Vi har lige ned-skaleret..

vores normale kælderlydanlæg helt afgørende meget mht højttaler-størrelse. I stedet for det sædvanlige primære højttalersystem på 2.89 m. i højden er vi nu nede på relativt ynkelige 1.55 m. og bredden fra 112 cm. til snoldede 76 cm. Og kom så ikke og sig, at intelligente mennesker aldrig keder sig, for det må jeg vel have gjort, siden jeg har brugt det meste af en solbeskinnet søndag på den slags-selv om en anden mulig konklusion jo osse maser sig noget påtrængende på..Denne er dog lige det ubehageligste selv at skulle konfrontere.

So altid er selvgjort jo velgjort og lige i dette tilfælde er der en vis logik i tosserierne. Efter omflytningen er der nu hele 1.60 m. mellem højttalerne mod tidligere blot 60 cm. og det er jo da en forbedring af de større. Og det er så ikke engang hele sandheden i denne veritable jubel-fortælling om mennesket mod naturen og anden teknisk finurlighed, da der nu  mellem systemernes  lodrette akustiske akse er hele 2.40 m. Det er således lige før vi har kunnet etablere en ideel ligesidet trekant i lyttepositionen, og da topsektionen med mellemtone, diskant og superdiskant  på de nye systemer ligefrem kan tiltes fremover, så er vi altså kørende her i vores lille butik.

Så mangler fruens godkendelse bare, men som alle vi inkarnerede entusiaster ved, så kan alle vores egne koner altid bringes til at istemme mandens dom blot de i forvejen får at vide, hvad det er de skal mene. Den slags er naturligvis ikke dumt set fra kvindernes synspunkt anskuet fra basale artsbevaringsmæssige kriterier, det er blot temmeligt dumt af os mænd at tro på, at de siger sandheden eller blot deres ærlige mening om vores idiotiske sysler, når de nu kun kan høste utaknemmelighed og almindeligt fjendskab ved at erklære sig uenige med deres mænd. Børneopdragelse, familiens finanser og ferier og køb af ny bil og andre bagateller, jojo, den slags kan de sagtens dominere, men at sige at de har hørt bedre hifi end mandens er en dødssynd. Sådan en synd er langt, langt værre end hvis konen uforvarende skulle indrømme nogen affinitet for større neger-tissemænd. Det sidste er vel til at leve med, det er det første jo så overhovedet ikke!

Og hvorfor så disse “vrøvle-vers” netop i dag? Jo, fordi den ganske typiske mandlige reaktion efter weekendens netop overståede hifi-messe i København altid er og altid har været stor tilfredshed. Naturligvis ikke med det, man netop har hørt, ganske uanset hvor dyrt eller iøvrigt osse hvordan eller hvor godt, det nu lød på udstillingen.  Nej, tilfredsheden drejer sig altid i retning af hvor dejligt det er at komme HJEM IGEN til sit helt eget ideelle hifi, der uvægerligt er så meget, meget bedre end alt det andet.

Sådan noget forekommer altså mærkeligt, for de samme mænd ville vel efter besøg på en af de vist desværre nu afdøde kendte “Kenneth-sexmesser” vel tage hjem og oprigtigt påstå, at deres egen kone er langt labrere end end nogen  af de østeuropæiske labre larver, der huserer dér. Ja, kun ganske få af de allerede få gifte hifi-entusiaster vil vel hævde, at deres egen kone er den allerlækreste i den sikkert tillige noget sparsomme bekendtskabskreds..
Inden jeg nu kommer for godt igang, så gælder denne generalisering naturligvis IKKE mig selv, der BÅDE har verdens allerfedeste hifi OG verdens allerlækreste kone.
Og så er lyden jo endda over weekenden blevet så uendeligt meget bedre, end den allerede ideelle lyd i lørdags. Og så kan jeg så bare glæde mig til, at alle kablerne og alt det andet bliver “spillet til” Det siger så mange tosser, at de skal, at det efterhånden er blevet en sandhed, der ikke kan eller skal diskuteres. Vi er ikke helt kommet til begrebet “tilspilning af luften i rummet” eller “tilspilning af bogreoler”, men mon ikke det kommer?
Det var så hvad vi havde valgt at bringe af gamle og banale sandheder i anledning af messen med antagelig nogenlunde samme genkendelses-grad som snart sangen om “Søren Banjomus” Noget er og skal jo være det samme år efter år..!

Nå, men ellers er der en hel del større sager i dag og de kommende dage, hvor vi kan glæde os over vores omhyggeligt kultiverede årtigamle netværks arbejde for os. Tak, Ove og Jakob og alle I andre derude!

2 meninger om “Vi har lige ned-skaleret..”

  1. Du skriver, at vi som var på messen, tager derfra og er tilfredse. Ikke så meget for messen eller den lyd vi oplevede, men med lyden fra vores anlæg derhjemme. Det er korrekt for de flestes vedkommende vil jeg tro. Dels fordi dem som kommer på en messe har interesse for lyd og har selv et ok+noget anlæg, som de har brugt lang lang tid på at sætte sammen og stille op med videre. Og de er blevet trænede lyttere, så det er ret let for dem at høre at 8 ud af 10 anlæg på messen lød dårligt. Udstillerne giver altid og altid rummet skylden, det tror jeg ikke på. Hvad har udstillerne på de to rum så gjort, når det lyder godt inde hos dem? Ikke noget de andre ikke har gjort; der var ikke særlige rumkorrektionsting, absorbenter mv. Ikke en skid. Det lød bare næsten helt rigtigt, ingen bulderbas eller hidsig diskant eller andre banale fejl, som i de mange rum. De som jeg synes lød godt var; Gato, Vassago og et mere jeg ved grød ikke kan huske navnet på nu 🙁
    Og selvfølgelig var der de sædvanlige fupmagere, der forsøger at scoore den vilde kasse på latterlige kabler og strømrensere mv. Azus er den nye ulv i forklædning. Jeg har hørt at de prøver at sælge en strømledning, ja fra stikkontakt til forstærker, på 1,5 meter for 80.000,- kr. Den er SÅ speciel, fordi den i fremstillingsprocessen på udvalgte steder er blevet BOMBARDERET med små diamanter. Okay, kan man sige. Efter en lille tænkepause, kan man også sige, at det er da vist det samme som at sandblæse noget? Godt nok kun med sandskorn, men alligevel, tæt på ikke?
    Altså, så længe folk vil snydes, så bliver de det. Så længe folk æder sådan en gang bullshit, så er de selv ude om det. Det må være konklusionen.
    Mit eget anlæg lyder ok nu, men om 14 dage bliver det HELT fantastisk, for så får jeg fat i et par helt specielle Gamut L3, custommade 4 me. Den lille perle er min drømmehøjttaler, den har en tone, en sang, som jeg ikke har hørt andre synge med. Den og en halvgammel Marantz PM17 MkII ( den som geniet Ken Isawata) har rodet med, og en næsten ok DAC fra TC Electronik købt hos Poul Halvpris, er nok til at få mig til at synes mit anlæg er det bedste i verden. Altså i min verden. Sådan skal det forståes. Verden som sådan er jo ikke umiddelbart tilgængelig, det er kun ens egen 🙂 God uge!

  2. @Jakob: jeg er helt enig i at priserne på f.eks kabler er helt i skoven og der er meget bs i omløb. Lige mht. til Anzus (som er den del af Raidho) måtte jeg bide i det sure æble: de får rent faktisk nogle af deres produkter belagt med kunstig diamant (eller titanium i nogle produkter) i en partikelaccelerator de har købt sig ind ved hos Teknologisk Institut i Århus. Så den er faktisk god nok – om det så har en betydning for lyden er en anden snak. Men priserne er efter min mening stadig helt vilde 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *