Brugt-tilbud

Som når man som denne skribent er relativt velhavende efter et langt arbejdsliv uden nogensinde at have tillagt sig synderligt luksuriøse vaner undervejs, så sidder man sommetider og glor efter noget uden helt eller overhovedet at vide hvad. For måske der er et eller andet derude, som man ikke kunne leve uden. Altså sjovt nok først, når man har fundet det, afgjort et af livets større mysterier, for dette livets største tilfældighed er jo alt for tilfældigt til overhovedet at kunne være det..

Nå, men der sidder man så med hjernen på laveste vågeblus ørkesløst og glor efter JBL på Den Blå Avis. Ikke at vi jo ligefrem har brug for noget, langt snarere tværtimod, vi har allerede så meget på lager, at vi opbevarer et par 2392-horn ude på græsplænen og vores udhus prydes af et par andre lidt mindre horn. Dette skyldes ikke særlig beskedenhed, blot at 2392-modellen er så store og “vind-fangende”, at plankerne i udhuset ville ryge ad Helved til i den første efterårsstorm. Det ville ellers have set skidegodt ud, men sådan er naturens og vind- og hydro-dynamikkens  inappellable love.

Og så er det, at man opdager, at Den Blå Avis simpelthen over den senere tid er blevet totalt “over-spammet” af betalings-annoncer, der på de mere kendte brands simpelthen fylder ad Helvede til på den og de attraktive første sider. det er squ efterhånden blevet et virtuelt forhindringsløb overhovedet at kikke forbi de utallige annoncer fra Soundstore XL og Bilka og Hifi Klubben og andet pis på f. eks JBL-forsiden.
Sådan noget giver fin kommerciel mening for ejeren af sitet, eBay, og må vel osse gøre det for annoncørerne, siden de er der endnu. Og endda i støt og stejlt stigende antal.

Alligevel er de squ da for trælse og denne skribent bliver både forsinket og forstyrret i sin iøvrigt ret ligegyldige søgen efter noget, som slet ingen mening ville give alligevel, hvis man altså ellers ville have kunnet finde det mellem alle spam-annoncerne.. Det meningsløse i hele det her og denne søgen ændrer dog ikke på det principielle. Det svarer vel til at se ned i det algeforpestede lavvandsområde omkring sin fødeø Endelave på denne årstid, som jeg lige har gjort uden at have en holdning. Noget må der gøres, selv om barndommens hav og land jo aldrig vender tilbage, ihvertfald ikke til én selv!

Derfor har jeg gjort det til en vane hver dag lige at støtte eBay lidt ved at klikke på de første 20 branche-annoncer i den forhåbentligt berettigede tro, at det øger annoncørernes udgifter, da de vel antageligt helt eller delvist betaler efter antal “klik” . Altså sådan en slags “civil ulydighed” med musen i protest over alt det ligegyldige pis, der står i vejen for alt det ANDET og RIGTIGE gamle JBL, som man jo altid lige kan “bruge” Altså hvis man ellers lige kunne have fundet det i skoven af branche-annoncer.Nå, vi kan da så håbe, at vi kan medvirke til at udtynde lidt i den viltre vækst af ligegyldigheder  uden at skade eBay.

Ellers er det så i dag, at denne skribent ihukommer et smerteligt løfte, som er givet en kær ven i København i et anfald af hjerteliglighed. Det er heldigvis ikke noget, der sker særligt tit. jeg har nemlig lovet at gå med ham på hifiudstilling i København og så er det så tilfældigvis i dag, jeg spotter messens logo, skønsomt flankeret af en stak sælsomt designede lettere cappucino-maskineinspirerede apparater, der hedder Gato. jaja, hver mand sine lyster og som sand liberal, som denne skribent helst vil fremstå, skal der jo også være plads som her til de mere outrerede, selv om det her altid personligt har stået som en monumental øjebæ. For en mand som denne skribent , der mener, at form følger funktion, så er det her ret slemt og totalt musikalsk-afledende at sidde og tænke på cappucino hele tiden. Og ikke mindst fordi jeg ikke kan udstå dette fluidum.

Nå, det her er antageligt blot ét designmæssigt  vildskud blandt mange andre, og mon ikke osse der findes en del flere “producenter” end tidligere, der blot anvender færdigtindkøbte og superbillige komplette klasse D/H X-forstærkermoduler, som der vist sidder i både (nogle) Audio Research, Mark Levinson; Rowland og osse Gato. Blot mærkeligt, at Gato ikke tjener flere penge, hvis altså ellers deres iøvrigt offentlige regnskaber er retvisende og det er de vel.. Negativ egenkapital er dog altid en kedelig ting, og mon ikke det bliver svært at presse prisen meget på “indmaden”..? Nå ja, man må håbe, der er kunder til alting, det gælder jo rent faktisk de allerflest tænkelige seksuelle perversiteter/variationer, så hvorfor ikke det her?

Derudover kommer man nu altid lidt i smug til at tænke på, om man mon i regnskaberne for en del mindre danske hifi-virksomheder HELT ser alle “bevægelserne” For når man som denne skribent OSSE lige skimmer annoncerne på hifi4all (Hold da kæft, hvor har jeg bare alt for meget tid!!), så er der altså påfaldende mange brugte apparater i “nærområderne” omkring visse distributører og producenter, der annonceres med samme “mangel”
Der er nemlig ALTID både original manual OG emballage med og man ved præcist i hvilken måned og hvilket år, produktet blev købt. Men KVITTERINGEN, se den er på forundelig vis så forfærdeligt tit blevet forlagt, men den er jo osse ligegyldig, når man har alle de andre oplysninger.
For eksempel er der tilfældigvis lige i dag sådan en annonce (blandt mange andre hvis nogen gider kikke) på et sæt Gato-højttalere med præcist denne karakteristiske mangel.
Og det vil vi naturligvis vælge at GLÆDE os såre over, for så går det måske slet ikke så dårligt endda for min gamle kollega og hans lille virksomhed?
Det er altså en mærkelig verden, den her noget rigeligt entreprenante og vovemodige ende af hifi-branchen!

PS Iøvrigt vil der fremover blive håndhævet en ny justits på denne kommentarside: Indlæg uden navn vil blive slettet, så snart jeg ser dem. Det skyldes IKKE nogen ændring af linien, folk opfører sig generelt særdeles pænt og det er ikke et mål for denne skribent udelukkende at samle på “klakører”, blot en tilbagevenden til mere normale former for kommunikation mellem RIGTIGE mennesker uden mulighed for det, som selv de gamle nordboere foragtede. Det, der hed at “dølge sig som en skælm”.

5 meninger om “Brugt-tilbud”

 1. Godmorgen og endelig en hifi-relevant dagens tekst! Som så er dejligt smækfyldt med udfald mod den ene og anden, som i gamle dage. Skide godt, Poul, sådan skal din blog være!
  Yes, vi er mange som synes som dig, når vi er inde på DBA og må scrolle rigtig meget for at komme forbi de lorte annoncer til både høje, venstre og foroven og forneden. Det er forfærdeligt.
  Og du rammer nok også plet med den omkring påfaldende mange brugte varer i omegnen af enhver producent/forhandler som har succesrige produkter. Tænk bare i gamle dage på et hav af annoncer fra oplandet omkring Herning og især Esbjerg! Den med om de er succesrige/smukke/gode/ er meget vigtig. Så det må jo også gælde for dine produkter? Der har historisk set altid floreret talrige historier om hvor meget der sælges ud ad bagdøren fra den ene og den anden producent/importør/forhandler. Mange af dem er sande, har jeg ved selvsyn konstateret, sådan er det bare. Folk vil gå langt for penge og for en god handel. Moms, altså kan man spare den, så gør man det da!
  Og der er ligeså mange historier om importører der "stjæler kunder" fra de forhandlere de selv har "ansat". Importøren giver simpelthen bare langt bedre rabatter end forhandlerne gør. Det kan han let gøre, for han tjener jo mere på varen end forhandleren gør – det er en gammel knude den der. Kender du selv til den?

  Jeg synes det er synd du er sådan efter Gato. Du er jo bare for gammeldags til at ku se det fede i deres lækre design. Hvis man som du, synes en ATC forstærker er pænere end en Gato, så er man gammeldags. Det er muligt at ATC en følger sit "program" (arkitektudsagn omkring de faktuelle krav der er til hvad en given bygning skal kunne rumme, inden man begynder at tegne den) bedre end en Gato, men fuck hvor er ATC en grim. Så er det sagt, man kan jo også overdrive den med funktionen 🙂
  Men det er jo smag og behag, så det kan vi nærmest ikke diskutere. Jeg tror dog at i en shoot-out ville Gato en tæve ATC en. Really.
  Hvis jeg havde godt 25 K, så sendte jeg dem gladeligt til Gato og fik en af deres fine klasse D forstærkere, fuck de lyder godt! Og det med varme er i den lille kasse er helt væk.

  Nå, hver mand sin smag, hver mand sin kone. Heldigvis da, tænk sig hvis man var tvunget til at knalde naboens tykke og grimme kone 🙂

 2. Og det at glo på regnskaber er vel en passende og værdig syssel for alderdommen på samme måde som studiet af dødsannoncer er det. Visse ligheder er der sommetider.

 3. 🙂 Det kan være Densen bruger samme revisor som HifiFreaks.dk gør? Jeg forstår godt din interesse i at se på regnskaber, det kan være god "modkur" af realitet, når man har læst visse hifiproducenters brochurer og websider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.