Vagns Radio og Steff Musik

For ikke så forskrækkeligt længe siden hørte vi på hifi-messen i København nogle halvsmå og ganske billige højttalere. Vi siger med vilje “hørte” i stedet for “lyttede til”, fordi folk i min alder gerne vil (eller måske snarere BURDE) reservere resten af et allerede langt levet livs sidste lykkelige stunder til at lytte til ting, der virkeligt fortjener det. De rigtigt gode! Livet er lige det korteste til ligegyldigheder for gamle mænd på 58 som denne skribent, og selv om disse højttalere spillede fint, (og jeg anede intet om prisen dengang), så var denne “høring” altså en af den slags mindeværdige lydoplevelser, som straks gik i glemmebogen. Det eneste positive ved det er vel, at hvis disse små højttalere så havde spillet decideret RINGE, så havde jeg sikkert sagtens kunne huske det, så det har de givetvis ikke gjort. Og da slet ikke i sammenligning med et par andre demonstratører, der leverede grueligt ringe lyd. Ja, et enkelt højtprofileret (læs: prissat) rum på udstillingen  var nærmest permanent mennesketomt. Men det var osse usigeligt rædselsfuldt, så det kan vi naturligvis ingenting sige om, det ligger vel i definitionen.

Nå, men i forhold til det værste på udstillingen  var disse små Buchardt-højttalere, som vi senere fandt ud af, at det var, såmænd ganske skikkelige til 4000,- stk. Og det er da sikkert stadigvæk, disse indonesiske Sinar Baja-kasser, som det jo er og var og hele tiden har været. Selv om hifi-historien jo ikke akkurat er helt overfyldt med succeshistorier om  primær-producenter af højttalerenheder, der har udviklet sig til succesfulde producenter af hele højttalersystemer. Og selv da danske Scan-Speak forsøgte på det, var de jo ved at knække halsen, da man jo ikke overraskende fremmedgør sige egne kunder noget ved at konkurrere med dem. Og så har vi med vilje brugt en “kommerciel eufemisme” her. Producenter passer på! Og allermest på konkurrencen fra egne leverandører.

Nå, men det smarte ved denne forretningsmodel, som unge Buchardt har (gen)-introducereter så, at den indonesiske producent Sinar Baja naturligvis ikke sælger direkte til slutbrugeren, nej, for det gør det danske enmandsfirma Buchardt Audio. Sinar Baja sender blot de færdige højttalere til Silkeborg, hvor højttalerne så mirakuløst bliver til danskudviklede Buchardt Audio-produkter. Vi skal for en forhåbentligt betydelig forøgelse af den desværre beskedne underholdningsværdi af dagens tekst inderligt opfordre til at google “Buchardt Audio” og så lige klikke på kortet til højre. Der er ud fra billedet af “street view” tale om et såre reelt eksempel på sober markedsføring med den store parkeringsplads i forgrunden. Det er tydeligvis et firma af uhyre beskeden størrelse, ikke ulig vores egen lille prut-butik.

Forretningsmodellen med at “re-badge” OEM-produkter er hverken særligt ny eller spor kritisabel. Ingen troede vel nogensinde på, at datidens højttalere selv med guldtrykt “Fona” på forsiden var lavet i baglokalet eller at “Studio Box” fra All Radio-kæden var selvudviklet akustisk genialitet. Det var billige kompetente OEM-produkter med en lyd, der matchede. Ikke grinagtig, men bestemt heller ikke himmelsk, Og det er så denne model, vi altid har set, der med Buchardt Audio har fået en lille business-mæssig “twist”

For i dag er det ikke længere nok at sige, at forbrugeren får et fantastisk produkt til en fantastisk billig pris. Det siger alle de andre jo osse, så derfor må “overliggeren for storytelling” altså lige hæves lidt.
Hjemmesiden for Buchardt er ganske typisk for en engelsksproget dansk hjemmeside. Det vil sige : Alt for smaskfuld af graverende sproglige og grammatiske fejl fordelt på alt for få linier. Deri intet usædvanligt, desværre. Det er ikke google-oversat, det er blot en meget dårlig oversættelse af en allerede tydeligvis meget dårlig dansk tekst.

Nå, men man får alligevel et lille glimt af dette fantastiske produkt i teksten derved, at man måske vel ubeskedent mener, at Buchardt Audios produkter sagtens kan konkurrere med andre højttalere til ikke ganske ubetydelige 5-7 gange prisen. Tjah…. Nye tider for alting, tydeligvist, i gamle dage havde man vel anstændighed til at begrænse sig til det allerede dengang noget komiske “det hele til det halve” Det var så åndssvagt, at vel ingen troede på det, men det var så dengang! Overdrivelse fremmer tydeligvis forståelsen!

Nå, man fortsætter lidt i samme stil med at anføre, at den smarte forretningsmodel så sparer 60-70% på normalprisen for disse højttalere, og DET kan sagtens være rigtigt. Hvis en fuldstændigt hidtil ukendt producent af højttalersystemer som Sinar Baja skal ind, så SKAL man konkurrere på avancen til salgsstedet, for ellers vælger alle sælgere det allerede kendte, hvis avancen er den samme. Hvordan man så lige regner besparelsen ud på et produkt, som aldrig nogensinde har været solgt til nogensomhelst pris er så måske i den lidt mere markedsføringsmæssige grå.-zone.

Det er altsammen ligemeget, man får angiveligt et produkt hos Buchardt Audio, der er “udviklet og designet i Danmark” det kan naturligvis ikke udelukkes, selv om Buchardt Audios udviklingsmæssige faciliteter ser relativt beskedne ud på google-billedet. Om det så er forfærdeligt unge Mads eller hans partner, ligeledes forfærdeligt unge halvpartnet Rune, der har forestået udviklingen, aner vi naturligvis ingenting om. Genier findes i alle aldre, men lige netop i højttalerudviklingen er det jo normalt ingen nogen hindring at have en formel ingeniørmæssig uddannelse kombineret med kompetente kolleger og et ordentligt produktionsapparet. Lidt hinsides Buchardt Audios kapaciteter skulle man måske tøvende mene, selv om der måske kan være et udhus på den anden side af det rækkehus, som google viser…

Jo, for faktisk husker vi indtil fornyligt lille Mads Buchardt som almindelig kollega-diskenspringer ganske som denne skribent hos relativt nyligt forgangne Steff Musik i Silkeborg, men derfor kan han jo godt have tænkt dybe tekniske revolutionære tanker i butikkens beskedne baglokale.
Den anden partner, Rune, er udlært hos Vagns Radios B&O-butik i min hjemby Horsens, så den nødvendige teoretiske elektro-dynamiske baggrund er tydeligvis til stede, muligvis dog i sparsomt omfang. Ihvertfald teoretisk, der står ingenting om deres aftenskole-aktiviteter på LinkedIn, alt er vel muligt. Ihvertfald ligeså muligt som at opfinde højttaleren, der er 5 til 7 gange bedre end alt andet til samme pris skulle man vel synes..

Nå, men det har tydeligvis været lidt “op ad bakke” på trods af pæn omtale af disse udmærkede små højttalere til en ganske rimelig pris at sælge dem. Dette kan meget let skyldes, at markedet for mellem-hifi er HELT VÆK. For når selv Rega, “mellemklassens konge” skrotter alle forstærkere mellem 6 og 17 kkr, og bevæger sig “up market”så er det slut.
Og så er det først, at underholdningen starter for alvor på hifi4all  En vis “Batman” får (viser det sig efterfølgende) et særligt godt demo-tilbud på et sæt Burchardt-højttalere. Naturligvis ikke fordi han efterfølgende skal skrive en positiv veritabel “salgs-tråd” skam dog få den, der måtte få disse tanker om konspiration og reklame. Nej, nej, det er helt sikkert et rent tilfælde, at tråden hedder “Højttalermagi?” Og beskriver Batmans fantastiske oplevelser på sit hifi til adskillige 100.000,- kr med disse små højttaler-mirakler, der angiveligt kan spille nærmest fornuftsstridigt bygningsskadelig dybbas som en damp-hammer med PA-lydtryk. Og med en finesse, som intet lader tilbage at ønske. Ikke andet altså end at det muligvis passede..

Nu er samme Batman tydeligvis ikke ren idiot, men man aner måske alligevel en lille “business-tanke”, når samme Batman måske lidt rigeligt “pennefører-agtigt” refererer “Som jeg forstår det har Buchardt ønsket at lave en fremragende HT” Det er da ihvertfald et ædelt mål for enhver højttalerdesigner uanset hudfarven i dette tilfælde, men vel ikke akkurat usædvanligt? Det er jo trods alt de færreste designere, der åbent indrømmer, at de tilstræber at designe  en decideret rædselsfuld højttaler!
Nå, man kan mene hvad man vil om denne sag, det er givetvis osse et tilfælde, at sælger og køber her har et tæt men givetvist ganske sammenfaldende geografisk tilhørsforhold. Eller osse er det overhovedet ikke..Når noget er alt for tilfældigt, så er det desværre ikke et tilfælde!

Vi har altså som sagt hørt højttalerne, der spiller fint til prisen. Andet ville vel osse være lidt meget at forvente, da en glimrende industrihøjttalerenhed fra Sinar Baja kun koster småmønter. Ligesom dem fra alle de andre primær-producenter gør, den dynamiske højttalerenhed er trods alt i al væsentlighed færdigudviklet for 50 år siden..Og Sinar Baja er givetvis blandt en fåtallig producentbranche med galopperende “svindsot” en af de bedre..Og helt givet billigere..

Revolutionen i dette tilfælde består vist mest i markedsføring og anden ubehjælpsomhed. På den anden side: Den kommende Devialet Phantom-dims (en slags aktiv livsstils-minihøjttaler) har allerede udbasuneret, at den udspiller alt til 10 gange prisen, tag den, Buchardt Audio!
O Tempora! O Mores! Hvad blev der lige af den almindelige rimelighed og sunde fornuft..?.For eksempel den om avancer på 60-70%
Med mindre man altså selv opfinder priserne, så er det jo rimeligt nok.
PS Hvis nogen synes, at vi har været ude efter de små fisk i dag er det ganske utilsigtet. For hvis man ikke fortæller de små fisk, hvorfor de ER små fisk, så bliver de næppe større..

25 meninger om “Vagns Radio og Steff Musik”

 1. De fleste produkter der bliver solgt i dag er ikke lavet i Europa eller USA mere, de er udliciteret til Kina, Mexico(JBL-Harman), øvrige asien.
  Alt sammen for at optimere profitten på produkterne, sådan har det været længe.
  Mht. til Devialet Phantom er den bygget og udviklet i Frankrig, hvordan den lyder aner jeg ikke.
  I øvrigt et digert værk i dag.

 2. Bestemt da, det med udflagningen, og særligt trist med JBL, hvor det endda kun er PRO, der laves i Mexico så længe det så varer. Måske vi skal hamstre lidt mere til lager..
  Jeg aner heller ikke, hvordan en Phantom lyder og med den slags syg reklame som bedre end alt andet til 10 gange prisen har jeg heller ikke ringeste lyst til at finde ud af det..
  Det var måske i virkeligheden den jeg burde have behandlet i dag i stedet for drengene her, der jo da kun hævder en sammenligning med 5-7 gange så dyre højttalere

 3. Flot indlæg i dag, Poul! Jeg vil jo også gerne være eller lege klog mand, så jeg vover pelsen og siger, at jeg tror det er Sinar Bajas danske udviklingsmedarbejdere i Herning, som har lavet/designet den højttaler som Buchart sælger. Vi skal jo huske på, at den store og virkeligt kloge Ulrik Schmidt, som før var udviklingsmedarbejder i Scan Speak, nu i Sinar Baja og der arbejder han idag sammen med Frank Nielsen, også fra ScanSpeak. De to kan regne en helvedes masse matematik, designe en enhed og teste prototyper i et ret fint og ret særligt rum til akustisk bedømmelse, og dermed faktisk lave opskriften på færdige enheder til produktion i Indonesien. Ulrik var en del af det særlige team som SS (nej, ikke det SS!) som hjalp kunder som ikke helt selv kunne få lyden og delefilteret til at gå op i en højere enhed. Kunderne var bl.a. Sonus Faber og System Audio – sidstnævnte kun til de højttalere hvori der indgik de bedre SS dele som den brune mellemtoneenhed, der bla sidder i deres nu hedengangne SA2K og SA7K.
  Det der med at "lige lave en højttaler ud af gode enheder" er sgu mere magi og matematik, end vi bønder lige går rundt og tror. Så der er helt givet større kræfter indeover, end de to der tælles på indehaverlisten over Buchardt Hifi.

 4. Man da da IKKE beskylde Poul gør at lade sig begrænse af faktuel viden……. Det ville omvendt måske ha klædt ham, bare en smule.

  På med vanten igen Poul, det kan næsten kun lade sig høre at gætte bedre næste gang du heller ikke ved noget om emnet…… Jacob derimod er meget tæt på målet.

  Hvis Pouls gamle journalisthat (ønsketænkning) strammer, så er det IKKE fordi den er fyldt af viden eller fakta, dog kan jeg se han kender ord som sober, rimelighed og sund fornuft….. Jeg kan dog ikke umiddelbart se han også ved hvad de betyder….

  Dette er en af de bedste beviser på at total uvidenhed ikke er mogen hindring for en ældre småsur skribent…..

  Ja, jeg kender hele historien bag både Scan Speak, Sinar Baja og hvem der har udviklet S200 og S300 for Burckhardt, og nej det er IKKE Sinar Baja……
  Højttalere der også med mine ører leverer MEGET, uanset hvad Poul gætter sig til omkring pris og ophav……

  Det vil nok være meget urealistisk at tro min kommentar får Poul på andre tanker……
  Har er sikkert allerede igang med et nyt fantasi eventyr, fyldt med nye gætterier om ukendte emner. Pøj pøj med det Poul, du ville gøre dig godt i den dystre, småsure eventyrgenre 🙂

 5. Til Jakob: Jeg kender udmærket Ulrik helt tilbage fra dengang han var en bumset dreng, der deltog med succes i DM i højttalerbyg (dog vist uden at vinde som jeg husker det!) Og jo, han er bestemt en kvik fyr i en verden af fjolser, der ikke kan finde ud af det selv, som du osse påpeger for et par producenter. Eller hvad man nu skal kalde dem du lige nævner der.
  Iøvrigt kommer jeg da i tanke om en anden fælles bekendt, der osse fik færdige højttalere leveret fra Sinar Baja, der osse lige skulle have et andet navn.
  Det forekommer mig osse, at de pakkede alle højttalerne ud af papkasserne, når de ankom ligesom Buchardt anfører på deres hjemmeside. Da det vel er utænkeligt, om de har pakket ud for at checke finer eller om de durede overhovedet (en vederstyggelig tanke), så har det vel været for ligesom at velsigne højttalerne og give dem en velsignelse på deres sidste rejse.
  Som jeg iøvrigt osse min des ofte var til genbrugssstationen.

 6. Hej P.H/P.Las eller Batman eller hvad du nu kalder dig i dag deroivre i det midtjyske:
  Jeg er ikke helt sikker på, hvad det er du skriver og hvor jeg tager fejl. Jeg har ikke den fjerneste ide om, hvem der i virkeligheden har designet højttalerne, udover at et godt gæt hvem det nok ikke er og som er det, der står.
  Som gammel rotte i faget kender jeg udmærket krøllerne på den midtjyske højttalerindustris historie sikkert ligeså godt som du gør. Og har lært ikke at tro på alting, men til gengæld altid at tro det værste om transnationale virksomheder.
  Og glem endelig ikke, at jeg faktisk HAR hørt højttalerne og beskrev indtrykket for lang tid siden. Fine højttalere til en fin pris, ingen mirakler. Så nej, jeg gætter ikke.
  Til gengæld er salgstråden på hifi4all (OG osse den på nerds.)altså lige det mest klodsede.og let-gennemskuelige .og jeg er ganske sikker på, at højttalerne er bedre end deres markedsføring.

 7. Aehm, så vidt jeg ved – og det er ikke altid så meget – så gør de fælles bekendte en del selv. Mener at de modtager kabinetterne i papkasser og så lægger de selv enheder og fliter i. Og de har ikke haft SB til at lave delefilteret, det har de haft en ægte uddannet psykoakustiker til. Så man kan med god samvittighed sige, at de laver deres egne højttalere, de outsoucer bare de dele af produktionen som er klogt ikke at lave selv. Hvis man skulle have danskere på minimumsløn til at lave kabinetter, så ville højttaleren blive en del dyrere, uden at blive bedre. Nå, men du sammenligner jo nok i dit ikke så stille sind alle andre med ATC? De laver måske alt selv og har alverdens klogskab indendøre? Måske, i så fald er de heldige og en sjældenhed. Eller måske er de kun lokalt meget kloge? ATC er IMO gode, de spiller godt men er ikke pæne at se på, så der ku de nok godt bruge "insourcing" 🙂

 8. Hej Jakob Jeg har ikke sagt noget om, at det gælder det hele, så blot monterede kasserede kasser med den billigste serieOg ingen navne
  Nu er denne plads ingen salgstråd, men jo, ATC har faktisk in-house ekspertise som få, og har egen kabinetproduktion MEN de køber naturligvis osse membraner hos Kurt Müller som Scan-Speak jo muligvis osse stadigvæk gør. Og naturligvis osse færdige kabinetter både lokalt (de gode) og andre steder (de billigere)

 9. Hej Poul.

  Mange tak for alle disse ord, samt alt den tid du har lagt i dit arbjede her.
  Det er meget vigtigt at have folk som dig, til at udfylde de ubeskrevet ting om div. firmaer i branchen. Der er klart et grundlag til at gætte sig til de værste ting her. Det er set før at firmaer tager røven på folk, især i Hi-FI Branchen! Jeg anderkender meget din undersøgelse og arbejde for at komme nogle af dem til livs.

  Efter at have læst dit kritiske indlæg, var jeg klar over at jeg havde begået en fejl. Jeg har ikke beskrevet mit firma godt nok. Jeg skriver nok på min hjemmeside, at disse højttalere er udviklet af nogle af de dygtigste folk i branchen og bla bla bla. Det kan alle jo skrive, om det passer eller ej.
  Jeg vil meget gerne give dig en kort gennemgang af ”hvordan Buchardt Audio blev til”. Håber på jeg kan besvarer nogle af de bekymringer du har.

  Lidt om lille mig.
  Jeg hedder som sagt Mads Buchardt. Jeg er født og opvokset i Virklund (Silkeborg) i en meget musikalsk familie. Efter som min far er klaverstemmer, samt ejer af Steffmusik, har hele min opvækst være tilknyttet instrumenter. Jeg selv spillede trommer i mange år, senere guitar og nu klaver. Mit første møde med en højttaler, var da jeg var høj nok til at trykke enhederne i stykker på min fars Dali højttalere.
  Jeg valgte at arbejde i min fars fodspor i musikbranchen da jeg var 17 år gammel. Skolen var ikke så spændene for mig, stavning og grammatik var ikke noget jeg var født til (Her af den knap så flotte tekst på hjemmesiden. – skal nok få kigget på det Poul ). Jeg ville dog ikke arbejde sammen med min far, så jeg valgte at arbejde i Steffmusik Herning under chefen Jesper. Jeg blev hurtigt meget vild med at sælge instrumenter og snakke med en masse mennesker der delte samme interesse. Jeg gik tilbage til skolen, nu viste jeg hvad jeg skulle uddanne mig til, Efter blot 4 år var jeg udlært. I 2008 overgik Steffmusik Hernings ansvar til mig.

 10. Rabu Acoustics.
  I 2008 gik mig og min rigtig gode ven Kasper med snakken om at starte vores eget lille firma. Kasper havde på dette tidspunk en god kendskab til højttaler selvbyg, han havde både Clio måleudstyr og var i fuld gang med at studerer en masse i dette felt. Interessen kom sig af han ville spare lidt penge da han skulle have nye højttaler. Han valgte derfor at købe et selvbygger kit fra en dansk webshop. Da Kasper havde samlet det syntes han det lød så ringe, at han var sikker på han havde samlet det forkert. Her opsøgte han Henrik som havde bygget nogle Kits fra en anden selvbygger shop ”Dansk Audio Teknik” Kasper og Henrik fik målt højttaleren igennem og tjekket filteret flere gange.. den var god nok, det var bare elendigt udviklet! Dette tænkte Kasper at han kunne gøre bedre! Wupti! 2009 havde vi Raun & Buchardt Acoustics aka RABU. Her solgte vi alt hvad en selvbygger skulle bruge, også udvikling. Kasper var nu under uddannelse som elektronikingeniør. Han kom i praktik ved den gode Ulrik, som nu arbejdede i Sinar Baja (SB Acoustics) udviklings afdeling, efter mange år ved Scan Speak. Det var ret tydeligt at Kasper virkelig kunne sit kram når det galte højttalerudvikling. Han blev flere gang fløjet til Indonesien for at hjælpe til med udviklingen på Sinar Bajas egne selvbygger kits. Jeg tog mig af den daglige drift i Rabu Acoustics, mens Kasper tog sig at udviklingsdelen, her gik jeg og kiggede ham meget overskulderen for at lære lidt hist og her. Rabu Acoustics lever stadig den dag i dag.

 11. Buchardt Audio
  Mig og Kasper kunne enes om mange ting, især det faktum at højttalere koster penge! Og i alt for mange tilfælde, alt for mange penge! kiggede man på en højttaler, og hvad der sidder i den, giver prisen sjældent mening. Behøves en højttaler koste så mange penge for at være rigtig god? Nej.. Det mente vi bestemt ikke. Hvis nu vi vælger at droppe den flotte kasse med nært uddøde træsorter og 12 gange lak samt buede sider. Hvis bare vi fokuserer alt energien på at lave en god højttaler i stedet, mon så ikke den kunne sælges til en pris hvor selv hr. og fru. Jensen kunne være med? Udviklingen gik i gang! Planen var et sortiment som skulle bestå af en low-cost serie 2 vejs og 2.5 vejs som var bestykket med SB billige OEM enheder. Dertil ville vi lave en såkaldt Superior ”S” serie som skulle bestå også af en 2 vejs (S300) og en 2.5 vejs (S500). Det gik stærkt nu, en ældre herre ved navn Dennis var hoppet med på ideen. Han havde 20 års erfaring med salg af danske design møbler i udlandet, og selvfølgelig en kæmpe hi-fi interesse og viden.
  Højttalerne blev færdige, og skulle ”bare” i produktion. Kasper var færdiguddannet ingeniør på dette tidspunkt, så der var ikke meget indtægt der. Han blev dog hurtigt tilbudt en rigtig god stilling ved Dynaudio som han ikke kunne sige nej til. Deres krav var blot, at han skulle opgive alt med både Rabu Acoustics og Buchardt Audio. Lille Mads stod nu med opgaven, at få vores vision ud i verden. Nu manglede mig og Dennis en ny udvikler. Efter en masse kontakt med de glade selvbyggere igennem Rabu, viste vi godt at Rune var manden vi skulle have fat i. Heldigvis syntes han også ideen var rigtig god. Rune kom med udviklingen og ideen til S200 højttaleren, han har både flair for design og udvikling, så det blev en højttaler med høj WAF og er klart vores hidtil største succes. Fra nu var opgaven simpel: få lavet nogle kabinetter og kom i gang med at samle. Men løse dette problem, var en meget større opgave end forventet. At noget så simpelt som at få malet en firkantet kasse skulle være så svært, er slet ikke til at forstå. Selv store møbel firmaer som maler i maskiner kunne ikke klare opgaven! Efter at have prøvet 6-7 anbefalet steder i Danmark og polen måtte jeg opgive. Lakken kunne måske godt se pæn ud, men den var sjældent ret holdbar, og tog let farveskade fra solen. Kiggede jeg tæt nok på de fleste hvide møbler fra Ide Møbler, havde de jo samme problem, ØV! (prøv selv at kigge efter ved næste besøg ). Hvordan gør de mange store højttaler brands så? Svaret var lige foran min næse, Sinar Baja! Her ville de fleste nok falde af stolen hvis jeg måtte nævne de brands der får lavet deres kabinetter på den fabrik, vi er klart de billigste her. Jeg er meget stolt af at kunne få leveret kabinetter fra denne fabrik, de er meget kompetente! Ja de har haft problemer med et andet High End Dansk brand, tidligere, men der er sket mange ændringer på den fabrik siden.

 12. Lidt besvarelser på dine bekymringer
  Google Street view viser parkeringspladen ved mit rækkehus, det er her jeg også har kontor. En af de store ideer med Buchardt Audio er at gøre tingene så kostoptimeret som jeg kan. Jeg vil gerne spare på alle de parameter der ikke har noget med produktet at gøre. Lageret ligger et andet sted som jeg ikke vil nævne adressen på her.
  For at kunne opnå disse priser, med vores komponentvalg, har vi valgt at sælge dem selv, det er også grunde til vi mener vi kan konkurrer hårdt på prisen op imod langt dyre højttalere. Om højttalerne kan konkurrer med de dyre drenge derude.. tja, det vil jeg lade kunderne vurdere. Hvis ikke de er enige, henter jeg dem igen kvit og frit.
  Jeg mener at dette er fremtiden for handel, vi er i en net-baseret verden nu, butikkens avance gider folk efterhånden ikke at betale for. Det var også grunden til 80% af alle dine kolleager i musik branchen har måtte dreje nøglen om. Pris-presset fra Thomann kender du sikkert alt til. Folk behøves ikke længere sidde i butikken og prøve tingene af.

  Ang. Hr. Batman, Så er jeg da utrolig glad for de pæne ord han skriver, det varmer. Det er dog ikke noget jeg har bedt ham om. Det samme gælder anmeldelsen fra Lyd og Billede, den er heller ikke betalt.

  Så Paul… Som du selv så fint beskriver det i dit interview i Jyllands-Posten under ”Ingen fremtid for hi-fi” – “I dag er markedet delt i to lejre: Der er det helt billige udstyr, som man køber i supermarkedet, og så det ultradyre high-end grej.” Dette er jeg meget enige med dig i. Og det er netop dette problem vi prøver at gøre noget ved i Buchardt Audio. Her vil vi gerne kunne leverer et rigtig godt produkt, så alle har mulighed for at få en fantastisk lydoplevelse, uden at skulle ofre et beløb du kunne købe en ny bil for.
  Hifi messen i københavn var en meget stort og positiv overraskelse for mig. Jeg var overvældet af interessen fra både besøgende, men også de andre producenter der var tilstede.. En fantastisk oplevelse alt i alt. Er meget ked af vores højttalere ikke har kunne imponerer dig, men man kan jo ikke vinde hver gang desværre, hver sin smag.
  Jeg håber meget du vil læse min dårligt formuleret lille tekst her som noget positivt, jeg er bestemt ikke ude for at skrive dårligt om dig her, blot informerer dig om at mine tanker går på at lave gode højttalere.. Jeg er bestemt ikke ude på at snyde nogle her, eller lave lusket markedsføring som du beskylder mig for.

  Jeg siger mange tak for din konstruktive kritik, det har vi alle brug for i ny og næ

  Mange hilsner lille Mads Buchardt 

 13. Bo Albrechtsen, ingen hemmelighed i det, jeg deltaget ET andet under alias, der hedder jeg Balbrech som her…… Og det gør jeg hver dag…… Stadig forundret over din skæve og på de fleste områder, forkerte vinkel på tingene, specielt hvis du ER så oplyst som du bryster dig med……. Men det er vel egentlig blevet din stil.

 14. Hej Mads
  Og takker mange gange for DIN tid, herligt, at du kan kaste lidt lys over hjørnerne og tankerne. Og nej, der står ikke noget om nogen steder, at nogen snyder nogen eller at jeres højttalere ikke er gode til prisen: Det skrev jeg efter udstillingen og det skrev jeg osse i går.

  . Og hvis du googler os så kommer der et billede af en hæk, for jo, i vores branche er Thomann den man skal kunne konkurrere med, og vi har osse kost-optimeret, ellers sad jeg jo naturligvis ikke her.

  Og så vil jeg lade dine meget fine skriverier stå her og måske du kunne bruge dem direkte på jeres hjemmeside. Og så osse mange tak for roserne, vi er jo faktisk osse "i marken" på denne side for at øge interessen for rimelig og ordentlig hifi, selv om vi jo naturligvis ikke er i branchen.

  Derudover ville det glæde mig meget, hvis du engang havde tid til at kikke ind til lidt sladder og sager.Og ikke mindst glæder det mig, at du læste helt til slutningen af mit skriveri og fint fangede pointen.
  Åh jo, historierne om fallerede danske high end eventyr og husleje og produktion og folk og almindelig anstændighed (eller hvad man nu skal kalde det) på Herning-kanten er kendt
  Allerbedste ønsker om alt muligt held med jeres business herfra
  kh
  Store Poul

 15. Hej Bo
  Så latterligt forkert er vinklen vel heller ikke. Masser af high end firmaer hyrer designere og udviklere ind udefra på ren projektbasis, og det gælder osse meget kendte danske high end firmaer, hvis designere er blandt mine gode venner. Og hvem af dem der præcist har lavet hvad for hvem og hvornår (de samme designere arbejder for adskillige kunder på kryds og tværs) er jo ikke interessant ligeså lidt som det er hvem der laver IT på denne side. Mine gæt om at det nok næppe var de unge mennesker selv er vel ikke forkert..? Og om så designeren var i praktik hos Ulrik Smed mens denne formelt var ansat SCAR eller SB eller Gamut er vel næppe væsentligt. Der var vel ikke særligt vandtætte skodder mellem virksomhederne på samme adresse, måske snarere tvært imod..
  Derimod er det så de samme unge mennesker, der skal tegne og udvikle firmaet og det er det, der er det vigtige!

 16. Du er stadig et stykke fra målet, men det kan Mads sikkert hjælpe fig videre med.
  Det er jo hans virksomhed du gætter omkring….. I øvrigt klær den mere omgængelige 'tone' debatten, det bliver jo næsten hyggeligt 😉

 17. Tonen har nu vist aldrig været andet end fordragelig som Mads` bidrag vel osse antyder. Jeg ønsker ham alt muligt held og det mål du snakker om fatter jeg ingenting af.

 18. Man behøver så ikke længere bekymre sig om "salgstråden" på H4A, idet den er blevet slettet af admin. I sin søgen efter en forklaring er brugeren Batman blevet oplyst om tråden fandt ind under kategorien "velment reklame", og det er ifølge site'ts retningslinier ikke tilladt 🙂

 19. Er vi ikke alle reduceret til en kedelig indkørsel i et parcelhuskvarter i denne verden af webshops. Jeg kan snart ikke huske hvornår jeg har mødt en kunde face to face. Selv mit store forbillede (konkurrent) audioscope.net er et kælderlokale langt ude på landet. Mvh Hificlassic

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *