der nærmest giver indtryk af, at man umuligt som sand musikelsker kan leve uden. For ret mange af disse “hellige”  kan der da der da godt nok ikke længere være på disse kanter med sådanne tal. Skulle man da tro..

3 meninger om “Net-udfald”

  1. Mig bekendt er det ikke ægte Audionote højttalere der er tale om her, men nogle kvartbølge horn fremstillet at Audio Consult.
    Frit fra hukommelsen har de 'almindelige' (standard) AN højttalere 2. orden + 1. orden delefilter hvor Tonegen diskanten har en sugekreds – så her er tale om ca. 6 komponenter i alt.
    AN E og J modellen er bedre end deres rygte, blot man ikke spænder dem for single-endede forstærkere.

  2. Hm., skulle jeg virkeligt kunne tage fejl? Det sker jo rent faktisk undertiden. Nå, men der er så vidt jeg ved ikke ganske vandtætte skotter mellem Audio Consult og Audio Note UK (om overhovedet nogen), så det er vist mest brandet til forskel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *