JBL 5628

Vi skal i dag indledningsvist gøre reklame for et produkt så fremragende, at det har påkaldt sig kritiske forbrugeres store interesse. Ja, interessen har faktisk været så overvældende, at i det mindste en enkelt af disse brugere allerede har anskaffet sig en. Uden nogensinde at have SET endsige hørt den, så den kritiske sans er tydeligvist ikke vanvittigt overvældende.For de aldeles ligeglade (og dem er der forhåbentligt flest af), så drejer det sig om en professionel subwoofer til installation i helt usædvanligt store biografer. Et monster på godt 500 l. med 2 stk 2269H 18-tommers enheder med en slaglængde på omkring 10 cm. Altså HVER, ikke tilsammen, og det er dog en del. Og med afgjort potentiale for skader på bygninger, selv på bedre tømrermester-villaer i Århus`vestre forstæder.

Jo, for det er jo her i vores demo-kælder, at den står, dette megaskrummel. Hvordan den spiller er indtil videre aldeles uafklaret. Der har nemlig ikke indtil videre været signal på, men det kan vel komme. Der er dog ingen tvivl om, at det er aldeles fremragende produkt, for den slags ved man naturligvis , når man selv har købt og betalt den. Lige i dette tilfælde kunne det nu sagtens være sandt. Med et minus 3dB-punkt UDEN equalising på 24 Hz er det vist bare med at holde fast på hatte og briller. Som alle, der har besøgt os jo ved, at der er en hel del af her i kælderen. Både hatte og briller forstås og bestemt ikke mindst det første..Det gode er så, at den så lang tid, den ikke spiller, så bliver man jo heller ikke skuffet…

Med et potentielt lydtryk i suboktaven på ikke ganske ubetydelige 134.5 dB forudser vi visse vanskeligheder ved at føre normale telefonsamtaler. Altså ikke mens der er lyd på, nej, BAGEFTER! Og dette permanent. Så hvis vi altså ikke fremover kan høre telefonen, så er det altså ikke af ond vilje og det bedste bevis på, at JBL 5628 bare er det fede! Selv om MDF-. kassen med sort vinyl-wrap måske ikke vinder særlige priser og med garanti ikke for skønhed. Det er vist det, der engang hed en “utility”-finish, faktisk skidegrim. Og fed! Skidefed!

Ellers vil travlheden ingen ende tage i vores lille virksomhed. I dag er vores nyligt indkøbte Mercedes E320 stationcar ganske utilstrækkelig i sin kapacitet til alle de leveringer, der venter. Alene det, der skal leveres her i FORMIDDAG vil fylde den op mindst 4 gange, og så er der osse et par bunker i eftermiddag.
Det er vel efterhånden osse på tide, at jeg endelig får brug for nogen af de fysiske færdigheder, som jeg så møjsommeligt tilegnede mig i min ungdomstid som havnearbejder i Horsens fra 1972-1980. Når nu min akademiske karriere som nyslået cand. mag blev så forskrækkeligt kort og min akademiske aktivitet vel var en slags hyggeligt tidsspilde, så må man jo finde de små glæder i det, der viste sig at holde vand: Den barske mand!
Måske slet  ikke det allerværste resultat af mine årelange akademiske sysler…!

12 meninger om “JBL 5628”

 1. He he, lidt misundelig eller hvad? der er heldigvis plads til èn mere af samme slags ovenpå. Nej, desværre eller måske snarere heldigvis fås de ikke meget større med denne ganske fede enhed.
  .Den allerede noget snævre indgang mellem højttalerne er blevet reduceret med 9 cm. Ikke meget umiddelbart, men nu nærmer det sig en kritisk snæverhed for store trivelige folk.
  Håber så den dur squ da i det mindste

 2. Ja, se det er bestemt en alvorlig sag, for det er jo rigtigt, det har vi ikke. Altså en kraftig nok forstærker til at spille de her psykopatisk kraftige højttalere helt ud.. Men mon ikke den alligevel kan pippe lidt med en brokoblet Mac 2500/2600.indtil vi finder en brugt Lab-gruppen eller lignende.

 3. Halløj Poul, der er satme en nice kasse! Mig selv siger hunden har jo i det mindste selve kassen, dog med mere bedagede enheder i fra samme firma. Som centrum for dyrkelsen af lyd imponere de brutto 573l enhver og din med de enheder især!!! 🙂

 4. De bør give en kraftig trykken for ørerne, pas nu på du ikke får tinitus og nyregrus af de voldsomme lydtryk i kælderen…..he,he 🙂
  Godt at jeg kan nøjes med 2 x15" subs med 300 watt i røven per stk.;-)

 5. Lidt ret har du da, for så vidt min hovedregning af 3.5 tomme slaglængde og endda amerikanske tommer ikke er ganske korrekt. Det drejer sig faktisk kun om 89 mm. Det anførte tal på xmax kan jeg ikke lige genkende, men det var måske meget godt for husets fortsatte stabilitet hvis det passede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *