Tilbage til alvoren igen?

Heldigvis starter året altid relativt fredsommeligt, det plejer ihvertfald at gælde de første par dage, og det er jo så til alt held lige nu, hvor jule-driveriet stadig ikke er fuldstændigt forsvundet. . Der er dog allerede berammet op til flere leverancer i dagens løb til steder mere end 100 km. væk, så helt nemt slipper vi tydeligvis ikke og hvorfor skulle vi dog osse det?

Derudover har vi et par presserende “æres-projekter” i form af nogle ufuldendte biograf-hornhøjttaler systemer til hjemmebrug. Og ordet “æres-” har her en noget andet betydning end den eneste, som medierne efterhånden bruger: Nemlig den totalt æres-LØSE form i forbindelse med psykopatiske familie-mord, som man jo stadigvæk i medierne kalder for “æresdrab” Sig mig, skal man virkeligt behandle  dette totalt vanvittige barbari ligefrem med forståelse og respekt..?

Nå, tilbage til den helt rigtige “æres-sag” igen. Vi skal lige have samlet et par store 15-tommers basbunde igen igen (tak for designet, store Flemming deroppe i det nørrejydske!), der så skal justeres op sammen med forskellige 1.4 tommers megastore Altec-drivere og ganske tilsvarende kolossale båt-horn med en lille pip-diskant ovenpå. og se SÅ, SÅ er det noget ved at have relativ fred i butikken.

Nå, vi har heldigvis i de senere år indhøstet ganske mange erfaringer indenfor store biografhøjttalere og deres korrekte opsætning. Og efter at have anvendt store aktive højttalersystemer, både de her JBL og Altec og selvfølgelig osse de større ATC, så ER der altså ingen vej tilbage til små passive prut-højttalere. Og selv om de stadigvæk lyder et godt stykke vej fra den ægte musik-vare, så giver de her store aktive biografssytemersystemer, designet uden nogensomhelst skæven til hjemlige harmoni-krav og WAF og andre ligegyldigheder, efter denne skribents mening med en komfortabel margin i mange henseender giver et mere autentisk blik ind i den originale lydoplevelse end noget andet.

At det så alligevel ikke lyder ligesom originalen er så bare ærgerligt, for som en mangeårig ledende elektronikdesigner hos en dansk  ikonisk milliardvirksomhed udtalte efter at have hørt vores store  kældersystemer, så “kunne man da godt genkende musikken” Han kom fra vores store ATC SCM300A oppe i stuen, som han foretrak så langt, at han købte både et sæt ATC SCM 19 og en ATC-forstærker. I lyset af det var den totale ydmygelse at vores omhyggeligt konfektionerede system hernede på kontoret næsten til at leve med..IGEN!

Sådanne udtalelser om den uperfekte lyd her i kælderen  er heldigvis sjældne, måske folk bare kan mærke, at denne noget overfølsomme skribent ved nogen udtalt kritik såre nemt kan briste i uhæmmet gråd og den slags er tydeligvis og heldigvis ganske overordentligt pinligt for de allerfleste, så de holder vist bare bøtte. Eller osse synes mange bare, at det faktisk lyder helt fint.
Nå, vi bilder os nu heller ikke ind, at selv vores bedste hifi er andet end en sølle efterligning af den oprindelige akustiske begivenhed, men det kan så tydeligvis så osse imponere adskillige. Tag for eksempel dem, som vi skal samle biograf-sager sammen for lige nu.
De har da både betalt og alting, så på med vanten!

Her tænker du på “Tilbage til alvoren igen?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *