Og så blev det endda værre endnu!

Året i vores lille virksomhed er startet med lyn og torden og alene på en ellers sædvanligvis lettere søvndyssende og stilfærdig fredag først på finansåret  fredags opnåede vi en god uges forventelig omsætning. Det havde jo været (og ER i allerhøjeste grad) fint, hvis det altså ikke havde efterfulgt dagevis med nogenlunde samme hysteriske aktivitetsniveau. Det er fint dagligt at få ordrer ind, der hver kræver halve eller hele ugers montering og installation, men det er altid nemmest, når de kommer drypvist.. Nå, men det gør de så ikke lige nu, så nu bliver der masser af mulighed for musikalsk hygge her på værkstedet, mens der skal monteres løs af racks og kabler og andet godt!

Til alt held har denne skribent lige fundet en ny musikalsk kærlighed, som vi gerne vil afsløre her. Udover det spændende og ikke mindst meget anderledes musikalske budskab er musikken også meget velegnet til testformål forsåvidt vi vil mene, at hvis den kvindelige vokal på nogen måde tenderer det venlige eller blot det kun “moderat-skærebrænderagtige”, så er der noget grueligt galt et sted i systemet. I det mindste er der en skarphed i den kvindelige vokal, der får selv den hidtidige mester udi voldsomt-vokale  kvindelige udtryksfulde udbrud Pia Mathiasen til at lyde helt skikkelig..
Derudover synes jeg nu, at der her sælsomme verdensmusikalske syntese fungerer fantastisk godt og vi har derfor anskaffet hele 7 CD-er med Titi Robin, som strengemesteren her hedder:
https://www.youtube.com/watch?v=GHPvTO-HRDM
Det her er en sælsom nydelse, sådan ligesom at knibe sig selv så hårdt i armen, som man kan, og derefter glæde sig over, at smerten aftager, når man holder op med det..
Men prøv at se videoen helt til enden, måske du bliver “hooked” som jeg selv blev. Eller bare glad over, at det er ovre, og så har vi vel alligevel skabt glæde for i dag..

Nu er glæde og forøget indsigt  altid noget, som denne plads på denne side efterstræber, selv om det til tider kan være svært at indse for dem, der ikke helt har opnået denne skribents forrygende indsigt. Se nu for eksempel det kroniske  sludrechatol (i den henseende er han min ubetingede overmand, “no contest” her!) Nils Valla, hvis “hjem” vi linkede til i sidste uge. Det gjorde vi naturligvis som altid i den bedste mening og i oplysningenshellige navn i det lønlige håb om, at en behjertet sjæl kunne oplyse ham om, at en placering af højttalerne, så de spiller på tværs og dermed ind i hinanden måske ikke er den allermest optimale.. Eller blot nogenlunde anvendelig. Vi gentager lige linket her for afdøde arveprins Knud om nogen måtte have hjerte til at italesætte problemet for stakkels Nils her:
http://www.hifi4all.dk/forum/forum_posts.asp?TID=103129&PN=1&TPN=10

Desværre for stakkels Nils blev hans harmfulde kommentarer til den ellers fra denne skribent omhyggeligt polerede og såre velmente kommentar til indretningen af Nils` rum censureret væk på hifi4all. I sandhedens og alsidighedens og ikke mindst ytringsfrihedens navn er det derfor magtpåliggende for os at meddele, at Nils brugte udtryk som “bonderøven” om denne idealistiske korsfarer for sandhed og oplysning. Nå, måske ikke aldeles uberettiget, da jeg jo da kommer fra landet. Men alligevel unfair for den lille fyr, at tråden på hifi4all øjeblikkeligt blev redigeret væk

Alligevel er det jo svært at tage betragtninger om dybde og højde og stereoperspektiv og “betoning af transient-forkanter”  og stereoperspektiv og alt det andet “pis”, som hifitosser snakker om særligt alvorligt, når det er Nils, der udtrykker det. Hvis det altså som venteligt er baseret på den opstilling, der eksisterer på billedet i linket ovenfor, og det GØR det!
Heldigvis er der ganske anderledes check på sagerne her i vores kælder Tag for eksempel i går, hvor denne skribent havde moslet rundt med en bunke biografhøjttalere for at lave en demo for en flok, der på hyggeligste vis  havde inviteret sig selv.

Det kunne have været rigtigt godt og især da, hvis denne skribent havde husket at tilslutte de sidste par kabler til højttalerne efter omrokeringen . Derfor foregik demoen med de ikke ganske ubetydelige begrænsninger, , at højre side spillede, som den skulle, mens venstre side hverken spillede diskant eller superdiskant. Det vil sige, at der var “nada” over 2.3 kHz i venstre kanal. En af deltagerne bemærkede ganske vist, at superdiskanten ikke spillede, mens denne skribent fra sin fjerne kontorstol intet bemærkede. Det skal så som et ihvertfald delvist forsvar med, at jeg ikke på noget tidspunkt kom indenfor en 90 graders vinkel af aksen på højttalerne. Og så at jeg derudover til al overflod i disse dage  lider af den sædvanlige (heldigvis kortvarige) stress-relaterede  højre øre-irritation, der medfører en delvist stoppet øregang.   Nå men der sad jeg så, altså der, hvor Nils Valla tilbringer al sin tid, vinkelret på mine/sine højttalere og altså dermed osse 90 grader på den af højttalerdesigneren vel oprindeligt tiltænkte lytteretning.

Derfor kan vi ganske ufrivilligt konstatere, at denne højttaleropstilling er fuldstændigt ubrugelig! Selv de mest elementære fejl registreres tydeligvis ikke og selv Titi Robins til tider små-skingre musikalske univers kunne måske have lydt helt rart. Selv om der findes højttalere, hvor dette med garanti ALDRIG bliver tilfældet. Tag for eksempel dette grinagtige misfoster af en højttaler, som vi vist engang har omtalt på denne side, der testes i linket nedenfor:
http://noaudiophile.com/Zu/

Det er for denne skribent en herlig øjenåbner og en tilbagevenden til en forlængst svunden tid, hvor man endnu sommetider kunne stole på, at anmelderne skrev det, som de mente. Det kunne osse dengang sagtens være noget sludder, som de skrev, blot ikke det betalte luder-arbejde, som vi ser overalt i dag.
Vi skal osse lige huske at opfordre til at læse de i tråden anførte links til RIGTIGE anmeldelser af denne mageløse Zu-skodhøjttaler  i bl. a Stereophile. Og når du så har pløjet det her igennem, så burde du være permanent vaccineret mod at tro på nogetsomhelst efterfølgende i denne verden af jubelidiotiske hifi-tests..For hvordan kan NOGEN dog tage sådan et lorteprodukt alvorligt…?
Som de jo altså gør i Stereophile-testen
Det var så det “hifi-flagellanteri”, som vi havde valgt at bringe i denne travle uge. Nu vil jeg give mig i kast med en god gammel Garrard 301, der skal gøres klar til videre fart.

5 meninger om “Og så blev det endda værre endnu!”

 1. Hej med dig min bornholmske ven, det var sku omstændigt at komme igennem.
  Læg nu mærke til, ingen ukvemsord såsom halvsvensker eller bonderøv.
  Og det skulle da også bare mangle, bornholmere kan jo også være rare.
  Ja, du har vel allerede gættet hvem jeg er, og jeg må desværre afvise, at intentionen i mit nu censureret indlæg i "hifi4all" ikke var af harmfuld karakter, jeg prøvede bare at være med på beatet.
  Hvis du, Poul, har opfattet det harmfuldt, kunne det måske være fordi, at harmfuld var hvad du var, da du læste mit nu censureret indlæg og "forfattede" dit forrige indlæg.
  Poul, kan du ikke lige fortælle, "er du virkelig i stand til, at SE hvordan et rum "lugter"(som du skriver)?
  Er du sikker på der ikke er tale om voodoo?

  Jeg undrer mig over folk, der ser dig, som en "krumtap" en "broklods" eller Robin Hood, om du vil, som en slags garant imod den professionelle hifi-tete.
  Men er du, Poul, ikke netop en del af denne "elite"?
  Autoritær og dømmende.
  Bevares der var da også en gang du "forfattede" noget sjovt som, som, æhh lad mig lige tænke Nå, den tager vi en anden gang.
  Hvis du har ret i, ALLE højttalere er bygget til at sprede lyden 90gr, er mit viste eksembel vel også indenfor din antagelse, og Nej, jeg har dem normalt ikke vinklet 90gr.
  Det meste af tiden står de helt ordinært, med bare et lille strejf af vinkling.
  Bliv nu ikke nedtrykt af mine "hyggespredere", og kig endelig indenfor, til en lytter, næste gang du er i Kalundborg.
  mvh

 2. Poul
  Den Garrard?
  Mangler den et nyt hjem ?
  Så kunne jeg muligvis have interesse i at købe den.
  Der er bare noget med de Garrad, lyden, etc.

 3. Hej Bjarne
  For sent desværre med den 301 men derudover helt enig-indtil der gik "SME 30" i alting her havde jeg en stak 301-ere i ganske mange år. Forskellen var dog ikke til at overhøre efter skiftet. Der ER mange vibrationer og megen brumudstråling fra den kraftige klodsede motor og selv om massive plinthe med sandwich af blygummi og krydsfiner fjerne traditionel rummel, så var forskellen til SME næsten ligeså stor som prisforskellen..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *