Leveringer i Horsens, Herning,Viborg..

Femmøller, Haldum og alt det lokale, er det underligt at vi føler ugen true her efter efterårsferien? Ovenstående dækker udelukkende (man)DAGENS dont, så jo, der er god gang i gesjæften.
God gang er der så osse i kommentarerne rundt omkring til den i de seneste uge i Jyllands-Posten elektronisk syndikerede artikel om vores hifitosserier. Ikke ganske uforudsigeligt går de fra nærmest små-hadefuld afstandsstagen (vist kun en enkelt) og derefter heldigvis hurtigt over i hyggelige kommentarer om tålsomme koner osv. Og det er jo unægteligt en vital pointe  Og derudover har vi den forløbne uge haft besøg af adskillige overordentlige hyggelige folk til snak om lidt af hvert og en smule hifi-sludder har der vel osse sneget sig ind. Det siger min kone ihvertfald, og så må det jo passe, tiden kan flyve forfærdeligt hurtigt i hyggeligt selskab med fornuftige folk. Og som sagt, dem har der været en hel del af og tak for det da! Og der blev da spillet lidt..!

Nå, nu er det ikke anerkendelse af egen hifi-fortræffelighed denne ydmyge skribent  ligefrem fisker efter, hifi er jo et valg af nødvendige kedelige kompromisser. De mest tankevækkende kommentarer, som jeg har set, var et par stykker, der på forhånd mente at kunne afgøre, “at det her ikke havde noget med hifi at gøre” og “alene størrelsen umuliggjorde hifi-gengivelse”

Se, DET fatter jeg til overhovedet ingenting af, for hele basis for vores forskellige komisk store aktive lydanlæg med kontrolleret udstråling er jo netop at forsøge at opnå en ideelt homogen og ikke mindst fuldstændigt fasekorrekt bølgefront, og selv ville vi jo sige, at hvis man IKKE tilstræbte det, så kunne det da umuligt være hifi? Og det fortæller måske i virkeligheden mest om, hvor langt væk fra virkelighedens verden hifien har bevæget sig i de senere årtier. Mod et vedtaget “idiom” for hifi bestående af små prutkasser med billige pruthøjttalerenheder solgt dyrt i fine små kasser med endnu langt dyrere tilbehør.

Det er jo fint nok, hvis det er det, som folk vil ha, men at kalde det et blot nogenlunde ambitiøst forsøg på at tilnærme sig virkeligheden turde være lidt små-forkølet. Måske det er denne iboende tvivl, der får folk på den evige “tweakings-krigssti”, hvor alle ens nye erobringer af nye “lyd-territorier” skal forsvares langt hinsides det totalt uforsvarlige. I den retning er der et skægt indlæg fra atter en af verdens utallige anonyme mef-skabere af den nye ikke-reelle hifivirkelighed (The Real Wizard, hvor dumme kan pseudonymer næsten blive?) der skriver i en afstemning (!!!) om man kan høre forskel på kabler:

“Med alt det røg må der være ild et sted (Red: omkring 80 svarer nemlig ja til at de kan høre forskel)
Det burde få kabel skeptikerne til i det mindste at revurdere deres Skepticisme bare en lille smule”
Her stemmer vi om naturlovene så kom ikke her og sig, vi ikke kan lige hvad vi har betalt for!
Lige i dette øjeblik er afstemningsresultatet, at 83 % hævder, at de kan høre forskel, mens 17 mener mener, der ingen forskel er. Tak, “The Real Wiz”, for dette sikkert ganske utilsigtede glimt ned i hifiens uendeligt dybe hul af den allerpureste afgrund af  uvidenhed..!

Naturlovene er således blevet afskaffet (den del af videnskaben altså, der har med at gøre at man i en dobbelt blindtest skal kunne bevise sin superhørelse og positivt identificere det, som man hævder at kunne,  og det har jo aldrig nogen entusiaster meldt sig til)
Nå, får så være. Det der til gengæld er enestående for denne ganske vist for længe siden engang videnskabeligt uddannede person er, at der ikke er nogen, DER ER I TVIVL.
Der er nemlig i testen en mulig 3 katogori, der hedder “ved ikke” og den er der squ ikke nogen, der har stemt på.
Se, det er da spændende. Og måske det allersygeste i hifibrachen, manglen på eller ganske begrundet tvivl..
Som altså osse dem  nævnt ovenfor, der a priori mente at vores anlæg ikke har noget med hifi at gøre..
Jo, det HAR DET i høj grad. Det kniber til gengæld lidt mere med at illudere VIRKELIGHEDEN, men vi er da kommet et stykke vej.

Her tænker du på “Leveringer i Horsens, Herning,Viborg..”

  1. Et tweak der med garanti vil føre til bedre lyd, er at få de sidste 2 oktaver med i det dybe frekvensområde på højtalerne 😉
    Feks. ved hjælp af aktive subwoofere og ideelt med aktiv deling, da det er det nemmeste at arbejde med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *