Atter et stort jubilæum.

Det er en af de få velsignelser ved at blive gammel: Der er mere og mere at mindes og mindre og mindre at se frem til. Dette udsagn skal ikke fortolkes som blot den allermindste pessimisme, såmænd blot simpel og logisk realisme, sådan lidt ligesom den (næsten) altid stringent logiske Dr. Spock fra “Star Trek” Nå, men nu er der heller ikke noget galt i at mindes glade minder, selv om flere og flere af dem efterhånden begynder at flimre i præ-senilitetens begyndende tågedis. Eller måske lidt mere livsbekræftende og optimistisk: Som den tunge varme-dis på en herlig sommerdag, det lyder vist osse bedre.

Og det var jo på en sådan dag for 25 år siden, ja faktisk præcist den 1. august 1991, at jeg startede som butiksleder i Dansk Audio Teknik i Klostergade 68. Det var iøvrigt en ganske uomtvistet leder-stilling, da der udover mig selv blot var en tekniker på værkstedet. Vi startede således i det små og senere begivenheder har så iøvrigt osse klart bevist, at det tydeligvis var der, vi havde hjemme. Ellers var vi vel ikke efter 25 års tvivlsomme og tillige enkelte utvivlsomme bedrifter i Dansk Audio Teknik kommet tilbage til de basale gammeldags dyder påny.

Klostergade-firmaet havde ellers i sit beskæftigelsesmæssige zenit i slut-1990erne ikke ubetydelige 13 medarbejdere, der gav betydelig fest og farve i gaden. Ikke mindst var det fornøjeligt at sidde og drikke fyraftensøl på trappen og råbe efter efter dumme kolleger, der gik forbi. Nå nej, der var vist blot en enkelt, som vi skrålede efter, men han var nu osse MEGET MEGET dum. Og det er han så vidt vides stadigvæk. festligt og fornøjeligt og ikke mindst folkeligt, DET var det! Og iøvrigt osse en glimrende forretning helt frem til efteråret 2005, hvor denne skribent blev forladt en den da ny-ejede skude med ambitiøst øget sejlføring. Som efterlod denne skribent som en såkaldt “marooned” sømand på sin øde ø. Jeg har iøvrigt fornyligt fundet dette afskedsdokument frem, og det har omgående fundet sin hædersplads i vores stue i glas og ramme og alting.

Nå, det skulle jo så heldigvis vise sig, at denne skribent med et par nødtørftigt sammensnoede træstammer og lidt let-fundet “medbør”ganske hurtigt formåede at overhale den allerede fra starten bundrådne “Klostergade-sejler”, der ganske “uceremonielt” (som englænderne siger det) sank som en sten, savnet af ingen undtagen alle de små-svegne kreditorer. Hvorefter vores lille tømmerflåde så lige i forbifarten generobrede flaget fra den synkende dødssejler.

Nå, det var der jo ikke noget særskilt heltemodigt i, men rigtigt, DET var det. Så selv om der således ikke ganske var tale om en en kontinuerlig dans på roser for dagens 25-års jubilar, så ER det altså en stor dag, for alle, der har været med hele vejen. Og det vil jo så sige MIG  SELV og ikke mindst flere hundrede faste gamle kunder, som allerede var både faste omend ikke ganske så gamle dengang, som de og jeg senere er blevet-Hurra for Dansk Audio Teknik Professionel!

Ellers er vi tilbage for fuld damp igen fra i dag. Heldigvis kan vi lade arbejdet ske til obligat musikledsagelse af vores nyligste indkøb til vores demo-anlæg, en herlig Weiss DAC 1 Mk. 3 til en billiard kroner. Er livet dog ikke skønt?

PS Vi er blevet opfordret til at “mene” lidt om den fortvivlende situation på de danske hifi-fora, og det skal vi nok gøre snarligst, men på denne herlige mindeværdige dag blev det så altså ikke.
Dog vil vi gerne afsløre den kommende konklusion allerede nu:
Det ser eddermaeme skidt ud. Vi skal senere forsøge at kvalificere, hvorfor vi mener, at med hensyn til skinbarlig tåbelighed så er Gige forlængst efterladt i slæbebølgen efter nye hurtigsejlere, som vi selv dengang i november 2005..
Ingen sammenligning ellers iøvrigt.

7 meninger om “Atter et stort jubilæum.”

  1. De to danske hi-fi fora er måske ikke helt døde endnu, men varer det ikke længe. Det er vel snarere en lille kaffeklub end et forum. Af gammel vane kigger jeg da forbi med et par ugers mellemrum og der er færre besøgende end til en søndags prædiken i en kirke i udkants danmark.Tillykke med de 25 år 🙂

  2. Aj, det der Soundcloud er jo lavet af en rablende galning. Har aldrig hørt magen til mærkelig person, som tydeligvis kunne bruge noget stærk psykofarma. Jo, måske AntiSilver er i den klasse, ellers tror jeg de fleste andre hifinødder er rimeligt normale, når alt kommer til alt. Det er godt, der er et internet med alle de muligheder der er, for sådan en som ham at lege med. Der omtales en krig på netfora omkring hifi, men hej, der er ingen krig. Der er bare en masse tåber der hader hinanden og forpester samtlige foras i DK. Det er så langt ude det der siges på Soundcloud, at jeg ikke har ord for det. Jeg håber de mærkelige som elsker at hade nnogen laver et helt nyt site, hvor de kan bruge tiden på at skrive lorteindlæg til hinanden, på den måde ku man rense de vaklende foras, som forsøger at handle om hifi. Og så alligevel, ER der en eksistensberettigelse for Hifi4all og Nerds? Nej, vel? Så jeg må anbefale kollektivt harakiri på nettet for de to! bh

  3. Jakob jeg giver dig så evigt ret i din omtale af de mange tåber på de danske hifi fora. Mht. et nyt site for alle tåberne, så findes det allerede. Hifi2You. De er rablende gale hver og en der over.
    Dog må jeg erkende at brugeren på SoundCloud i flere tilfælde har fat i den lange ende. Jeg ser ikke nogen steder hvor han faktisk ikke har ret i hans udtalelser. Kan du komme med et eksempel?

  4. Morten; jeg kan hverken sige han har ret eller uret, da jeg simpelthen ikke kender nok eller noget til de forhistorier han henviser til. Kajs historie for eksempel. Jeg kan kun huske noget fra tiden med Søren Nielsen aka Kurt von Kubik og lige der synes jeg at Soundcloud (SC) huskede forkert mht udkommet af sagen. Min reaktion på SC kører mere på den facon han lægger for dagen. Den forhåbentligt tillagte pudsige facon at tale på, som nok er gearet til vi skal være klar over, sådan taler han normalt ikke. Men hvorfor så gøre det? Vi får jo ikke at vide hvem han er, så han havde ikke behøvet gøre sig umage for at skjule sig. All in all, så efterlader det site og de mange lydfiler det indtryk, at både det han taler om er en kolbøttefabrik og han selv er indlagt der. Det ballade der stadig er på foraerne, har stået på så længe, at alle synes det er nærmest normalt. Det er nok det mest syge ved det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.