Pantfrie dåser

Når man som os er hundeejere, så påligger det os (læs:mig!) at gå en morgentur med de kære kræ. Heldigvis er der ganske tæt ved vores firmadomicil et større grønt område, der er ganske velegnet til det, som hunde skal, nemlig snuse helt åndssvagt og osse de andre ialt 2 ting, som hunde gør gør udover at gø. Man skulle squ være hund med et sådant et skønt simpelt syn på tilværelsen!

Nå, vi andre skal så desværre også tjene til at betale vores nyeste firma-reference DA-konverter, så vi trasker altid straks ufortøvet hjem igen. Dog ikke før vi rent reflektorisk og rutinemæssigt har samlet lidt meget  henkastet affald op, der heldigvis altid ligger ganske tæt på de brandsikre skraldespande. Det er nemlig de eneste, der har overlevet årenes hærværk.
Mærkeligt nok ligger næsten  alt affaldet i den øverste ende af parken (den, der vender op mod den triste ghetto Bispehaven), selv om det da undertiden lykkes at finde en enkelt tom øldåse på legepladsen i den anden ende. Ingen er vel ganske fejlfrie, men der er nu alligevel en klar og tydelig tendens i affaldsproduktionen, som vi altså på dagligste basis nærstuderer lidt af. Og det selv om kommunen dagligt bruger formuer på at fjerne gårsdagens bjerg af henkastet affald, hvilket vi oplever i ucensureret form de dage, hvor hundekræene er særligt trængende.

Nå ja, symptombehandling er vel i dette tilfælde meget godt når der nu ikke gøres andet, og guderne skal da også vide, at i vores tidligere firmadomicil omkring midtbyens Skansepark kunne det da osse se skrækkeligt ud efter en sommerdag med mange unge mennesker uden særskilt mørk hårfarve. Det var blot ikke en uundgåelig REGEL hver eneste dag året rundt  som her på kanten af den vestlige verden i Århus V.

Nå, men det så anderledes her men det er jo blot en særlig ondartet bums på tidens tendens til almindeligt svineri i Danmark. se blot bjergene af storskrald omkring de nedgravede containere i Århus midtby, der ofte simpelthen forhindrer tømning af de rigtige affaldsbeholdere. Den langstrakte park her fortæller blot om et samfundssystem i nogen erosion og et andet, der allerede har ramt bunden. 2 samfunds-systemer, der så tilfældigvis ligger ganske tæt sammen uden iøvrigt ellers overhovedet at ligne hinanden.

Tag for eksempel de daglige adskillige dåser, som denne skribent lægger i skraldebøtterne deroppe. For nok kan der findes en enkelt forkølet øldåse eller en Somersby-do., men med et forhold på mere end 1:10 overskygges de dog er aldeles varedeklarations- og ikke mindst totalt pant-frie mellemøstlige sodavandsdåser. Man kan osse tydeligt se, at Århus ligger så langt fra grænsen, at unge etniske danskere vil skide på panten, for alle øldåserne deroppe er pant-MÆRKEDE. Den slags må ikke forveksles med utallige kioskers efter-påklistring af falske pantmærker.

Nå, men end ikke det gider man gøre lige der på kanten af parallel-samfundet, hvor man jo ellers skulle tro der var ganske let fangst for Skat i de mange kiosker lige rundt om hjørnet. Og sådan er der vist bare så meget, som denne skribent ikke fatter.

Og hvorfor så denne ligegyldige indledning i dag? Jo, vi skulle nemlig bruge en parallel i vores beskrivelse af de sande forhold på de danske hifi-fora. Og som vi altså bekvemt og vel ikke ganske uberettiget vil sammenligne med et par af de kiosker, der ligger oppe i “Gispehaven” Og som både direkte og  indirekte sviner af Helvede til. Mens de sidder der og føler sig som selve Verdens navle.

Situationen kan ganske oplagt sammenlignes med den seneste uges totale nedsmeltning af den sidste fornuft på de danske hifi-fora. Og der var ellers ikke megen tilbageværende  fornuft at smelte ned af,… For hvordan i Himlens navn kan nogen udover demente hønsehjerner dog forestille sig, at permanent skrumpende prut-“butikker” som hifi4all og Nerds med blot få håndfulde alt andet end åndfulde bidragydere kan lave en “kartel-aftale” om NOGETSOMHELST?
Det svarer vel til at tro, at et par enkeltmandskiosker deroppe i Gispehaven fast funderet på små-plat (og sandsynligvis osse det, der er noget værre,), kan diktere forholdene i den samlede danske detailhandel.

Både Nerds og hifi4all er simpelthen STENDØDE af den simple grund, som vi har anført gennem mere end 10 år: Ingen af dem producerer selv nogetsomhelst nyttigt eller interessant, de er blot holdepladser for små mennesker, der gerne for et kort øjeblik vil opleve, hvordan det er at være STOR. Sådan et par totalt og permanent-impotente prut-fora dikterer INGENTING og kan følgeligt heller ikke lave noget kartel. Ja, de kan intet andet end give friplads til de få og små mennesker, der endnu er der og endda svindende i antal, vi er vel nede på en lille thalidomidhåndfuld totalt.
Kaj (der først lancerede denne syge hypotese) , for Helvede, vi havde altså ventet mere af dig…
Alle vores evindelige og trættende forudsigelser om hifitossernes stupiditet stadigt tilnærmende sig til det totalt absurde er altså blevet overhalede af den triste virkelighed..

Det var så dagens ligegyldige betragtninger om virkelighedens mikro- og makro-kosmos. Hvor småt kan forekomme stort og  endnu mindre kan erstatte enhver virkelighedsfornemmelse.

13 meninger om “Pantfrie dåser”

 1. Og så er det man grundigt skal overveje om emnet rent faktisk er en kommentar værd, for så vidt det kan ses udefra, så har den danske HI-FI community pushed the self destruction button.
  Det er slet ikke længere HI-FI det drejer sig om, men personlige småkrige, opgør, forsmædeligheder og andet børnehave bras.
  Hele HI-FI community´et i almindelighed, og visse elementer i særdeleshed, synes at bevæge sig nærmere og nærmere en tvangsindlæggelse i gummicelle på den snart nyåbnede psykiatriske afdeling på skejby sygehus.
  Tænker disse mennesker aldrig på, at det de skriver eller indtaler ikke ret nemt kan fjernes igen?
  Hvis nogen i dette vanvittige HI-FI univers finder på, at lave en capture af disse lydfiler på soundcloud, så kan indtaleren slette dem så tosset han vil, de kan til enhver tid up-loades hvor det skulle være, og hvis så identiteten på indehaveren af fistelstemmen bliver kendt, så vil det for "Stemmen" i pinlighed klart overgå det en teenage dreng, der bliver snuppet med frække blade på toilettet har måttet stå model til.
  Det er dog næsten sværere at forstå, at der er individer, som holder disse sager i live.

  Ellers må man sige, at elendigheden jo også er ved at sprede sig til bloggeren selv.
  En Weiss DAC Medus til en kvart zilliard, indeholdende for 3.500 kr. elektronik, hvis man ellers kun vil bygge en enkelt.
  Forstanden er vist ikke for opadgående, kan man svagt fornemme 🙂
  Men det er dog ganske normalt for Alzheimer i mild form.
  En ESS chip, en DSP og så et par hjemmelavede op-amps, en strømforsyning, et købt USB interface og lidt pæn finish made in Switzerland 32.000$ tak.
  Nu laver han så også en billigere DAC til kun 1/8 spildion, som måske er den der blev valgt i denne omgang.
  Men pas på med Alzheimer, måske du kommer hjem med endnu en i næste uge, fordi du havde glemt du købte den første.

  En formildende omstændighed for alle de omtalte må være, at Steven Hawking siger, at der ingen gud findes, så kan han jo så ikke straffe os efter check out.

 2. Ingen er vel helt fejlfrie og som du rigtigt gætter, så er det den langt billigere men iøvrigt med Medus teknisk identiske pro-Weiss, vi har valgt. Stadigvæk fantastisk value for money i forhold til typisk high end hifi, måske en lidt søgt trøst men alligevel.
  Og som du korrekt beskriver det, så fortjener tingenes fortvivlede tilstand i virkeligheden ikke engang en kommentar..

 3. Poul du har så evigt ret. Du er en af de få i branchen der forstår at slå hovedet på sømmet og sige sandheden.
  Men hvordan ser du situationen omkring Hifi4all? Som jeg ser det er der jo næsten ingen brugere der mere. Kunne man forstille sig siden lukke?
  Også giver jeg det ret mht. Kaj. Han er godt nok sunket dybt. Han er en helt anden en den mand jeg kendte for år tilbage.

 4. Er det ikke nu Edward Hoch´s gamle saying er relevant:

  There is so much good in the worst of us,
  And so much bad in the best of us,
  That it hardly behooves any of us
  To talk about the rest of us.

  Resten tror jeg psykiatrien skal tage sig af 🙂

  Men for lige at holde fast i drillerierne, så kan man hos ESS købe et evaluation board med ESS9018 chippen implementeret efter ESS egne tanker, prisen er ca. 450$
  Hvis man har behov for en USB indgang, så kan man købe state of the art interfaces fra Kina med samme XMOS kreds som Weiss de bruger, blot i en nyere udgave og med opdaterede XMOS drivere, og så med egen 230V indbyggede lineære strømforsyning.
  Prisen er oftest omkring 1.200 – 2.000 kr.
  Man kan dertil lægge et par tusinde til et møbel, som man kan proppe sagerne ind i, så man ikke kan se dem.

  Resten af besparelsen kunne have været anvendt til køb af en stribe føl, hvoraf et måske kunne være blevet til en ny Tarok eller Jolly Jumper, eller en campingvogn, eller udbetalingen til at stingermissil, eller andre grumme sager.

 5. Det sjove er at brugeren på soundcloud roste dig til skyerne i den første lydbesked han lavede om dig, også bliver han pludselig grov i denne.
  Han er ikke til at finde ud af, hvis i spørger mig.
  Poul har du i grunden mødt Mikkel Gige i virkeligheden. Hvis ja, hvordan er han så?

 6. Nej, jeg har aldrig mødt Gige i virkeligheden (det er jo som du sikkert ved hans billede på Soundcloud-mandens hjemmeside)
  I mit professionelle liv er min primære styrke business-mæssigt gennem alle årene lynhurtigt og sikkert at afkode personer og sammenhænge i grupper og jeg ville squ da gerne have øvet mig på Gige, det ville da være spændende. Det jeg mener er: Hvis jeg havde mødt ham blot kursorisk, så ville jeg professionelt have bemærket det.

  Min eneste berøring med manden er nogle frådende mails fra ham til mig for længe siden af en karakter, som jeg iøvrigt aldrig har oplevet hverken før eller siden.

 7. Ja har godt set billedet. Han ser faktisk ganske rar ud 🙂 og det tror jeg faktisk også at han er i virkeligheden. Trods alt.
  Men det betyder ikke at jeg er enig med manden omkring hvordan en hifiside skal drives.

  Det kunne være spændende at se de mails Poul. Kan du ikke frigive dem til fri læsning, så vi kan få sandheden på bordet.

  Det er dog herligt at se at mr. soundcloud og Kaj Mogensen er blevet venner igen. Dejligt med en lydbesked som er værd at lytte til for en gangs skyld.

  Interview med Kaj: https://soundcloud.com/user-777080941

 8. Gige har antageligt som den tidligere festugedirektør i Århus bare nået graden af sin egen inkompetence og opfører sig følgeligt noget "erratic", som det hedder på engelsk. Sådan er det vist bare tit med ellers skikkelige folk, der bliver fformand for den lokale ejerforening og udvikler pludselige og tydeligt tyranniske små-psykopatiske træk. Fordi der nu pludseligt er blevet plads til det, der før var hensigtsmæssigt undertrykt. Og det kan vel ikke fuldstændigt udelukkes, at efterlønneren Kaj efter et langt og tiltagende umyndiggjort arbejdsliv i senest Elgiganten måske osse blomstrer lidt rigeligt i samme retning.

  Korrespondancen er forlængst slettet, men måske Gige kan sende den igen, hvis han læser med her?

 9. Jeg er sikker på at han læser med her, men om han erkende det og vil sende den igen tvivler jeg på.
  Men meget kan siges om Mikkel Gige, men man må ej forglemme Kim Olsen på Nerds, der render rundt i den illusion af at han er selveste kongen. Mage til magtsyg person skal man lede længe efter.

  Nu ved jeg ikke hvor meget du selv kender til Kim Olsen, men jeg har haft mange ubehagelige oplevelser med ham. Jeg gætter på at den eneste grund til at Nerds stadig findes, er for at Kim Olsen kan have et sted at lege konge. For det kan da ikke være på grund af aktivitet på siden, for der sker da absolut intet.
  Har du haft nogle sammenstød med ham Poul?

 10. Ikke andet end udpræget modvilje personligt fra dengang Nerds besøgte os for mange mange år siden. De andre fra Nerds dengang var særdeles søde
  Det er vist bare tale om uforligelige personlighedstyper,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.