Ord fra en “mavesur ultranationalist” (så nu er jeg nødt til at købe mit hifi andre steder cit.)

I dag vil vi berøre et problem, som jeg ikke helt havde troet fandtes længere på disse kanter. Eller rettere, det gør de naturligvis, men vist indtil videre mest op-koncentereret blandt mellemøstlige indvandrere, som en nylig diskussion om en tyrkisk friskole på Horsens-egnen til fulde demonstrerede. Det var en såkaldt “walk out” diskussion omkring det mislykkede tyrkiske militær (?)-kup  fornyligt, der simpelthen akut lukkede skolen, da alle kunderne forsvandt. En uge, så var det ovre. Så effektiv boykot formåede ikke engang nazisterne det efter Krystalnatten, selv om de jo bestemt ikke ligefrem var amatører. Ingen jødiske butikker overlevede ganske vist, men det tog nogen tid inden de sidste var væk. Emnet i dag er dæmonisering. Nemlig den totale dæmonisering af modparten, der umuliggør nogen som helst reel informationsudveksling og dermed fører til overhovedet ingenting. Altså fuldstændigt det samme som forsøg på ægte integration med forbud fra den ene part med ind-giftning.

Baggrunden for dagens tekst er en smule usædvanlig. Det drejer sig nemlig om en ubetydelig Facebook-notits kom for skade at skrive i forbindelse med det amerikanske valg. Det er ellers ikke noget, jeg gør meget i, jeg har så vidt jeg husker kun et par gange IALT skrevet nogenting der. Og måske jeg osse skulle have ladet være her, når nu konsekvenserne var som de var.
Nå, værre var de så heller ikke.

Nu er denne skribent jo ikke akkurat nogen mimose, som regulære læsere på denne plads naturligvis burde vide-jeg bilder mig ind, at jeg giver og tager med nogenlunde samme sind. Det er ligesom vilkårene på “ordenes slagmark” Alligevel blev jeg nu noget forundret over den pludselige udvikling, som ellers ret flagrende betragtninger om, hvad politik egentligt er, udviklede sig til. Som ellers ganske veltrænet i professionel social omgang med masser af forskellige mennesker gennem en årti-lang karriere kom det alligevel totalt bag på mig, hvor vred et menneske kan blive. Over noget, som jeg basalt set synes er ingen verdens ting andet end banaliteter. Hm., måske jeg selv har en rem af huden…?

For de forhåbentligt få, som det måtte interessere, så kan tråden ses på Facebook under “Poul Vikkelsø Mathiasen” og naturligvis øverst, da der ellers absolut ikke sker ret meget der på den side. For de forhåbentligt mange, der IKKE gider læse den ellers uhyre interessante udvikling af kommunikationen mellem denne skribent og en vis “Nicolaus”, så har vi valgt at gengive konklusionen allerede i dagens overskrift. Måske vi alligevel skal opfordre læsere til lige at “skimme”, tråden er ganske kort. Til gengæld er konklusionen skræmmende, for er der virkeligt SÅ meget had mod en  relativt almindelige halv-fallerede akademiker som denne skribent fra et medlem af “eliten” derovre  i det midtjyske?

For jeg synes da godt nok, at den på dette sted tidligere nævnte “civilisationens fernis” forsvinder lidt rigeligt hurtigt i diskussionen af noget så vidtfavnende banalt som politik, og denne gang ikke kun for denne ellers ikke videre konfliktsky skribent.. Dog vil jeg gerne acceptere overskriftens “mavesur” som præmis, sådan er det nu vist bare at blive gammel. Udover det, så må jeg også indrømme, at vi faktisk flager med Dannebrog hver måned den 15. for at fejre kærestejubilæum og bryllupsdag, så måske det er nok til i den selvudnævnte midtjyske “elites” optik til at kvalificere til at være “ultranationalist” Det må det vel være, ellers er jeg vist bare en ret almindelig dansker med en i selvforståelsen rimelig symmetrisk venden sig indad og udad i omgangen med den nye verdensorden.

Nå, men dommen fra min “samtale”-partner der på Facebook  var prompte og inappellabel: Ingen fremtidig business her i vores butik. Og DEN havde jeg godt ikke lige set komme. Ikke at vi ikke kan leve uden, et totalt provenu på 1200,- på 11 år er til at overleve, men hvad tænker manden dog på, denne ellers elskelige folkeskolelærer? Mon han i samme åndedrag checker sin lokale dagligvarebutik ud for eventuelle DF-ansatte? Eller måske han bare køber alt på nettet med rimelig sikkerhed for at medvirke til at lønne en masse østeuropæiske arbejdere, der med statsgaranti er væsentligt mere fremmedfjendtlige og uhyre intolerante overfor enhver blødsødenhed ? Altså end selv denne noget mere runde “ultranationalist”

Tjah, hvem skulle nu have troet, at denne ellers fredsommelige skribent skulle blive udsat for sådan en  vredens bredside?  Der kan sagtens være andre gange, hvor jeg har fortjent den, men enhver må så dømme , om det var helt berettiget denne gang derovre på Facebook.
Der har tydeligvis været et eller andet helt galt med debatniveauet i Danmark, og det har jo ofte været berørt tidligere på denne side. Noget tyder dog heldigvis på, at der kan være sket et tøbrud for den mellem-“danskelige” kommunikation så måske der er håb endnu?
Det håb vil jeg nære, mens jeg dog stadig lige vil forbløffes lidt over, at Carsten Jensen-dæmoniseringen af alle, der ikke ligner samme ordskidt-spand åbenbart har haft noget, der vel lidt ligner en discipel her i det midtjydske..
Den slags smitte, der engang var brunlig. Fascisme har mange alle regnbuens farver og har vist kun det fællestræk, at nogen har den indlysende og iboende ret, mens andre principielt ikke kan have ret overhovedet. Og at VORES politik er baseret på objektive fakta og derfor den rigtige. Sig mig, hvad lærer man egentligt i skolen-tydeligvis ikke nødvendigvis altid (selv)kritisk sans!
Den tydeligvis objektivt tumpede og uforstående restgruppe tjener så ikke til andet end at blive dæmoniseret. Men heldigvis altså så en korrekt og objektiv bedømmelse.Tak for kaffe!.

6 meninger om “Ord fra en “mavesur ultranationalist” (så nu er jeg nødt til at købe mit hifi andre steder cit.)”

 1. Nå, ja, han bruger lige forbrugerkortet, når han ikke kan få ret. Og husk, han er skolelærer, du ved; verdens klogeste mennesker! Der er intet at stille op overfor dem 🙂
  Som indehaver af en butik, skal man virkelig vare sin mund HVIS man elsker omsætning. Hvis man også elsker at bruge sin ytringsfrihed, skal man regne med reaktioner som den du fik på FB. Thats life.
  Man kan ikke både blæse og have mel i munden, sårn er det.
  De fleste andre kunder du har, kan vel finde ud af at udskille dine skriverier her fra det hardware og know-how de køber hos dig? Eller har de aldrig læst det du fyrer af her?

  Sig som The Sex Pistols;Never mind the bollocks!

 2. Mine ellers daglige erfaringer med lærerstanden har nu aldrig helt været ligesådan som denne gang.
  Engang, var der noget der hed "Berufsverbot", der ellers fra de korrekte kredse dengang blev udråbt til Satans værk-det var jo ellers med dagens standard ret uskyldigt, jo noget med at anerkende den demokratiske stat.
  Måske vi skal til at vænne os til til det nye "Korrektheds-Verbot"
  Iøvrigt vælger vi da osse vores pizzariaer (sådan staves altså her og sikkert de fleste steder) på lidt samme måde: Der skal være op til flere dybt-mørkhårede kunder OG stedet skal have et kasseapparat/DK terminal Og bruge det! Bestemt ingen selvfølge.
  Til gengæld spørger vi så ikke, om de støtter Hizb ut-Tahrir.
  Derudover vil jeg gerne indrømme, at jeg stemmer på Socialdemokrabaterne og min ubetingede personlige politiske helt er Henrik Sass Larsen.
  Se, der slap min ultranationalistiske svinehund ud!

 3. Hmmm, jeg synes nu I begge to bærer ved til bålet. Udtryk som "elitære kulturradikalisme", "hysteriske danske råbe-kor" har sikkert bragt ham op i det røde felt. Min erfaring siger mig, at ting ofte får en helt anden betydning, når de kommer på skrift. Havdehan sagt "nu er jeg nødt ti at købe mit hifi et andet sted" IRL til dig, så tror jeg også du havde fortolket det noget anderledes.

  Man skal passe på med den slags diskussioner, det kan let løbe af sporet – sagt af en, der selv har det med at ryge op i de røde felt i mange af de online-debatter, jeg elsker at kaste mig ud i. men sådan er det jo – man har nemmere ved at se splinten i andres øjne.

  I øvrigt skal det vel helst være sådan med politik, at ens holdninger helst ikke skal stå i et modsætningsforhold til fakta. Gør de det, så må man jo ændre på dem. Og problemet i USÅ er jo at alt for mange vælger at tilsidesætte fakta.

 4. Som forhåbentligt det fremgår af teksten, så er jeg ikke nogen forfulgt mimose, langtfra!
  Derudover er fakta og politik jo noget vanskeligt foreneligt noget. Der er jo f. eks ikke meget i skattepolitikken, der med rimelighed kan kaldes fakta og nødvendigvis fører til hverken det ønskede eller det uønskede. Man kan sådan set anskue det som man vil og få de resultater man ønsker.

 5. Du har ret i at det på mange områder er svært at beskrive noget som værende udtryk for en absolut sandhed, når man taler om politik. Men der ER ting, der er sande og ting, der er falske – det være sig både inden for hifi og inden for politik. Et signalkabel til 50.000 kr for to gange 0,5 m med forgyldte RCA stik ER humbug. Og at påstå at historien om klimaforandringerne er et koncept opfundet af kineserne for at genere USA er også humbug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.