Lidt for stille

Vær blot rolige derude, det er bestemt ikke aktivitetsniveauet i vores lille virksomked, der på nogen måde kan betegnes som stilfærdigt. Nej, det er sådan mere denne tids mere end almindeligt drøvtyggeragtige åndelige aktivitets-niveau. tag for eksempel den alt for forfærdeligt forudsigelige danske medie-reaktion på det ganske nylige voldsomme jordskælv i Nepal. De tidlige første prognoser på dødstallet  lyder på ca. det samme som nylige gæt på ofrene for den asiatiske jule-tsunami og  jordskælvet i Haïti, nemlig de samme ca. 100 ulykkelige tilbagevendende i disse syge medie-gæt. Ganske mærkeligt, at disse interpolationer af total manglende viden om nogetsomhelst altid giver samme forudsigelige og desværre både ligegyldige og ganske forkerte resultat.

Disse gæt på ofrenes antal er ligeså kronisk og forudsigeligt forkerte som budgetterne for ethvert større offentligt anlægsprojekt. For nej, et voldsomt jordskælv som det i selv tyndtbefolkede Nepal KAN slet ikke have 100 ofre, tallet må nødvendigvis være meget meget større , sandsynligvis en faktor 100. Nå, men det finder man næppe nogensinde ud af, og under alle omstændigheder er den vestlige fokus alligevel udelukkende på de nødstedte vesterlændinge på tiltagende møgbeskidte (i ordets allerbogstaveligste betydning) Mount Everest. Når man er færdig her er Nepal overladt til sig selv igen, længere er verdens kapacitet for  katastrofe-fokus nemlig ikke. 
Og hvis man skulle være i tvivl, hvornår har nogen så sidst hørt noget om Haïti. Det sker tidligst næste gang, der kommer en naturkatastrofe eller måske atter en menneskeædende præsident af den stedsegrønne Duvalier-familie, hvor jo det haïtianske familie-kleptokratis grundlægger “Papa Doc” havde dette ry for alternativ animalsk fødeindtagelse. Nå, der er så mange ting, denne skribent ikke forstår. Allerede dengang under jordskælvet på Hispaniola (som øen indeholdende Haïti og Den Dominikanske Republik jo hedder) var det uendeligt påfaldende, at rystelserne på denne ganske lille ø kun medførte katastrofer i Haïti og  nærmest slet ikke udenfor hovedstaden Port-au-Prince. 
Mon ikke vi ret trygt kan regne med, at der osse udenfor byen var masser af ødelæggelser efter det voldsomme skælv, blot som i Nepal ingen til at rapportere om det. Og nu er alle reporterne jo taget permanent hjem og det for mange år siden og det sker såmænd snart igen osse i Nepal. 
Nyheder er i det hele taget noget mærkeligt noget, aldeles uden eftertanke eller blot den mindste smule kritisk sans. Tag for eksempel en nylig spørgeundersøgelse omkring størrelsen af kontanthjælpen. Måske ikke fuldstændigt overraskende for andre end alle de professionelle analytikere blandt den evigt snakkende klasse (den, der permanent befolker min egen absolutte “hade-kanal”, DR2) viste det sig jo, at der både blandt rød og blå bloks vælgere var et flertal for at et  loft for kontanthjælpen.
Jamen, der kan man da bare se visdommen eller alternativt “bagstræberismen” i folkehavet, men hvor dumt er det alligevel, at spørgsmålet egentligt osse er? Helt usædvanligt idiotisk ville denne skribent mene, For er vi ikke helt inde i kernen af et lands sociale og økonomiske “maskinrum” af den nødvendige sociale sammenhængskraft, hvis man ikke forstår, at ubegrænsede gaver til dem, der ikke yder, naturnødvendigt vil føre til, at de heller aldrig hverken i nuværende slægtsled eller næste kommer til det! For hvorfor skulle de dog det, betale sig kan det ikke, ja det kan det jo allerede ikke nu, som det klart demonstreres på Brande-kanten. Der er der mangel på arbejdskraft, der heldigvis afhjælpes af indvandrere. 
Det er nu ikke den slags, som medierne har fokus på,nej i Brande  taler de vist mest tysk og polsk blandt de nyansatte. Det er ikke fordi der ikke findes f. eks. danske danske svejsere i området, for ikke så længe siden var der trods alt talrige større metalvirksomheder i området. Næh, som med avisbudene her i området er der bare ingen danskere, der gider skifteholdsarbejde længere, selv ikke til overenskomstmæssig løn, så uden indvandring var Brande på skideren.  Ligesom Japan snart er med sin vanvittigt accelererende  befolkningstilbagegang. Vi kan så bare håbe på, at Japan får den positive gavn af den kommende indvandring som Brande.
For indvandrerne ER naturligvis en kæmpegevinst for ethvert samfund hvis de altså kommer for at lave noget og ikke bare er kommet for at FÅ. . Desværre er netto-nytteværdien af mange indvandrere ikke overraskende ca. den samme som den tvivlsomme gevinst, de gamle fyrede medarbejdere fra forlængst hedengangne sydjydske firmaer som Brdr. Gram er for det midtjyske industrivenetyr i Brande: Ikke noget videre  (og så har vi vist endda rundet op)
Så vi er bestemt ikke det mindste indvandrerfjenske på denne plads. Faktisk har Danmark ikke tidligere i historien haft andet end kolossal gavn af indvandrerne: Tyskere, jøder flere tyskere, franske huguenotter, norske hunger-flygtninge, hårdtarbejdende gæstearbejdere fra Balkan og Mellemøsten.
Problemet er så bare når de nye indvandrere begynder at at efterspørge det samme som flere og flere danske udenfor arbejdsmarkedet gør. Nemlig ro og fred fordi det er en uhyre lille økonomisk marginalgevinst ved at tage de der skide besværlige jobs med at svejse og køre med aviser.
Eller gøre rent eller eller..
Og nej, det er ikke indvandrerne, det er galt med, det er såmænd OS…

Her tænker du på “Lidt for stille”

  1. Sådan… Eller en direktør i DHL der får 17 millioner for at lukke og slukke… Tror man skal begynde at se mere nuanceret på tingenes tilstand i stedet for som altid at hakke på nogen af de svageste i samfundet…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *