Når PA bliver ultra-hifi (for det håber og tror vi da, at det gør..)

Så er der atter fuld damp på kedlerne her i butikken efter en rolig sommerferietid blandt vores kunder. . Genopbygningen efter en brand i en folkeskole griber for os forretningsmæssigt nærmest foruroligende meget  om sig, og derudover er der et lokalt beboerhus, der kalder. Plus alt det løse og heldigvis osse faste i den betydning, at det kommer i en fast og stabil strøm. Alt i alt en spændende og interessant tid som vel al tid har været til alle tider..Når man altså har en forudanelse om, at hovedparten af det forestående ukendte er noget GODT..
Nå, men ellers sad denne travle skribent i går i regnbygerne og fiflede med klargøringen af et spændende nyt ultra-kompakt højtydende højttalerprojekt. Ordet “højtydende” kunne godt være substitueret med “højt-LYDENDE”, da det drejer sig om en combo af JBL 4892 kompakthøjttaler og 4893 subwoofer. Dette fine lille “lydtårn” er en bagatel af 1.70 m.  i højden (gange 40×40), men det syner nu ikke noget som helst ved siden af vores sædvanlige demo-system. Man kan dog ikke fuldstændigt udelukke, at der alligevel vil være visse “WAF-problemer” derude i kakkelbords-stuerne ved en kommende installation. Og inden vi nu bliver anklagede for “smags-fascisme”, så ER det jo en kendsgerning, at hifi er en provinstosse-hobby, der trives bedst derude, hvor der ALTID er trækkroge på bilerne og altså ja, hvor kakkelborde endnu sælges. Som NYE altså.

Det bliver så spændende, om vi kan registrere nogen “dynamisk kompression” i forhold til de store JBL 5674. Med en i forhold til de store relativt beskeden følsomhed på 98 db og en lidt patetisk-lille peak-belastbarhed på 300 watt/2400 watt for henholdsvist  driver/bas, så ER der trods alt et stykke vej til det vanlige 140 db-plus mulige lydtryk. Men mon ikke det endda rækker til lidt nærfeltmonitor-brug, det vil jeg da næsten tro. Eller måske snarere håbe, og hvis nu blot håber nok på noget godt, så sker det jo. Sådan er hifi jo-evig forventning om noget andet og altid bedre.

Nu har fruen her i huset jo hest, så måske derfor har vi skimmet en ganske underholdende tråd på hifi4all om støj fra klikkende hestehegn i hifianlægget. Vi håber da ikke nogen af dem, der feberagtigt (og iøvrigt fuldstændigt fejlagtigt) forsøger at afhjælpe problemet nogensinde har fået penge for at lave fejlsøgning på denne måde. Hej Hasse/Boydk, hvem er du dog, giv dig gerne til kende, du hævder jo altid din overlegne professionalisme! Præmisserne i problematikken er ellers klare nok i trådstarters forbilledligt tydelige symptom-beskrivelse, men alligevel kører al snakken ud i , altså i mangel af bedre udtryk, “i (heste)-hegnet”. Det burde vel næppe være undsluppet samtlige bidragyderes opmærksomhed, at CE-regulativerne trods alt har været gældende i godt et årti,
Lad det være en opfordring til alle til til lige at læse tråden fra starten af igen og så lige se bort fra, hvilke apparater der måske eller måske ikke har indbyggede netstøjsfiltre. For det har de med garanti allesammen. Og lad det være en ledetråd til den inderligt indlysende diagnose på problemerne med det klikkende heste-hegn..
Og nej, den slags er ikke svært overhovedet for gamle tosser som denne skribent , der trods alt i mere end 3 årtier har levet af at løse folks helt reelle problemer fremfor alle de indbildte hifi-og kabel/tweaktosserier.
Mens alle de flittige hifieksperter bare SNAKKER, mens “røven går” Hej igen Hasse boydk!

5 meninger om “Når PA bliver ultra-hifi (for det håber og tror vi da, at det gør..)”

  1. Hej Bjarne Jeg synes bare Danmarks samlede hifi-ekspertise skal have chancen først hehe Ellers har man vel diskvalificeret sig i kommende og sandsynligvis mere komplicerede problemer, som folk måtte henvende sig med, vil jeg mene, og det vil da næsten være synd.

  2. Nej, naturligvis gør det ikke det, ikke blot det allermindste, og nu nærmer vi os vist betegnelsen for en navigatør i de gamle Battler Briton-blade

  3. Ovenstående kan forekomme vildledende, da denne person i engelske fly dublerede i en funktion, der i amerikanske fly var separat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.