Forunderligt-filosofiske forhandlere og frygteligt fagligt forfald

Som det måske måtte være enkelte læsere bekendt, så befinder vi os i dagligdagen i den professionelle AV-verden fyldt op med professionelle kameraer og linser og tasker og masser og masser og endnu mere masser af lys-montering. Og naturligvis osse en stor smule lyd-installationer, vi har da allerede fyldt vores Mercedes godt op med dagens første større levering. Så alt ialt går det jo meget godt, som man siger her i Gylland. Eller måske i virkeligheden en lille smule bedre end det.

Det betyder så ikke, at alle ens ønsker akkurat kan opfyldes umiiddelbart på samme måde som de “qatariske-(mærkeligt ord, har det noget med gammelkristelige “kathar at gøre?)””olie-sheikers (næsten) har kunnet under det nyligt overståede håndbold-VM. Nå, mon ikke den danske sportspresses afstandtagen overfor købe-håndboldhold vil afsvækkes noget den dag, de gider købe nogen af danskerne? Det vil vi tro, sporene fra de forskellige inkarnationer af det vistnok stadigvæk fungerende Bjarne Riis-cykelhold med succes udelukkende baseret på en uafbrudt række af dyrtkøbte udenlandske stjerner har jo forunderligt nok ikke forskertset nogen nationalistisk hyldest fra samme stupide del af journalist-standen. Så det er tydeligvis bare et spørgsmål om tid og penge, så holder vi med Qatar.

Tilbage til den relative velstand. Der dog desværre ikke her giver fuldstændigt uanede muligheder for opfyldelse af alle behov. Og dette er særligt trist lige i dag, hvor der netop hos en fynsk hifi-forhandler er et godt tilbud på noget, som alle halvgamle drenge givetvis savler efter. Vi ved, at denne her gamle dreng gør! Det drejer sig om den absolutte top-model i McIntosh Labs.´  forstærkerprogram, en 6-box (ingen slibrige tanker her!) omfattende 2 stk. monoforstærkere af hver 2000 watts effekt. Og PRISEN, den er squ meget rimelig, en bagatel af 289.000,- For temmeligt tæt på samme antal GRAM, og så er det vel slet ikke helt urimeligt. Vi ville ihvertfald gerne selv have dem, derom ingen tvivl!

Det skal nu nok lykkes for denne ganske fornuftige forhandler at få skudt disse fine sager af til en mere-bemidlet fyr derude i verden. og muligvis ligefrem i Danmark. Hvor den potentielle køber dog må regne med at skulle dyrke sin gedulgte hifi-hobby i permanent “flyver-skjul” fra omverdenens uforstående hån. Og det er lige dele fuldstændigt forståeligt og temmeligt trist, som vi så ofte har været inde på på dette site. Hvor totalt hjerne-lamme fjolser ihærdigt som blinde termitter har undergravet enhver faglig troværdighed i hifi-branchen. Det har taget lidt tid, men enhver tanke om kommende respektabilitet for denne engang respekterede hobby forekommer noget fjern.

Hvis man skulle være det mindste i tvivl om, HVOR galt det står til, så kan man atter en gang lade sig underholde (for så vidt altså osse katastrofe-film kan være underholdende) af en tråd om USB-kabler på nerds.dk. Tossernes foretrukne holdeplads. Totalt umodereret total-idioti, intet mindre og heller ikke mere.
Som sagt, et uhyrligt kostbart svensk USB-kabel til mange, mange tusind kroner viser sig ikke at virke. Bemærk her, at dette udelukkende bemærkes af den stoilte køber, fordi det slet ikke DUR. Ræk hænderne op, alle derude, som har oplevet et defekt USB-kabel! Nå, ingen? Det har vi heller ikke.
Nå, men det har stakkels Kenneth så, og resolut klipper han den uhyre grinagtige indpakning af dette (sikkert indtil det svigtede uhyre velspillende kable-ellers ville han vel have returneret det eller?) og finder et (altså defekt) og seriøst bud på verdens billigste printerkabel.

Svindel? Nej da, sådan noget gør alle “producenter” af hifi-esoterica-kabler. At alle fjolserne derude sagtens kan bilde sig noget andet ind gør jo ingen forskel, se blot på denne sag, hvor ingen kunne høre andet end “guld-lyd” fra dette defekte kabel altså indtil det helt afbrød forbindelsen. Sådan er den blinde tro vel altid aunset om den så er på Kristus eller Muhammed eller måske den værste af dem alle, den selv-forblændede  “ubetingede hørbarhed af alle komponenter”

Nå, det kan sagtens være fordi denne skribent er mere end halvdøv efterhånden. Selv om jeg nu ved nærmere eftertanke trods utallige udsættelser for forhandler-tests aldrig har kunnet høre alle de påståede kabel-forskelle. Når man så selv som noget drillesyg i pausen på disse kabel-sessioner byttede om, så blev alle folk altid så sure. Både de demonstrerende kabel-grossister og såmænd osse de muligt kommende forhandlere. Der jo ikke ret gerne ville vide, hvilket virkningsløst bras det var, som de skulle tjene det nødvendige dækningsbidrag for firmaets fortsatte beståen. Hvis man ud af dette slutter, at man ikke helt har kunnet stole på hifi-forhandlere tidligere er det bestemt ikke helt forkert. Disse “Dødens Købmænd” for hifi-branchens endeligt!

Nå, helt så galt var det måske ikke tidligere og da i det allermindste ikke nær så galt, som det senere skulle blive. Man kunne dog få fornuftige oplysninger flere steder uden at det dog altid var en regel. Som det vel aldrig har været i nogen brancher.
Tilsyneladende er det i visse dele af den nuværende hifibranche så allerede de “gode gamle dage” I USB-tråden,  som vi omtalte ovenfor, så må vi sige, at vi aldrig nogensinde har oplevet mage til ukvalificeret sludder og vrøvl fra et par forhandlere. Der tydeligvis har ALT, ALT for meget overflødig arbejdstid i de (forhåbentligt, da!) ganske kundetomme butikker. Hej Otto og Peter!
Det værste ved deres ævle-bævle lommefilosofiske betragtning og hjernelamme påstande om “altings hørbare relativitet” er det jo, at de dermed FULDSTÆNDIGT afskriver deres egen fortsatte rolle som fagfolk. Selv vi bestemt, at studenterhuen i Otto og Peters fortsatte forvrøvlede fristile bestemt ikke trykker-ikke blot det allermindste!

Hvis man som forhandler (og DET gør de her, man skal SELV høre ALTING ellers ved man INGENTING) mener, at alt altid har en betydning alle steder, så er der da overhovedet ingen grund til at opsøge sådan en forhandler. For hvad i Helvede skal man dog opsøge en fag-person for, når han ingenved VED? Andet end altså at alle kabler og apparater og alt andet skal afprøves i samtlige mulige permutationer alle steder. Samme grund til at opsøge sådanne håbløse torskepander som at gå til læge med sit åbne benbrud med sikkerhed for at få på en recept på placebo-medicin. Fordi lægen jo ikke er helt klar over, at det nu måske virker alligevel på trods af, at benstumpen stritter ud..Fagpersoner uden faglighed er altså ikke det fede og står kun i vejen. Som når f. eks “fag-personen” Peter Steffensen diskvalificerer alle Neutrik-stik som værende ” så dårlige, at de hverken bør bruges i studier eller til hifi”, og som afslutning på egen fortræffelioghed, at “det kun er hifi-folkene, der har opdaget det” så tillader vi os at være uenige: Nej det er udelukkende de formidabelt selvfede indbildsker fjolser, der har hørt det! Og man må  vel forsigtigt sige, at fortsat handel med denne mand må foregå ganske på eget ansvar…Og vi er vist tilbage i det forrige emne om “Erkendelsens sorte huller..” her, hvor al audiofil  musik er løbet igennem hundreder eller tusinder af meter kabel OG ditto stk. Neutrik-stik. Peter, du er bare for dum at høre på!

Fuck alle de her relativistiske fjolser og se i stedet at få købt den der McIntosh 2KW i en helvedes fart, inden vi selv bliver fristede. Se, det er sådan noget, som gør rigtige mænd glade.
Derudover er det altså skønt her i vores trygge professionelle verden at vide, at ABSOLUT INGEN tager alt det tweak/kabel-pis alvorligt.
OG osse skønt at se, at skikkelige “Savklinge” dernede i det syd-sønderjydske har drejet sine Mcintosh-højttalere lidt “ind” igen mod lytteposistiuonen efter DPetersens besøg. Giv den lige lidt mere, “Savklinge” så er du der og tilbage, hvor du først stillede dem.
Det er der de skal stå!
Og find så fremover en forhandler, der IKKE er fundamentalistisk troende i hørbarheden af alting. Fordi så er han ikke en rigtig forhandler, blot et fordømt fjols!

36 meninger om “Forunderligt-filosofiske forhandlere og frygteligt fagligt forfald”

 1. Jeg laver lige en copy/paste for det yderst vigtige budskab skal da ud til så mange som muligt 🙂

  "Indlæg af Peter Steffensen » man feb 02, 2015 08:55
  Eftersom Neutrik stik lyder så dårligt, som de gør, burde de hverken bruges til Hifi eller lydstudier… Det er desværre kun Hifi-folkene, der har opdaget det."

 2. Hurra for dette foreløbige højdepunkt i total-idiotiens uendelige mangfoldighed!
  Jeg vil da håbe ikke for mange af vores professionelle kunder læser det her, for så bliver hifi bare endnu billigere..Og vi allerede stille hifientusiaster skal gå endnu mere stille med vores "lyd-last"..

 3. Nu er du så osse bare en dum ingeniør, tynget af mangeårig faglig ballast, Flemming, så hvad kan man forvente af hifi-viden af dig?

 4. Jeg får nu lidt ondt af den stakkels Peter og hans stakkels ører. Tæn at skulle leve i evig angst for, at den plade man netop har købt, og glæder sig til at komme hjem og høre er blevet indspilet med – brace yourselves – Neutrik stik!!! Og tænk nu hvis sikringerne i studiet ikke var drejet optimalt! Og man ikke anvendte den af stakkels Peters stakkels ører godkendte femtoklokke i ADCen! DEn effekt en sådan uhellig kombination ville have på stakkels Peters stakkels ører ville jo gøre ham berettiget til revalidering, førtidspension, erstatning, psykologhjælp og venskabelige klap på skulderen. MEn hvem skulle give ham disse klap? Hele hans omgangskreds vil jo være ramt af de samme traumer! Tragedien kender ingen grænser.

 5. Der er altså et eller andet sælsomt fascinerende smukt i en så terminal nedsmeltning af enhver almindelig fornuft. Hvis det altså bare ikke havde været så sygt!
  Galskaben når et nyt "lokalt maksimum" Hvor er jeg dog glad for min daglige gang i den rimelige professionelle lydverden, som ganske givet vil udvise samme berettigede samme respekt for Peter Steffensen og hans mislykkede klon-venners synspunkter som en gammel fornuftig landhusmors begrænsede betagelse af "superkokken" Thorsten Schmidts øvelser i gastronomiske ligegyldigheder..

 6. Ja, det ville have haft en form for enfoldig skønhed iboende, hvis det ikke lige var fordi manden faktisk sælger en hel del af det der woodoo-crap med en – gætter jeg – ikke helt ublu fortjeneste. Med det in mente forsvinder poesien, og erstattes af en klam fornemmelse…

 7. Hej Peter
  Ja, det må være svært at fatte for en musiker som dig, den her hifi-psykopati. Det er det så osse for mig.
  PS Anede ikke, at du var så poetisk!

 8. Og apropos hifibranchens mere finurlige tiltag: Så lige på hifi4all, at et norsk firma skal sælge Coin Audio højttalere. Man kunne tro, at det nok bliver noget "op af bakke", men mon ikke det hjælper noget, at den norske importørs adresse er http://www.soundofheaven.as
  Altså American Samoa" Hurra for den reelle markedsføring!

 9. Muligvis romaer……men bare lad dem stjæle dem anyway, så Poul kan finde noget andet at skrive om….og nej, aldrig Samoa (med mindre skibet var bemandet med en fuld russisk kaptajn)…hvis der var en finte, opfattede jeg den ikke 🙂

 10. Nu er denne skribent vel det bedste eksempel på, at en formel akademisk uddannelse ikke nødvendigvis ændrer mennesket og gør det bedre. Hvis man er et dumt svin eller katolik eller ase-troende, når man starter sin uddannelse, så er man normalt det samme, når man slutter. Og hvis man ikke er, så er det næppe uddannelsen, der har gjort én klogere.
  Derfor vil jeg vælge at betragte din brors udsagn på ganske lige fod med alle andres, måske i virkeligheden en lille smule i retning af den kræftramte læges kiksede forsøg på korrekt at diagnosicere sig selv (Åh, den her knudelignende ting er vist bare en bums..!) Umiddelbart er en teori vel, at han holder lidt "åndeligt fri" med hifi.
  For hvis han IKKE gjorde det, så burde det jo være en ganske smal sag for ham at udvide forretningsområdet for sit firma med at "retro-fitte" alle ældre B&K installationer med det nye super-kabel til endnu højere priser ELLER alternativt overbevise alle sine kolleger (ved en umisforståelig dobbelt-blindtest) om den utvetydige hørbarhed af kabler. I den retning burde han vel være i en misundelsesværdig position eller..?
  Indtil da vil jeg tolke hans udsagn som vores fælles barndoms lidt tomgangsagtige udtryk "Der er mere mellem himmel og jord"..
  Ja, måske. Men det ER altså mærkeligt, at alle de her mærkelige ideer om virkningen af alskens voodoo og selvopfundne kontra-faktiske naturlove kun finden indenfor audioens mere ekstreme udøvere, ikke indenfor billeder.og computere
  Nå, men der er det da osse noget lettere at stille tosserne til regnskab, om de i virkeligheden kan SE den forskel, som de måtte hævde.
  Helt anderledes med hifi, der eksisterer muligheden for blindtest jo så underligt nok ikke for de fleste.
  Og det mærkelige er jo så, at alle de efterhånden mange gange sådanne har været forsøgt på kryds og tværs, så har der aldrig været positiv evidens for tossernes mere outrerede påstande.
  Nå, vi venter så osse på, at den haltende lægevidenskab forklarer et andet af de store paradoksale tros-problemer. Det om den ubesmittede jomfru-fødsel.

 11. Hej Poul,

  Hvis nu du, i ædru tilstand og med friskpillede øregange, præsenteres for et godt spillende hifi setup bestående af komponenter hvis kvalitet vi begge synes er bedre end så meget andet, og vi så lytter lidt på to forskellige højttalerkabler hvoraf det ene fint kunne være det du selv kender og anvender til dagligt(?) og vi så KAN høre forskel (!)

  Det bliver en sjov quiz. Især hvis vi tager en læge og en jomfru med.

 12. Underholdningsværdien er stor; tak for tippet. Nu ved jeg, at den med specielle audiovenlige AC-netkabler kun var begyndelsen. Næste skridt er, at man kan høre forskel på de harddiske, man gemmer sine digitale musikfiler på, og nu er det så USB-kablet. Sidstnævnte lyder bedst, når det indpakkes i bomuld og med træklodser på stikkene. 🙂

 13. Det eksister IKKE kun inden for hi-fi! F. eks. spiller jeg golf, og der kan jo ikke herske NOGENSOMHELST tvivl om at ALLE (uanset niveau i øvrigt) vil slå meget bedre med en kølle til 7.500, end den, som de har købt brugt for 150….vel?? Der er en hel blomstrende industri, som trives i bedste velgående på denne totalt udokumenterede påstand. Sandheden er jo, at hvis dit sving og øvrige mekanik er i orden, kan du slå med din bedstefars spadserestok….men der findes sjovt nok ikke nogen Poul, som imødegår dette……OK, det var vel ugens største deviation fra emnet.

 14. Kan du forestille dig at der er nogen som har lavet et eksperimentet med at tage noget Mid-hi-fi udstyr og tilsluttet et par gamle dødssyge 25 år gamle Trapez XI købt i den blå avis for 1100 Kr

  For derefter at modificerer alt med det du kalder tweak/kabel-pis , for derefter at opnår high-end lyd, ja endda på visse punkter overgå dette.

  Jeg ved ikke hvad der sker, men jeg har lavet dette eksperimentet, fordi jeg er elektronik tekniker og lige så skeptisk som du.

  Jeg er bare ikke så skråsikker og så bedrevidende som dig, så jeg har været nødt til at afprøve tingene praksis,
  Tweak og kabel-pis virker i øvrigt også i optagelsen fasen hvis man er interesseret i hi-fi i den sammenhæng, for det må man jo sige er noget af en mangelvare i dag.

  Der er stor forskel på PA og hi-fi.
  I det ene tilfælde PA skal man lave lyd /sound i det andet tilfælde Hi-Fi skal man lave en nøjagtig kopi.

  Det er to helt forskellige ting, både hvad angår elektronik , højtaler og ikke mindst akustik,
  Ved PA drejer sig om at så mange som muligt skal kunne hører begivenheden.

  Ved stereo er der kun en som kan hører "begivenheden" optimalt, stereo er lavet til en person, og det som havner i den persons øregange skal være så lidt påvirket af rummet som muligt.

  Dette giver helt forskellige løsninger for PA og optimal Hi-Fi i alle dele af anlægget.

  Jeg synes du skulle holde dig til at lodde stik på kabler osv, det tydeligvis det niveau du er på Poul når vi taler om hi-fi.

  Det kan du jo skrive lidt om, og fylde ud med lidt om dit og dat , for skrive kan du i modsætning til mig.
  Endda på en særdeles underholdne måde, det skal du have..

  Men ærligt talt virker det lidt ynkeligt at du er nødt til være morsom, bedrevidende og gøre andre til grin på noget som du absolut ingen indsigt har i.

 15. @Torben
  Du er en modig mand, at skrive på Pouls blog om dit hjertebarn HiFi gengivelse på den rigtige måde.
  Du har ret mht. at PA er noget helt andet end HiFi gengivelse og det er derfor PA-folk og HiFi-folk har meget svært ved at forstå hinanden.
  Korrekt gengivelse af musik, er en svær størrelse at blive enige om.
  Er der en eller flere veje til det mål ?

 16. Ja der er ikke grænser for hvad man kan nå indenfor hifi.
  Men at tro man kan opnå en tro kopi at det oprindelige (Som meget få ved hvad er), er dybt til grin.
  Og det er uanset hvor meget silke og linolie der bruges og ligegyldigt hvor mange subwoofere der spiller i modfase 😀
  Lyt dog til musikken i stedet for al det teknik.
  Glæd jer, det er en ren befrielse at kunne sætte musik på og bare lytte til det, fremfor at lede efter fejl og forbedringer.

 17. @det er en ren befrielse at kunne sætte musik på og bare lytte til det, fremfor at lede efter fejl og forbedringer
  ___________________________________________

  Jeg er færdig med at lytte efter fejl o.s.v. her bliver kun lyttet til musik, når anlægget er tændt, sådan har det været i temmelig lang tid og som du skriver er det en befrielse kun at lytte på musik, specielt når det oveni købet lyder godt.

 18. At man ikke kan genskabe en tro kopi hjemme i stuen skal dog, synes jeg, ikke forhindre én i at forsøge at få det så tæt på som man nu engang formår. Hvilken "gift" man så afprøver undervejs, og måske ender op med at tro på giver en forskel til det bedre, skal være op til den enkelte. Hver mand/kvinde sin tortur, ingen grund til at håne dem for det.

 19. Folk må gøre præcis som de har lyst til, det er bare trættende at læse når de skriver hvad andre skal gøre og ikke gøre og fortælle hvilke niveau andre er på.
  Nu er det så Pouls side det skal skrives på, fordi "LydArne/kaj/Morse"Torben er kylet ud alle steder fra, på nær den side hvor han åbenlyst får for meget modstand og selv bliver væk 😉

 20. Må jeg foreslå dig Lgg3/skruerselv/Thomas osv at du springer det over som er så belastende for dig at læse.

  Jeg tror ikke Poul er overrasket over min kommentar .
  Poul har i årevis skrevet om hi-fi nørder på en måde så det ville være mere end unaturligt hvis der ikke havnede en kommentar som min i ny og næ her på blog'en,

 21. Nu skal det vel lige med, at skillelinien indenfor lydgengivelse IKKE går mellem PA og hifi, men mellem instrumenthøjttalere kontra PA og hifi, hvor den første gruppe ganske rigtigt skal have en sound. Det skal de sidste så ikke (nødvendigvis), ihvertfald ikke PA, og det har iøvrigt altid været sådan, at de førende producenter af PA-enheder har leveret til både hifi og PA. Således er feks nutidens JBL 476 i den største Everest i praksis en 2450/2451, der så sidder i både vores biografsystemer og meget andet JBL PA.
  Nej, PA skal IKKE have nogen "sound" for at sælges, til gengæld skal udstrålings-karakteristikken være veldokumenteret, da man ellers ikke kan sammensætte og udbygge systemerne.
  Det ville nok komme som et kæmpechok for de allerfleste hifitosser , hvis de prøvede et top-PA "mini"system fra JBL, Meyer Sound, LÁcoustique, d&b osv osv hjemme i stuen.Hifi? åh jo!

 22. Og der findes iøvrigt osse en aktiv ATC-PAhøjttaler, PA 65, som er helt identisk med både studiomonitoren og hjemmeudgaven i finer af samme.

 23. Jeg har da snakket med nogle stykker der har hørt dit system (Poul), og der har da ikke været noget tilbage at ønske.
  Men det er nok folk der ikke forstår sig på ÆGTE HIFI – Hifi betyder jo høj troværdighed 🙂 🙂 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *