Ned-skalering del 2

Nu er denne skribent ikke nogen særligt stor forretningsmand, ihvertfald ikke i den henseende, der er karakteriseret af vældig ambition om at “vækste” i det uendelige. Tak til min meget tidligere ven, Kenneth Bremer, der første gang i mit nærvær anvendte dette udtryk og dermed gjorde udtrykket permanent aktivt uanvendeligt og iøvrigt totalt sygt-grinagtigt for denne skribent. Siden dengang er “vækster” for denne skribent blevet et slags synonym for “kræft”, lidt nag bærer man vel altid overfor tidligere tiders ydmygelser fra de små mænd i Verden og de bredeste skuldre skal vel osse kunne bære det tungeste nag. Jeg ved, jeg gør og mine skuldre er tilfældigvis hærde-brede!!

Nå, det er altsammen næsten ligemeget nu, for de store og gode (denne skribent er måske for enkelt gangs skyld en smule ubeskeden) sejrede som måske enkelte bekendt  og lo så hjerteligen og godtede sig , mens de små og onde gnidslede og græmmede sig. Det var og er herlige minder, som vi undskylder at have bragt frem igen, men vi kunne altså ikke lade være..
Derudover er der forrygende gang i butikken her med massevis af nye og ganske overraskende kunder for så vidt som altså mange af de seneste i virkeligheden befinder sig udenfor vores normale målgruppe. Nogle af dem er nemlig i virkeligheden lige i den største afdeling for vores lille virksomhed, men det er jo da et problem af de mere hyggelige. men der dog havde været lidt mindre arbejde ved det..

Nå, man kan altid klage over alting, og vel oftest, hvor der slet ingenting er at klage over. I stedet for burde man måske grine og glæde sig over, at vores lille virksomhed indenfor en god uges tid har solgt ikke mindre end 2 sæt JBL 4645 megamonsterbiograf-subwoofere og op til flere store truthorns-kombinationer til en lille flok halvgamle hifitosser som mig selv. Og derudover er jeg blevet bedt om at skrive lidt til “Ingeniøren”, vi får så se, om de agter at bringe de visdomsord, der er skudt afsted. Nok næppe det hele om overhovedet noget, men vi får se..Visdommens ord falder jo sommetider på gold jord, men åbenbart alligevel ikke her, da de faktisk lige har sagt god for det, hvem mon ville have troet det…

Der er iøvrigt netop lanceret et ganske uhørt spændende produkt på markedet som jo altså nok næppe heller nogen har hørt om eller for den sags skyld nogensinde kommer til. Det spændende består her mest i, at man fra denne etablerede audio-gigant insisterer på at IKKE at gøre som alle andre. Det er jo ofte den slags, der fører kunsten videre, men vel næppe akkurat i dette tilfælde. Lige i dette tilfælde har alle de andre ret, mens den her ny-lancerede løsning simpelthen er ubetaleligt tåbelig. Og med garanti aldrig nogensinde vil sælge så meget som en meter! (mærkeligt udtryk iøvrigt..)

Produktet er en aktiv højttaler, som man iøvrigt i årevis har kunnet fodre svin med. Og det er jo logisk nok, for så vidt som en sammenbygning af moderne digitale mini-forstærkere og højttalere er en oplagt OG billig løsning. At de flest producenter så satser i den mere skod-billige afdeling med skuffende lydmæssige resultater til følge gør jo bare princippet dårligere..Det kunne have været så godt, men er faktisk bare ofte noget skidt..

Anderledes med denne nye højttaler, den er nemlig DYR. Den hedder JBL LSR708 og er en lille højttaler på omkring 10 kg. med en 8-tommer og en diskant. Det har man jo ligesom hørt før og jo osse prisen på ikke ganske bagatelagtige 13500,- stykket. Det er så bare ikke hele sandheden, for lige netop denne aktive højttaler kræver en helt specielt dedikeret 4-kanalsforstærker for at fungere, der så bare ikke er med i prisen. nå, jaja, den koster så lige 16000,- oveni.

Valget med den bøvlede separate 4-kanals forstærker med det deraf følgende nødvendige tykke multipols-højttalerkabel forekommer åndssvag, da forstærkeren inklusive kabinet og alting vejer under 4 kg. og derfor fint kunne bygges ind i højttaleren for peanuts af merpris. Ligesom alle konkurrenter såre klogt gør og har gjort i årtier-fordi det både er BILLIGST og BEDST når altså forstærkeren altså ellers fysisk kan være der. Og de nye forstærkermoduler her er altså mindre end en tændstikæske og varmer ikke en skid..

Nå, det være så altsammen hvad være vil. MEGET MEGET værre for denne aldrende skribent er det, at man i konstruktionen af denne nye JBL  har en helt revolutionerende delefrekvens mellem de 2 enheder.på helt unødvendigt-idiotiske 1.7 khz Det giver simpelthen NADA mening for mig og især da fordi den nye højttaler ifølge salgsmaterialet angiveligt læner sig op ad topmodellen M2. Denne har bare fornuftigvis valgt langt mere hensigtsmæssige 800 hz som deling, for kun en mageløs amatør vælger vel frivilligt en delefrekvens midt i ørets allermest følsomme område.Totalt amatøragtigt og hvis nogen har lært noget af noget i markedsføringen her må det da være Elmer Fudd (ham der hedder “Fjot” på dansk, et herligt, men vel forlængst uddødt ord

Det her er simpelthen en sikker garanti for mindst 2 ting: Man har tydeligvis anvendt en så billig og snoldet diskant, at den slet ikke kan GÅ til blot 1000 hz, der allerede ville have været meget, meget bedre lydmæssigt.uden iøvrigt at være ideelt heller, så man får maksimal mangel på tonal egalitet lige midt i grundtoneområdet. Og DET kan ingen DSP rette op på
Ydermere så er det altså skidebesværligt med den her ganske unødvendige løse forstærker, men mon ikke JBL allerede har fundet ud af det, lanceringen af disse “musikomikalske” højttalere har  været udsat nogle gange allerede.
Nu er den så kommet, vi får se, hvor længe den bliver her..Mit eget gæt er nok ikke helt til Evigheden..

Her tænker du på “Ned-skalering del 2”

  1. Lagt på for hr ingeniør Henrik Øvad:
    :"Fra en lydteknisk vinkel, så er musikken der bliver indspillet af kunstneren nøje tilrettelagt også m.h.t. rum akustik.
    Så hvorfor ikke designe rum der passer til musik genren?”

    Mvh
    Henrik Øvad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *