Den årlige status

Så er vi atter lige på den anden side af den årlige prøvelse af nærmest bibelske proportioner. Nemlig det, der kaldes status og årsafslutning, og som traditionelt er en både prøvelsens og slidets stund . Dér, hvor alt og alle, for nu lige at fortsætte i det bibelsproglige, skal tælles op og skrives i mandtal. Nå, den slags er heldigvis efter godt 33 år i branchen en ganske overkommelig opgave. Og alting lettes osse betydeligt af, at vores resultat både ser ganske overordentligt godt ud og iøvrigt osse er det.. Mærkeligt, så meget som slidsomt manuel optælling kan lettes af, at man undervejs kan se tallene få den helt rigtige sorte farve. og tillige vokse numerisk.Sådan noget er naturligvis ikke selve livets mening, men det er bestemt til både at leve med og ikke mindst AF..

Ellers må vi med nogen skam berette, at vi i den seneste tid er gået noget over i letvægts-afdelingen indenfor hifi-en. For tiden fortsætter eksperimenterne med at bringe nogle af vores bedste aktive PA-systemer til at spille optimalt. OG samtidigt være ultrakompakt. Helt kompakte bliver højttalere med hver 2 stk. 14-tommere naturligvis aldrig og da slet ikke, når hver helst skal suppleres med hver 2 stk. 14-tommers subwoofere. Men i vores univers er sådan noget altså temmeligt mikroskopisk og da især, fordi den benyttede Lab Gruppen 8-kanals-effektforstærker blot er på 2 professionelle højdeenheder og såmænd kun  vejer 8.5 kg. Og det skal så ses i modsætning til 5-vejs-højttalersystemerne bagved, hvor forstærkerne ialt vejer lige under 300 kg.

Nå, selv er denne skribent som altid ganske tilfreds med egne resultater og anden personlig fortræffelighed med hensyn til resultatet på disse JBL 4894 med lidt ekstra “pift” opefter fra Mundorf AMT-diskanter, suppleret med JBL 4893 subber, som systemerne hedder. At så andre observatører, der indtil fornyligt har været udsat for de ganske imposante rigtigt store 567X-serie biografhøjttalere ikke er ganske så begejstrede, er den helt anden og mere prosaisk sag. teorien er indtil videre, at alle spæde kritiske røster om de nye systemers ikke fuldstændigt perfekte lydgengivelse er påvirket af sure koner derhjemme eller festuge-tømmermænd eller anden sensommer-depression.

Nå, der ligger en ordentligt mega-bunke kable- og rackmonteringsarbejde lige foran snuden af mig i dag til en stor kultur-institution. Måske det så osse giver lidt tanketom kvalitetstid til at forberede den kommende store “DAC-shootout” mellem fruens absolutte favorit Bricasti M1 og den “lille nye” Weiss DAC 1 Mk.3. Indtil videre har denne ellers ikke voldsomt konfliktsky skribent ikke rigtigt turdet give sig i kast med forehavendet, da det jo ikke rigtigt kan ende godt. For enten har jeg jo dummet mig ved at investere i den første DAC  eller osse ved at gøre det i den sidste.

Nå, heldigvis er der visse niveautilpasninger, der ikke er helt ligetil at udføre, så derfor kan jeg heldigvis godt trække tiden lidt inden det endelige “showdown” Altid rart at kunne udsætte en eventuel og desværre sandsynlig/uundgåelig ydmygelse i de tekniske vanskeligheders navn.
Desværre venter vinteren ubønhørligt lige om hjørnet, hvor en af vores investeringer sagtens kan vise sig at være lettere åndssvag.
Ak ja, og nu gik det endda lige så godt. Altså lige indtil konen krævede en sammenlignende DAC-test og vores medarbejder Kaare mente, at vores nyeste kompaktopstilling spillede “nasalt”
Der er tydeligvis ikke noget, der er så godt for noget,at det alligevel ikke er skidt for noget andet..

9 meninger om “Den årlige status”

 1. Når du nu alligevel er i gang med at øde årets indtjening væk på tosserier, hvorfor prøver du så ikke bare sådan en fætter her:http://www.shenzhenaudio.com/gustard-dac-x20-super-ultimate-2-x-es9018-xmos-hifi-dac-384khz-dsd-dop-decoder.html
  Den koster 800$ og indeholder mere fornuftig elektronik end dem du har betalt +100K for tilsammen, hvis du ikke har tusket dig til ½ pris 😉
  Det er en meget slem ting, at opføre sig præcist dobbelt så tåbeligt, som dem man ellers plejer at skose udi det heftigste.
  Men alderen kan vel bruges som delvis undskyldning, resten er højest sandsynligt medfødt 😀
  Hvis det skulle lykkes dig, at få en stabil forbindelse til din hjerne igen på et tidspunkt, så vil jeg anbefale, at du konsulterer en person med kredsløbsforståelse (Der menes her elektriske kredsløb), før du springer på hovedet ud i, at trække kassekreditten op i det røde felt.

 2. Takker for tippet, "Super Ultimate" er bare lidt for godt til mig, foretrækker så langt almindeligt "godt nok"
  Og det er både Bricasti og Weiss.

 3. Super Ultimate fra Kina er jo normalt noget man går uden om, men faktisk er det i dette tilfælde ikke så slemt.
  I hvert tilfælde ikke så slemt som Weiss, som bruger deres egen OP1 BP, som tilfældigvis er Weiss egen diskrete op-amp, som er "this operational amplifier probably is the best audio op-amp currently available".
  Hvis man ved en smule om op-amps, så ved man også, at det er noget sludder.

  Men man skal selvfølgelig forstå kredsløbenes funktion, for at kunne værdsætte dem. Og det er trods alt nemmere for de fleste, at forstå, at Weiss da MÅ være kvali fra chokoladeland.
  Det må man så betale for.

 4. Det er jo sjovt at læse om en som ikke har basale problemer i sit liv. Poul kan nu købe det allerbedste – i følge medier og andre KlogeÅger – så hvorfor skulle han se sig om efter billigere alternativer? Jeg tror der bliver tjent bunker af penge i DAT(P) så 100K for en dac man endda er i tvivl om er god, er åbenbart ikke noget man ryster bare en smule på hænderne af. Hvis det er et fejlkøb, så hvad? Sælg lortet for 50K og leg med noget andet, ligesom lægerne og tandlægerne gjorde da det kun var dem som havde det fine hifi. De havde jo råd til at købe den gode lyd, ikke at de havde forstand på at finde den selv. Man køber jo bare en mærkevare, så er den hjemme. Så devisen må være, at når man er relativt fattig/normalindkomstperson/husstand, så må man kunne høre og læse sig til hvad der duer og ikke duer og handle gode steder med rabat og når man leger Joachim Von And, er det da bare lige meget. Man behøver hverken at kunne høre eller være kritisk, man køber da bare noget andet – igen.
  Det kan godt være der er mange fjolser på diverse hififora, men de er der især af en grund; de har ikke de penge Poul Helrig har. Så de er nødt til at spørge sig for og diskutere alt for længe, om dimsen nu giver de lovede forbedringer. Det er da ærlig snak.

 5. Det tyder på vi ser en mutation i gang her midt i sensommervejret.
  Måske vi får en Poul Roland eller en Pierre ½ pris at se inden jul eller i værste fald begge dele 😀
  Det kunne i hvert tilfælde se ud som om ½ pris har været på kursus i "High End HI-FI unlimited".

 6. Suverænt blogindlæg, og lækker debat der efterfølgende er brudt frem.
  Men ser nu stadig frem til næste blog indlæg hvor jeg håber på at nogle tager Kaj Mogensen under kærlig behandling.
  Han har på hans hjemmeside nu opstartet noget der hedder "Kajs klumme" hvor han vil give de mange Hifi personligheder nogle ord med på vejen. Rygerne går på at Mikkel Gige og Fc-sonny er de første der står for tur.
  Hvorfor skal Kaj nu straks til at opstarte intriger, nu hvor freden endelig har lagt sig? 🙁

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *