Fruen er i bedring efter sin hjernerystelse,

men det går nu noget langsommeligt. Og vi skal huske at takke rigtigt mange gange for alle de smukke tanker, som vi har modtaget fra vores venner og kunder i den anledning.. Hun er noget små-vissen og træt endnu, og den næste ridetur ligger nok mindst en måned ude i fremtiden. Nå, vi får se, hun er ganske sej som man vel osse skal være for at være gift med denne skribent. Lidt har det vel hærdet hende. Om ikke andet så viste hendes pandeskal sig da et være ganske slagfast..

Om hun så ligefrem efter faldet kommer ud som et bedre eller blot anderledes menneske er ikke til at vide, for når der blot går tid nok, så ændrer hun/man sig jo forhåbentligt alligevel. Om det så altid nødvendigvis er til det bedre er vel tvivlsomt, men at man BØR ændre burde være U-tvivlsomt. Når selv de fra gymnasiebiologitimerne så kendte encellede “bjørnedyr” kan lære visse ting, så burde mennesket vel osse gennem et langt liv bevæge sig. Ikke nødvendigvis retliniet eller målrettet, bare lidt..? Og her taler vi ikke om en af det vestlige velfærdssamfunds mere komiske sider, den nærmest obligatoriske verdenomrejse for forældrenes penge i andet ungdommeligt selskab, sikret mod virkelige indtryk eller afsavn og interaktion med de fremmede. Sådan lidt en mere luksuriøs udgave af drukferierne i Prag med ca. samme varige virkning. Altså ingenting. ikke engang tømmermændene har man tilbage.

Vi kommer til at tænke på den evige foranderlighed i forbindelse med det kommende valg. For lige netop der er alt for meget alt for ofte fuldstændigt ved det gamle. Eller måske man kunne sige ved DEN gamle! For lige netop indenfor politik er den evige menneskelige foranderlighed sommetider fuldstændigt sat ud af kraft. Og det er vel ret beset ganske løjerligt, siden nu hele menneskets udvikling er baseret på hensigtsmæssige tilpasninger til en altid foranderlig virkelighed. Ikke nødvendigvis at forveksle med nogen udvikling mod et bedre eller klogere menneske, mest sådan en slags tendens mod, at individet bliver blot en smule klogere til at agere i en forandret virkelighed end ved blot blindt at overtage forældrenes tanke-gods.

Tilbage til det kommende valg: Denne skribent er ikke stolt over at indrømme det, men jeg har op til flere gange stemt på Svend Auken, muligvis af ungdommelig begejstring. Ja, det er svært at forestille sig, hvor dum man engang har været, det er som at møde en helt anden person i år, hvor det er 40 år siden, jeg startede på Århus Universitet. Himmel og hav, sikket dog et fjols, ham Poul M.!
Det var nu den slags begejstring, der gradvist aftog, mens Svends egen hysterisk-ungdommelige begejstring igennem et langt liv blot TILTOG. Uden at han vist iøvrigt flyttede sig ud af flækken, al hans overgearede begejstring var vist blot show uden substans. Jeg registrerede ihvertfald aldrig nogen forandring til det bedre hos den evigt begejstrede Svend. Eller bare nogen ændring, det sidste ville have gjort dette “politiske dyr” en smule mere menneskeligt..

Nå, det kan tydeligvist blive værre endnu. Ikke alene oplever man alt for skrækkeligt mange politikere, der ikke flytter sig blot det allermindste over et helt liv. Det vil sige, det gør de naturligvis, de skilter blot ikke med det. Ihvertfald ikke i den politiske offentlighed, hvor det kan være farligt for de “fede ben”, som de måtte have at bevæge sig for meget. Det eneste, der så er endnu mere skræmmende er vel, når mange unge politiker-spirer som nyligt set som rotter fra en synkende skude søger opportun ly hos andre partier. Sådan noget må ikke forveksles med udvikling, blot en slags “mini-Ole Sohn”,

Nå, men nu er enheden for politisk opportunisme og principløshed, den såkaldte “Ole Sohn” som den fra lydbranchen så kendte målennhed “Bel” osse uhensigtsmæssigt stor, så en miniudgave er såmænd rigeligt slem eller HØJ. Rigtigt “storslem(t?) bliver det så, når der opstår politiske arve-dynastier, hvor hele familier over næsten et århundrede simpelthen arver slægtens synspunkter,og blot blindt viderefører liturgien som tankeløse plaprende papegøjer. Disse poliske “arvefølge-imperier” som Helveg-Petersen-erne og Hækkerupperne er simpelthen for denne skribent noget at det mest forunderlige i forhold til nogen politisk attraktion.

For hvordan i alverden kan et normalt voksent og selvstændigt menneske dog finde på at stemme på en repræsentant fra et disse politiske fastfrosne dødisklump-lignende politiske imperier , hvor alle altid mener det samme som både forfædre og egne børn. Og når vælgerne så kikker på de kolossale ændringer, som ens eget liv gennemløber, hvordan kan man dog så finde mening i det totalt fastfrosne og dermed totalt meningsløse, som et politisk familie-imperium jo er. Med mindre man altså selv er med i det..

Tjah, sådan er der så meget. Tag for eksempel stakkels Michelle Shocked, en engang såre anerkendt amerikansk sanger med nærmest over-tydelig seksuel ambiguitet, der gjorde hende til et lesbisk kultfænomen. Hun havde nu osse enkelte andre beundrere, ikke mindst denne skribent, som netop i disse dage spiller hende uafladeligt, meget til min svagelige kones beskedne begejstring.
Nå, efter at have levet det frie lesbiske boheme-liv i et næsten et par årtier er Michelle Shocked nu “sprunget ud” som heteroseksuel . Og som om det ikke var slemt nok for hendes fans, så er hun guddødemig osse blevet kristen og synger GOSPEL..

Nå, det kunne altsammen måske godt være gået, hvis det så altså ikke osse var fordi Michelle nu åbent (endda under en af sine egne koncerter) udtalte sig kritisk om homoseksuelle ægteskaber. Jamen er det da ikke afskyeligt at være sådan et hyklerisk svin.+ Mjah, nu kunne man vel nok ret let finde ca 5 mia. mennesker, som deler Michelles mening incl. hele trossamfund, der netop i disse år “includeres” i de vestlige samfund. Nå, men dem behøver man jo ikke at spørge, svaret giver sig selv og det har det iøvrigt gjort i det mindste siden den bibelske oldtid. Ingen udvikling der.

Nå, men stakkels Michelle Shocked er altså offentligt blevet ristet, fordi hun har skiftet synspunkt fra det helt fine til det fuldstændigt afskyeligt uacceptable. Og DET at hun hen over et langt liv rent faktisk flytter sig holdningsmæssigt og står ved det,  gør hende til en måske en noget pudsig helt i dagens snak om politisk holdningsløshed.For når man blot blindt overtager gældende politiske familie-dynastiske gældende holdninger, så kan man vel dårligt være andet end ganske vist rabiat holdningsløs..
Udover det er jeg selv ganske indifferent overfor homofile ægteskaber, men jeg beundrer MOD..! Både FOR og i-MOD!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *