Lidt morgen-gymnastik

Så er det i dag, vi skal påbegynde et større projekt med at skifte højttalere i en idrætshal. Altid spændende at kravle rundt på et stillads og ikke mindst rart, at vi til alt held har uhyre kompetente folk til den slags. Det er er dog en ganske omfattende affære hos denne gamle og gode kunde, som vi har haft den udsøgte fornøjelse at have haft “i stald” i godt 30 år. Det er den slags, der varmer i denne vejrmæssige omslagstid.

Ellers fortsætter “de fås” felttog mod Mikkel Gige, ejeren af hifi4all. Sådan noget fortjener normalt ikke engang en henkastet bemærkning, dertil er de få for få (og iøvrigt mest bemærkelseværdige for fag-psykologisk analyse af uhentsigsmæssig alternativ adfærd) og Gige ikke blot den allermindste smule sympatisk. Ingen burde dog kunne anfægte, at hans private side altså er HANS og at hans noget alternative adfærd der er helt hans egen sag. Og om man som kunde i hans butik synes , at det er i orden, at Gige tosser rundt som en elefant i en porcelænsbutik, får vel være hver enkelts sag. At gøre det til et principielt spørgsmål om ytringsfrihed er endnu mere sygt end Giges fjollerier. Meget meget mere! Og så bliver de squ bare ved og ved med at tåbe rundt ovre på Nerds.dk, der velvilligt huser de “hifi4all-eksilerede”, da det tydeligvis giver sitets eneste reelle trafik.

Hvad der er sygest i denne sag kan være svært at afgøre her fra den provinsielle sidelinie. Et godt bud kunne vel være Nerds-moderator Villmans megalomane ytringer om Nerds` åbenbart formidable betydning som udstillingsvindue for hififbranchen. Hvis han skulle have ret, (det har han naturligvis ikke), så skulle i tusindvis af mennesker hver dag og dag efter dag klikke ind på en side, hvor der ABSOLUT ingenting sker eller er sket i umindelige tider. Og hvor “teknikeksperten” Henrik skriver så esoterisk om de (reelt ikke-eksisterende) forskelle på waveguides og horn, at selv denne skribent tillige med den lille thalidomid-håndfuld potentielle danske læsere ikke gider læse det til enden. KEDELIGT KEDELIGT og LIGEGYLDIGT, ja faktisk værre end denne side. Og så er forum-delen af samme side i lighed med den på hifi4all om muligt endnu værre. Rent tidsspilde, ikke mindst i kommerciel henseende.

For de folk, der ævler løs, køber naturligvis ingenting, dertil er de altid alt for meget i tvivl om de nu gør det rigtige. Det er måske derfor, at den lille solstråle, som vi skal nævne i dag, trods voldsom aktivitet på diverse fora, tydeligvis har gået noget stille med sine muligvis lidt hovedløse nylige udskiftninger af en hel bunke særdeles kostbare forstærkere. Udskiftninger, der mest forekommer som begyndende midtvejskrise (han ser nu ellers foruroligende ungdommelig ud, ham DJakob) uden hoved eller hale, ikke ganske uligt denne skribents adfærd på det allerseneste. Men altså bestemt ikke blot det allermindste “forum-drevet”, disse vildt “randomiserede” køb.

Og så er det så alligevel samme DJakob, der tager prisen som ugens fornuftigste (blandt en ikke særligt voldsomt-skræmmende bunke konkurrenter, det skal siges) I gårsdagens kulmination på atter en totalt løbsk-løbende “hade-tråd” mod hifi44all og Mikkel Gige, stod Dennis simpelthen for det eneste reelle lyspunkt blandt terminale tosser som Gasolin (SUK, dybt SUUUK!!) og de sædvanlige par andre. Dennis brugte ganske vist det måske lidt alternative udtryk “retorik” om sine tidligere så medsammensvorne “Gige-haderes” ytringer, men udtrykte så derefter simpelthen direkte FORSTÅELSE for, at Gige måske ligefrem var blevet til den nuværende uhyre usympatiske Gige GENNEM disse evindelig amok-løbende virtuelle angreb fra de eksilerede tosser.

Se, sådan en bemærkning er al ære og ikke mindst respekt værd. Og taler om en praktisk og fornuftig anvendelse på sig selv af den ofte ytrede forståelse for det totalt uforståelige, som manden ellers altid har stået for. Dennis, altså. Ingen praksis er vel mere respektabel end den personlige anvendelse af  de ejegode “godheds-maximer” og da især når de er refleksion over egne fejl. En sjælden smuk gestus i den den “virtuelle muddergrøft” på Nerds.

Nå, men inden vi begiver os op i stilladserne kan vi da berolige Dennis og eventuelle andre kommende bekendende”syndere” med, at I ikke har gjort videre skade på Mikkel Gige. Han har været totalt utilregnelig hele tiden og ikke mindst i en mailkorrespondence med denne ydmyge skribent har han da forskertset enhver teoretisk fremtidig personlig sympati. Mange års professionel korrespondence af varierende kvalitet havde trods alt ikke helt forberedt mig på på, hvor syg hifibranchens mest skurvede hoveder er.
På den anden side: Den slags findes i ENDNU mere outreret form i udlandet. Søg på “Hifi Subjectivist” eller den tidligere nævnte “løbske horn-mine” Ashley James på “hddaudio”
En noget sølle trøst, ganske vist. Er der virkeligt noget principielt i hifi-hobbyen, der direkte og måske endda kausalt AVLER den slags syg ekstremisme? Eller får vildmænd som Vilmann til at tro, at Nerds.dk er en stor-spiller. Måske samme Villmann bare selv skulle tage en osv….Den mere ekstreme hifidyrkelse har jo mere end perifer lighed med den slags “spilleri”
Svaret blæser i denne første efterårskuling.

7 meninger om “Lidt morgen-gymnastik”

 1. Det som egentlig i bund og grund er så ærgerligt er, at H4A og de folk som skriver der, ødelægger det som vi synes er så interessant; nemlig hifi. Vi er vilde med lyd og apparater og dimsedutter og forbedringer og hvad koster det og mødes med andre som tænker ligeså. Så interessen og tanken er såmænd ren nok, men når man slår op på en side som H4A, så går det i kage. Det bliver nørdet og mærkeligt og afsporet på en måde. Set helt udefra, kunne det være fordi, at dem der går op i lyd og hifi på en sunde og almindelige måde, de taler med nogle de kender om det. Prøver noget og bytter og går ikke amok i en nørd-rus. Lyder det nye ikke bedre, men kun anderledes end det gamle, så lever de med det til de får lyst til at skifte igen om et par år. De vil ikke deltage i de "debatter" eller tråde der er på diverse hifi-sider i DK.
  Der mangler simpelthen noget så gammeldags og lavpraktisk som sund fornuft. Og en helt-nede-på-jorden holdning og en fuldstændig afstandtagen til idiotiske produkter som kabler til 25.000,- kr.
  Det minder i uhyggelig grad om et bilentausiast miljø jeg frekventerer. De er en håndfuld totalnørder som går overmeget op i gamle Alfaer og dem bruger de al fritid og alle sparepenge på. Vi snakker fra 250.000 og op til 800.000,- kr.s biler som de skruer på ret så ofte. De kører bare stort set ikke i dem. De læser blade om modificeringer, ser på nettet om hvordan andre ligesindede har gjort med en eller andet fiks detalje og så gr de selv straks ud den kommende weekend og gør ligeså. Pointen er, for mig at se, at de som mange såkaldte hififolk, at de ikke BRUGER deres bil hence hifianlæg. Det er gået fra at være et nydelsesmiddel man har normal mental afstand til over til at være en sygelig besættelse som man tænker alt alt for meget over, roder med og køber ting til – og ikke bruger as intended. Det er jo helt tosset 🙂
  Selv er jeg nået dertil at jeg kun hører musik måske 3 gange om ugen og det i maks 1 time ad gangen. Og jeg drømmer kun sjældent om nye kabler og stands og en klasse D forstærker og så videre. For jeg ved det ikke vil gøre den store forskel på hvor meget jeg BRUGER anlægget i fremtiden. Tre uger efer man har købt noget nyt, falmer interessen, da det jo ikke længere er nyt.

  Så hvad gør det om idioterne og kvæulanterne er på hifisider, som vi godt nok ku tænke os vi selv var på, hvis der var almindelige mennesker der? Ingenting. Vi kan jo godt selv, ikke?

 2. De der underlige eksistenser der skriver på de to sider, har efterhånden skræmt almindelige hi-fi og musik entusiaster væk, undertegnede inklusiv. Men jeg interesser mig nu heller ikke for nyt hi-fi mere. Jeg er sådan en mærkelig type der over nogle år har sparet sammen til og løbende købt, for almindelige mennesker, dyre hi-fi komponenter i god kvalitet både lydmæssigt og som holdbart produkt.Mærkelig fordi jeg er tilfreds med musikformidlingen og har nået mit mål og jeg sandelig også tænkt mig at beholde det til bliver slidt op!

 3. Ja, enig mht til Nerds og H4A. Bruger dog mest H4A da jeg ind imellem, som også skrevet længere oppe, får lyst til "ændringer". I dette tilfælde over min tro rørforstærker gennem 31år som jeg nu mener skal vige pladsen til evt. et nyt drivmiddel. Og der er faktisk kommet gode forslag fra forummet der, og mit diy gen på forstærker er vækket. Vi "almindelige" hifi nørder kan godt skelne mellem fantaster og så dem der er ved noget, ik'. Alene det at skrive/læse her på Pouls blog viser jo at en er helt normal og tilforladelig 😂

 4. Hej Poul
  Kunne ikke lige finde ud af at vælge en ID, men den alvidende Google syntes at denne her passede. Sidder og roder med en spolebåndoptager.
  Peter

 5. Beklager hvis du ikke havde set beskeden, men fremover vil vi gerne have indlæg med navn på bare for at gøre folk synlige.
  kh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *