En meget vigtig opfordring!

I dag skal vi opfordre alle til aldeles med det straks at fare ud af døren og snarest derefter indkøbe et bestemt blad. I papir-form, naturligvis, det giver jo alt andet lige en større autenticitet og “huskbarhed”, som alle vi, der i gamle dage læste papirudgaven af det heldigvis forlængst forsvundne danske “High Fidelity” nok vil kunne nikke genkendende til. Dette blad var jo faktisk engang ganske godt, det var endda i en længere periode så ubetinget det bedste, da det de facto var det eneste. Og ikke mindst var man man selv yngre dengang og mere modtagelig for autoriteternes domme der i bladet. Og dette på tydeligt trods af en dengang både igangværende og senere snarligt gennemført universitær uddannelse. Der jo blot bekræfter denne skribents antagelse af, at ingen uddannelse gør én selv til et andet eller bedre menneske eller klogere udover et uhyre beskedent fagområde. Hvor det allerede ud fra denne skribents senere meritter er tale om noget uhyre flygtigt og tvivlsomt, det man altså fik ud af de skønne spildte 5 år….

Nå, alt dette er som så ofte før så meget  på denne plads fuldstændigt irrelevant. I dag skal der sælges blade, ja der skal! Bladet, som I alle omgående bør hamstre (og gerne i flere eksemplarer, vores eget første eksemplar er allerede blevet kasseret pga sammenklistrede sider (iøvrigt ketchup for dem, der måtte tænke ilde herom!) Vi har heldigvis 2 eksemplarer mere, vi er nemlig kloge og har investeret heftigt i dette kommende betydelige samlerobjekt.
Blader hedder “Lyd og Billede” og det, der gør det så usigeligt og ikke mindst ganske UVENTET  interessant, er godt gemt omme bagi i en 4-siders artikel. Det indeholder et ganske overordentligt velskrevet portræt af en forholdsvist  hifi-tosse  om en anden tilsyneladende tosse så tåbelig og ekstrem, at alle gifte mænd med kolossal fordel kan bruge det i alle kommende hjemlige diskussioner om hvor stort og dominerende hifi må være. Ligegyldigt hvor slemt det næsten måtte blive derude så vil det nemlig næppe nogensinde blive så slemt som her i bladet. Og hvis det gør, så er det osse fuldstændigt ligemeget for parforholdet, for så er det alligevel så længe siden, at konen er løbet skrigende væk, Højt! At lektionen altså er spildt alligevel

At der så tillige i artiklen fremføres synspunkter af formidabel analytisk intelligens, som denne beskedne skribent i helt usædvanligt entydig grad må bakke op om, er næsten det allerbedste. Jeg tror roligt, at vi kan betegne interview-offeret her som en af de største (måske i virkeligheden den ALLERSTØRSTE, ellers var han vel ikke at finde her/der?) blandt alle tiders hifi-tænkere Ja det er faktisk en veritabel guldgrube af fornuft i denne artikel i en tiltagende totalt ufornuftig verden, en lise og en ubetinget fornøjelse.
Afsted, allesammen, mens det endnu kan nås!

24 meninger om “En meget vigtig opfordring!”

 1. Jeg kan læse artiklen uden betaling på lydogbilde.no, under afsnittet besøgsartikler, her kan man også se de nye tests og artikler 1 måned før lydogbillede.dk samt artikler som slet ikke bliver udgivet i DK.
  Jeg ved ikke hvorfor der er denne forskel på DK og N

 2. Det er ihvertfald HØJT, resten er som altid et kompromis, rummet det allerstørste her. Åh jo, og så er ubetinget i fase med totalt homogen retningskarakteristik

 3. Hej Hans Henrik, du sidder da vist og keder og skal da vist snart have tvungent besøg, hva?
  PS Det der "halveis .."system ser altså noget "over-bøsset" ud alternativt overordentligt metroseksuelt hvis det andet udtryk ikke længere kan bruges.

 4. Der er vist udstyr for omkring 5 millioner kr, MBL er stjernedyrt tysk sci-fi udstyr.
  For det halve kan man få et komplet TAD system med det hele leveret og opsat fra Ultimate.se i Stockholm.
  Det lyder bedre end MBL nogensinde kommer til 😉
  Har hørt begge dele i Munchen.
  Hvis man skulle have de lyster 😉 (En eurolottogevinst vil give friheden til at gå amok).
  Mindre kan sikkert gøre det.
  Du vil sikkert anbefale et godt JBL system Poul, feks. Syntesis Biosystemmet, det kan også et eller andet og til en mere beskeden pris

 5. Ekstremt bøsset…perverst, snarere…men hvornår har du sidst brudt dig om det visuelle indtryk? (bortset fra STORT, naturligvis). Det var jo (uden at nedgøre din sans for humor) ment som en joke. 124 indspilninger af Mozart's klarinetkoncert!!
  Det er lige vand på min mølle: det holder aldrig op!
  Bortset fra det: har du nogensinde hørt disse MBL'er? Jeg har godt nok aldrig set noget med en mindre WAF-faktor….
  Man kan jo ikke udtale sig, før man har hørt dem, eller er der simpelthen grænser?
  Jeg er tæt på min…….

 6. Ja, men er TAD jo osse ihvertfald oprindeligt købt/udsprunget af JBL så helt dårligt kan det jo ikke være hehe. Jeg kan da se på det eneste forum, hvor jeg har en profil (Audioheritage), at folk blander JBL og TAD på kryds og tværs.
  Og nej, jeg har aldrig nogensinde hørt MBL, der er tekniske løsninger, som man ikke behøver lægge øre til i min fremskredne alder og der er vel heller ikke meget musik, der er beregnet til at afspilles på rundstrålende højttalere..Man kan vel næsten kalde en sådan afspilning for 100% forvrængning eller og hvorfor egentligt have, 2, stereo kan det da dårligt være Lydgrød nok nærmere.?

 7. Der er selvfølgelig en del (det meste) musik, som er beregnet til at lyde som om det kom forfra (fra et PA-anlæg, f. eks.)….men der findes også musik, som skal fremføres i avancerede akustiske sammenhænge, hvor man ikke med garanti kan sige at lydkilden står foran en. Enhver der har frekventeret koncertsale af en vis kvalitet (det gamle Radiohusets som et eksempel) vil vide, hvad jeg refererer til. Her var det vel meningen, at musikken skulle ’fylde’ lokalet, og man kan ikke tale om en direkte udstråling fra en klarinet, eller (stort set) et hvilket som helst akustisk instrument.
  Mon det er det, de gode tyskere har gang i ?
  Jeg ville gerne høre det….hvor kan man det?

 8. I Tyskland, hvis det er det store system du vil høre, hvis de altså gider demonstere det for en dansker, de ved godt vi ikke har pengene eller vil betale hvad det koster 😉
  Det mindste MBL kan du høre hos Vassago hifi i Odense, prispunkt ca. 150000 kr, grundlæggende samme lyd som det store, bare i lille skala.
  God fornøjelse 😉

 9. Jeg er begyndt at forstå lidt af det her: (langsom har jeg altid været)
  Poul kan godt lide ’In your Face’..hvorimod jeg altid har værdsat de stunder, hvor det hele bliver lidt 3-dimensionelt. Jeg mener dog at kunne huske, at han har ejet Quad’s……

 10. Og så taler "klummeindehaveren" om idioter på HiFi4All/Nerds/Vintage-HiFi m.m.
  Hold da kæft, større onanifest skal man da lede længe efter, sikke da en gang selvforherligende røvslikkeri og sludder 🙂
  Tak for det, Poul. Du har lige smidt al din troværdighed på gulvet omkring din evindelige kritik af andre individer på diverse fora. Endnu en gang….. 1000 tak for at have bevist, at du er et større fjols end de fleste 🙂 🙂 🙂

 11. Hans Henrik
  Det er meget godt beskrevet, der er de 2 måder at lytte på
  PA folket er typisk til "in your face" og stor lyd.
  Og "Hififolket" er til 3-dimensionel lyd og stereoperspektiv med musikken lidt på afstand.
  Måske en af årsagerne til at bølgerne tit går højt, når talen går på hvad der er den rigtige lyd ved lytning af musik er.
  Og hver pol står helt fast på deres eget synspunkt, incl undertegnede 😉
  Jeg er mest til 3-dimemsionel lyd "Hifi-lyd", det er vist et fy-ord på Pouls blog(undskyld Poul, he he), muligvis det modsatte af Pouls tilgang til lyd.
  Jeg mener også at kabler kan gøre en forskel på lyden (Det betyder ikke at jeg vil bruge en national formue på indkøb sådanne, jeg laver mine egne kabler som DIY for at få det jeg ønsker 😉 )
  Så må der skydes 😉

 12. Det er da helt korrekt, at muligheden for at høre retningsinformation og perspektiv er en i by i Rusland ved enhver klassisk koncert, symfonisk eller kammermusikalsk. Og at derfor enhver optagelse med retningsbestemte mikrofoner er dømt til at give det forunderlige og dybt forvrængede slut-produkt, som vi sidder og lytter på derhjemme. det bliver så bare ikke mere korrekt ved at gengive det kunstige perspektiv med rundstrålende højttalere, da man jo netop ikke sidder i en koncertsal og lytter, og derfor med fordel kan begrænse og kontrollere udstrålingen (læs: BRUG HORN, helst STORE!)
  Store horn korrekt digitalt processeret er så bestemt glimrende til perspektiv, da fasen jo er mere korrekt end det allermeste andet. Selv om det måske osse er noget alternativt nærmest at sidde I eller i det allermindste lige foran hornet. For så får det altså råt for usødet og det klæder noget musik bedre end andet.

  Og så lige til stakkels Hasse (hvad hedder du iøvrigt til efternavn, altid rart med klar identitet?):
  Humorens nådegave er tydeligvis såre ulige fordelt, men så uligt troede jeg nu godt nok ikke det kunne være..

 13. Der er jo højt til loftet her…men der er godt nok også langt til bunden! Tror du ikke du skulle fjerne muligheden for kommentarer og vende tilbage til den oprindelige form. Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg vist har misforstået det lidt. Jeg lover: fra nu af vil jeg kun læse!

 14. Nej nej bliv endelig ved, dine guldkorn opvejer så rigeligt de lejlighedsvise dybe tåbeligheder. Desuden ville ætertavshed fra dig dernede i dit provinshul jo osse alt for let resultere i, at du måske endte med at blive lige åndeligt indebrændt som denne skribent..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *