Michelle Shocked

Fornyligt omtalte vi på denne plads dette pudserløjerlige kvindelige sangerinde-fænomen indenfor/udenfor begrebet “Americana” som vi har haft meget fornøjelse af at lytte til her i vores demo-kælder. Ja, faktisk så meget, at fruen har henlagt en ganske stor del af sin daglige aktivitet til enten udendørs sysler med Chica Hest eller, i tilfælde af regn, diverse sy-aktiviteter på første sal i den diametralt modsatte ende af vores lille hjemme-virksomhed.  Sådan kan kunsten tydeligvist polarisere og udfordre, selv indefor sædvanligvis ganske velfungerende ægteskaber.

Nu er der tale om egentlig kunst her i tilfældet Michelle Shockeds musik, intet “high fidelitis”-pis eller papir her! Det gør naturligvis ikke musikken ringere ligeså lidt som excellent lyd gør musikken blot den allermindste smule bedre. Og det er ganske sikkert derfor, at så mange hifientusiaster netop søger bedre optagelser, de hører jo alligevel aldrig nogensinde i de mest kroniske tilfælde overhovedet MUSIK. Ikke bare ikke ret tit. aldrig nogensinde! Selv denne skribent har en kedelig “rem af huden” mest diverse audiofile eksperimenter kører, men det er heldigvis indtil videre ret hurtigt gået over.

For se altså bare Michelle Shocked, der bestemt IKKE skal sælges på egentlig hi-fi lyd, men kun på fornuftigt producerede og uhyre velkalkulerede musikalske produkter. I dette tilfælder betyder “velkalkulerede” ikke, at der er tale om nogen særlig beregning, blot at hendes musik over årene stikker ud i alle mulige og umulige og ikke mindst mærkværdige retninger. Som personen, der ganske uforståeligt for sikkert de allerfleste danskere ganske ubesværet formår at være en “hade-figur” for både både konservative og liberale kredse i USA. Som ikke må forveksles med højre og venstre, selv om det i mangel af almindelig journalistisk fornuft jo alligevel altid sker, når danske medier skal dække amerikanske valg..

Nå, Michelle er ganske sin egen, og på sin seneste plade, som vi netop er kommet i besiddelse af, er hun atter “skejet” ud. Og så er vi tilbage ved den gamle traver “lydgengivelse” igen-igen. For Michelle har simpelthen med pladen “Soul of My Soul” lavet noget, der ganske umisforståeligt lyder som om, at anlægget er gået i stykker. illusionen er så overbevisende realiseret, at selv denne skribent måtte tage pladen op ovenpå i stuen med de store ATC SCM 300A. Hvor det til alt held lød fuldstændigt ligeså rædselsfuldt. Og altså dermed helt fuldstændigt vidunderligt autentisk. Gå bare hjem og læg jer,  dumme “støjmaskiner “The Jesus and Mary Chain”, det her er den ægte uforfalskede råvare indenfor rå Americana-musik. Kan ikke anbefales nok, og visse audiofile muligheder er der vel ved at prøve at spille pladen. For hvis den lyder bare den allermindste smule GODT, så er der VIRKELIGT noget i vejen med anlægget. Køb den, gør det nu!

Her til slut i dag vil vi gerne anbefale et serviceværksted i Viborg, som vi selv ofte benytter til eget hifi. Lars hos Sound2Vision kan ikke nok anbefales for sin uendelige venlighed og kæmpe-kompetence. At han altid er flink om omgængelig er så nok mest et personligheds-træk ved ham, for undertiden må det squ da være svært for ham at bevare roen. Se for eksempel en vis “Frolger” på hifi4all, der gerne vil finde en, der for “en slik”(cit.) vil lodde nogle rørsokler i sin forstærker , som selvsamme “Frolger” (der tydeligvis intet aner om elektronik i øvrigt) så selv skaffer. Hvordan det så lige hænger sammen, at en teknisk analfabet som “Frolger”lige kan skaffe de helt rigtige blæser så lidt i vinden. En kraftig blæst faktisk.

Alligevel peger adskillige selv med disse ganske håndgribelige kendsgerninger omkring kundens håbløse verdensopfattelse omkring reparationsbranchens økonomiske sammenhænge (hvor man IKKE kun sælger arbejdskraft og aldrig mindre end til færdiggørelse af håbløse “hjemmesløjd-projekter”9 STADIGVÆK peger på stakkels Lars. Som rent professionelt formodes gerne at ville lave tingene for “en slik”, kundens idiotiske økonomiske udgangspunkt. Simpelthen uartigt-hvis man kender en flink mand som Lars, så bør han naturligvis BESKYTTES mod sådant nærige røvhuller, for hvad hvis lortet efterfølgende går i stykker? Måske fordi “Frolgers” hjemmekøbte sokler svigter i kontakterne? Hvem står så med “lorten” andet end det professionelle værksted?

Derfor, gør almindelig anstændighed og rimelighed og ikke mindst Lars den tjeneste IKKE at nævne hans navn overfor folk, hvis udgangspunkt er at aflevere et “samlesæt” og forvente det færdiggjort for “en slik” Det er der ingen professionelle, der fortjener, og ingen af disse mindre end stakkels superkompetente Lars..!

6 meninger om “Michelle Shocked”

 1. Ja, jeg har set den, sikke dog en skamstøtte over grådighed og total inkompetence. I gamle dage havde man dog pli nok til at indstøbe hele lortet i epoxy- ikke at det var bedre, da det ofte medførte uløselige termiske problemer. Og nej, det er næsten umuligt at finde ordentlige reparatører, men det er faktisk osse derfor jeg skrev om "Frolgers", ønsker om hjælp lige med lidt "småting til en slik" , for vi under bestemt ikke stakkels flinke Lars at skulle spilde sin tid med sådan noget.
  Han er en udsat art allerede..

 2. Ufrivillige gentagelser er vel livets lod, men det er nu ikke nødvendigvis tilfældet denne gang, da jeg indtil for ganske få dage siden aldrig havde hørt Michelles foreløbigt sidste plade fra 2009.
  Alligevel har jeg aldrig hørt mage til teknisk uformåenhed hos produceren. Vi taler ikke om kompression eller anden simpel afspilningsmæssig nødvendighed her. Nej, der er simpelthen tale om det værste tilfælde af gentagne digitale signal-overloads, både i produktion og guddødemig osse i mastering-fasen. Vores egen Lynx Hilo digitale mastering-konverter kan fjerne den sidste digitale klipning (den i afspilningen), men alle de foregående lag af klipning er tydelige stadigvæk.
  DET lyder grimt, helt usigeligt grimt

 3. Hejsa Poul M. Det klæder dig ikke, at der skinner sådan en arrogance igennem dig. Forstår ikke helt, hvorfor jeg skal lægges til had på internettet, bare fordi jeg (åbenbart på en flabet måde), har spurgt til hvorledes Lars også kan bikse med lidt rørsokler i en rørslæde? "For en slik" kan ligeså være ethvert beløb!
  Jeg betror mig skam Lars' evner, og grunden til jeg selv ville finde rørsokler var, at han ikke har nogle på lager selv, ville skam bare være behjælpelig, så han ikke skulle til at have besvær med at lodde et par rørsokler på. Før du udtaler dig og lægger mig til had på et offentligt forum, synes jeg, at du burde få en lidt større indsigt i situationen.

  Det kan da godt være, at du mener man ikke må "byde" Lars med sådanne små reperationer, men det er vist mere DIN arrogance der synes det, end Lars selv gør – han var meget modtagelig overfor opgaven, og jeg har ALDRIG betvivlet hans evner 🙂

  Mvh Frolger

 4. Man kunne måske forsigtigt spørge om rækkefølgen i sagerne her. for hvorfor dog gå på forum med dine oprindelige ønsker, hvis du allerede havde fundet skikkelige Lars?
  Det står vist enhver for, som måtte gide læse din tråd igennem, at danne sig et indtryk, der næppe helt er i overensstemmelse med det, som du skriver her.
  At så hele tråden mest er sniksnak og anden tidsspilde fortæller måske osse noget om, at vist sommetider selv har for god tid..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.