Man ved, man er lykkelig, ..

..når man står foran 3 kolossalt store paller med JBL- og Altec-truthorn, som vi oplevede i forgangne uge. hvor altså vi blev “begavede” med 4 stk. MERE af de fuldt samlede mellemtone/diskantsektioner til de ganske gigantiske JBL 5674. Alene højden på ikke ubetydelige 1.70 m. indikerer vel sand storhed (nogenlunde som når denne skribent kikker sig i det sørgeligt lille uformående morgen-spejl), men  heldigvis følger ydeevnen fint med. Altså fra 290 Hz og til godt 12 kHz. Hm., som vel reelt set ikke er ret meget, men til gengæld er der så dømt SUS og BRUM for alle pengene med drivernes iboende følsomhed på 111 og 114 dB. Ja, der er faktisk så meget af dette, at selv gamle ører som denne skribents rent faktisk kan HØRE det om ikke nødvendigvis så forfærdeligt meget andet. Sikke morgenglæder man har ved at tænke tilbage på disse herlige materielle ting..

Nå, men der stod der så 4 stk. megabåthorn plus et par heldigvis lidt mindre Altec MR94 ditto, og så er man vel lykkelig, det var jeg ihvertfald og det er jeg da stadigvæk. For hvilken uforløst-drømmende teenagedreng af min generation drømte dog ikke om at lave et mega-lydtårn på 10-20 meters højde-jeg ved, jeg gjorde. Når jeg altså ikke tænkte på alt det andet (altså det ANDET, andet var og er  der vist ikke!), som teenagerdrenge tænkte og forhåbentligt stadigvæk tænker på.

Nå, men nu er man så blevet ældre, og rollefordelingen er ændret noget. Det, der fyldte meget i drengeårene, fylder så mindre nu, og det ANDET fylder så heldigvis lidt mere. Tværsummen af interesser forbliver den samme, hvilket vel mest siger noget om en iboende ret stillestående natur hos denne skribent. nå, men heldigvis er jeg så gift med en kone med lignende træk.

Min elskede frue har nemlig i denne weekend indkøbt en hest MERE, dog denne gang  til en afveksling en portugisisk hest som supplement til sin nuværende ædle spanske race-hest. Og så er hun jo alligevel helt, helt anderledes end sin mand, der bare drømmer om mere af det selvsamme. Nå, det er vel blot en biologisk nødvendig atavistisk konsekvens af indskrænket opvækst på en yderlig ø, hvor drømmene som kragefugle i beskudte bestande flyver lavt og kort og i det hele taget nødigt. Arv er meget godt, men miljøet er ikke meget nemmere at frigøre sig fra. Og hvorfor skulle man så forresten osse det?

Vist mest bare for at bevise, at man KAN. Hvis man altså ellers bare ville have KUNNET, jernhård selvkontrol er jo tidens største danske statussymbol sammen med en stor velopdragen børneflok. Nå, der er så ganske heldigt, at vores lille familie ikke efterstræber nogen af delene. Selv om fruens disciplin i disse dage er noget større end ellers, idet hun i denne periode både lukker heste ud og ind derude på gården 13 km. væk. Mens hun stolt observerer sine fine ekvipager på næsten samme sultne måde, som denne skribent studerer sine truthorn. Ak ja, alt ialt en såre lykkelig familie, selv om vi muligvis klinisk set er en smule dysfunktionelle.

Nå, men ellers er der dømt “slutspurt” i resten af ugen inden sommerferien, og vi vil starte med straks at trille til Ålborg og derefter er der en tur til et studie i København. Foruden alt det andet, der har hobet sig op, og som fra næste uge vil være ganske adresseløst i mange uger.
Vi kører!

Og udover det, så burde pseudonymet “WymaxReborn” ovre på Nerds søge omgående psykologisk bistand. Han er  tiltagende tvangsmæssigt besat af sit nødtørftigt intellektualiserede frådende had mod den ellers hidtil kronede konge indenfor dysfunktionel hifi-adfærd (som altså så IKKE er denne skribent)  ûber-fjolset Mikkel Gige på hifi4all. I længere tid har WymaxReborm simpelthen totalt udklasseret Gige i dennes ellers uslåelige parade-disciplin: Fuldstændig urimelig men til gengæld uhyre hyppig  lettere irrationel/småpsykotisk adfærd med obligate frådende vredesudbrud.
I udlandet er der to andre lignende tilfælde, nemlig Ashley James fra AVI og Richard Dunn, men ellers er I heldigvis da en såre sjælden “art” derude”, I to. Eller altså 4. Men til gengæld så meget mere mere hard-core.

Hvis der var for mange af den slags indenfor min herlige hobby her, så ville jeg jo osse let komme til at tro, at jeg selv var og er åndssvag. Nå, jeg må vist hellere kikke forelsket på JBL-truthornene igen inden der kommer for mange kunder, de kunne jo berettiget tænke ilde derom.

STOP PRESS!
Vi skal lige for de enkelte, der måtte ønske sig noget helt udover sædvanlig konventionel god smag lige opfordre til at studere nedenstående slagtilbud. Sjældent eller måske i virkeliogheden aldrig har vi da oplevet tilsvarende krampagtige følelser af grin og gråd i samme ombæring. Og Lemvig er da ellers sådan en lille pæn hygge-nyggelig by og fortjener bestemt ikke denne tvivlsomme dedikation (højttaleren HEDDER “Lemvig”)
http://alto-hojttaler.dk/altoht/wp-content/uploads/2013/05/nye-h%C3%B8jttalere-007.jpg

15 meninger om “Man ved, man er lykkelig, ..”

 1. Tak 🙂 Jeg anser det bare for lidt hyggeligt tidsfordriv.

  Til gengæld føler jeg ingen trang til at smide nogen på porten, så her afviger jeg fra min despot-anlagte åndsfrænde. Ikke at jeg kunne, altså smide nogen på porten, men jeg anser mig for hellig og selvhøjtidelig nok til at det kunne jeg ikke finde på, selv hvis jeg kunne… Plus alt det andet der foregår, naturligvis.

 2. Mjo.. Sæbeoperaen om hifi4all er altid kilde til god underholdning. Jeg kan egentligt godt forstå hvis nogen, upåagtet af kvaliteten af deres indlæg, der har brugt meget tid på h4a er lidt sure, eller rettere.. Det kunne jeg forstå hvis de var for 4 år siden!

  Man skulle mene at de havde fået rigeligt tid til at udvandre, men de må jo kunne lide at være nogle mavesure gamle gnavpotter siden de bliver ved med at gå tilbage.

 3. Ja, der sker ting og sager når folk keder sig; den ene skriver på HFA, den anden køber en hest (mere), den tredie køber endnu flere kæmpestore højttalere han ikke har brug for, ej heller plads til og den fjerde laver halvgrimme højttalere, opkaldt efter en vestjysk by han ikke selv bor i. Nja, sådan er dansken i dag.

 4. De der Lemvig blev testet i H4A for nogle år siden. Det er meget morsom læsning. Det er lidt svært at skrive sig ud af at en højttaler uden delefilter "råber" lidt. Der er også et fint billede hvor enheden er afmonteret og hænger frit i kablerne. Måske en slags test af monteringen?

 5. Jeg har som skrevet andetsteds reserveret plads på balkonen hos de mavesure gamle gnavpotter – jeg føler mig selvbestaltet til en sådan plads 🙂 Men er vi ikke allesammen lidt mavesure, f.eks. også dem der eventuelt kunne finde på at føle trang til at kommentere en sådan tråd/debat? Nationen! har ikke levet, og lever ikke, forgæves 😉

 6. Det er vist bare blevet sommer lidt tidligt i år.
  De her Lemvig-højttalere er nu umådeligt morsomme, jeg må straks finde testen, troede jeg havde opdaget noget originalt.
  Nå, så meget keder jeg mig så ikke alligevel

 7. Hvad angår den slags højttalere, så købte jeg en anden model uhørt for nogle år siden… Jeg ville gerne høre hvordan sådan nogle såkaldte fuldtoner ville lyde. Den indledende skuffelse lagde sig en del efter at jeg fandt ud af at de to enheder i samme kabinet var forbundet uens i fase, og da jeg således var af med dåselyden, så kunne de da lyde lidt. Men det var ikke muligt at anvende dem i praksis, i hvert fald ikke i mine ører.

 8. Tale om at "anvende", for eksempel Giges test: "..der er ikke meget output i de dybeste oktaver for en højttaler med en 5 1/2 tommes enhed, der opgives måske rigeligt optimistisk til 35-20000 Hz. Det tror man da på!
  I det hele taget er det en rigtig "konge-anmeldelse" af den her "Lemvig" En godt eksempel på, at selv ikke ukritiske fjolser uden nogen teknisk indsigt som Gige her HELLER ingen varer kan sælge siden der er flere på lager nu her godt 2 år efter.

 9. De kan måske godt komme ned på 35 Hz, spørgsmålet er jo blot hvor meget membranen så bevæger sig – en lille let summen måske… Frekvensopgivelser uden dB-angivelse siger absolut intet, hvor mange har ikke troet de har købt en monsterhøjttaler, for så at finde ud af at de oplyste dybbas-Hz kun findes i fantasien.

 10. Men en sandsynlig egenresonans for denne ganske uspecificerede enhed på måske 70-80 Hz så skal frekvenstolerancerne nok udvides til plus minus 30 dB. Hvis det da rækker
  Måske ikke hifi-redelighedens stolteste stund..

 11. Åh ja, og osse den med Giges: "Disse ((Lemvigs) enheder har en helt fantastisk spredning"
  Ja, fuldstændigt den samme fysisk/diameterbestemte spredning som alle andre enheder. Ikke mere og da bestemt heller ikke mindre.
  Men nu er fysik osse noget både svært og kedeligt noget.

 12. Nu kan jeg næsten ikke tælle længere, hvilket led vi er ude i.
  Der er en der skriver om en der skriver, som der så skrives om osv. Det bliver vist lidt fjernt i sidste ende.
  Jeg tror ikke, at den der skrives om i første omgang er klar over, at der skrives om ham i flere omgange, ligesom man kan komme i tvivl om, om ham der skrev, om ham der skrev i første omgang er klar over, at der er blevet skrevet om ham.
  Og så er vi vist ved at være derhenne, hvor det gamle ordheld gælder "Hvad fatter gør, det er altid det rigtige".
  Så lad os da bare blive ved med det.

 13. Så kom (om)verdenen dit salgsarbejde til undsætning, Poul! Nu kan du roligt sætte priserne ned med mindst 10% ovenpå Brexit. Det spiller højttalerne godt nok ikke bedre af, men det vil nok få nogle få til at kigge vejen indenom et sæt ATC.

 14. Den Lemvig højtaler er i sandhed ingen skønhedsåbenbaring, og konstruktionen som fuldtonehøjtaler med kun en enkelt enhed, ligger der nok heller ikke en Nobelpris gemt i.

  Men det værste er nu, at Alto Lemvig slet ikke er alene om det.
  Det er faktisk højtalerens ulykke, at de fleste med gennemsnitlig intelligens og et ikke alt for heftigt alkohol – og/eller medicinforbrug, kan klaske lidt enheder og nogle filterkomponenter sammen, og så få lyd ud af kasserne, uden at der er fare for personskade og afbrændte komponenter.
  Resultatet af det er, at både landsby – og storbytosserne, begynder at bygge højtalere i håb om et tjene kassen, og deres kreationer finder man ikke så få af på specielt "high-price" markedet.
  Der vrimler faktisk med dem: Marten, Wilson, Vienna, Magico, Franco Serblin og vore hjemlige Raidho, SA m.fl. Det der er fællesnævneren for dem er, at de ikke aner hvad de laver, men det gør heller ikke så meget, fordi det eksploderer meget sjældent, og der kommer trods alt lyd ud i af dem, hvilket åbenbart opfylder kundernes forventninger.

  Svjv er der faktisk kun en ulykke der er endnu større indenfor HI-FI hobbyen, og det er at det er så nemt og ufarligt, at smøre kabler sammen til færdige sæt.
  Man kan mangle det halve af hjernen eller mere, uden at det forhindrer en i, at lodde stik på et stykke ledning, og pynte det lidt, for så at sælge det som et kryptonisk æterdopet nanospeed kabel, som er "superhurtigt" og "specialkonfigureret" til musiksignaler, hvilket man tydeligt kan høre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *