Sådan er der så meget…

En af de ting, der ophidser gamle delvist-demente personer som denne skribent allermest, er at læse pseudotechno-volapyk. Det største problem ved den slags sludder er jo, at den blokerer og forplumrer for og af diskussionen af reelle tekniske problemer. Alt for meget “støj på linien” er altid hæmmende, og det er der, vi er på vej hen i dag.Nå, der er kun uhyre lidt af det i vores egen professionelle branche, men noget anderledes er det unægteligt indenfor hifi. Det kan så heldigvis være ganske ligemeget, det er jo blot en harmløs hobby, der kun bør tages alvorligt som andre hobbyer som hønseavl. Hvilket jo vil sige uhyre alvorligt grænsende til det lettere psykopatisk-sygelige. Og hvor selv fornuftige mennesker kan indfanges i et forunderligt “idiom” om, at at f. eks . en gammel LP med et “Grosser Querschnitt” (den slags plader som jeg ellers altid har undgået selv om jeg faktisk ved en fejl har den her) af en Mozart-opera med Lucia Popp pludselig bliver et hit blandt en lille håndfuld tossehoveder.

Ikke fordi der er mange danskere (og næppe nogen overhovedet blandt certificerede hifi-entusiaster) der kunne drømme om nogensinde at høre nogensomhelst opera af Mozart in extenso, men fordi den skulle være med rigtig god hifi-effekt. Om det så er særlige højre-venstre effekter eller kunstig dybde er vanskeligt at vide, hver epoke har sin helt særegne galskab i jagten på den illusoriske perfekte lyd.

Og så lige tilbage til det pseudotekniske sludder for i dag, der er af den allermest ligegyldige sluddervorne slags. Det minder mest om en desperat reklamemands forsøg på at få det til at se ud som om der sker noget på en iøvrigt stendød hjemmeside for produkter, som Verden allerede er fuldstændigt totalt oversømmet af. Det drejer sig om skærmede netkabler, som en anden mand, der ligesom denne skribent tydeligvis til tider keder sig slemt, har fundet på Gamuts hjemmeside. (takker, “Music(hifi)4Life for tippet).

Indholdet er for så vidt fuldstændigt ligemeget, for så vidt det er det sædvanlige kontra-faktuelle sludder, som hifi-branchen er efterhånden er fuldstændigt overopfyldt af. Skærmede netkabler er åbenbart den rene skære hifi-dårligdom, da de vist forurener sig selv ved at blive lukket inde. Hvor altså alternativet er at de alternativt med deres magnetfelter forurener alting udenfor som om det umiddelbart intuitivt skulle være meget bedre. Udover den relativt enkle kendsgerning, som vist må være glemt fra begynder-fysikbogen, at man altså ikke med en simpel flettet tynd skærm i et kabel  i særligt omfang kan dæmpe de elektromagnetiske felter omkring kablet. Et kraftigt mu-metalrør er en helt anden sag, men det er ikke sagen her. Det er bare sludder for at forsøge at få en hjemmeside til at se lidt mindre uspændende ud.

Nå, det er så slet ikke det, der interesserer denne skribent i dag. Dertil er dette sludder simpelthen for ligegyldigt. Vi må simpelthen ned i det allermest smålige i dag, ganske usædvanligt for det sædvanlige høje niveau, hvor  store mænd  og fremragende fysiske fremtoninger som denne skribent.sædvanligvis huserer.  For prøv dog at læse det her totalt hjælpeløse “skriv” (ikke DET HER, selv om det være slemt nok),nej, det andet her:
http://www.gamutaudio.com/en-GB/Blog.aspx?PID=65&M=NewsV2&Action=1&NewsId=94

For selv om vi tager vores allermindst kritiske briller på, så er det her altså noget af det afgjort mere hjælpeløse forsøg på engelsk, som denne skribent nogensinde har set. For man må vel forestille sig, at det her ævl vel henvender sig til et internationalt publikum når nu Gamut Audio jo har en ganske beskeden position i DK. Om det så skyldes hjælpeløse reklamer som dette “techno babble” eller ligegyldige produkter har vi ingen ide om.

En ting er dog helt sikkert: At lade sin kusine eller bekendte,, engelsklærerinden i den lokale folkeskole (eller hvem det nu måtte være,) oversætte/læse korrektur på selv en så kort tekst, som den her er, DET er simpelthen ikke godt nok. Der er simpelthen så skidemange graverende grammatiske fejl i den her lille prut-tekst, at det er en gru!
Vi må give Gamut det velmente råd: Hvis I ønsker at få noget positivt ud af sådan noget her, så find en forfatter, der kan tale andet end “techno-voodoo” OG
en oversætter, der tager penge for sin ydelse. Og hvis oversætteren af det her allerede HAR fået honorar, så kræv det omgående tilbage.
Ellers kan I da true med offentliggøre navnet….

9 meninger om “Sådan er der så meget…”

 1. Jeg har skam set det der er værre… Meget værre…

  For nogle år siden var der en såkaldt highend-forhandler fra det nordlige (han ligger i Vodskov) der havde en annonce på H4A for en plademåtte fra Origin Live. Teksten var direkte hentet fra http://www.originlive.com og høvlet igennem Google Translate, uden yderligere tilretning. Det kan producere ganske morsomme resultater 🙂

  Jeg havde et billede af det, men det er desværre blevet væk… Man kan dog bare lave en translate igen, jeg genkender mange af "oversættelserne", her nogle af de værste:

  A turntable mat -> En drejeskive mat

  even if your deck does not have a platter mat -> selvom dine dæk ikke har en fad mat

  Bringing Music alive: – The new platter mat will greatly enhance your level of enjoyment due to the way it brings recordings alive -> At musik live: – Den nye plade mat vil øge dit niveau af nydelse på grund af den måde, den bringer optagelser i live

  In particular bass is solid and keeps time with the rest of the music – too often one hears slow bass that lacks attack, and has an overhang which muddies the rest of the music -> Især bas er solid og holder gang med resten af musikken – alt for ofte hører man langsom bas, der mangler angreb, og har et overhæng, der muddies resten af musikken

  The key words to summarise the differences this platter mat makes are – natural, dynamic and transparent -> Nøgleordene at opsummere forskellene denne plade mat mærker er – naturlige, dynamiske og gennemsigtige

 2. Hvis du henviser til min anbefaling af Lucia Popps "Nattens Dronning", så skylder du dig at høre den selv. Gerne hele operaen i Klemperers fremragende direktion. Ja, recitativerne er udelagt, men dem kan jeg sådan set godt undvære i Tryllefløjten. Selv hvis komplette operaindspilninger falder udenfor din interesse, så synes jeg du bør høre Popps "Nattens Dronngs Arie". Jeg har aldrig hørt den sunget bedre, og det har ikke en skid at gøre med HiFi. Hun var bare en forrygende sopran, specielt i Mozart.

 3. Læste netop Gamut vrøvlen. Jeg gætter på, at de snart lancerer et revolutionerende strømkabel med "noise-nullifying conductor layout", eller noget andet. Måske noget med en extra leder, der uden at reflektere støjen på magisk vis kan opsamle den fordi dens egenskaber er specielt tilpasset støjfrekvenser. Måske får man endda en urtepotte med umagnetisk jord, som man efter eget valg enten kan proppe enden af støjopsamlingslederen ned i eller ganske simpelt stoppe i ørene i håb om, at det vil nå så langt ind, at man i det mindste kan påstå, at man har jord i hovedet. Så er der i hvert fald ikke helt tomt derinde…

 4. Ok ok, det er afgjort indenfor mit interessefelt , jeg har hundredevis af komplette operaer på vinyl, incl Klemperers her. Og osse samme Popp-tøs i adskillige andre indspilninger og jo, hun er da mægtigt god, derom ingen tvivl

 5. Og lige apropos et firma i Vodskov til Kim:
  Jeg så, at de for meget nyligt reklamerede med en Amy Winehouse-plade, som de dog loyalt indrømmede ikke normalt var noget for dem (ham?)
  Lige her var det dog åbenbart noget helt andet, da den var godt indspillet….Som om det skulle gøre nogen forskel, det er vel stadigvæk Amy Winehouse, som jo osse for mig er en lidt møjsommeligt tillært smag.
  Skal hun ikke lyde grimt, pæn var hun jo da ikke..?

 6. Nu er jeg meget til vin, men vinhus-damen har aldrig sagt mig noget, andet et et enkelt nummer som vist var Mark Ronson's, så derudover er der vist ikke rigtigt nogle af hendes numre der tiltaler mig.

  Jeg bemærkede også hans selvmodsigelse, men det kan jo være han mener at musikken på denne plade er bedre end på de andre.

  Og ja, det er en ham – det foregår i et lille lokale i privaten 🙂

 7. Nu bliver det da morsomt 🙂

  Citat Poul M: #Og hvor selv fornuftige mennesker kan indfanges i et forunderligt "idiom" om, at at f. eks . en gammel LP med et "Grosser Querschnitt" (den slags plader som jeg ellers altid har undgået selv om jeg faktisk ved en fejl har den her) af en Mozart-opera med Lucia Popp pludselig bliver et hit blandt en lille håndfuld tossehoveder.

  Nu var det ikke den LP (den kom fra Ramma) men en helt specifik version/indspilning af Tryllefløjten, det drejede sig om, og fordi man synes, at den lyder fantastisk og går på jagt efter lige netop den, en man så pludselig en del af "en lille håndfuld tossehoveder." 🙂

  Blogger Jesper Bevensee Jensen sagde …
  Hvis du henviser til min anbefaling af Lucia Popps "Nattens Dronning", så skylder du dig at høre den selv. Gerne hele operaen i Klemperers fremragende direktion. Ja, recitativerne er udelagt, men dem kan jeg sådan set godt undvære i Tryllefløjten. Selv hvis komplette operaindspilninger falder udenfor din interesse, så synes jeg du bør høre Popps "Nattens Dronngs Arie". Jeg har aldrig hørt den sunget bedre, og det har ikke en skid at gøre med HiFi. Hun var bare en forrygende sopran, specielt i Mozart.

  Og nu kommer så den største selvmodsigelse af alle:

  Blogger Poul M sagde …
  Ok ok, det er afgjort indenfor mit interessefelt , jeg har hundredevis af komplette operaer på vinyl, incl Klemperers her. Og osse samme Popp-tøs i adskillige andre indspilninger og jo, hun er da mægtigt god, derom ingen tvivl

  På moderne sprog: LMFAO….ROFL…..citat Brodtgård: Jeg kan næsten ikke få luft 🙂 🙂 🙂

 8. Det er svært at sætte smag på musik
  Mht. til Lucia Popp pladen er det ikke en af mine personlige favoritter når vi taler om Mozart operaer, men igen så er det jo personligt hvad man foretrækker, der er ingen facitliste, kun gode bud på god musik.

 9. Ja, det er slemt "danskerengelsk" uha da! Næsten ligeså slemt er de generiske fotos af højttalere ved siden af instrumenter; en cello, en sax og en guitar – nåååååe, de mener altså at man kan høre den slags indstrumenter via højttaleren?? Ej, hvor originalt!! Der er intet værre end forudsigelighed!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *