Man ved, man VIRKELIGT er lykkelig,..

..når man for første gang roligt trækker rundt med fruens nyeste lusitanske hestekræ-køb, Mellow Hest. Ja, her i huset er vi meget internationale i vores navngivning, for som muligvis  bekendt er fruens første-krikke forsynet med et noget spansk-klingende navn. Alligevel var det nu ganske stort for alle involverede (og naturligvis overhovedet ikke for nogen andre), at vi fejrede vores 7-års bryllupsdag lige i kanten af Thy Nationalpark, hvor de indfødte tog enormt godt imod  os. Ja. faktisk så godt, at vores 2 hundekræ hjembragte et ganske vist mindre trecifret antal flåter. Er den nordjyske natur dog ikke bare mageløs og såre gæstfri?

Det var nu alligevel en glimrende tur. For vi havde trods alt ikke haft krikke nr. 2 mere end en meget lille måned og det er altid sin sag at trailer-transportere 2 endnu temmeligt meget for hinanden  fremmede kræ i samme trailer i de nødvendige par timer hver vej.  Vores tyske racer-automobil klarede opgaven med at trække til UG med kryds og slange, en Mercedes 3.2 liter diesel rykker fint osse med 2 tons ekstra, mens vi forventeligt kunne konstatere en betydeligt forøget bremselængde. Og da de indfødte derude i deres små prut-biler med obligatorisk “jyde-krog” kørte endda overordentligt opportunistisk/overdrevent optimistisk, så var der lidt nerver på, mens vi ved selvsyn kunne konstatere, at den triste provins-statistiske overhyppighed at dødelige frontalsammenstød tydeligvis kun var toppen af et trist isbjerg. Der er godt nok mange nære “missere”!

Faktisk ganske utroligt, at så få biler på så kort tid kunne fembringe så mange akut livstruende situationer, men nu er jyder jo osse ganske specielle og ikke mindst i henseende af overmod. Vi er vist osse meget godt herovre i de mørkere distrikter med med hensyn til den senere tids vanvittige dødelige ene-uheld på motorvejene, nogen har tydeligvis øvet sig overordentligt godt på de biveje, vi færdedes på. Mens mange kørte lige på kanten af det forsvarlige og enkelte nogenlunde som ham i “Nåede de Færgen?”, så kunne vi med vores fartpilot fast på 80 gen-bekræfte, at selv maksimalt opportunistisk speed-kørsel kun betyder ganske minimale tids-gevinster. Selv med vores adstadige 80 km. i timen satte vi over 180 km. blot 7 minutter til på vores GPS` forventede ankomsttidspunkt. Og det selv om vores lille kortege tog alle de mange bump og rundkørsler med veritabel bumletogsfart, i sig selv nok i virkeligheden det meste af forsinkelsen fra det forventede.

Alt ialt var det en uforglemmelig udflugt til det udkants-Danmark, hvor der er langt flere “Til Salg”-skilte end der næsten er flåter. Altså MANGE-mange! Og ihvertfald langt flere, end der nogensinde kommer købere. Der er ellers meget pænt deroppe, men tydeligvis ikke pænt nok til, at nogen gider bo der. Og denne skribent er jo ellers ikke for godt vant fra barnsben fra øen Endelave, hvor der osse tid tider var noget trist at opholde sig.

Nå, men når man småkeder sig, så har min opvækst altid stimuleret min opfindsomhed, så efter indtagelsen  at det obligatoriske nærmest uspiselige gigant-stjerneskud på Det Gamle Røgeri i Hanstholm (uspiseligt skal her ikke sammenholdes med kvalitet, kun ved umådelig størrelse), så tog vi på opdagelse. Nu har området deroppe i det afsides nordvest jo ganske vist fostret adskillige store danske digtere, men ingen læser alligevel andet end Facebook længere, så det er lidt utidigt.

Nej, i stedet valgte vi at søge efter sporene af en af den tidlige fiskerby Stenbjergs stolteste sønner. Ja, måske den eneste, der nogensinde har været, vi kender ialtfald ingen anden. Og vi taler naturligvis om selveste Hans Henrik, der senere med sit strålende intellekt og sin kvindekærhed (en afgjort kedelig cocktail for alle os andre, ja, fuldstændigt urimelig, faktisk!) blev en plage på min barndoms Endelave.
Trods ihærdig og gentagen “gennem-trawling” af både Stenbjerg (ganske let, det er bare en lille forfalden prut-by) OG oplandet (som der ikke er ret meget af, da havnebyer jo ikke ganske uventet ligger ud mod vandet) lykkedes det os nu ikke at finde den forventede statue af Hans Henrik. Måske sandflugten har ædt den, hvem ved, eller en (anden) lokal  misundelig skolekammerat har bortfjernet den efter at han fik kørekort til en gravko, mulighederne er mange. Derudover. Sikke dog et kedeligt sted, hvor det tydeligvis kun gik godt for leverandøren af  “Til Salg”-skilte, der til gengæld havde kronede dage. Og det er muligvis lige det mindste at basere et lokalsamfund på..

Nå, men ellers vil vi skiftevis smådrive og arbejde let i denne uge, og det lettes jo noget af, at langt de fleste af vores kunder stadig holder lukket.
Nå ikke helt, der er lige tikket en herlig ordre ind, vi snakkes!

12 meninger om “Man ved, man VIRKELIGT er lykkelig,..”

 1. Åhr, det er sådan nogen som jer, at jeg bliver så vanvittigt rasende på derude på de snoede veje! Som har den der attitude"hov, kør sagte og overforsigtigt, jeg har jo hest og det stakkels kræ skal ikke lide bare fordi du vil fremad", så de snegler sig ind i alle rundkørsler og gasser kun langsomt op igen og de holder i længere tid ved hvert kryds. Og de har den der permanent forurettede mine på, som man kan se når man vredt kigger til siden midt i den længe ventede overhaling, Jesus Kristus, tag den selvbestaltede hellighed fra dem!
  Det er så satans synd at der ikke er ret meget at lave ude på Thy-egnen, det er det smukkeste og fineste sted i Danmark. Kunne jeg på nogen måde leve der, så rejste jeg idag. Stedet bilver vel med tiden befolket af de relativt ubemidlede, som kan få sig et sted at bo til en billig penge, a la Lolland Falster, og der kan de så sidde og se på Guds største gave til Danmark.
  Skål!

 2. Nej, vi har 2 heste, og dermed er bremselængden godt og vel fordoblet og derudover er rundkørsler ikke fuldstændigt banale i sådan en mini-trækker-måske derfor andre osse snegler sig rundt. Ellers er der god gas på madammen.

 3. Vi skal lige lidt længere nordpå. OK, detaljen har jo aldrig interesseret dig synderligt….selv om du (med din klassiske opdragelse) burde vide bedre.

 4. Næ, det hed faktisk Vennebjerg. Svært at finde en mindre udørk……
  Nu vi er midt i selve definitionen af agurketid, tillader jeg mig et mindre indspark. Ikke at jeg vil forsøge at gå dig i bedene, hvilket også på forhånd er dømt til almen latterliggørelse, spot og spe.
  Men alligevel…
  Jeg tror ikke, at der kan sættes ord på min totale afsky for havearbejde. Futilt er vel for fattigt i denne sammenhæng. Jeg har ellers en stående aftale med min bedre halvdel: jeg sørger for muligheden for overhovedet at eje en have, så klarer hun resten. Dette undtager dog anvendelsen af semi-letale redskaber, som uden forvarsel kan afklippe diverse ekstremiter. Såsom en hækkeklipper.
  Ja, jeg har klippet hæk i dag. Det er sådan set rimeligt effektivt, varer kun omkring 1/2 time….indtil man indser hvilket rod, man har produceret, som tager yderligere 2 timer at få orden i. Som om dette ikke var nok, har omkring halvdelen af Sydsjællands myg (og diverse andre uspecificerede arter)besluttet sig for at fouragere på mine ellers ret blodfattige ben. Jeg forstår ikke, hvad der tiltrækker dem: de er nærmest blålige, som en alt for tidlig post-mortem forrådnelse. Det kunne hænge sammen med den (for opgaven nødvendige) indtagelse af alkoholisk øl, men der er jeg ude i rene gætterier.
  Og hvorfor skrev jeg dette?
  I ren ekstase over, at det nu varer 1 år, før det skal gøres igen!

 5. Hm., vi må vist genoverveje geografien lidt, videnskaben var tydeligvis ikke tilstrækkeligt avanceret, men opgive vores arkæoogiske studier, naturligvis ikke-du hører mere!

 6. Det er altid spændende at læse din blog Poul. Bliv endelig ved med det.

  Dog undre det mig at du ikke har nævnt spliden, der pt. florerer på diverse hifi fora og lignende.
  Som jeg ser det, har det aldrig været værre!
  Mikkel Gige og Hifi4all har aldrig været i større krise, hvis man skal vurdere det ud fra Trustpilot, hvor Hifi4all dagligt får 5-6 dårlige anmeldelser, imens Mikkel Gige har meldt ud, at han snart lukker Hifi4all.
  Kaj Mogensen går heller ikke stille med dørene, når det kommer til Mikkel Gige og hans måde at drive sit forum på.
  Nerds er gået censur amok og lukker tråde om Mikkel Gige på dagligt basis. Noget Kaj Mogensen påstår sker på grund af en kartel aftale imellem Mikkel Gige og ledelsen på Nerds.
  Sidst men ikke mindst er der kommet en ny spiller på banen.
  Den anonyme bruger på SoundCloud der giver Mikkel Gige og alle andre den store omgang.
  https://soundcloud.com/user-777080941

  Hvad er dit syn på det Poul?

 7. Og mange tak til Morten Ravn for de pæne ord.
  Ja, men ikke det er ved at være tid til en klumme om kalamiteterne igen. Og ved er Gige da et storslemt fjols, men ham Soundcloud-fætteren er da faktisk endnu mere umorsom på en inderligt plat måde. Og at spilde tid på trustpilot eller gøre som Kaj er da ikke meget mere begavet. Kaj skulle da vist bare forsøge at få sit eget fritidsprojekt op at køre, han har da tydeligvis MASSER af tid.
  Begge fora burde bare lukkes ned, men mon ikke Nerds leger lidt videre endnu, for ellers har lille KIm jo ingen steder at lege "konge"

 8. Stjerneskuddet kender jeg godt. Selv med mine gedigne 75 kg var det svært at komme igennem, men det lykkedes.
  Hos Anne-Marie (et helt andet sted), lavet et stjerneskud der er endnu større, men ikke helst samme pris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *