Mildere med alderen eller..?

Så er vi atter hjemme efter en strabadserende familieferie-weekend med hele menageriet i Thy, denne gang med den senest tilkomne til vores lille hundeflok, Frida Hund. Denne formidabelt hårrige veritable “fælde-maskine” er fra legendariske Folmer Hunds sidste kuld og blev samspilsramt i forbindelse med dens families flytning fra det fri liv på Djursland til en hundefjendsk lejlighed i Risskov. Og det skulle jo ikke engang undre, om alle folk derude i de pænere rækkehuse og lejligheder, hvor resten af familien er flyttet ind, betragter sig selv som ganske særligt tolerante og nærmest sådan lidt “venligbo-tosseagtige” Sådan falder ihvertfald traditionelt stemmerne til foklketingsvalgene i området derude blandt de flinke og åh så forstående Sådan noget gælder jo så bare mest kun indtil tolerancen bliver sat på den første uskyldige prøve, så kommer den nødtørftigt dækkede intolerance blot så meget tydeligere frem. Og så er Frida Hunds lille uskyldige bjæf straks overdøvet af de menneskelige svinehunde.

Tjah, den sande tolerance trives sikkert bedst blandt dem, der aldrig kunne drømme om at betragte sig selv som særskilt tolerante. Nå, men heldigvis har vi i dette tilfælde kunnet give livsvarig returret  på kræet, ingen ætling af Folmer Hund skal dog i den Blå Avis. Fruen har lagt nogle billeder af det billedskønne kræ på sin Facebook, om nogen måtte ønske at kikke på dyret, men udover sin tilsyneladende ubegrænsede evne til at smide hvide fe-hår alle steder er Frida Hund nu meget, meget fin. Selv om vi en kort overgang drømte om, at faderen Folmer Hunds ikke-fældende gener var overført til Frida Hund, men det var som sagt så kort en stund..Helt tilbage i tirsdags og en støvsugerposefuld hundehår siden..

Tilbage til “rejseriet” Fornyligt var vi England og kom tilfældigvis til en lille by, der hedder Nailsworth i The Cotswolds, en rigtig billedskøn bebyggelse nådigt drysset ud på alle de derværende stejle bakker. Og ganske ganske tilfældigt kom vi derved forbi et af de mest epokegørende engelske hifi-firmaer, der, hvis man altså skal tro dem, producerer det måske allermest seriøse bud på verdens så langt bedste højttalersystem.
Firmaet hedder AVI, og er særdeles velkendt på ikke mindst engelske hifi-fora, ja ordet “berygtet” er faktisk langt mere “appropriate” Og det “berygtede” har altsammen ingenting at gøre med “deres” produkt, som er et lille aktivt prut- højttalersystem med digital indgang og 5-tommers basenhed til 1500 pund i udsalgspris, Et fuldstændigt ligegyldigt produkt blandt en masse andre totalt ligegyldige små aktive højttalere.

Alligevel er AVI ganske bemærkelsesværdig, for ingen af de uvægerligt langt, langt mere ressourcestærke konkurrenter med reelle produktions- og ditto udviklings-faciliteter kunne drømme om at synge en SÅ syg sang om deres produkt som verdens allerbedste som altså AVI. Og når man så står der og glor ind af døren på firmaets angivelige både produktions- og udviklingshovedkvarter dér i Nauilsworth og blot ser 2 gamle mænd omkring de 70 og ellers absolut ingen spor af nogen nødvendigvis pladskrævende produktion, så er det man kommer i tvivl om hvad det her lige skal forestille? Der er simpelthen INGENTING udover 2 gamle gubber i et i mange, mange år totalt underfinansieret firma, der til gengæld desperat forsøger at snakke værdien op til et længe bebudet salg..

Når man som AVI har tilstrækkeligt få faciliteter ikke mindst inkl. penge (ialt 1 stk pensioneret senior-ingeniør og 1 stk totalt vildtskydende og totalt utroværdig sælger/direktør), så er det altså IKKE der, nogensomhelst original udvikling kan foregå. Man laver IKKE selv højttalerenhederne, eller kasserne og samler dem tydeligvis ikke engang , man designer/producerer  OVERHOVEDET ikke de digitale forstærkermoduler og man kan ikke engang TÆNKE på at lave nogen digital udvikling. Den slags foregår kun i langt, langt større virksomheder med PENGE, masser af penge.  og ikke i et minimalt beboelseshus i Nailsworth, hvor der ikke engang er plads til et par sammenklappede papkasser.

Og alt det her er jo fuldstændigt ligemeget, for om kunderne får de her utvivlsomt totalt indonesisk-signede og -producerede æsker fra Sinar Baja eller noget tilsvarende ligeledes indonesisk fra Yamaha eller kinesisk fra JBL er jo ganske ligemeget. Snydt bliver de ikke og verdens bedste højttaler får de med garanti heller ikke.
Det vil sige: Hvis de køber AVI, så GØR de åbenbart, hvis man altså skal tro Ashley James, som deres noget højtråbende salgsmand hedder. For ikke alene kan disse små prut-æsker sagtens fylde kæmperum med tordnende bas (givetvis godt hjulpet  af, at deres “off the shelf”-forstærkermoduler lige i salgsarbejdet ganges op med en faktor minimum 5 i effekt) Nej, både i mellemtone og diskanten er disse AVI DM10 simpelthen ifølge direktør  James så LANGT, LANGT bedre end samlede systemer til 500.000,-

Hvis den her salgsstrategi forekommer noget syg, så er det naturligvis fordi den er det. For der er og må være ret snævre grænser for, hvilke kunder man kan overbevise med argumenter af så umulig overbevisningskraft. Dog er der altid et par fjolser, der hopper på, men efterhånden som AVI og Ashley James` tiltagende vanvittigt-påståelige og krigeriske adfærd på de engelske fora i de seneste år har givet ham fortjente permanente udelukkelser overalt udenfor firmaets eget forum, så har man ENDNU MERE SYGT ladet et par købte kunder repræsentere firmaet på div. fora.

Det er ganske enkel en ubetalig komik, som slet ikke findes på de danske hifi-fora med deres mere facebook-agtige personangreb. Vi skal opfordre til at kikke lidt på en ganske morsom tråd på pinkfishmedia/Audio, der hedder “AVI DM10-active system” Man tror squ det er løgn så dumme folk kan være. Altså dem, der “køber” AVI-historien om de unikke højteknologiske elektroniske produkter fra et firma SÅ LILLE; at selv Poulsaudiobutik i sammenligning og værdi er et KÆMPE-FORETAGENDE:
Og hvis det så ikke skulle være nok, så kan man fortsætte på AVI hifi´s eget uhyrligt hårdt-modererede forum, der er utallige timers idiotisk underholdning. Ihvertfald fremført af idioter og til de idioter, der måtte tro på noget af det.
Efter sådan en tur rundt i hifiens sygeste sider er det squ nærmest helt uskyldigt i Danmark.
Og så har vi ikke engang omtalt Richard Dunn fra Nene Valley Audio..
Som osse er omkring de 70 og totalt rablende. Ikke alt og alle  mildnes tydeligvis med alderen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *