En invitation

Efterhånden er denne ældre skribent næsten totalt holdt op med at se nyheder i TV. Og helt og fuldstændigt de danske.  Livet er simpelthen blevet alt, alt for kort (ihvertfald den hastigt svindende resterende del af det) til at gide se på monotont- og ensidigt-koreograferede “interviews” fra teleprompterede studieværter med deres ditto-udstyrede såkaldte “udsendte” kolleger. “Udsendt” betyder oftest og ganske bogstaveligt, at de står UDENFOR det sted, hvor “begivenhederne” formodes at finde sted. Det må være sådan en slags visuel støtte til (hifi?)-tumperne derude, så de kan følge lidt med i verdens gang uden iøvrigt at høre efter.

Og høre efter den journalistiske tomgangssnak her, DET er vi holdt op med her i huset for efterhånden mange år siden. Ikke at det ikke er vigtigt at opsøge nyhederne, det er blot vigtigt IKKE at gøre det på de danske elektroniske medier. Al anden nyhedssøgning er til gengæld at foretrække og det andet behøver på ingen måde at være spor godt for at være meget bedre.
INTET bliver nogensinde forsøgt perspektiveret af DR og TV2. INGEN ser den ellers ret oplagte sammenligning i, at blot denne WEEKENDS “Grand total” af døde og livsfarligt kvæstede i diverse bandeopgør, nogenlunde svarer til ditto igennem mere end 25 års rockerkrig. Vel egentligt ellers en sjov betragtning i denne ikke spor sjove verden under fortsat udvikling..

Ligeledes kan der vel mønstres blot én eneste dansk journalist gennem de seneste godt 50 år, der blot nogenlunde neutralt eller blot en smule værdifrit har kunnet omtale nogensomhelst republikansk amerikansk præsidentkandidat. Den slags stoppede ganske entydigt med “Ike” Eisenhowers afgang i 1961, hvorefter al dabsnk nyhedsdækning tilsyneladende gik ud på for enhver (uhyre tvivlsomt begreb, det her!)  “journalistisk sandhedspris” at få valgt den til enhver tid opstillede demokratiske præsidentkandidat. Det har været og er en regel aldeles uden undtagelser.. Lidt sygt!
Mærkeligt nok gælder denne fundamentale fordom blandt de danske licensfinansierede mediearbejdere kun USA, for både i Tyskland og Frankrig og sågar oftest Storbritannien dyrkes overhovedet ikke samme syge politiske partiskhed. Måske fordi man trods alt bliver nødt til at forudsætte som i det mindste for de allerfleste delvist bekendt, at vesteuropæiske politikere på tværs af alle partiskel har MEGET MERE til fælles med HINANDEN end med deres egne vælgere. Ja, muligvis kan det ligefrem rundes op til ALT og INTET for de allerflestes vedkommende.

Anderledes med ganske åbenbart mere eksotiske USA, hvor den danske journaliststand endnu hævder en helt entydig bedrevidende civilisationsopfattelse, hvor selv den forlængst bandlyste “Tintin i Congo” må se sig overhalet. Ingen i standen har nogensinde for alvor haft tvivlens nådegave om der dog ikke blot er en eneste formildende ting ved republikanerne, siden de amerikanske vælgere så stædigt nægter at følge det danske medie-aristokratis gentagne råd. Tiden har ikke ændret rådene, kun tonen, der til gengæld er blevet så meget mere skinger. Ihvertfald har danskernes råd blot medført, at kun helt præcist hver ANDEN gang, de har valgt præsident siden 1960 har de åbenbart valgt rigtigt. Sikke dog dumme og uoplyste, amerikanerne må være, måske det er derfor, man så gerne fra dansk side vil oplyse dem om deres vankundighed. Sådan lidt ligesom de særdeles klart formulerede deciderede KRAV fra danske meningsdannere om, at englænderne øjeblikkeligt skulle stemme om omkring deres udtræden af EU . Udover egen frådende rethaveriskhed blandt alle de helt “rigtige danskere-altså dem, der IKKE flager med Dannebrog) om det overlegne moralske aspekt af det europæiske projekt, så var afstemningen vist nok osse ugyldig, fordi så mange unge skulle have stemt FOR forbliven i EU. En sælsom demokratiopfattelse, skulle man vel mene, men når man for licensbetalte midler har RET, så fortrænger denne naturligvis alle andre hensyn. Og ingen undrer sig. Og det kan man så såre undre sig over.

Så derfor ser denne skribent kun danske nyheder som en del af “zapperiet” og det kun i den brøkdel af et sekund, som er reaktionstiden hos 60-årige. Det er nok derfor, jeg har så forfærdeligt god tid til at glo ørkesløst på de forskellige hifi-fora-fordi jeg ikke spilder tiden. Lyder måske lidt dumt eller hvordan?
Åh jo, ingen er vel helt perfekt. Og det er måske i den lidt sene erkendelse af det, at vores lille virksomhed fremover vil indføre som en fast “vinter-event”, at fra kl. 15 hver fredag i de kommende måneder vil vi holde en uformel ugeafslutning med lidt bægerklang af kaffe, øl og sodavand ledsaget af lidt høj musik. Altså sådan nærmest bare en hifi-snakkestue, forhåbentligt rigeligt suppleret med mere almindeligt/fornuftige mennesker fra vores egentlige virke i den professionelle verden.
Vi føler dog i nogen lighed med tydeligvis den samlede danske journalist-stand omkring USA, at vi har en presserende “hifi-civiliserende byrde” med almindelig oplysning af de stakkels ensomme fortabte hifi-sjæle, der måtte være derude.
Engang var det ganske normalt at mødes med ligesindede, i dag er det den absolutte undtagelse, og den tingenes ulykkelige tilstand vil vi da gerne forsøge at rette lidt op på.
Altså, på gensyn fredag fra kl. 15! Og håber at se dig, Sonny!

En dansklærer har på opfordring fra et andet forum påpeget visse stave- og grammatikalske fejl på denne side. Lige netop stavefejl er der nu ikke tale om (dertil er denne skribent alt for meget ef den gamle diktat-skole)-de givetvist korrekt-konstaterede fejl skyldes nu udelukkende hastværk uden blot den allermindste korrekturlæsning.
Lidt ærekær er vel selv den mest æreløse!

7 meninger om “En invitation”

 1. Du har evigt ret m.h.t. den skandaløse behandling af republikanerne: disse prægtige kvinder og mænd bør naturligvis udelukkende bedømmes ud fra deres ord og handlinger!

 2. Har det lidt på samme måde som dig,
  med hensyn til danske tv-journalister.
  De er både fordrejende, indoktrinerende.

  F.eks er der krigen i Syrien.
  Der var aftalt våbenhvile, men knap et døgn efter,
  bomber amerikanerne (med dansk medvirken) de syrske tropper, og får på den måde aflivet 64 syrske soldater.
  Herre-gud, der blev jo sagt, det kun var en fejl,
  og amerikanerne har været ude og undskylde.
  Så det er da helt fair, det amerikansk/danske "uheld", ikke sidenhen er blevet nævnt, med et eneste indlæg i dansk tv,
  mens de forfærdelige russere/syrere, der tolkede "uheldet" som en ende på våbenvilen,
  entydigt omtales, af dansk tv, som årsag til krigens fortsættelse.

  I den sammenhæng er dansk hifi et roligt sted at være, og lidt lidt fnidder i krogene, er jo ingenting i sammenligning.

 3. Nu kan man jo så heller ikke åbenlyst fra danske journalister kritisere den amerikanske administration, da den jo har den helt rigtige præsident..

 4. Åh ja, så tipper det hele igen tilbage til dækningen af USA under Reagan og Bush-erne. Ligegyldigt hvor bundrådden Clinton var og hvor tom Obama er de jo fredet i klasse "A"

 5. Donald Trump har vel intet at gøre med vores gængse opfattelse af politik….eller? Hvis man fortsætter med at gøre hvilken som helst pseudo-kendt figur til et potentielt emne for det Amerikanske præsidentembede, er vi vel toast. Det kommer ikke til at tage lang tid…og det bliver pludseligt. Jourlistikken som sandhedssøgende medium kan forhåbentligt holde os fra de værste vildfarelser. Og holde folket fra at foretage selvdestruerende beslutninger. Folket bestemmer, men lige netop i USA findes der en politisk polarisering, som vi ikke kender i DK. Anekdotisk husker jeg en journalist fra NY, som ikke fattede, hvordan Reagan var blevet valgt. Hun kendte ikke én eneste, som havde stemt på ham! Senere boede jeg i sydstaterne, og jeg garanterer, at I ikke ønsker deres tilgang til vores opfattelse af demokrati.

 6. Winston Churhill kan passende citeres (formodentligt ikke korrekt):
  "The strongest argument against democracy is a five minute discussion with the average voter."

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.