Hornslet møbelfabrik R.I.P

Så er det i disse dage, at man for en slik kan erhverve sig de heftigt attråede drømmehøjttalere, som i det mindste denne skribent aldrig nogensinde ellers vil få råd til. Trods alt er 600.000,- hårdtbeskattede danske kroner en slat penge for et sæt højttalere uanset hvor kunstfærdige kasserne så iøvrigt ser ud. Når man så kender den oprindelige salgspris på enhederne (der eksisterede en ganske kort tid inden de fuldstændigt forsvandt, iøvrigt osse for dem, der måtte have BRUG for dem derved at de havde købt et færdigt og dyrt sæt, og nu havde smadret en), så er det ikke akkurat prisen værd. De her højttalere er simpelthen noget fis! Glimrende enheder i bralder-kasser i visuel henseende, der er skidesvære at fremstille. Som om det skulle gøre dem bedre..!

Nå, det er så slut for denne gang for disse JBL Everest 67000 og for mange andre, der fik deres højttalerkasser fremstillet hos Hornslet Møbelfabrik, de er nemlig gået konkurs og det er så det, der giver muligheder for formidable besparelse. Man kan således for anderledes beskedne 5000,- købe et sæt nye og ganske perfekte kabinetter, desværre blot uden højttalerenheder. Som det iøvrigt er fuldstændigt umuligt at skaffe i hele verden og hvad er det så lige, de her kasser er værd? Ja, INGENTING er vel sådan ca. prisen, og at Harman/JBL ikke blot køber dem og får dem kørt på storskrald fatter jeg nada af. Det eneste, som de efterfølgende kan bruges til er vel at så god og berettiget tvivl om ægtheden af de allerede eksisterende JBL Everest-højttalere.

Med ét slag er alle eksisterende eksemplarer blevet devalueret på nogenlunde samme konsekvente måde, som da der sidste år kom en ny model, der hed 67000, og som erstattede den gamle model til kun 500.000,- Desværre var der ingen mulighed for at opgradere sit nu forældede bras til den nye vidunderlige verden og det må man da vist sige er en noget alternativ form for kundepleje..
Nå ja, det er som sagt ligemeget, de her højttalere er simpelthen noget skide-fims.

Som udover den for denne skribent begrænsede visuelle appeal så osse krævede massive nyinvesteringer hos den nu hedengangne og engang ganske hæderlige Hornslet Møbelfabrik. Hæderlige står her ikke i modsæning til U-hæderlig, blot at man engang holdt sig til det, som man havde ekspertise i. Det holdt man så i lighed med en anden hæderkronet dansk og ligeledes forlængst krakket møbelvirksomhed, Brdr. Ludvigsen, så op med. Og af samme grund

Man lod sig i Hornslet trække rundt ved næsen af løfter om store ordrer fra producenter, der så sommetider ikke lige syntes, at kabinetterne var gode nok (læs: de havde ingen penge til at købe dem for) eller osse havde de blot lovet senere ordrer, som de af mange grunde overhovedet ikke overvejede at opfylde.
Det her ved vi, fordi det kuldsejlede Hornslet silet ikke døde på grund af krisen i hifibranchens almindelige troværdighed. Nej. firmaet har simpelthen med undtagelse af et enkelt års “overskud”(dette af en størrelse, der ikke kan være  andet end en bogholderiteknisk finesse) haft store og stabile underskud i den seneste halv snes år. DET er squ imponerende, at man alligevel har fortsat med massive investeringer i specialiserede maskiner til at lave buede og runde og andre former i højttalerkabinetter,  der så bare aldrig rigtigt blev bestilt. Og så stod man dér med alt sit fine isenkram derude i Hornslet og det gjorde man så i ganske mange år inden den endelige konkurs, mens pengene fossede ud.

Derfor gør det særligt ondt at se konkurs-katalogerne i disse dage. og det er derfor, at denne skribent selv om jeg fik alle de fine og færdige JBL-kabinetter derude fra Hornslet ganske gratis, så ville jeg smide dem ud. og det aldeles omgående.
Fordi de er et symbol på den form for økonomisk undergang, som man selv aktivt har medvirket til fra Hornslets side.
På den allermest naive godtroende måde…

10 meninger om “Hornslet møbelfabrik R.I.P”

 1. Åhr, ja, Poul, den er dobbeltsidig den der Hornslet historie. Mindst. Yes, der var en del HT-fabrikanter inde over, som lige kunne få prisen på deres HT-ere presset pænt meget op, ved at henvise til kabinettets fine forarbejdning – som om det lige gør noget for lyden? Og de var lige så udspekulerede som børshajer er og de blåøjede folk fra fabrikken, troede på alt det salgsgas. Det er så synd, så synd, der skulle have været en mellemmand. JBL Everest, som så ikke kan følge sit eget modelnavn til dørs (!) er dybt tåbelig, er enig i at JBL bør straks købe alle kabinetter og skrotte dem under opsyn, ellers går der ret hurtigt inflation i det. Jeg ku da godt nok ret let købe nogle sæt der og finde nogle look-alike enheder og vupti så er jeg igang med at sælge Neverest på Ebay, thuhej hvor det går! (For) dyrt hifi er simpelthen et onde, der er langt større end man lige tænker det. Når en HT når op i en halv mille, så bliver det sgu let kriminelt eller småhysterisk, når enheder ikke kan fåes længere og modellen afløses af nye modeller alt for tidligt. Tænk sig hvis en bilfabrik opførte sig sådan, jeg siger dig de ville blive rendt på dørene af journalister og advokater! Ingen regner åbenbart hifi for noget seiøst; hverken kunderne, producenterne eller deres underleverandører. Det meste er gas, pjat og løgn. Jeg vil ønske der ku komme en slags Tsunami og rydde bordet – og tage de slemmeste producenter og deres sælgere med sig ud på det dybe vand.

 2. Ja, det er squ da skidedumt, at man fra Harmans side ikke plejer sit top-produkt bedre end at lade den her bunke prestige-kasserså grundløs tvivl om autenticiteten af hele produktprogrammet. Udover det indlysende faktum, at de filk, der måtte få dem, vil komme til at spilde uendeligt meget tid for JBL-repræsentanterne med den endnu tristere ende på historien, at køberne aldrig får de nødvendige enheder fra JBL For HVIS de gjorde, så ville det hele bare endnu værre.
  Sikke dog en stupid rodebutik..

 3. Jeg er lidt bange for at sige det højt 🙁
  Men jeg tror markedet for lyd er ved at bevæge sig i retning af små plastikting med blue-tooth opkobling og wifi.
  Gud bedre det, men trenden er der sgu

 4. Helt sikkert, vi kan kun kæmpe en retræte-kamp og det gøres kun ved at støtte de unge nye og give dem en på opleveren Ikke ved at overfalde dem med ligegyldig og yderst skadelig misinformation om den uendelige vigtighed af synergi og Baerwald-geometri og tweakeri og og pis og papir hvis de skulle driste sig til ønske sig en pladespiller.
  Lad dem da for Helvede købe en Rega der duer og lad dem finde ud af det hen ad vejen.
  Uha nej, en Rega er ikke spændende for rigtige entusiaster..

 5. Rega er et godt valg for nybegyndere i pladespillere og er ægte plug & play.
  De andre temaer er noget der kommer senere når man har leget med pladespillere i lang tid og ikke kan få tiden til at gå eller måske vil hente lidt mere ud af pladespilleren og pladerne.
  Hov, nu har jeg vel ikke provokeret for meget, du vurderer jo den slags tiltag som ren voodoo 😉

 6. Nej med en SME V arm kan arm og pickup kun sidde på en måde, nemlig i forhold til den protraktor og vejledning der følger med armen.
  Det er ikke alle arme der er bundet af en bestemt opsætning og justering 😉
  Nå nok om det 😉

 7. I virker jo ret kloge allesammen, så I kunne måske fortælle mig hvor Islamisk Stat egentlig befinder sig…og så give koordinaterne til Helle Thorning inden hun smider 4 F16 fly ind….sorry, jeg lovede

 8. Ideelt skulle alle hifitosser holde kæft om deres hobby. Ikke skrive og snakke om det. Højst læse et seriøst hifiblad af udenlandsk herkomst og ikke skifte noget ud derhjemme af den grund. Nyde det de har og drømme om nye indkøb i ny og næ. Beholde anlægget uændret i 5 år og skifte kun en del herefter hvert tredie år. Alle hifiwebsider skal lukkes prompte!

 9. Til Hans Henrik: Ja, at tale om præcisionskirurgisk krigsførelse på afstand varer kun indtil de effektivt-syndikerede billeder af lemlæstede og døde børn kommer på skærmen. Og hvis de vantro ikke klarer det så mon ikke de burnusklædte selv kan fremstille beviserne? hvis man skal dømme den danske presse efter den udviste kritiske sans i forbindelse med den seneste krig i Gaza er man da pivåben for al fabrikeret propaganda..
  Og til Jacob: Ja, det er jo det, det hele drejer sig om: At kunne holde pause i livets store hifi-marathonløb, ellers går alle kolde.

  Og til de knapt Nobelpris-klasse formulerende fjolser på hifi4all (om Star Trek/Janwa er ligeså dum i virkeligheden er nok trods alt tvivlsomt men bestemt muligt): Hvis man ikke kan skrive og gøre sig forståelig uden massiv brug af smilies skulle man måske overveje at lade være. med at skrive. Man kommer næsten til at tænke på den regerende verdensmester i overflødig brug af udråbstegn, min tidligere så store beundrer Carsten Christensen fra det vistnok ikke helt ufortjent afdøde Schmidt Audio.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *