En dejlig dag

Nu er det ikke ligefrem hver dag, vi får besøg af folk, der er næsten ligeså tossede som én selv. Måske osse meget godt, at den slags folk er sjældne, næsten ligeså sjældne som ægte overbevisninger hos nogen politiker. OK, måske KNAPT så sjældne som ægthed blandt politikerne, omhyggeligt indstuderede kommunikations-strategier med passende “lynende øjne” som det afgjort allermest forlorne!. Men bestemt osse meget godt, at de endnu findes, nemlig de helt RIGTIGE hifi-tosser. Simpelthen de mennesker, som ikke blot DRØMMER om det store professionelle JBL/Altec-biografsystem, næh, de gør osse noget ved det.

Og det er så sådan en, vi får besøg af om lidt (hej, Carsten!) og det giver så atter engang de så ofte nævnte logistik-problemer. Nå, denne gang kan det så klares uden bistand fra fruen, hvis senfølger af den nylige hjernerystelse bestemt er i bedring, men blot LANGSOM..Jeg skal blot have gravet nogen kæmpestore Electro-Voice HP6040  horn ud fra vores lager og dette er faktisk ikke ganske banalt. Den nylige veritable “horn-lagerforstoppelse” med en stak kolo-enormt store JBL 2392 derude gør en del flytteri nødvendigt, men den ubærlige tanke om at se stakkels Carsten være ganske “horn-løs” og hulkende er naturligvis ganske ubærlig, så vi går i gang straks. Og vi vil sejre som sandheden jo osse altid gør i forbindelse med folketingsvalg. Det er desværre først efter valget, at sandheden kommer for dagen, og så er det jo ligesom lige det seneste..

Udover det er der osse i dag eller i morgen en større ATC-levering til Åbenrå, og da sådan en ganske langvarig biltur stadigvæk er noget hinsides  fruens “trætheds-aktionsradius”, så må jeg nok osse selv med der. Det er altid hårdt at tjene penge med mindre man altså kan arve dem.
Lidt “hifi-træt” bliver man osse let på denne herlige forsommerlige årstid, hvor der burde være mere intelligente ting, man(d) kan foretage sig, og at det er ganske udbredt kan vel ses af, at hifibutikken Lydspecialisten i Ålborg fra den 3. til den 6. juni har givet min. 30%  og op til 50% rabat på så vidt det kan ses hele varelageret. Uha, det er squ godt vi ikke sælger hifi, sådan en rabatgivning fjerner enhvet dækningsbidrag. Om det så ligefrem er nogen synderligt begavet forretningsmodel har vi ingen mening om og heller ikke, om det har givet kroner i kassen. Forhåbentligt da lidt mere end slet ingenting-ligeså lidt som det kommer til at hjælpe og kort og især ikke langt sigt.
Ihvertfald er det da så vidt google-kalenderen “går” korrekt den 8. i dag og tilbudene gælder åbenbart stadigvæk. Og ret beset er det vel så ligemeget, om man nogensinde tager sig sammen til at fjerne tilbuds-skiltene, skaden er naturligvis allerede sket, for når man først frivilligt (eller tvunget af kassekreditten) åbner denne Pandoras pris-æske og sår grundlæggende tvivl ved rimeligheden af priserne på selv de produkter, som man har eksklusiv forhandling af, så er der lige præcist INGEN MÅDE at lukke æsken i igen På.

For folk vil naturligvis blot vente på næste gang, det her “rabat-ræs” vender tilbage. Dummere er folk desværre/heldigvis  ikke og vel sandsynligvis måske ligefrem mere økonomisk bevidste i Ålborg end i den største del af landet. Udover det må man vel osse ved en sådan generel “tilbuds-(op)givning” påregne, at nylige og muligvis gode gamle kunder vil blive stiktossede over efterfølgende at opdage, at deres måske engang “gode PRIS” på produktet nu er ændret til, at de selv bare er blevet til “Pelle GRIS” Godtroende fjolser. Fordi de jo altså tydeligvis betalte alt for meget, der nu bare “pris-bolles” i smadder med indlysende følger for ejerglæden.

Hvis man af ovenstående kunne få det indtryk, at vi synes, at det det er dumt at sætte priserne så selvmorderisk-meget ned, så tager man naturligvis fejl. Der er blot lidt ensrettet trafik i handlingen Enhver virksomhed kan sagtens sætte priserne NED med mellem 30 og 50 % og det ligeså længe det skal være indtil de forhåbentligt snart lukker. De kan blot aldrig efterfølgende sætte priserne OP til det gamle niveau, fordi enhver potentiel kunde  naturligvis blot vil “lure-passe” sit køb indtil priserne falder tilbage til det gamle og lavere niveau. Og dermed er den lave pris  altså uvægerligt er blevet den nye og gældende pris. Som sælgeren så desværre ikke efterfølgende hverken kan leve eller dø af, som man siger.
Hvilket jo osse er faktuelt forkert, for DØ, det kan man altid og mon ikke osse det er det, der sker her efter dette “rabat-helvede” Som jo hvis det altså havde været vinter fint ville have illustreret det gamle ord om at “pisse i bukserne for at holde varmen” Dumt såvel sommer og vinter.
Nå, der er lang tid til næste moms-betaling med mindre man altså ikke har betalt den moms, der forfaldt for en uge siden.
For os andre skinner solen, for de uheldigste falder “Fimbul-vinteren” tydeligvist tidligt i år..BRRRR:::!

Her tænker du på “En dejlig dag”

  1. Nå, ja, 30 til 50% skulle det være noget særligt? Jeg er pt indenfor tøjbranchen og der er det ikke ualmindeligt med 50% og mere, enkelte gange helt op til 70% nedsættelse. Det er jo faktisk for at få ryddet lageret, at de gør det i den branche. Og så får man jo lige lidt likvider i kassen til at købe nye varer for. Nu kalder folk jo faktisk dig for Poul Halvpris, så du har da nok lige selv sat prisen ned nogle gange, ikk? Jeg er sikker på at der ingen steder i DK i hifi/PA-branchen betales fuld pris for noget. Der er altid en rabat, det er bare sådan det er. Det har BRANCHEN jo vænnet kunderne til, ikke også Poul 🙂 ?
    Der er tilsyneladende en meget stor avance i hifi og PA-udstyr, ellers ku det jo ikke blive ved med at gå rundt, da slet ikke når man har Mercedes og heste og stort hus og hvad ved jeg 🙂
    Lad nu de andre passe deres, så passer du dit. Det er nok bedst sådan.
    Live and let live!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *